hond van bijna 2 jaar voor €380?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Luko is , denk ik , geen optie.
Luko zit bij een vriendin van mij.,
Heeft heel veel beweging nodig en liefst samen met een andere hond.
Hij is erg actief en heeft veel vertier en veel aandacht nodig. "

 Cindy is nog jong, kan prima voor vertier zorgen.

 

Maar ik wilde Cindy gewoon ook wat andere opties laten zien. Zij kent haar situatie t beste.

 

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Ik begrijp wat jij bedoeld maar.......de pup is weg gegaan omdat ze rust voor haar eigen leven wilde.

Je weet zelf dat een herplaatser problemen kan geven. (bijna altijd)

Het verhaal van Luko ken ik en ik hoor al een hele tijd de verhalen over hem.

Hij is diverse keren herplaatst.

En leeft helemaal op met een andere hond wat ook heel wenselijk is als hij geadopteerd wordt.

Hij is een hele lieve energie wreter  Die nog volledig gestuurd en begeleidt moet worden.

Als een pup te zwaar is dan moet ze hier niet aan beginnen.

Dit ter bescherming van haarzelf.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik kan niet oordelen over iemand die ik niet ken. Daarbij kan een mens veranderen en leren van fouten.

 

Denies dat was ook mijn redenering. Ik zie dat je je bericht over de advertenties hebt aangepast.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik kan niet oordelen over iemand die ik niet ken. Daarbij kan een mens veranderen en leren van fouten.
 
Denies dat was ook mijn redenering. Ik zie dat je je bericht over de advertenties hebt aangepast. "

 

Ja klopt. Na de advertenties gelezen te hebben en de 10 euro korting als je ze samen neemt. De leeftijden van beide honden en de rede waarom ze weg moeten dacht ik van wauw.. hier moet ik toch even op reageren. 

 

Natuurlijk zijn het allemaal speculaties en wil ik niemand hiermee in een kwaad daglicht zetten maar ik stelde mezelf voor dat ik zélf 1 of beide hondjes zou willen en schreef gewoon mn volledige gedachtegang en op en afwegingen op. 

Komt misschien heel vaag en raar over maar zo denk ik er echt in dit individuele geval over. 

 

Puk is een herplaatser. We kennen haar al vanaf pup af aan en haar baasjes al langer... toen moest ze weg na 2.5 jaar en die mensen wilde (logisch) een goed huis voor haar, geen asiel, liefst geen marktplaats en toen hebben wij aangeboden haar gratis over te nemen. Ze was in die 2.5 jaar nog niet gechipt(wat wij zeer belangrijk vinden), nog niet gesteriliseerd (dat in Puk haar situatie wel het beste is) en haar inentingen moesten bijgewerkt worden. Al met al heeft ons dat ook honderden euros gekost. Dat we uiteraard met veel liefde voor haar over hadden. Maar we hebben geen cent voor Puk zelf betaald. Ook in dit geval was er niet goed nagedacht over de gehele planning en bleek Puk teveel te zijn. Dan gaan wij niet nog eens betalen voor Puk zodat hun erop kunnen verdienen en wij ook nog eens alles bij de dierenarts betalen wat de vorige baasjes eigenlijk steeds voor zich uit schoven... 

 

Nu is ons verhaal iets persoonlijker dan 2 vreemde die elkaar ontmoeten via een hond op marktplaats en hoefden wij ook geen bewijs te leveren(dmv geld) dát we voor dr konden zorgen en voor haar gingen want dat hadden we allang bewezen door Puk veel uit te laten, bereid waren weekenden en zelfs een keer 3 weken op te passen etc. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik vind 380 voor een hond van 2 jaar zónder stamboom ook veel. Meer dan 2x zo duur dan in een asiel (150 ongeveer), en dan is de hond medisch gecheckt etc. En dan is deze nog niet eens gesteriliseerd, wat de prijs nog een beetje zou kunnen verklaren...


