aanschaffen Amerikaanse akita en verzekeren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mandymandy

Hallo mensen,

ik heb een vraag of ja ik wil graag wat meer info.

allereerste zou ik graag meer willen weten over Amerikaanse akita. mijn partner en ik zijn erover aant denken om er eentje aan te gaan schaffen. 

We hebben nog geen ervaring met dit ras, maar wel al redelijk veel ervaring met het opvoeden van een hond. 

maar wel is de situatie nu anders we hebben namelijk 2 jonge kindjes eentje van bijna 3 en de ander van 1.5 en nou vraag ik mij af of een akita een goeie gezinshond is.

We zijn actieve mensen wandelen veel zijn veel buiten en wonen in een heerlijke omgeving met veel groen en leuke wandel gelegenheden. 

ik hoor graag van mensen met ervaring Hoe het ras is en waar we rekening mee zouden moeten houden.

en dan loop ik nog te twijfelen, wel of geen verzekering afsluiten gelijk bij aanschaf van de pup? 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Ik beantwoord alleen je vraag over verzekeren.

Als je het doet, doe het dan direct en niet als je de dierenarts nodig hebt, want 'een brandend huis is niet te verzekeren' .

Of je hem moet verzekeren hangt van je financiele situatie af. Wat je ook kunt doen is een spaarpotje maken voor de dierenartskosten, maar die zijn soms moeilijk te voorspellen. Er is op dit forum een peiler over dit onderwerp :

http://www.hondenpage.com/hondenforum/categorie/266/hond-verzekeren.php

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis 3 doggies

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Tja een American Akita, de meningen zijn verdeeld maar als je het mij vraagt een geweldig ras

 

De vraag is waar zijn jullie naar opzoek? Wat zoek je in een hond en aan welke eisen moet deze voldoen?

 

 

De American Akita is een zelfstandig, koppig ras???? Opvoeden met heel veel geduld en een zachte hand is absoluut noodzakelijk bij dit ras. Verder loop je het risico dat ze op latere leeftijd niet meer los kunnen lopen omdat ze gewoon op pad gaan. Daarbij komt het zeer regelmatig voor dat ze niet meer met andere honden overweg kunnen. Dit zijn wel allemaal dingen om rekening mee te houden.

 

Wat kinderen betreft hoeft het geen enkel probleem te zijn. Als de kinderen en de hond leren hoe ze met elkaar om moeten gaan heb je een fantastische combinatie. Ik heb zelf geen kinderen maar mijn Akita is helemaal gek van mijn neefjes en nichtjes, geweldig om te zien hoe die grote beer met ze om gaat

 

Mochten jullie voor dit ras kiezen ga dan wel naar een erkende fokker die aangesloten is bij de rasverening. Op deze site https://www.nipponinu.nl/rassen/fokkers kun je een lijst vinden met fokker die aangesloten zijn bij de rasverening. 

 

Succes met jullie zoektocht en hou ons op de hoogte!!!

honden page profiel mandymandy

Dank jullie wel voor deze tips en adviezen 

ja als ik een verzekering afsluit dan doe ik het idd per direct. en sparen haha tja dat gaat hier soms wat lastig om eerlijk te zijn haha. Dus dat word dan dus toch een verzekering.

wat zoeken we in een hond, we zoeken een gezinshond met wie we lange wandelingen kunnen maken. eentje die zijn baasjes beschermd eentje die loyaal is. 

wel ben ik gelijk eerlijk een hond bij een erkende fokker gaat denk ik niet lukken 500-600 Euro is toch eigenlijk wel de max wat we aan een hondje kunnen uitgeven. 

