Wat is het beste tegen teken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Vanwege werk kunnen we alleen zaterdag op zondag naar het bos. Dus het is niet zo dat we dagen achter elkaar daar slapen/leven. (overigens paalkampeten, geen camping). Maar wij hebben vorig jaar zeker 5 keer weer op zaterdagavond naar huis gegaan omdat ik er zoveel van haar af moest plukken. Is een keer zo erg geweest dat ik gewoon deet (was wel een minder % zegmaar) op haar staart aanzet had gespoten, liep haar constant te plukken. Achteraf las ik dus dat het niet zo'n goed plan was, maar het was toen zo zielig voor dr. Vandaar dst ik nu (redelijk) optijd opzoek ben naar een juist middel.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Ik volg hier even, tot nog toe zit ik te denken aan Bravecto. Nog even wat meer inlezen en kijken wat de dierenarts oppert.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Puck reageert nogal heftig op dat chemische spul, dus zij krijgt dat niet meer. Omdat Puck er dus zo heftig op reageert zien mijn ouders dat het eigenlijk echt rommel is en proberen we het dit jaar voor het eerst ook zonder bij Jaimy.
 
Puck heeft een amberstenen ketting, hiermee heeft ze vorig jaar maar een stuk of 3 teken gehad en verder niks. Dit jaar geven we ze ook iedere dag wat karnemelk, dat zou ook goed moeten helpen.
 
Je zou ook wat knoflook door het eten kunnen doen. "

Ik heb zo'n ambersteentje aan zijn tuig hangen. Heb jij een volledige ketting? Waar heb je die gekocht?

 

Verder gebruik ik ook chi na de beet, wat ook preventief werkt. Dat is een roll on waar ik strepen mee op de vacht zet.

 

Tegen vlooien gebruik ik frontline maar dat is tegen teken niet zo efficiënt, werkt ook veel minder lang tegen teken dan tegen vlooien.

 

Ik heb nog geen teek gezien dit jaar, "even afkloppen" ben dus ook niet niet met die roll on begonnen, wel hangt die ambersteen er van vorig jaar aan aan het tuig.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Je zal een beetje moeten uitzoeken wat het beste werkt bij jouw hond. De ene hond is gebaat met natuurlijke producten, en bij de andere hond werken die voor geen meter.
Bij mijn honden heeft alleen bravecto resultaat. Het is teekdodend, maar niet teekwerend. Ze komen dus eerst nog steeds op de vacht gekropen. Het is pas als ze zich vasthechten, dat ze sterven. Dus de honden brengen ze nog steeds met hun vacht mee binnen in huis, in de auto, enz. Brrrrr!
 
Het hangt ook van je omgeving af. Als je enkele teken per dag van je hond plukt, is dat handelbaar. Maar hier in onze streek gaat het met de tientallen. Vorig jaar gebeurde het dat ik 150 (!) teken per wandeling van de honden moest plukken. Ja, dan kan je alleen nog het grove geschut inzetten.  "

 Oh jee, ja dan kom je er niet vrees ik met een natuurmiddeltje.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik lees hier "gebruik je hoofd en laat je niet bang maken van Bravecto". Nou, ik heb mijn hoofd gebruikt en als je logisch nadenkt dat kom je tot de conclusie dat het insecticide zijn, punt uit. Deze zijn reuze makkelijk ja, want inderdaad, ook mijn honden hadden geen teken meer, maar het is puur vergif dat in hun bloed gaat. En ja hoor, er zijn er velen die er niet van weten, maar ook is het een feit dat het, als het toch misgaat, dan vaak te laat is want het stapelt zich op in de lever.


Dus ik heb het spul direct terug gebracht naar mijn apotheek en ik niet alleen maar alle mensen die ik ken en die het gebruikten met de woorden "mijn hond is te belangrijk om er ook maar enig risico mee te lopen" en automatisch aannemen dat het geen kwaad kan, kan niemand.

 

Neurologische problemen zouden er ook uit kunnen voorkomen en ik hoor de specialist nog zeggen bij Tibootje "heel raar, want normaal hebben ze een papegaaienbek bij dit soort hernia aandoeningen, maar dat heeft hij niet, wel neurologische uitval". Kan niet met zekerheid zeggen dat het spul ermee te maken heeft, maar ik neem het risico niet meer om voor mijn eigen gemak vergif te blijven gebruiken. Ik was nochtans ook iemand die Bravecto verdedigde, maar moet mijn fout toegeven.