Als het een hondje is van broodfok of een particulier zal er ook de hoofdprijs niet voor betaald zijn, dus dan is de verhouding kwijt, naar mijn mening.


Kan best zijn dat mensen het er wel voor over hebben, maar ik twijfel dan al snel aan de motivatie van de verkopers/vorige eigenaren, en dan dus als consequentie aan de opvoeding en verzorging van het hondje. En hoeveel problemen dat gaat geven.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik vindt het ook veel. Wij hadden voor onze eerste hond 75 euro betaald (5 mnd, dus nog niet gesteriliseerd)   aan de ene kant snap ik dat geld geen rol moet spelen bij een hond (al heb ik daar met mijn hond zeker rekening  mee gehouden) ben nu in Amerika en hier zijn de honden, alle soorten en maten, pups of volwassen, 40 dollar (35 euro) En dan zijn ze gesteriliseerd. Dit is wel extreem weinig want helaas belanden een aantal van deze honden in de vechtsport, maar 380 voor een 2 jarige ongecastreerde hond en zonder stamboom? Nee... Ik denk dat je beter kunt krijgen ;) 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Hier gaan ze voor veel meer weg.
Als het een opgevoedde, gemanierde hond is, vind ik dat een heel faire prijs.

En zelfs al is het te veel, dan koop je het toch niet? Als ik iets te duur vind, laat ik het links liggen en kijk naar een alternatief.

Als je gewoon een gratis hond wil, zoek dan rond je vindt er vast wel. Maar die kunnen heel wat slechter af zijn dan een hond waar je wat voor moet betalen.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik zou dat geld zo geven, als ik verliefd zou zijn op het hondje en al kennis heb gemaakt. Stamboom of niet.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Wat is teveel?

 

Ik heb voor Moh iets minder betaald, zij komt van een stichting deze kunnen dat geld ook gewoon goed gebruiken, dus als Moh veel duurder was geweest dan had ik haar ook gewoon gehaald.

 

Als je het hondje heel leuk vind en je hebt het ervoor over dan is het niet te duur, heb je het er niet voorover dan is het blijkbaar voor jou wel te duur hihi.

 

Succes met je zoektocht en laat je niet van de wijs brengen wat anderen hier zeggen.

 

Vorige keer dat je een pup had had je fouten gemaakt in je beslissing en daar heb je van geleerd. Nu wil je voor een herplaatser gaan en dat kan idd meer rust geven. Maar nadeel is dat je dan de oude baasjes op hun mooie blauwe ogen moet geloven met wat ze vertellen over hun hondje... Als mensen ervan af willen of gewoon geld willen verdienen dan maken ze het verhaal om de hond mogelijk veel mooier dan dat het is. Misschien is het voor jou en goed idee om opzoek te gaan naar een goede stichting (animal in need bijvoorbeeld) deze hebben vaak al hondjes in Nederland zitten in een gastgezin en kunnen je daardoor meer vertellen over het hondje als dat het in een asiel zit.

Misschien is Alex iets? 

https://www.animalinneed.com/honden-in-nederland

 

En ik zou je willen aanraden om een goede opvang te regelen als je aan een nieuwe hond begint. Een geplaatst zal ook moeten wennen en er is en grote kans dat hij er nog niet klaar voor is om aantal uurtjes per dag ineens alleen te moeten zitten. Het mooiste is om dat rustig op te kunnen bouwen en als er dan gewerkt moet worden is het het handigste om voor opvang te zorgen. 

 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Toch ... voor een herplaatser gaan is niks mis mee in tegendeel alleen ben ik bang dat haar beeld hiervan beetje vertekend is. 

