Welk ingredient?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Ik zit zo een beetje rond te kijken omdat ik weet een nieuwe zak voer moet halen. Even gespiekt bij andere merken (simpsons, bosch, orijen, eukanuba, fokker) maar het valt me erg op dat de een gewoon adult voer heeft, gewoon graan in de samenstelling, maar de andere rijst, en een mais en een aardappel. Ook zoete aardappel en bruine rijst zie ik voorbij komen.   Nu weet ik dat graanvrij in principe het beste is, maar zit er nou nog (erge) verschil tussen (bruine) rijst, (zoete) aardappelen of mais?    Als je trouwens een zalm met aardappel geeft, krijgt de hond wel genoeg stoffen binnen? Aangezien je met barf/kvv 1 a 2 keer per week maar vis, de rest vlees 'hoort' te geven?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Nu weet ik dat graanvrij in principe het beste is, maar zit er nou nog (erge) verschil tussen (bruine) rijst, (zoete) aardappelen of mais?

dat lijkt me wel. Je weet zelf het verschil vast wel tussen een aardappel, rijst en maïs. 

 

Als je trouwens een zalm met aardappel geeft, krijgt de hond wel genoeg stoffen binnen? Aangezien je met barf/kvv 1 a 2 keer per week maar vis, de rest vlees 'hoort' te geven?

Nee, want alleen een stuk zalm met een aardappel is geen volwaardige maaltijd. Of bedoel je een brok met zalm en aardappel? Dan heb je wel een volwaardige maaltijd, want in brok zit in principe alles wat een hond binnen hoort te krijgen. 

 

Brok en vlees kun je niet met elkaar vergelijken. Barf/kvv luistert heel nauw. Je moet zoveel procent spiervlees, zoveel procent bot en zoveel procent orgaanvlees en nog eens diverse diersoorten in een week voeren om geen tekorten te laten ontstaan. Daarnaast vullen mensen dat vaak aan met gepureerde groenten, wat yoghurt een eitje enzo. 

 

In een brok zit alles al bij elkaar in en hoef je geen uitgebreide maaltijd te geven. Dat zit allemaal in de kleine brokjes. 

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Graanvrij is niet automatisch beter, vaak heeft het een wat hoger vleesgehalte zodat het op dat punt wat hoogwaardiger is. Echter is dit niet altijd het geval en zie ik niet direct het voordeel van aardappel tov bv mais of rijst aangezien dit ook goed verteerbaar is en ook gewoon koolhydraten levert.

Zelf zou ik een brok kiezen met zoveel mogelijk verschillende ingrediënten wanneer mogelijk, zalm/aardappel klinkt als een hypoallergene brok en zou ik niet nemen als je hond niet allergisch is.

Een zalm/aardappel brok is trouwens gewoon compleet, omdat het geen rauwe vis betreft en een compleet product is het geen probleem en vervangt de vis hier gewoon het vlees in de brok.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Uiteindelijk moet je datgene gaan geven waar je hond het goed op doet. Dus, mooie stevige ontlasting, niet teveel moeten poepen op een dag, glanzende vacht, niet overmatig haren, energiek enzovoorts. 

Het is soms een hele zoektocht voor je bij die goede brok uit komt. En als er in die brok graan zit? Nou en, jou hond doet het er goed op en dat is het belangrijkste. 

 

Zelf voer ik de VOL brok van darf. De enige brok die puck graag eet en waar ze het heel goed op doet. Voorheen gaf ik kvv en af en toe karkassen van zalm/konijn/kwartel.

Heel af en toe krijgt ze nog kvv omdat ze dat ook lekker vind.

Anoniem (Gast)

Ik weet idd echt eel eat aardappel en mais etc is. Bedoelde wat nou het verschil is. Is het beter om mais als graan te nemen, of toch aardappel. En waarom gewone rijst en bruine rijst. Is dat gewoon de smaak? Dat bedoelde ik.

 

En natuurlijk neem ik brokken waar ze het goed op doet. Dat heeft ze ook wel, maar omdat ik idd lees dat meer % vlees beter is, ging ik even rond kijken (aangezien nu overstappen dan handig is omdat ik altijd 15 kilo zakken heb). Maar wist niet waar ik dan het beste naar kon kijken. Die verschillende granen is dan zeker voor allergie?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik weet idd echt eel eat aardappel en mais etc is. Bedoelde wat nou het verschil is. Is het beter om mais als graan te nemen, of toch aardappel. En waarom gewone rijst en bruine rijst. Is dat gewoon de smaak? Dat bedoelde ik.
 
En natuurlijk neem ik brokken waar ze het goed op doet. Dat heeft ze ook wel, maar omdat ik idd lees dat meer % vlees beter is, ging ik even rond kijken (aangezien nu overstappen dan handig is omdat ik altijd 15 kilo zakken heb). Maar wist niet waar ik dan het beste naar kon kijken. Die verschillende granen is dan zeker voor allergie? "

 Is het beter om mais als graan te nemen, of toch aardappel. En waarom gewone rijst en bruine rijst. Is dat gewoon de smaak?

Geen idee waarom gewone of bruine rijst. Dat zul je aan fabrikanten moeten vragen denk ik. Ook geen idee of dat wat met smaak van doen heeft. 

Je zult naar je hond moeten kijken waar die het goed op doet. Is dat aardappel, dan neem je aardappel en anders maïs, rijst of tarwe.

 

Er zijn inderdaad diverse soorten, omdat er honden met allergie zijn. Maar ook omdat de consument iets wil voeren waar die zich goed bij voelt en de consument bepaald uiteindelijk, de fabrikant zal daar op in spelen denk ik?

 

Kijk eens op www.voerwijzer.com

 

Daar staat veel over diverse brokken en vind je ook veel informatie. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^