Wat is het beste tegen teken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Omdat wij in een bosrijke omgreving wonen + vaak kamperen wil ik graag mn hond beschermen tegen die bloedzuigertjes. Vorig jaar woonde we nog in een woonwijk en hebben we een paar keer het kamperen afgebroken ivm de teken, maar dit jaar willen we gewoon lekker ervoor gaan + nu hebben we 3 bossen rond het huis staan. Een band vind ik eng, omdat ze ook met andere honden speelt, maar die kan bijvoorbeeld wel met kamperen om. Pipetjes eigelijk hetzelfde + ze zwemt veel. Dus ben bang dat het eraf spoelt. En zelf een (ecologisch/biologisch) goedje in elkaar flansen ben ik geen ster in. Iemand een idee eat ik nu het beste kan doen? (behalve hond navoelen uiteraard haha)

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Wij hebben vorig jaar Stop! Animal Bodyguard Aromatherapie gebruikt, dat is volledig natuurlijk en werkte heel goed bij Ollie. Eerst had ze elke dag wel een paar teken, en toen we dit gingen gebruiken veel minder. Gisteren heb ik Ollie ingespoten met Ecostyle spray, ik kan daar dus nog niet zoveel over zeggen, behalve dat het lekker ruikt 

 

Je zou trouwens ook een band op natuurlijke basis kunnen gebruiken, die heeft Ollie vorig jaar ook een tijdje omgehad en die werkte ook goed. Van Beaphar was die geloof ik. 

honden page profiel ..

honden foto van .

Hier gewoon een seresto band tegen teken en vlooien. Ondanks alle horror verhalen hebben wij nergens last van. Waarom vind je een band eng omdat ze met andere honden speelt?? 

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je zal een beetje moeten uitzoeken wat het beste werkt bij jouw hond. De ene hond is gebaat met natuurlijke producten, en bij de andere hond werken die voor geen meter.

Bij mijn honden heeft alleen bravecto resultaat. Het is teekdodend, maar niet teekwerend. Ze komen dus eerst nog steeds op de vacht gekropen. Het is pas als ze zich vasthechten, dat ze sterven. Dus de honden brengen ze nog steeds met hun vacht mee binnen in huis, in de auto, enz. Brrrrr!

 

Het hangt ook van je omgeving af. Als je enkele teken per dag van je hond plukt, is dat handelbaar. Maar hier in onze streek gaat het met de tientallen. Vorig jaar gebeurde het dat ik 150 (!) teken per wandeling van de honden moest plukken. Ja, dan kan je alleen nog het grove geschut inzetten. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Met een pipetje mogen ze wel zwemmen, alleen de eerste 2 dagen niet meestal.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Puck reageert nogal heftig op dat chemische spul, dus zij krijgt dat niet meer. Omdat Puck er dus zo heftig op reageert zien mijn ouders dat het eigenlijk echt rommel is en proberen we het dit jaar voor het eerst ook zonder bij Jaimy.

 

Puck heeft een amberstenen ketting, hiermee heeft ze vorig jaar maar een stuk of 3 teken gehad en verder niks. Dit jaar geven we ze ook iedere dag wat karnemelk, dat zou ook goed moeten helpen.

 

Je zou ook wat knoflook door het eten kunnen doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als de teken talrijk zijn blijf ik weg bij struikgewas en zwemmen we alleen, ga ik toch bet bos in gebruik ik ecostyle, daar spray ik de vacht mee in, verleden jaar hooguit twee teken gehad, meer niet, dat waren dagen dat ik niet sprayde.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik ga cdvet proberen. Ze krijgt al stronghold tegen vlooien en niks tegen teken. Ik wil niet nog meer chemische rommel dr op gooien.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik ga cdvet proberen. Ze krijgt al stronghold tegen vlooien en niks tegen teken. Ik wil niet nog meer chemische rommel dr op gooien. "

 Cdvet gebruik ik ook hoor, en de ecostyle is ook natuurlijk , zonder chemie, een extra als ik de bossen ingaat, spray ik op de vacht, even inwrijven en klaar.....

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Bravecto (werkt minimaal 3 maanden) of Nexgard (werkt minimaal 1 maand).

Ik zou bravecto aanraden als je de hele zomer door wil komen. Vorig jaar maart hebben wij bravecto gebruikt en dat werkte tot ver in het najaar nog steeds. Binnenkort dus weer.  Het is wel vrij duur, maar het is het waard. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik ga cdvet proberen. Ze krijgt al stronghold tegen vlooien en niks tegen teken. Ik wil niet nog meer chemische rommel dr op gooien. "

 Cdvet, de eerste drie weken dagelijks , daarna kan je volstaan met twee x per week....