 

Mijn dierenarts wist me te zeggen dat zij het ook in geen geval aan haar honden zou geven want...zo stelde ze heel correct "wij mensen hebben de natuur totaal verwoest, het evenwicht is zoek, resultaat meer en meer teken en andere parasieten en wat is ons antwoord daarop...we zetten nog zwaardere insecticide in om ze te bestrijden en vergeten daarbij dat het ook wel eens ten koste kan gaan van de gastheren, onze honden en katten". Dus ja hoor, ik heb nagedacht..heel goed zelfs. Iedereen is vrij, maar niet gaan schrijven dat het louter paniekvoetbal is en dat mensen die het niet meer willen gebruiken niet nadenken !

 

Dus nu natuurlijke producten voor mijn Freya, want het zal je hond maar zijn die toch opeens wat krijgt en zeker na Tibo, nooit meer. Trouwens een tekenband ook nooit meer, mijn eerste hond werd daar echt doodziek van.

Anoniem (Gast)

Maar ziekte van lyme is ook weer zoiets.... Vorig jaar pippetje tegen vlooien en teken. Werkte prima tegrn vlooien, maar de teken vonden haar geweldig. Toen gehoord over een tabletje, maar naam niet onthouden ervan. En daarnaast had ze net het pippetje dus dat is dubbelop. Dit jaar toch maar serieus overwegen om het beter aan te pakken, vooral nu we hier wonen. Ik ga even opzoek naar een tabletje, en hoop dat er nog reacties komen voor sprays ofzo. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" [....]
 Dus nu natuurlijke producten voor mijn Freya "

 Misschien heb ik er overheen gelezen maar wat gebruik jij dan?

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ik ga het hele bravecto topic hier niet opnieuw over doen, alles is al tot in den treure herhaald. 

 

Succes met de zoektocht naar een geschikt middel! Je vroeg naar middelen die het beste werken en die heb je naar mijn mening gekregen. Nu maar hopen dat het tekenseizoen dit jaar meevalt, maar ik vrees van niet. Bah. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Mij lijkt het niet zo gezond om een andere hond in die band te laten happen, net als dat ik de eerste week honden vermijd als ze pippetje gekregen heeft. En eerste 2 dagen niet zwemmen, ze duikt is letterlijk alles wat water is (zucht haha) dus ik kan dat niet garanderen. Tablet leek me ook heel handig, maar dat is ook weer zo blijvend. Als in, als ze slecht reageert zit het toch in haar bloed. En volgens mij moeten ze dan eerst bijten? En die band kan wel met kamperen, dan is er geen water en ook vaak geen andere honden. Iemand ervaring met die tabletten en kan dat gecombineerd worden met bijvoorbeeld die band? (6 dagen in de maand om dan ongeveer). Kan ze daar ook gewoon mee slapenmet die band? (we slapen buiten in het bos dan) "

 

Mijn hond heeft een band om en speelt veel met andere honden. Er is pas 1 keer in die band gehapt perongeluk. Die hond heeft er niks van gekregen. Als je hond een pipetje krijgt zit er ook 'gif op de huid' dus als daar speels gehapt wordt heb je hetzelfde idee toch. 

 

En stel dat een hond zwaar allergisch is tegen dit soort spul dan is de band duidelijk te zien bij mijn hond (jammer genoeg) en kunnen ze hun hond weghouden bij mijn hond. Maar dat heb ik nog nooit meegemaakt. 

 

De seresto band kan gewoon tegen water. Ook kan de hond er 's nachts mee slapen. Puk heeft hem ook 24/7 om. 

 

Edit: ik weet niet of je dingen kan combineren met elkaar. Ik zelf zou daar toch mee oppassen. 

Anoniem (Gast)

Maar het bijten geeft juist lyme.. Dus dan zou ik eerder opzoek moeten gaan naar iets wat afwerend is..?