Dus we zullen nog even moeten kijken en overleggen en afwachten we hebben nog tijd genoeg haha 

maar Dank jullie wel alvast voor jullie tips en adviezen 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Voor 500-600euro max zal je enkel een broodfokpup kunnen kopen, ongeacht welk ras. Bezoek eens een asiel

honden page profiel MoniqueMonique 1 doggies

honden foto van Monique

" Voor 500-600euro max zal je enkel een broodfokpup kunnen kopen, ongeacht welk ras. Bezoek eens een asiel "

 Ze kan ook wat langer sparen.

honden page profiel mandymandy

daar ben ik het niet mee eens. 

er zijn ook hele leuke hobby fokkers als je goed zoekt. 

tuurlijk zijn er ook brood fokkers ik zal dat zeker weten toegeven, maar er zijn niet "alleen maar" broodfokkers.

ik heb tot nu toe nog nooit een hond gekocht bij een fokker en ik heb dan ook nog nooit problemen gehad met een van mijn dieren. Dus wij zullen ook dit hondje zonder stamboom kopen want dat heeft voor ons gewoon ook geen meerwaarde. 

We zullen niet met een hond gaan fokken wij zoeken gewoon een kameraad voor ons gezin 

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje 3 doggies

honden foto van Zilver_Papiertje

Misschien een wat onpopulaire mening...maar kleinere hondjes en rassen waar er wel 1000 van zijn kan je eventueel nog wel bij een hobbyfokker gaan kopen. Die mensen hebben ook vaak een groot hart voor hun dieren.

Maar ga je voor een groter en 'moeilijker' ras...dan is de zekerheid van een goede lijn wel erg belangrijk.

 

Wij hebben voor een Rhodesian Ridgeback gekozen...ook gekend om niet zo simpel te zijn in opvoeding. Ze worden erg groot en heb je pech dan is er geen houden meer aan. Daarom zijn wij bij een erkende fokker gaan aankloppen en hebben we de moeder, tante en grootmoeder van de pups ontmoet. 

Het kan natuurlijk altijd nog mis gaan...Maar een erkende fokker kan je alle lijnen voorleggen, je kan bij vorige eigenaars eens gaan polsen, je kan vroegere broertjes en zusjes van jouw toekomstige pup opzoeken....dat kan bij een hobbyfokker niet. Zo zagen we dat er in 3 generaties lang niets van opstandigheid of agressie zat....mja...zekerheid heb je natuurlijk nooit. En met 600 euro kwamen we er natuurlijk niet...ook niet met het dubbele 

 

En sta je ook eens stil bij de voeding? Een grote hond eet ook veel. Een grote hond heeft een groot kussen nodig, een deftig harnass, een sterke lijn....Misschien is even wachten en bezinnen toch beter in jullie geval?

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

" daar ben ik het niet mee eens. 
er zijn ook hele leuke hobby fokkers als je goed zoekt. 
tuurlijk zijn er ook brood fokkers ik zal dat zeker weten toegeven, maar er zijn niet "alleen maar" broodfokkers.
ik heb tot nu toe nog nooit een hond gekocht bij een fokker en ik heb dan ook nog nooit problemen gehad met een van mijn dieren. Dus wij zullen ook dit hondje zonder stamboom kopen want dat heeft voor ons gewoon ook geen meerwaarde. 
We zullen niet met een hond gaan fokken wij zoeken gewoon een kameraad voor ons gezin  "

 Weet je dan hoe de ouderdieren zijn? Zijn de ouderdieren getest op erfelijke aandoeningen, zijn ze getest op heupen ogen ga zo maar door. Ik bedoel maar, een hobbyfokker kan dan nog zo leuk zijn maar vaak weet je dan niet of je wel een gezonde hond in huis haalt. 

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

"  Ze kan ook wat langer sparen. "

 Das waar, maar als er dan een dierenartsrekening komt kan het ook geld kosten. De kosten bij een hond stoppen niet bij de aankoop ervan en zijn eten. @mandy ; over stamboom, Vind ik meer dan 'alleen' een papiertje. Zoals hierboven vermeld lees je aan wat een fokker allemaal voldoet en hij fokt  uitsluitend met gezonde dieren. Ik heb een Shiba, ook niet bepaald de makkelijkste, die koop je niet zomaar ergens. De afkomst is belangrijk, de lijnen die erin zitten enzo. En kennis hebben van het ras, geldt voor elke hond vind ik. Een Akita zou ik persoonlijk nooit kopen bij n hobbyfokker. Er zijn akitas die al jaren in het asiel zitten, het zijn geen makkelijke honden. Dus bezoek een goede fokker aub

honden page profiel jessicajessica 3 doggies

Wij hebben sinds een paar weken een Amerikaanse Akita pup,ze is onze eerste Akita dus heel veel kan ik je nog niet vertellen..

wel wil ik 1 ding kwijt... koop niet zo maar ergens een pup.. 

voor dat bedrag kom je echt alleen aan een pup uit niet geteste ouders.... 

wacht dan liever nog een poosje tot het budget voor de aanschaf ruimer is! 