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Ik lees in de reacties hier en daar het merk Bravecto. Misschien goed om te melden dat hier een hoop over te doen is in de hondenwereld. Zie: https://m.facebook.com/groups/isbravectoveilig/?view=group

uiteraard is het ieders eigen keus om dit te gebruiken en ik denk dat geen enkel middel dat vlooien en teken dood zonder risico is. 

Gebruik zelf voor de hond om de 4 tot 6 weken advantix. Loop dagelijk in het bos en nog geen teek gezien. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Heb nog geen idee of het werkt, maar ik heb toevallig net deze besteld

https://www.aniforte.nl/natuurlijke-tekenspray-250ml.html

 

Ik zal het zien volgende maand op vakantie. Hier bij ons hebben we gelukkig heel weinig last van teken. Sterker nog, ze hebben er hier nog nooit eentje opgelopen, alleen altijd tijdens de vakanties.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ook goed om te vermelden dat het overgrote merendeel van de bravecto gebruikers hele goede ervaringen hebben met dit middel.  Gebruik je hoofd en laat je niet bang maken. 

 

Het blijft uiteraard helemaal je eigen keus. Wij hebben ook cdvet geprobeerd, maar dat werkte niet en onze hond ging er ook nog enorm door stinken. Bij pipetjes kreeg hij vieze vlekken in zijn vacht en bovendien is het niet zo handig omdat hij veel zwemt. Een tablet is voor ons dus ideaal. 

Het is dus uitproberen en afwegingen maken. 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" Wij hebben vorig jaar Stop! Animal Bodyguard Aromatherapie gebruikt, dat is volledig natuurlijk en werkte heel goed bij Ollie. Eerst had ze elke dag wel een paar teken, en toen we dit gingen gebruiken veel minder. Gisteren heb ik Ollie ingespoten met Ecostyle spray, ik kan daar dus nog niet zoveel over zeggen, behalve dat het lekker ruikt 
 
Je zou trouwens ook een band op natuurlijke basis kunnen gebruiken, die heeft Ollie vorig jaar ook een tijdje omgehad en die werkte ook goed. Van Beaphar was die geloof ik.  "

 Mag ik vragen welke spray dat is van Ecostyle? Ik vind alleen maar een tegen vlooien

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

rare reaktie gast verwijderd

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

die natuurlijke middelen werken iha voor geen meter

 

als je liever geen pipetten of een band gebruikt kun je een tablet overwegen, zoals nexgard of bravecto. ga anders eens langs je dierenarts voor een goed product

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

"  Mag ik vragen welke spray dat is van Ecostyle? Ik vind alleen maar een tegen vlooien "

 Het is de Ecostyle Vlovrij, maar volgens de verpakking zou het werken tegen vlooien, teken, mijten en luizen 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

"  Het is de Ecostyle Vlovrij, maar volgens de verpakking zou het werken tegen vlooien, teken, mijten en luizen  "

 Oke bedankt! Ik ga er eens naar kijken :)

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

Nexgard, sinds ik dit aan mijn honden geef hebben ze geen teken meer. Hiervoor gemiddeld enkele teken per week.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik volg hier even, weet nog niet wat ik voor mijn aussies ga gebruiken, in ieder geval geen bravecto, hectare of andere chemische middelen, dit durf ik nu niet meer sinds de oudste epilepsie heeft.

 

Zat te denken aan cdvet of die stop bodyguard die hier eerder al is genoemd, maar weet het nog niet zo goed.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Seresto heb ik geprobeerd, maar dat werkte hier niet. Scalibor band wel. Natuurlijke middeltjes die ik geprobeerd heb, o.a. cdvet, hadden hier nul komma nul effect.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

" die natuurlijke middelen werken iha voor geen meter
 
als je liever geen pipetten of een band gebruikt kun je een tablet overwegen, zoals nexgard of bravecto. ga anders eens langs je dierenarts voor een goed product "

Eens, is ook mijn ervaring. De mensen die zeggen dat 'een teentje knoflook' of een isoterische olie of whatever zo goed werken, wonen die midden in de stad? Hier, na een rondje drunense duinen krioelen in het voorjaar de teken over mijn honden. En die teken zijn hier niet welkom ;-). 

Neemt niet weg dat bravecto ook niet heel gezond is. In een eerder topic vertelde je dat nexguard een veel lagere dosis werkzame stof heeft. Denk dat ik dat dit jaar ga proberen.