 

Maargoed, ik kom er niet echt uit qua tabletten. Vele merken verkopen het, maar lees van vrijwel elk merk wel dat het dus puur vergiftiging is. Ze heeft nooit raar gereageerd op pipetten. Maar dan moet ik de katten bij dr weghouden, even niet zwemmen, idd geen honden vriendjes. Is best een 'gedoe'. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

De seresto band kan gewoon tegen water. 

De band mag dan wel tegen water kunnen, maar de dieren in het water kunnen niet tegen de band. 

In de bijsluiter staat dat het product niet in waterlopen terecht mag komen, daar het gevaarlijk is voor vissen en andere waterorganismen. 

Ook niet zo best, dus… 

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Zelf vind ik het heel lastig om advies over vlooien/teken te geven aan een ander. Elke omgeving is anders. In de ene omgeving heb je er heel weinig en voor die mensen werkt natuurlijk spul al fantastisch. Maar een ander laat zn hond uit in een omgeving waar zij 150 teken eraf kan plukken. Dan heb je dus zwaarder spul nodig. 

 

Ik denk niet dat we elkaar moeten gaan zitten afvallen om het feit of het nu wel of niet chemisch is en roepen dat voor jou wel iets lichts werkt en daarom alle chemische troep overbodig is is ook niet nodig want nogmaals iedereen leeft in een andere omgeving. Andersom geld dit natuurlijk ook. Roepen dat alle natuurlijke spullen niks uithalen en alleen chemisch werkt. 

 

Ik denk dat we alleen advies kunnen geven over het product dat we zelf gebruiken en daarbij de voor/nadelen kunnen opnoemen. TS moet dan zelf inschatten hoe erg het in haar gebied is en wat het beste daarbij past. 

 

Ik bedoel dit in het algemeen.. er zullen vast uitzonderingen zijn waar het net even anders zit. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" De band mag dan wel tegen water kunnen, maar de dieren in het water kunnen niet tegen de band. 
In de bijsluiter staat dat het product niet in waterlopen terecht mag komen, daar het gevaarlijk is voor vissen en andere waterorganismen. 
Ook niet zo best, dus… 
  "

 

Huh?? Dat heb ik niet gelezen in de bijsluiter. Daar heb ik dan echt overheen gelezen. 

 

Edit: even de online bijsluiter opgezocht en je hebt inderdaad gelijk... oeps! 

Geld dit dan ook niet voor alle chemische troep? Ook de pipetjes? 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Edit: even de online bijsluiter opgezocht en je hebt inderdaad gelijk... oeps! 
Geld dit dan ook niet voor alle chemische troep? Ook de pipetjes?  "

 Ik denk dat het bij de pipetjes beperkt is in de tijd. Bijvoorbeeld de eerste 72 uur kan het water verontreinigd worden.

Misschien afhankelijk van de werkzame stof.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Elke omgeving is anders. In de ene omgeving heb je er heel weinig en voor die mensen werkt natuurlijk spul al fantastisch. Maar een ander laat zn hond uit in een omgeving waar zij 150 teken eraf kan plukken. Dan heb je dus zwaarder spul nodig. 
 
Ik denk niet dat we elkaar moeten gaan zitten afvallen om het feit of het nu wel of niet chemisch is en roepen dat voor jou wel iets lichts werkt en daarom alle chemische troep overbodig is is ook niet nodig want nogmaals iedereen leeft in een andere omgeving. Andersom geld dit natuurlijk ook. Roepen dat alle natuurlijke spullen niks uithalen en alleen chemisch werkt. 

 Dat klopt.

Het is heel erg afhankelijk van het gebied waar je wandelt. En dan ook nog es afhankelijk van je hond zelf, hoe 'aantrekkelijk' die is voor teken.

 

Bij mensen is er ook al zo'n verschil. Als ik met m'n partner door het bos loop, kan ik makkelijk 20 teken van kleding plukken, en heeft hij er hooguit ééntje.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Zelf vind ik het heel lastig om advies over vlooien/teken te geven aan een ander. Elke omgeving is anders. In de ene omgeving heb je er heel weinig en voor die mensen werkt natuurlijk spul al fantastisch. Maar een ander laat zn hond uit in een omgeving waar zij 150 teken eraf kan plukken. Dan heb je dus zwaarder spul nodig. 
 