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

"  Das waar, maar als er dan een dierenartsrekening komt kan het ook geld kosten. De kosten bij een hond stoppen niet bij de aankoop ervan en zijn eten. @mandy ; over stamboom, Vind ik meer dan 'alleen' een papiertje. Zoals hierboven vermeld lees je aan wat een fokker allemaal voldoet en hij fokt met gezonde dieren "

 Mijn antwoord was een beetje kort door de bocht.

Ik bedoel als je echt voor een ras kiest en het is een duur ras dan kan je wat langer sparen tot je het geld hebt.

Ook als je niet te veel geld heb,kan je maandelijks een klein bedragje apart zetten en een hondenverzekering nemen.

 

Of je een rashond hebt of ééntje uit het asiel,je zal altijd tegen medische kosten aanlopen vroeg of laat.

honden page profiel mandymandy

dat van de medische kosten dat klopt natuurlijk ook. 

daarom willen wij ook een verzekering gaan aanschaffen.

en tuurlijk de jaarlijkse enting en de vlooien en wormen kuurtjes dat weten we dat ze komen en wanneer dus daar kan je rekening mee houden. 

ik ken ook mensen die akita hebben met stamboom en ermee fokken maar ze zonder papieren verkopen. zodat ze dan wat betaalbaar zijn. en dan zijn de ouder dieren wel getest en dan is er ook genoeg bekend over de voor ouders. 

maar ik neem al jullie meningen mee in onze keuze en dan zien we over aantal weken/maanden wel waar het schip strand.

Zoals ik al zei we hebben geen haast geen tijdslimiet dus we doen goed ons huiswerk voordat we ons een puppy uitkiezen dus jullie kunnen erop rekenen dat het een weloverwogen keuze word waarbij overal goed op word gelet.

Dus nogmaals allemaal heel erg bedankt voor jullie adviezen 

honden page profiel mandymandy

"  Weet je dan hoe de ouderdieren zijn? Zijn de ouderdieren getest op erfelijke aandoeningen, zijn ze getest op heupen ogen ga zo maar door. Ik bedoel maar, een hobbyfokker kan dan nog zo leuk zijn maar vaak weet je dan niet of je wel een gezonde hond in huis haalt.  "

 en weet je wat het ook is, bij een erkende fokker heb je ook nooit een 100% garantie op een gezond dier.

je kan er geluk mee hebben maar ook dikke vette pech. ik heb genoeg verhalen gehoord en ook binnen de familie meegemaakt dat alles op de correcte manier is gedaan, met alle testen enzo en alsnog zieke honden. Dus je moet gewoon geluk hebben eigenlijk 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

een hond bij een erkende fokker gaat denk ik niet lukken 500-600 Euro is toch eigenlijk wel de max wat we aan een hondje kunnen uitgeven. 

 Zo vreemd om je blind te staren op een aankoopbedrag. Dat is namelijk eenmalig, je moet het maar één keer in een heel hondenleven uitgeven.

Eens de hond er is, ben je hetzelfde bedrag op enkele maanden al weer kwijt aan voeding/verzorging. 

Dus waar gaat het dan over?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Zo vreemd om je blind te staren op een aankoopbedrag. Dat is namelijk eenmalig, je moet het maar één keer in een heel hondenleven uitgeven.
Eens de hond er is, ben je hetzelfde bedrag op enkele maanden al weer kwijt aan voeding/verzorging. 
Dus waar gaat het dan over? "

 Dat bedoel ik eigenlijk ook een beetje,de aanschaf is nog het goedkoopste.

 

Ik hoor vaker ik wil niet meer dan zo een bedrag uitgeven.

 

Maar er wordt vb.wel jaarlijks zonder met de ogen te knipperen een nieuwe gsm gekocht met een duur abonnement.