Anoniem (Gast)

Mij lijkt het niet zo gezond om een andere hond in die band te laten happen, net als dat ik de eerste week honden vermijd als ze pippetje gekregen heeft. En eerste 2 dagen niet zwemmen, ze duikt is letterlijk alles wat water is (zucht haha) dus ik kan dat niet garanderen. Tablet leek me ook heel handig, maar dat is ook weer zo blijvend. Als in, als ze slecht reageert zit het toch in haar bloed. En volgens mij moeten ze dan eerst bijten? En die band kan wel met kamperen, dan is er geen water en ook vaak geen andere honden. Iemand ervaring met die tabletten en kan dat gecombineerd worden met bijvoorbeeld die band? (6 dagen in de maand om dan ongeveer). Kan ze daar ook gewoon mee slapenmet die band? (we slapen buiten in het bos dan)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kijk naar middelen ook de chemie, die door de vetlaag gaan en niet opgenomen wordt in de bloedbaan, die zijn er...kijk daarnaar, minder belastend dan door de bloedbaan.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Anoniem: heb mijn honden vorige jaren bravecto gegeven en het werkt echt goed. 1 tablet eind maart en deze werkt dan zeker 4 maanden (3 maanden volgens bijdluiter). Na die maanden is de tekenhoos weer voorbij en krijgen mijn honden de volgende tablet pas in het volgende voorjaar. Dus werken doet het en praktisch is het ook. Ik twijfel om dit jaar nexguard te geven. Daarvan is de dosering werkzame stof vele malen lager. Dit moet wel vaker toegediend worden.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Hier ook bravecto. Dit jaar hebben ze al weer 1 gehad nadat ik weer teken heb kunnen afhalen.
Een eventueel volgende geef ik pas moest ik weer levende teken vinden, dus niet standaar om de 3 maand.

Uitwendige middelen geef ik, die gaan veel te snel kapot plus ze zwemmen bijna dagelijks in het drinkwater van de paarden, waar ook heel wat vis/kikkers in zitten.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Mij lijkt het niet zo gezond om een andere hond in die band te laten happen, net als dat ik de eerste week honden vermijd als ze pippetje gekregen heeft. En eerste 2 dagen niet zwemmen, ze duikt is letterlijk alles wat water is (zucht haha) dus ik kan dat niet garanderen. Tablet leek me ook heel handig, maar dat is ook weer zo blijvend. Als in, als ze slecht reageert zit het toch in haar bloed. En volgens mij moeten ze dan eerst bijten? En die band kan wel met kamperen, dan is er geen water en ook vaak geen andere honden. Iemand ervaring met die tabletten en kan dat gecombineerd worden met bijvoorbeeld die band? (6 dagen in de maand om dan ongeveer). Kan ze daar ook gewoon mee slapenmet die band? (we slapen buiten in het bos dan) "

 Ja, het zijn heel wat afwegingen die je moet maken.

 

Voor zover ik weet moet een tekenband 24/24u om de nek blijven, anders heeft het niet het gewenste effect. De scaliborband mag niet mee in het water (schadelijk voor vissen en andere waterorganismen).

Ook bij pipetjes moet je hond na het toedienen een tijd uit het water blijven, om diezelfde reden.

Bravecto tablet is idd heel handig, maar zoals je zegt: de teken moeten zich eerst vasthechten vooraleer ze dood gaan. Het werkt niet teekwerend.

 

Anoniem (Gast)

Ik denk toch dat ik voor een tablet gaat. Was eerst huiverig maar lees veel positieve ervaringen. Wat kan ik hiernaast gebruiken voor afwerend? Want als ze bijvoorbeeld in de tent liggen kruipen ze zo over naar ons. Naast het feit dat ik die beesten heel vies vind en niet wil dat mn hond (of wij) ziek worden. Een goede spray? Kan dat met zwemmen? 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat kan ik hiernaast gebruiken voor afwerend? Want als ze bijvoorbeeld in de tent liggen kruipen ze zo over naar ons. Naast het feit dat ik die beesten heel vies vind en niet wil dat mn hond (of wij) ziek worden. Een goede spray? Kan dat met zwemmen?  "

 Ik zit met hetzelfde probleem. Ik heb nog geen enkele spray gevonden die écht teken weert. Heb al vanalles uitgeprobeerd. Zelfs het zogezegde wondermiddel (skin so soft) van het britse leger hielp niet.

Voor jezelf kan je DEET gebruiken, maar dat werkt natuurlijk enkel op de plaatsen waar je het smeert. En je kan moeilijk je hele tent, slaapzak e.d. elke dag vol DEET spuiten… 

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Hoevaak moet ik wat voeren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^