Ik denk niet dat we elkaar moeten gaan zitten afvallen om het feit of het nu wel of niet chemisch is en roepen dat voor jou wel iets lichts werkt en daarom alle chemische troep overbodig is is ook niet nodig want nogmaals iedereen leeft in een andere omgeving. Andersom geld dit natuurlijk ook. Roepen dat alle natuurlijke spullen niks uithalen en alleen chemisch werkt. 
 
Ik denk dat we alleen advies kunnen geven over het product dat we zelf gebruiken en daarbij de voor/nadelen kunnen opnoemen. TS moet dan zelf inschatten hoe erg het in haar gebied is en wat het beste daarbij past. 
 
Ik bedoel dit in het algemeen.. er zullen vast uitzonderingen zijn waar het net even anders zit.  "

 Helemaal gelijk..als ik zoveel teken van mijn honden zou moeten afplukken ja dan zou ik zwaarder materiaal inzetten, heel logisch....hier zijn ook teken maar verleden jaar hooguit er twee bij de honden gezien meer niet.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat ik denk dat het beste werkt is werken aan een goed immuunsysteem zodat tekenziektes zo min mogelijk kans krijgen. Dit als eerste.

Verder kijk ik Jenna na elke wandeling even na, ik moet haar vanwege haar pollen en gras allergie zowiezo even afspoelen, en soms tijdens de wandeling als we echt door bossen lopen die bekend staan om teken.

In de zomer krijgt ze egyptische zwarte kummelolie door haar eten, ik heb dat van een duitse site en het lijkt idd te werken.

 

Verder gebruiken we regelmatig neemolie (uitwendig) tegen ongedierte aangezien Jenna ook gevoelig is voor mijten en vlooien en dat werkt geweldig.

En als ik eraan denk voor de wandeling insprayen met CDvet zeckex.

 

Zelf ben ik te bang voor giftige middelen om ze te gebruiken, ik ben bang dat ze haar immuunsysteem teveel verzwakken.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Dat klopt.
Het is heel erg afhankelijk van het gebied waar je wandelt. En dan ook nog es afhankelijk van je hond zelf, hoe 'aantrekkelijk' die is voor teken.
 
Bij mensen is er ook al zo'n verschil. Als ik met m'n partner door het bos loop, kan ik makkelijk 20 teken van kleding plukken, en heeft hij er hooguit ééntje. "

 Natuurlijk.

Met een natuurproduct ben je echt niks in een zwaar besmet gebied.

Bovendien evolueert het ook van dag tot dag.

Ben al verschillende keren thuis gekomen, ik zit elke dag in de bossen, dat mijn honden door een nest teken gelopen hebben.

 

Hoe zit het eigenlijk met citronella geur en teken.

Ik weet alleen dat ze daar paarden soms mee insmeren.

Stinkt wel enorm, dus op een hond smeren die bij je in huis woont, ik weet niet....

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Eens, is ook mijn ervaring. De mensen die zeggen dat 'een teentje knoflook' of een isoterische olie of whatever zo goed werken, wonen die midden in de stad? Hier, na een rondje drunense duinen krioelen in het voorjaar de teken over mijn honden. En die teken zijn hier niet welkom ;-)
Neemt niet weg dat bravecto ook niet heel gezond is. In een eerder topic vertelde je dat nexguard een veel lagere dosis werkzame stof heeft. Denk dat ik dat dit jaar ga proberen. "

 ik woon ook in een gebied met enorm veel teken, en al die natuurlijke middelen doen echt niets. ze trekken eerder nog teken aan

 

nexgard geef ik zelf ook aan mijn honden, idd omdat de werkzame stof dezelfde is als bravecto, maar dan VEEL lager gedoseerd. je moet het wel iedere maand toedienen, maar ik gooi het gewoon in hun voerbak, en ze eten het zo op, dus dat is niet zo'n probleem

 

pipetten heb ik ook gebruikt maar nadeel daarvan vond ik weer dat omdat je ze in de nek druppelt, ik aan de onderkant van de hond na twee/drie weken alweer teken begon te vinden, vermoedelijk omdat de concentratie daar te laag wordt

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik woon niet midden in de stad, heel landelijk zelfs, wij zijn hier niet alleen bang voor tekenziektes, ook vlooien schijnen ziektes over te kunnen brengen, maar ook voor het hantavirus en de vossenbandworm.   