 

Ze heeft het hondje van haar moeder genomen en aanpassing was even lastig wat normaal is maar ging toen goed maar zij kende dit hondje al en hij haar dat is toch wel een enorm verschil. 

  zou heel goed informeren naar deze hond ... waarom precies ok werk maar wat is er allemaal mee gedaan etc en dan nog heb je geen garantie 

 

Maar het zal totaal anders zijn en gaan als met het hondje van haar moeder 

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Ik moet wel stinkend rijk en nonchalant zijn met mijn geld want hoeveel ik betaal voor een hond die mij perfect ligt maakt mij echt totaal niet uit. Ik snap niet hoe je kan inzitten met de kost voor een levend dier dat jouw beste vriend zal worden.

 

Ik zou net blij zijn dat ze geld vragen voor een herplaatser. Eéntje die mij gratis in de hand wordt geduwd zou ik niet vertrouwen

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Bedankt voor jullie reacties.en zie dat een paar mensen haar advertenties ook hebben gezien op marktplaats.en zie dat de reacties hier wel verschillen.de ene vind het niet veel geld,de ander wel.ik vroeg het niet omdat ik het er niet voor over heb maar gewoon omdat ik graag van jullie wou horen of het niet overdreven veel is.want ze moet er dan toch wel heel zeker van zijn dat de hondjes gezond enzo zijn die ze weg doet.maar ik kijk nog even verder wat ik doe.denk er dit keer wel goed over na.vorig jaar was ik een emotioneel wrak nu heb ik alles een beetje een plekje gegeven.maar maak jullie niet ongerust.ik maak de fout van een hond nemen en weer weg doen niet nog eens;).

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Bedankt voor jullie reacties.en zie dat een paar mensen haar advertenties ook hebben gezien op marktplaats.en zie dat de reacties hier wel verschillen.de ene vind het niet veel geld,de ander wel.ik vroeg het niet omdat ik het er niet voor over heb maar gewoon omdat ik graag van jullie wou horen of het niet overdreven veel is.want ze moet er dan toch wel heel zeker van zijn dat de hondjes gezond enzo zijn die ze weg doet.maar ik kijk nog even verder wat ik doe.denk er dit keer wel goed over na.vorig jaar was ik een emotioneel wrak nu heb ik alles een beetje een plekje gegeven.maar maak jullie niet ongerust.ik maak de fout van een hond nemen en weer weg doen niet nog eens;-). "

 Heb je ook Facebook? Daar vind je vaak herplaatsingsgroepen.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Bedankt voor jullie reacties.en zie dat een paar mensen haar advertenties ook hebben gezien op marktplaats.en zie dat de reacties hier wel verschillen.de ene vind het niet veel geld,de ander wel.ik vroeg het niet omdat ik het er niet voor over heb maar gewoon omdat ik graag van jullie wou horen of het niet overdreven veel is.want ze moet er dan toch wel heel zeker van zijn dat de hondjes gezond enzo zijn die ze weg doet.maar ik kijk nog even verder wat ik doe.denk er dit keer wel goed over na.vorig jaar was ik een emotioneel wrak nu heb ik alles een beetje een plekje gegeven.maar maak jullie niet ongerust.ik maak de fout van een hond nemen en weer weg doen niet nog eens;-). "

 Ik hoop echt dat je die fout niet nog eens maakt, zeker bij een herplaatser vind ik het "not done" die weer eens te herplaatsen.

 

Als je echter een huisdier wil voor het gezelschap, zou ik eerder een kat nemen.  Een kitten én een raskat.  Dat kan bijna niet tegenslaan.

 

Naargelang het ras zijn raskatten erg rustig, ze liggen graag bij je op schoot en zijn zelfstandig.  Natuurlijk moet je ook wel met ze spelen, maar dit is allemaal minder intensief dan bij een hond.

 

Ik snap wel dat het je de vorige keer verrast heeft, maar als je écht van dieren houdt en écht verliefd bent op je dier, kan je het al niet meer herplaatsen na één dag, laat staan na twee weken.  Dan ga je ervoor en blijf je volhouden, want je houdt van dat beestje en je mag je humeur niet uitwerken op een dier.

