Cherry eye operatie ervaringen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel loïs loïs

honden foto van loïs

Hoi! 

 

We hebben sinds januari onze tweede Boston Terrier aan de roedel toegevoegd, gaat super! Het is onze eerste reu en hij doet het heel goed. Nu heeft hij helaas een cherry eye gekregen. We zijn naar de da geweest en die adviseerde een operatie waarbij het terug gehecht wordt. Ik vind hem nu nog te jong voor een operatie (4 mnd). Ik heb in overleg met de da besloten om nog even te wachten, omdat hij er geen last van heeft. 

 

Ik ben benieuwd of er mensen zijn die ervaringen hebben met een cherry eye operatie, ook de andere operatie waarbij het weg gehaald wordt. Ook wordt er vaak gezegd dat de andere oog ook vaak een cherry krijgt, iemand daar ervaringen mee? Ik hoor het graag! 

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester 3 doggies

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Ik heb er geen ervaring mee, maar mijn teefje heeft het héél licht.

Het puilt niet uit en je ziet het maar af en toe.

Mijn DA zegt dat het een ingewikkelde operatie is...

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik heb er geen ervaring mee maar wel eens over gelezen. Wat ik wel weet is dat het belangrijk is de traanbuis te behouden en niet te laten verwijderen. Het ook kan dan te weinig traanvocht krijgen en irriteren en nare gevolgen hebben. Ik zou naar een oogspecialist gaan. Utrecht of Wagerenk of zo.
En de kraag ook goed ophouden en goed luisteren naar wat de DA zegt qua maat van de kraag.
Ze moeten absoluut niet gaan krabben. Volgens mij is de prognose heel goed.


honden page profiel Vera met Diesel+, Fenna en NoaVera met Diesel+, Fenna en Noa 3 doggies

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Ik heb een Engelse Bulldog gehad met aan 1 kant een chery eye. Het is altijd bij 1 kant gebleven en nooit iets aan laten doen, hij had er geen last van.

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

Onze Maltezer tobie had dit als hij 7 maanden was. Is toen geopereerd omdat het beste een grote was. Na een maand zat het er terug. Terug geopereerd, de dierenarts weet niet wat er gebeurd is, want de draadjes van vorige operatie waren nog in tact..

 

Bij hem is de cherry eye terug geduwt op de juiste plaats en dan gefixeerd. Ondertussen is word hij in september 5 jaar en geen last meer van gehad. Ook niet op zijn ander oog. 

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

Hier zie je de cherry eye op zijn linkse oogjes goed. 

 

honden page profiel loïs loïs

honden foto van loïs

" Onze Maltezer tobie had dit als hij 7 maanden was. Is toen geopereerd omdat het beste een grote was. Na een maand zat het er terug. Terug geopereerd, de dierenarts weet niet wat er gebeurd is, want de draadjes van vorige operatie waren nog in tact..
 
Bij hem is de cherry eye terug geduwt op de juiste plaats en dan gefixeerd. Ondertussen is word hij in september 5 jaar en geen last meer van gehad. Ook niet op zijn ander oog.  "

 En hoe werd het dan gefixeerd? Ik ben bang dat als ik hem nu laat helpen het er weer uitkomt omdat hij zo druk is en dat ik hem dan weer moet laten opereren ????. Gelukkig heeft jouw hondje er geen last meer van!

honden page profiel loïs loïs

honden foto van loïs

" Ik heb een Engelse Bulldog gehad met aan 1 kant een chery eye. Het is altijd bij 1 kant gebleven en nooit iets aan laten doen, hij had er geen last van. "

 Jaxx heeft er ook niet echt last van dat het er zit. Zijn oogje is wel wat natter en snel vies. Ik zit nog erg te twijfelen over wat te doen. Zijn cherry eye is ook best groot.. 

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

"  En hoe werd het dan gefixeerd? Ik ben bang dat als ik hem nu laat helpen het er weer uitkomt omdat hij zo druk is en dat ik hem dan weer moet laten opereren ????. Gelukkig heeft jouw hondje er geen last meer van! "

 Met een soort draadje, heeft hij geen last van :) en zie je ook absoluut niet!!

honden page profiel loïs loïs

honden foto van loïs

" Ik heb er geen ervaring mee maar wel eens over gelezen. Wat ik wel weet is dat het belangrijk is de traanbuis te behouden en niet te laten verwijderen. Het ook kan dan te weinig traanvocht krijgen en irriteren en nare gevolgen hebben. Ik zou naar een oogspecialist gaan. Utrecht of Wagerenk of zo.
En de kraag ook goed ophouden en goed luisteren naar wat de DA zegt qua maat van de kraag.
Ze moeten absoluut niet gaan krabben. Volgens mij is de prognose heel goed. "

 Mijn dierenarts zegt ook inderdaad dat ze de traanbuis dan willen behouden. Ik vind het best moeilijk. Ik wil hem het liefst opereren, omdat hij met zo'n ding voor zijn oog loopt. Aan de andere kant heeft hij er geen last van en ik ben gewoon ontzettend bang dat het terug komt of dat het bij zijn andere oog komt. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^