Er zijn bossen volop in de buurt en toch gaan wij voor knoflook, en andere natuurlijke middelen. Omdat een goede afweer mij nog altijd het meest logische lijkt tegen ziektes en ik me niet voor kan stellen dat het gif meewerkt om het immuunsysteem te versterken. Eerder andersom.

Voor ons werkt dat wel degelijk.

 

Onze dierenarts beweert trouwens dat een teek zich volzuigt en pas gevaarlijk is als je hem eruit trekt omdat dan pas het gif vrij komt. Ik kan dat alleen nergens vinden of dat klopt of niet. Overal staat dat de teek er binnen 24 uur uit moet zodat ziektes voorkomen worden.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" ik woon niet midden in de stad, heel landelijk zelfs, wij zijn hier niet alleen bang voor tekenziektes, ook vlooien schijnen ziektes over te kunnen brengen, maar ook voor het hantavirus en de vossenbandworm.   
Er zijn bossen volop in de buurt en toch gaan wij voor knoflook, en andere natuurlijke middelen. Omdat een goede afweer mij nog altijd het meest logische lijkt tegen ziektes en ik me niet voor kan stellen dat het gif meewerkt om het immuunsysteem te versterken. Eerder andersom.
Voor ons werkt dat wel degelijk.
 
Onze dierenarts beweert trouwens dat een teek zich volzuigt en pas gevaarlijk is als je hem eruit trekt omdat dan pas het gif vrij komt. Ik kan dat alleen nergens vinden of dat klopt of niet. Overal staat dat de teek er binnen 24 uur uit moet zodat ziektes voorkomen worden.
 
  "

 Iedere keer dat de teek bloed wil drinken, spuwt tie gif, om het gaatje open te houden....dus niet alleen als je de teek eruit haal.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Lastig hoor, die rot teken.

Hier alweer de 3e teek verwijderd bij Wanda; ze zijn er vroeg bij dit jaar. Maar de 3e was al dood, dus mijn middeltje werkt weer heel redelijk:

Wanda krijgt elke dag een bolletje schapevet met knoflook. Te koop in dierenspeciaalzaak van het merk biofood.

Het werkt niet 100%, maar dat kan geen enkel middel vrees ik.

Als het straks echt teken seizoen wordt krijgt ze een pipet in haar nek.( geen bravecto) Via de da. Heeft ze 0 last van.

 

Overigens hebben ze onderzoek gedaan waarom in sommige streken/ bossen veel meer teken voorkomen dan elders.

Dat blijkt te maken te hebben met de wildstand!

Hoe minder wilde dieren, hoe meer teken je hond gaat oplopen.....want die teken vallen liever op langs lopende herten en zwijnen e.d. maar ja. Als die er niet ( meer) zijn.....

Hier is bv weinig wild meer door de intensieve jacht.

Dus nu hebben ze bij de ingang van het bos een waarschuwingsbord gehangen: pas op! Teken!

Ja. Lekker dan.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hoe zit het eigenlijk met citronella geur en teken.

 Ik heb al citronella geprobeerd, ook lemon-eucalyptus (careplus heeft zo'n anti teek-middel op basis hiervan)… hielp bij ons (zowel mens als hond) helemaal niks.

 

Zal ook hier wel 't zelfde verhaal zijn: bij de ene 'pakt' het, bij de andere niet.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

O ja, en het klopt inderdaad dat je teken binnen 24 uur moet proberen te verwijderen; dan is de kans nog heel erg klein dat er ziektes worden overgedragen( zoal lyme).

Vraag maar na bij goede dierklinieken.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Onze dierenarts beweert trouwens dat een teek zich volzuigt en pas gevaarlijk is als je hem eruit trekt omdat dan pas het gif vrij komt.
  "

Daar klopt niets van, en ik vind het vreemd dat een DA zulke dingen zegt.

Het gaat ook helemaal niet om gif. Het gaat om een virus of bacterie die een teek als gastheer met zich meedraagt en waar ie andere mee besmet. De besmetting hangt af van welk virus/bacterie de teek met zich meedraagt.