 

Ik ben enkele jaren geleden erg depressief geweest, ik had voor niks nog fut, wilde ook niet naar buiten als het niet écht nodig was, enz...

We hebben toen een doof hondje geadopteerd, erg arbeidsintensief, erg veel geduld nodig.

 

Ik ben er trots op dat ík haar heb kunnen opvoeden, ík heb haar aan de lijn leren lopen, leren komen, leren loslopen, enz.... terwijl het normaal mijn man is en ik gewoon doe wat hij doet.

 

Ik wil alleen maar zeggen dat ik er toen álles voor over had, of ik nou zin had of niet, omdat ik verliefd was.  Mijn man had me op voorhand gewaarschuwd dat ik het grootste deel zou moeten doen want dat hij geen tijd had (werk) en enkel 's avonds wat met de hond kon doen.

 

Daarom ben ik bang, dat je, als je pech hebt en het een moeilijke herplaatser is, weer hetzelfde zal moeten doen : herplaatsen.

Ik denk dat een kat minder risico loopt om herplaatst te moeten worden.

 

Denk aub héél goed na...

 

Oh ja, die 380 euro vind ik, zoals hierboven ook reeds een paar keer vermeld, geen geld.  Je beste vriend is nooit te duur.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Bedankt voor jullie reacties.en zie dat een paar mensen haar advertenties ook hebben gezien op marktplaats.en zie dat de reacties hier wel verschillen.de ene vind het niet veel geld,de ander wel.ik vroeg het niet omdat ik het er niet voor over heb maar gewoon omdat ik graag van jullie wou horen of het niet overdreven veel is.want ze moet er dan toch wel heel zeker van zijn dat de hondjes gezond enzo zijn die ze weg doet.maar ik kijk nog even verder wat ik doe.denk er dit keer wel goed over na.vorig jaar was ik een emotioneel wrak nu heb ik alles een beetje een plekje gegeven.maar maak jullie niet ongerust.ik maak de fout van een hond nemen en weer weg doen niet nog eens;-). "

 Neen hoop ik ook niet...

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Ik vind 380 voor een hond van 2 jaar zónder stamboom ook veel. Meer dan 2x zo duur dan in een asiel (150 ongeveer), en dan is de hond medisch gecheckt etc. En dan is deze nog niet eens gesteriliseerd, wat de prijs nog een beetje zou kunnen verklaren...Als het een hondje is van broodfok of een particulier zal er ook de hoofdprijs niet voor betaald zijn, dus dan is de verhouding kwijt, naar mijn mening.Kan best zijn dat mensen het er wel voor over hebben, maar ik twijfel dan al snel aan de motivatie van de verkopers/vorige eigenaren, en dan dus als consequentie aan de opvoeding en verzorging van het hondje. En hoeveel problemen dat gaat geven. "

 

https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/zoek-asieldieren/honden

 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Bedankt voor jullie reacties.en zie dat een paar mensen haar advertenties ook hebben gezien op marktplaats.en zie dat de reacties hier wel verschillen.de ene vind het niet veel geld,de ander wel.ik vroeg het niet omdat ik het er niet voor over heb maar gewoon omdat ik graag van jullie wou horen of het niet overdreven veel is.want ze moet er dan toch wel heel zeker van zijn dat de hondjes gezond enzo zijn die ze weg doet.maar ik kijk nog even verder wat ik doe.denk er dit keer wel goed over na.vorig jaar was ik een emotioneel wrak nu heb ik alles een beetje een plekje gegeven.maar maak jullie niet ongerust.ik maak de fout van een hond nemen en weer weg doen niet nog eens;-). "

 Misschien is het omdat Java (met stamboom dat wel) 1200 euro was en ik daar nog veel dierenartskosten aan gemaakt heb. Dat ik het daarom niet veel vind. Uiteindelijk ga je van zo'n beestje houden, en dan maakt t allemaal geen zak meer uit en doe je er alles voor..

