Afwisselend diarree en constipatie ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GustavGustav

Dag iedereen,

 

Ik ben nieuw hier. Ik heb een Duitse Herder puppy van ongeveer 4 maanden oud, Gustav.

Hij heeft vorige week zijn Rabies gekregen en had de dag erna diarree. De DA had hem een spuitje gegeven en de diarree was gedaan. Een paar dagen later begon de diarree weer. Op advies van de winkel waar we zijn KVV gaan halen zijn we hem Symbioflor beginnen geven in combinatie met rijst tijdens zijn eten. De diarree was gestopt, maar toen had hij constipatie.

Zaterdag hadden we ook ineens een dikke teek zien rondkruipen op onze vloer...

Aangezien hij maar niet kon poepen, had de DA aan de telefoon aangeraden een beetje lijnzaadolie onder zijn eten te doen om alles wat vlotter te maken voor Gustav.

 

De dag erop tegen de avond had hij terug diarree met wat meer 'structuur'. Deze ochtend (06:00) hetzelfde, wat diarree en terug wat worstvorming . Sinds deze ochtend niets meer.

Zijn oren stonden mooi recht tot de dag na zijn rabies spuit, en eentje hangt nog steeds...

 

Hebben jullie een idee wat dit kan zijn ? Ik vind het zo erg voor hem. Ik ga deze avond naar de DA als het niet betert, maar ik ben ergens ook wat bang dat hij in zijn jonge leven al veel medicatie te verduren krijgt bovenop zijn inentingen. ( We hebben in het begin wat problemen gehad met een ontsteking op zijn elleboog en een ontsteking op zijn oog. Beide keren medicatie gekregen.)

 

Alvast bedankt !

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou de rijst weg gaan laten. Het zou best kunnen dat dat juist voor de obstipatie zorgt.

 

Bij de dierenarts even laten checken op wormen en op giardia voor de zekerheid.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Voor een jonge hond die in zijn jonge leventje dus al heel wat binnenkreeg qua entstoffen en medicatie (ook antibiotica?) was die rabies enting misschien wel te vlug?  Het is niet niks allemaal dus ik kan me voorstellen dat e.a. in zijn lichaam niet in balans is.

 

Ontlasting laten testen zou ik ook doen, maar ik neem aan dat zijn darmflora ook uit balans is nu. Zijn immuunsysteem zal verzwakt zijn door alles.

Zelf zou ik voor de pup een goede holistisch dierenarts consulteren om je hond te helpen genezen.

Volgende forumvraag: Diarree tijdens het wandelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^