 

Als ik een bepaald ras wil dan doe ik geen concessies en spaar ik ervoor.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  en weet je wat het ook is, bij een erkende fokker heb je ook nooit een 100% garantie op een gezond dier.
je kan er geluk mee hebben maar ook dikke vette pech. ik heb genoeg verhalen gehoord en ook binnen de familie meegemaakt dat alles op de correcte manier is gedaan, met alle testen enzo en alsnog zieke honden. Dus je moet gewoon geluk hebben eigenlijk  "

 Gaan we weer. Dus omdat je bij een goeie fokker ook een kans hebt op een ongezonde hond, ga je maar naar iemand die er helemáál niks aan doet om erfelijke afwijkingen uitsluiten? 

Geen 1000-1500 euro willen betalen aan een goede fokker die zijn honden test en zorgvuldig de lijnen uitkiest, dure keuringen bezoekt enz. Maar wél 600 euro aan "een gezellig thuisnestje" waar geen hol aan voorbereiding bij is komen kijken. 

't Zal mij benieuwen hoeveel van die hobbyfokkers er zijn die hun honden laten testen op alle erfelijke afwijkingen en een heleboel uitzoekwerk doen naar de bloedlijnen. Want als je dat toch al allemaal doet, waarom dan al die tijd zonder papieren.

honden page profiel jessicajessica 3 doggies

Wij zijn echt dolgelukkig met ons dametje en de fokker die haar heeft gefokt!!

ja we hebben zeker meer geld betaald voor haar dan het bedrag wat jij in je hoofd hebt! Maar daarvoor zijn haar ouders uitgebreid getest en heeft ze de best mogelijke start gekregen!

zekerheid heb je nooit dat klopt maar met honden die vooral vanwege hun uiterlijk vaak impulsief aangeschaft worden kunnen zogenaamde broodfokkers natuurlijk mooi hun slag slaan.... natuurlijk is het veel geld maar ze zijn het echt waard!!

tegenwoordig worden er helaas ook steeds vaker akita's aangeboden die zeker niet zuiver zijn van ras en dan weet je dus al helemaal niet hoe ze zich gaan ontwikkelen!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" dat van de medische kosten dat klopt natuurlijk ook. 
daarom willen wij ook een verzekering gaan aanschaffen.
en tuurlijk de jaarlijkse enting en de vlooien en wormen kuurtjes dat weten we dat ze komen en wanneer dus daar kan je rekening mee houden. 
ik ken ook mensen die akita hebben met stamboom en ermee fokken maar ze zonder papieren verkopen. zodat ze dan wat betaalbaar zijn. en dan zijn de ouder dieren wel getest en dan is er ook genoeg bekend over de voor ouders. 
maar ik neem al jullie meningen mee in onze keuze en dan zien we over aantal weken/maanden wel waar het schip strand.
Zoals ik al zei we hebben geen haast geen tijdslimiet dus we doen goed ons huiswerk voordat we ons een puppy uitkiezen dus jullie kunnen erop rekenen dat het een weloverwogen keuze word waarbij overal goed op word gelet.
Dus nogmaals allemaal heel erg bedankt voor jullie adviezen  "

 maar dat is in mijn ogen een vreemd verhaal hoor, en ik vraag me af of er niet een andere reden is dat ze de pups zonder stamboom verkopen. Dat papiertje kost echt niet zoveel geld.

Het gaat om de uitslagen van de testen, de juiste bloedlijn zoeken e.d. Wie weet waren de honden met stamboom wel getest en was er iets niet in orde.

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Hou Mandy, 

Waarom wil je een Akita? Wat spreekt je aan in dit ras? Lees goed de ras beschrijving op de website van nipponinu en van verschillende erkende fokkers. Zelf zijn wij op een Shiba uitgekomen en ik dacht ook "ik hoef geen hond met een stamboom". Tot ik ging zoeken en alleen maar bij broodfok uitkwam. En voor het vershil in prijs hoefde ik het niet te doen want broodfokkers vragen ongeveer hetzelfde bedrag voor een Shiba als dat je bij een erkende fokker zou betalen. 

https://m.facebook.com/events/637201449792762?acontext=%7B%22ref%22%3A%222%22%2C%22ref_dashboard_filter%22%3A%22upcoming%22%2C%22action_history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22dashboard%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22surface%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A%7B%5C%22dashboard_filter%5C%22%3A%5C%22upcoming%5C%22%7D%7D]%22%7D&aref=2&arefdashboardfilter=upcoming&ref=bookmarks

Misschien leuk om hier heen te gaan? Kan je vast verschillende Akita eigenaren spreken

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Java kwam niet van een clubfokker. Java heeft wel een stamboom, ze koste 1200 euro. Ouderdieren zijn dan ook getest. 

