Welke honden ras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SanneSanne

Ik zit in een dilemma, ik wil heel graag een hond. Maar heb geen idee welk ras, tja ik weet welke richting ik moet opgaan aangezien ik in een flat 3 hoog zonder lift woon. Dus een groot ras word het niet, en kleine rassen zoals een jack russel of een chihuahua heb ik persoonlijk ook niks mee. Dus dan word het middelgroot, ik ben al actief opzoek geweest naar wat rassen maar niet echt iets gevonden. Werken doe ik niet dus ben redelijk veel thuis, maar ik zou het liever wel hebben dat  mijn hond wel even alleen kan (paar uurtjes). Ook wil ik een ras die niet veel blaft ( het liefst helemaal niet. Omdat ik veel thuis ben zou mijn hond genoeg beweging krijgen, de ene dag meer dan de ander natuurlijk. Maar ik wil geen hond die de hele dag buiten moet rond rennen enzo, ook als het stort regent.

Mijn vraag is nu, weten jullie nog een ras die bij mijn levenstijl zou passen?

honden page profiel Cai de shih tzuCai de shih tzu

honden foto van Cai de shih tzu

Als je een middelgroot ras wil dat niet blaft dan zou ik zeggen een 'basenji' die kunnen namelijk niet blaffen

voor de rest ken ik het ras niet zo goed dus weet ook niet het energie niveau.

misschien zou je daar naar kunnen kijken.

 

succes

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Basenji's zijn hele actieve, slimme honden die wel aan het werk gezet willen worden. Basenji's blaffen inderdaad niet zoals de meeste honden maar maken zeker wel geluid (een soort loeien). 

Wat zoek je in een hond qua uiterlijk? (Lang haar, kort haar, verharen ja/nee, flaporen, staande oren enz). Makkelijk alleen zijn enz is niet echt een raseigenschap maar iets dat  je opbouwt.

 

 

honden page profiel SanneSanne

Basenji's hebben te veel beweging nodig, dus dat is niet echt een goede optie ;).

 

Tja het is moeilijk uit te leggen wat ik zoek in een hond kwa uiterlijk, maar haar lengte net zoals wat voor oren maakt mij niet zoveel uit.

honden page profiel Cai de shih tzuCai de shih tzu

honden foto van Cai de shih tzu

wat heb je de hond te bieden?

wil je er bijv. Mee op cursus en hoelang wil je wandelen?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Eurasier misschien? Das een wat grotere hond maar nog wel tilbaar als t moet.

 

http://www.eurasier.nl/index.php/de-eurasier/het-ras/

 

 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Basenji's hebben te veel beweging nodig, dus dat is niet echt een goede optie ;-).
 
Tja het is moeilijk uit te leggen wat ik zoek in een hond kwa uiterlijk, maar haar lengte net zoals wat voor oren maakt mij niet zoveel uit. "

 Dus regelmatig naar de trimmer brengen bijvoorbeeld is geen probleem? Je hebt niets met Chihuahua's en Jack Russels dus dan zal er iets zijn dat je absoluut níet wil... 

 

Is handig voor ons om te weten, omdat we straks misschien met rassen aankomen die je absoluut níet wil. 

Tip voor als je fokkers zoekt: zo ver mogelijk wegblijven van fokkers die meerdere rassen aanbieden.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Boston Terriër? 

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Een Greyhound of Galgo  Of een Whippet, voor als je wat kleiner wil. Italiaans windhondje als je een miniatuur wil. Silken windhound voor een middelmaat met langharige vacht, of Silken windsprite als je wat minder windhond-karaktertrekjes wil (kruising whippet x sheltie). 

 

Voor de goede orde, hoe groot een hond is, heeft verder niets te maken met of de hond wel of niet in een appartement kan wonen, alhoewel er natuurlijk geen lift is dus wat dat betreft snap ik dat je niet al te groot wil. Kleinere honden staan echter meer bekend als blaffers. 

 

(westerse) Windhonden staan bij uitstek bekend als stil, gemakkelijk en rustig. 

honden page profiel SanneSanne

Ik ben zeker van plan om met mijn hond op een soort cursus te gaan, ze worden elke dag natuurlijk 3 keer uitgelaten. Het ligt erg veel aan het weer buiten, als het goed weer is (of tja het stormt niet) dan vind ik het niet erg om actief met mijn hond te zijn. Maar ik wil ook mijn hond  mentaal  stimuleren ;) 

 

Tja ik wil niet om de 3 weken bij een trimmer staan, ik heb ook geen auto dus het gaat ook niet zo snel. maar bijvoorbeeld elke dag borstelen vind ik geen probleem.

 

Bosten terrier is niet echt mijn ding sorry <3

 

Eurasier is miss een beetje te blafferig?

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Misschien een herplaatser? 