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Misschien is het omdat Java (met stamboom dat wel) 1200 euro was en ik daar nog veel dierenartskosten aan gemaakt heb. Dat ik het daarom niet veel vind. Uiteindelijk ga je van zo'n beestje houden, en dan maakt t allemaal geen zak meer uit en doe je er alles voor.. "

 

Klinkt heel gek hoor... maar als ik dan hoor dat je 1200 voor een stamboom puppie van 8 weken betaald denk ik van 'ja zou ik ook wel doen'. Maar 380 voor een hond van marktplaats zou ik dan weer niet doen. Zeker door de advertenties gelezen te hebben zou ik het persoonlijk niet doen. 

Waarschijnlijk ook omdat ik sowieso al een beetje allergisch ben voor marktplaats voor de handel van levende dieren... 

 

Het idee alleen al dat er een half jaar geleden een 2e hond bij word genomen en ze nu opeens allebei weg moeten omdat het blijkbaar toch niet uitkomt zit me al niet lekker... en dan nog het idee dat ze (die baas die de 2 honden aanbied) erop kan verdienen... je kan het ook omdraaien. Die baas wil zogenaamd 380 euro zodat je kan bewijzen dat je echt voor de hond wil gaan. Dan vind ik 200 euro ook al genoeg als dit de werkelijke rede is. Je zou als baas zijnde ook blíj moeten zijn dat iemand jou 'afgedankte' hond(en) wil hebben. Zodat ze niet naar het asiel hoeven. 

 

Er zit voor mij persoonlijk heel veel verschil in het kopen van een hond met stamboom bij een goede fokker, een hond uit het asiel of stichting die keihard werken om zoveel mogelijk honden te hebben, van particulier naar particulier mét hele goede rede of van particulier naar particulier met -in mijn ogen- een vage rede zoals opeens geen tijd meer hebben maar wel half jaar geleden nog een 2e hond erbij nemen. 

 

Bedoel dit niet persoonlijk naar Brenda hoor. Maar door jou reactie van 1200 euro dacht ik van ja dat zou ik voor een stamboom hond van goede fokker ook wel over hebben maar die 380 is me in dit geval net iets teveel van het goede. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  
Klinkt heel gek hoor... maar als ik dan hoor dat je 1200 voor een stamboom puppie van 8 weken betaald denk ik van 'ja zou ik ook wel doen'. Maar 380 voor een hond van marktplaats zou ik dan weer niet doen. Zeker door de advertenties gelezen te hebben zou ik het persoonlijk niet doen. 
Waarschijnlijk ook omdat ik sowieso al een beetje allergisch ben voor marktplaats voor de handel van levende dieren... 
 
Het idee alleen al dat er een half jaar geleden een 2e hond bij word genomen en ze nu opeens allebei weg moeten omdat het blijkbaar toch niet uitkomt zit me al niet lekker... en dan nog het idee dat ze (die baas die de 2 honden aanbied) erop kan verdienen... je kan het ook omdraaien. Die baas wil zogenaamd 380 euro zodat je kan bewijzen dat je echt voor de hond wil gaan. Dan vind ik 200 euro ook al genoeg als dit de werkelijke rede is. Je zou als baas zijnde ook blíj moeten zijn dat iemand jou 'afgedankte' hond(en) wil hebben. Zodat ze niet naar het asiel hoeven. 
 
Er zit voor mij persoonlijk heel veel verschil in het kopen van een hond met stamboom bij een goede fokker, een hond uit het asiel of stichting die keihard werken om zoveel mogelijk honden te hebben, van particulier naar particulier mét hele goede rede of van particulier naar particulier met -in mijn ogen- een vage rede zoals opeens geen tijd meer hebben maar wel half jaar geleden nog een 2e hond erbij nemen. 
 