Toen werd ze ziek, en omdat ik geen contract had want geen clubfokker, kon ik lang vechten tot ik wat terug kreeg. De eerste 2 maanden heb ik meer dan 600 euro uitgegeven alleen aan medische kosten. Java heeft me dus in feite 1800 gekost.

Ik hoop gewoon dat jij deze fout niet maakt, want het kan zo vaak goed gegaan zijn, maar als het fout gaat ben je de sjaak. 

Een fokker met eer van zijn werk geeft je een contract met een soort garantie. Ik heb geen spijt want java is uiteindelijk n fantastisch beest geworden, maar ik heb geleerd dat ik alleen nog bij clubfokkers ga.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

Leuk dat je fan bent van de Akita. Lees eigenlijk niet zo goed waarom je voor dit ras wilt gaan?

 

Voor 500-600 euro kom je uit bij een br00dfokker. 

 

Je moet zelf weten als je zonder papieren wilt, als je testen niet belangrijk vind maar een goede hobbyfokker verkoopt ze niet voor dit bedrag.

Je komt dan echt uit bij brOOdfokkers of waar rassen zijn gemixt. Ik houd er niet van als rassen zomaar worden gekruist en zeker niet met een Akita.

 

Ik heb je een privé bericht gestuurd. Staan 2 Faceboekpagina's in over dit ras. Vraag daar even verder:)

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

 

Allereerst: waarom spreekt de akita jullie aan? 

 

Ga voor geteste ouders, ofwel zorg dat je de papieren in kan zien van de testuitslagen van beide ouderdieren met betrekking tot de erfelijke afwijkingen die bij het ras voorkomen (bijv. heupdysplasie). 

 

Geen haar op mijn hoofd die eraan zou denken een akita te halen buiten de erkende fokkers. Al helemaal niet als je kinderen thuis hebt. Dat vind ik eerlijk gezegd gewoon zelfs gevaarlijk (ook omdat ik niet goed lees waarom jullie voor een akita willen gaan. Heb je je al goed ingelezen in het ras?). Akita's zijn sterk, zelfverzekerd, en binnen een paar weken niet meer dat bolletje wol van 7kg. 


Bij een erkende fokker zal naar de thuissituatie  gevraagd worden en wordt de pup uitgezocht die het beste bij jullie past. Daarnaast kun je op de fokker terugvallen als je vragen hebt of problemen tegenkomt. 



Een verzekering afsluiten is een goed idee als je nu al weet dat je mogelijke dierenarts kosten niet op kunt brengen en geen spaarpotje aan kunt leggen (dus i.p.v. elke maand iets naar de verzekering, elke maand iets opzij zetten). Wel is er het feit dat een verzekering lang niet alles (geheel) vergoed, dus daar moet je echt goed naar kijken. Voor de akita zou het dan bijvoorbeeld verstandig zijn een verzekering te nemen die ook HD en ED vergoed. Toevallig heb ik afgelopen jaar net een verzekering afgesloten waar dit ook bij zit. De kosten voor 1 jaar: 259,54 euro. Ik heb echter gekozen voor een hoog eigen risico, wat het iets goedkoper maakte. Entingen e.d. worden NIET vergoed. Dus dat komt er nog bovenop. 

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Mooie hond een Akita, maar als de hond wat ouder is kan je het vaak vergeten om met je hond relax te wandelen, kan er 3 maar ze zijn ( teven) allemaal niet tolerant naar hun soortgenoten toe, ze vallen uit het niets aan naar andere honden voor de rest zijn ze lief voor de mens wel waaks.

Vind het dus geen hond voor een gezin met kinderen.