 

https://www.animalinneed.com/honden-in-nederland

Deze honden zitten hier in Nederland in een gastgezin, zij kunnen je mogelijk meer vertellen en kijken welke hond goed bij jou past.

Jan misschien? 

honden page profiel SanneSanne

Oh dat lijkt me wel interresant ! ik zal eens rondkijken ;)

 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Een cockerspaniël? 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Silken Windsprite  Erg leuke hondjes! Anouk op dit forum heeft er twee. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik ben zeker van plan om met mijn hond op een soort cursus te gaan, ze worden elke dag natuurlijk 3 keer uitgelaten. Het ligt erg veel aan het weer buiten, als het goed weer is (of tja het stormt niet) dan vind ik het niet erg om actief met mijn hond te zijn. Maar ik wil ook mijn hond  mentaal  stimuleren ;-) 
 
Tja ik wil niet om de 3 weken bij een trimmer staan, ik heb ook geen auto dus het gaat ook niet zo snel. maar bijvoorbeeld elke dag borstelen vind ik geen probleem.
 
Bosten terrier is niet echt mijn ding sorry <3
 
Eurasier is miss een beetje te blafferig? "

 De Eurasiers die ik ken blaffen niet.

 

Van keeshonden zeggen ze dat die blafferig zijn, maar mijn Grijze Kees blaft alleen even op de bel, verder helemaal niet.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Silken Windsprite  Erg leuke hondjes! Anouk op dit forum heeft er twee.  "

 

Yep  En woon zelf ook op een appartement, vind het ideale hondjes daarvoor.

 

Blaffen niet snel naar vreemde geluiden oid, slaan sowieso over het algemeen niet snel aan, zijn stille hondjes. 3 blokjes om per dag is genoeg voor mijn honden, mits ze wel elke dag even los kunnen om de pootjes te strekken, ze hebben er echt behoefte aan om elke dag even 10 minuten volle snelheid te kunnen rennen. Op dat na zijn het echte couch potatoes  Ras is over het algemeen vriendelijk naar andere hondjes, kinderen, volwassenen, inbrekers... Eigenlijk alles. Heel meegaand aangelegd, een keer een dagje minder lopen vinden ze prima, een keer een dagje 5 uur lang rondslenteren vinden ze ook prima. Wel een ras dat niet graag in de regen loopt merk ik bij mijn honden, als het regent en we moeten naar buiten dan kruipt er hier 1 onder het bed en de ander gaat volop in de remmen hahaha  Luisteren verder verbazend goed, doe zelf ook behendigheid met de 1 en hoopers met de ander, kunnen echter totaal niet om gaan met een harde hand, werkt ontzettend averechts bij hen, en hebben af en toe ook wel hun eigenwijze momentjes. Ze zijn zeg maar niet zo slaafs als een border collie, maar ook weer lang niet zo eigenwijs als de andere windhonden rassen. Kunnen trouwens ook goed loslopen, bij de andere windhonden rassen is dat ook niet zo. 

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Een cockerspaniël?  "

Toevallig heeft SOS Strays er nu een aantal bij opvanggezinnen in Nederland en België zitten, kijk eens naar Orejotas: http://www.sos-strays.nl/nederlands/nl-adoptie.html#sortnaam

 

 

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Persoonlijk zou ik met deze omschrijving toch voor een kleiner ras gaan. Middelgrote rassen hebben toch vaak ook veel beweging nodig, of zijn blafgraag of simpelweg onhandig groot om op een bovenwoning te houden.
Heb je al eens gekeken naar rassen zoals de Shih Tzu, Lhasa Apso, Coton de Tuléar, Havanezer, Vlinderhond of de Tibetaanse Spaniel om maar wat voorbeelden te noemen? Deze rassen hebben of een trimmer, of goede dagelijkse verzorging nodig maar je gaf zelf al aan dat dit laatste geen probleem is. Dan is de vachtverzorging vaak met de juiste routine prima zelf te doen dus hoeft een trimmer er ook niet aan te pas te komen (ik heb zelf een Chinese Naakthond powderpuff en Biewer Yorkshire Terriër hier rondlopen waarvan wij alle vachtverzorging helemaal zelf doen, is even een routine vinden maar zolang je dit goed bijhoudt valt het best mee en bouw je er ook nog eens een band mee op door dit te doen). Deze rassen zijn allemaal niet heel veeleisend, zijn wel lekker actief en leergierig maar ook rustig als dit nodig is, hebben een handzaam formaat voor een bovenwoning en staan ook niet echt bekend als keffers of zoiets dergelijks. Ze zijn wel klein maar hebben qua look en karakter niet veel weg van de Jack Russel en Chihuahua die je in je voorbeeld noemt als rassen die je niet aanspreken.
Het is maar een idee natuurlijk, maar persoonlijk zou ik het meer in die hoek zoeken als ik je verhaal zo hoor.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^