Bedoel dit niet persoonlijk naar Brenda hoor. Maar door jou reactie van 1200 euro dacht ik van ja dat zou ik voor een stamboom hond van goede fokker ook wel over hebben maar die 380 is me in dit geval net iets teveel van het goede.  "

 Nee ik snap het heel goed wat je nu zegt. Ik keek alleen even naar het punt over de kosten en eventuele dierenartskosten. Maar als je verder gaat kijken.. ik heb zelf de advertentie niet gezien dus de rest weet ik niet.

honden page profiel mariamaria

" Geld zou geen leidraad moeten zijn om het wel/niet kopen van een hond... Als je serieus alleen al twijfelt om een hondje te kopen, voor een laag bedrag als 380 euro, dan vraag ik mij gelijk af of jij dat hondje wel leuk vind... Als je het hondje echt leuk had gevonden had je er namelijk niet eens bij nagedacht. 380 is toch geen geld voor je nieuwe beste vriend....
 
Daarbij kan een herplaatser inderdaad net zo moeilijk zijn als een pup, dus denk alsjeblieft eens goed na voordat je weer een hond koopt die 2 weken later al weer weg moet.... 
 
En last but not least ; als dit bedrag serieus een rol speelt in de aanschaf, wellicht dan verstandig om er nog niet aan te beginnen en eerst te sparen. Wel zo makkelijk dat als je hondje ziek wordt dat je dan het geld hebt voor de dierenarts... Dat kan oplopen in de duizenden...  "

 Ik kan jullie alleen maar gelijk geven, Jenny&Molly

Denk je echt dat een herplaatstertje zoveel gemakkelijker is als een Pupje??

Hou er ook rekening mee, het eten , jaarlijkse vaccins, en als een diertje ziek is ,kan het ook veel geld kosten .

Bv een operatie enz

350€ is echt niet veel geld!!

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wat ik nog niet gelezen heb,het gaat grotendeelds over geld.

Als je besluit dit hondje te willen,moet het ook geregeld naar de trimmer.

Wil je dat bv.

Kost ook vanaf 40 euro om de 3mnd of half jaar?

Denk goed over alles na..

 

honden page profiel mariamaria

" Bedankt voor jullie reacties.en zie dat een paar mensen haar advertenties ook hebben gezien op marktplaats.en zie dat de reacties hier wel verschillen.de ene vind het niet veel geld,de ander wel.ik vroeg het niet omdat ik het er niet voor over heb maar gewoon omdat ik graag van jullie wou horen of het niet overdreven veel is.want ze moet er dan toch wel heel zeker van zijn dat de hondjes gezond enzo zijn die ze weg doet.maar ik kijk nog even verder wat ik doe.denk er dit keer wel goed over na.vorig jaar was ik een emotioneel wrak nu heb ik alles een beetje een plekje gegeven.maar maak jullie niet ongerust.ik maak de fout van een hond nemen en weer weg doen niet nog eens;-). "

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel mariamaria

" Bedankt voor jullie reacties.en zie dat een paar mensen haar advertenties ook hebben gezien op marktplaats.en zie dat de reacties hier wel verschillen.de ene vind het niet veel geld,de ander wel.ik vroeg het niet omdat ik het er niet voor over heb maar gewoon omdat ik graag van jullie wou horen of het niet overdreven veel is.want ze moet er dan toch wel heel zeker van zijn dat de hondjes gezond enzo zijn die ze weg doet.maar ik kijk nog even verder wat ik doe.denk er dit keer wel goed over na.vorig jaar was ik een emotioneel wrak nu heb ik alles een beetje een plekje gegeven.maar maak jullie niet ongerust.ik maak de fout van een hond nemen en weer weg doen niet nog eens;-). "

 Dit zag ik nu staan Cindy!

Respect dat je dit nu zelf inziet!!

Ik kan je zodus alleen maar succes wensen!

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Een hond voor ons gezin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^