Bij de ziekte van Lyme geldt een minimumduur (dat de teek moet vastzitten) van 12 à 24 uur alvorens er een besmetting kan plaatsvinden.

Maar voor teken-encefalitis (virus dat bijvoorbeeld voorkomt in Duitsland, Oostenrijk, en andere landen van centraal europa) wordt het virus reeds in het begin van het bloedzuigen op de mens overgebracht. Dus de besmetting gebeurt direct bij de tekenbeet.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

die dierenarts is ook meer een soort stokoude dorpsveearts, heel aardig hoor, en vast ook kundig op veel gebied maar blijkbaar heeft hij van tekenbeten geen verstand. Maar hij vertelde het op heel overtuigende toon, dan ga je toch twijfelen al is hij de enige die dat beweert.

 

Maar voor teken-encefalitis (virus dat bijvoorbeeld voorkomt in Duitsland, Oostenrijk, en andere landen van centraal europa) wordt het virus reeds in het begin van het bloedzuigen op de mens overgebracht. Dus de besmetting gebeurt direct bij de tekenbeet.

 

Dat is best eng en blijkbaar niet te voorkomen als je net een besmette teek treft, tenzij je je laat vaccineren?

 

 

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" die dierenarts is ook meer een soort stokoude dorpsveearts, heel aardig hoor, en vast ook kundig op veel gebied maar blijkbaar heeft hij van tekenbeten geen verstand. Maar hij vertelde het op heel overtuigende toon, dan ga je toch twijfelen al is hij de enige die dat beweert.
 
Maar voor teken-encefalitis (virus dat bijvoorbeeld voorkomt in Duitsland, Oostenrijk, en andere landen van centraal europa) wordt het virus reeds in het begin van het bloedzuigen op de mens overgebracht. Dus de besmetting gebeurt direct bij de tekenbeet.
 
Dat is best eng en blijkbaar niet te voorkomen als je net een besmette teek treft, tenzij je je laat vaccineren?
 
 
 
  "

 Hahaha, een stokoude veearts… nu krijg ik van die visioenen van oude zwartwit series op tv waar knorrige oude dorpsveeartsen uit de kroeg werden gehaald om achter drachtige koeien te lopen (of zoiets) 

 

Ik heb me idd laten vaccineren tegen teken-encefalitis, maar dat had vooral met die Siberie-reis te maken. Daar is er namelijk een zeer dodelijke variant, sterven jaarlijks heel veel mensen aan...

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde


 
Ik heb me idd laten vaccineren tegen teken-encefalitis, maar dat had vooral met die Siberie-reis te maken. Daar is er namelijk een zeer dodelijke variant, sterven jaarlijks heel veel mensen aan... "

 Echt?

Is dat dan een besmetting rechtstreeks van teek op mens?

Maar dan kunnen honden dat ook oplopen daar?

Hoe komt het dat die teken daar zoveel gevaarlijker zijn?

( dan kunnen deze linke insecten toch ook richting het westen hobbelen toch)

Oei. Ik vraag wel veel nu.....

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" Wat ik denk dat het beste werkt is werken aan een goed immuunsysteem zodat tekenziektes zo min mogelijk kans krijgen. Dit als eerste.
Verder kijk ik Jenna na elke wandeling even na, ik moet haar vanwege haar pollen en gras allergie zowiezo even afspoelen, en soms tijdens de wandeling als we echt door bossen lopen die bekend staan om teken.
In de zomer krijgt ze egyptische zwarte kummelolie door haar eten, ik heb dat van een duitse site en het lijkt idd te werken.
 
Verder gebruiken we regelmatig neemolie (uitwendig) tegen ongedierte aangezien Jenna ook gevoelig is voor mijten en vlooien en dat werkt geweldig.
En als ik eraan denk voor de wandeling insprayen met CDvet zeckex.
 
Zelf ben ik te bang voor giftige middelen om ze te gebruiken, ik ben bang dat ze haar immuunsysteem teveel verzwakken. "

 Die egyptische olie werkt (mogelijk) tegen teken en gaat gewoon door het voer? Heb je een linkje naar de site (kosten?) ? En hoeveel wordt er gegeven

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen

honden foto van Emma & de golden mannen

.

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Hoevaak moet ik wat voeren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^