Hondenschool tijdens medicatiekuur?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Raiko neemt nu al een maand cortisone. Vanaf maandag mag ik de dosis beginnen verlagen. Ik vroeg me af of ik met hem volgende week naar de hondenschool kan. Hij had een wondje aan zijn voetkussentje die door de cortisone traag heelde en we zijn dus al een maand niet kunnen gaan, nu is het wel bijna genezen, ik schat nog enkele dagen, als het nog niet dicht is tegen volgend weekend blijven we thuis natuurlijk... Nu vroeg ik me af of het wel verstandig zou zijn? Hij heeft er de energie wel voor maar is aan de andere kant ook heel vatbaar aangezien door de cortisone zijn immuunsysteem niet optimaal is nu

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik zou gaan. Overal buiten kunnen ze iets oplopen.

Via je eigen schoenen, loop je zelf van alles je huis in.

 

Hij vind het leuk, het zal hem goed doen.

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik denk dat alleen jij dit inschatten kan.

Hoe belangrijk is die school? Als je bang bent lessen te missen, maar je bent ook bang je hond zieker te maken: kan je dan niet zonder hond een aantal lessen volgen? Zodat je toch het gevoel hebt mee te zijn? 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Als je denkt dat je hond t eigenlijk ook weer nodig heeft en t zooltje is mooi dicht zou je met een slag om de arm kunnen gaan.

 

Maar wel rustig aan. Ik had begrepen dat je hond op cortisone niet te zwaar moet belasten. Ik zou in elk geval voor de zekerheid op halve snelheid/belasting meedoen en bijvoorbeeld 2x een kwartier met wat tijd ertussen en niet een heel uur. 

 

Ook om goed in schatten wat ie nu aan kan (zonder te over lasten)

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Raiko neemt nu al een maand cortisone. Vanaf maandag mag ik de dosis beginnen verlagen. Ik vroeg me af of ik met hem volgende week naar de hondenschool kan. Hij had een wondje aan zijn voetkussentje die door de cortisone traag heelde en we zijn dus al een maand niet kunnen gaan, nu is het wel bijna genezen, ik schat nog enkele dagen, als het nog niet dicht is tegen volgend weekend blijven we thuis natuurlijk... Nu vroeg ik me af of het wel verstandig zou zijn? Hij heeft er de energie wel voor maar is aan de andere kant ook heel vatbaar aangezien door de cortisone zijn immuunsysteem niet optimaal is nu "

 Je hond had toch een auto-imuunziekte? Ik durf daar dan geen uitspraken over te doen, overleg t met je da zou ik zeggen.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

In geval van auto imuum ziekte zou ik dubbel voorzichtig zijn.

 

Dan zou je van baasje van Luan (toller) de nodige info kunnen inwinnen. Maar ik heb geen idee of ze nog actief is op het forum.

 

Ik herinner me dat het bij Luan dubbel opassen was dat als ze toch net te snel onder de cortisone actiever gingen opbouwen er een terugval ontstond.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

"  Je hond had toch een auto-imuunziekte? Ik durf daar dan geen uitspraken over te doen, overleg t met je da zou ik zeggen. "

 wandelen kan geen kwaad zei hij, zou zelf goed zijn, maar over de school heb ik niet gevraagd. T gaat over gehoorzaamheid, geen agility ofzo. 

Volgende forumvraag: meelopertje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^