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis 3 doggies

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

" Mooie hond een Akita, maar als de hond wat ouder is kan je het vaak vergeten om met je hond relax te wandelen, kan er 3 maar ze zijn ( teven) allemaal niet tolerant naar hun soortgenoten toe, ze vallen uit het niets aan naar andere honden voor de rest zijn ze lief voor de mens wel waaks.
Vind het dus geen hond voor een gezin met kinderen. "

Uit het niets aanvallen is absoluut geen normaal gedrag voor een Akita. Normaal gesproken gaan ze zelf niet de confrontatie aan. Door hun houding worden ze nog wel eens verkeerd begrepen door andere honden waardoor er een conflict ontstaat. Mochten ze door een ander aangevallen worden, staan ze inderdaad prima hun mannetje en dit is zeker iets om rekening mee te houden.

 

Een Akita in een gezin kleine kinderen kan prima mits de kinderen en de hond normaal opgevoed zijn. En dan heb ik het natuurlijk wel over een echte Akita die gefokt is door iemand die snapt wat het ras inhoud. De Akita's die in het asiel zitten komen vrijwel allemaal uit de broodfok en zijn niet raszuiver, die zou ik inderdaad nooit in een gezin met kinderen durven houden. 

Anoniem (Gast)

Bij een hobbyfokker vind je misschien een hondje voor 500-600 euro maar wat als het nu ziek word? Je moet toch nog wat hebben voor dierenarts kosten enzo..

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

" Mooie hond een Akita, maar als de hond wat ouder is kan je het vaak vergeten om met je hond relax te wandelen, kan er 3 maar ze zijn ( teven) allemaal niet tolerant naar hun soortgenoten toe, ze vallen uit het niets aan naar andere honden voor de rest zijn ze lief voor de mens wel waaks.
Vind het dus geen hond voor een gezin met kinderen. "

 Ben altijd benieuwd naar diegenen die dit zeggen, of ze ook ervaring hebben met dit ras.

 

Zijn juist geschikt als gezinshond. Maar uiteraard goed trainen en socialiseren, duidelijke regels. Zoals met elke hond.

 

Een Akita die uit het niets uitvalt, is echt verkeerd gedrag. Akita's vallen niet zomaar uit. Wat hier boven ook gezegd wordt.. vaak worden ze verkeerd begrepen. Akita's waarschuwen juist goed, veel hondentaal die ze uitzenden. 

 

Ik ken een heleboel teven die gewoon met andere honden kunnen, onze ook. Met een andere teef in huis is inderdaad niet aan te raden.

Oh en ik heb een reu en teef en loop met allebei relaxed dus dat klopt ook niet:)

 

*hier moet ik wel bij vermelden.. daar zit veel training in en nog steeds. 

honden page profiel mandymandy

allereerst wil ik even zeggen dat ik al redelijk wat ervaring heb met moeilijke rassen,

rhodesian ridgeback 

Australian cattle dog 

dit zijn 2 rassen die ik heb gehad, ging altijd goed waren beide vriendelijk sociaal en precies wat ze moesten zijn voor mij.

daarnaast heb ik ook nog eens 2 jaar lang honden cursus gegeven dus ik sta heel sterk in mijn schoenen en weet goed net dingen om te gaan. ik weetniet bepaalde situaties in te springen en er verantwoord mee om te gaan.

Ook ben ik heel goed met probleem honden in mijn woonplaats heb ik ook al redelijk wat mensen geholpen met hun hond, dus nogmaals ik weet waar ik aan begin. 

Waarom ik op de akita val tuurlijk ook voor het uiterlijk maar ook omdat hij onze wandelingen aankan

het is een goeie gezinshond hij is loyaal aan zijn gezin, maar toch ook waaks.

en ik hou wel van een hond met wat pit, ik hoef geen mak lammetje ik wil een hond waar ik mee bezig kan zijn,  eentje die mij/ons bezig houd. 

mag ik jullie allemaal bedanken voor jullie tips, meningen, enn adviezen wij gaan hier samen even kijken henen wat en wat we gaan doen dus nogmaals bedankt allemaal

 

Volgende forumvraag: Vlinderhond pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^