pubertijd????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HenrikeHenrike

Hallo allemaal. Wij hebben een labrador van nu 8,5 maand.

Sinds een week sloopt ze alles wat ze maar kan. Van de plinten, haar kussen, haar eigen speelgoed, speelgoed van de kinderen tot en met de vloerbedekking van de trap.

Is dit nu de pubertijd of is er meer?

Ze is de bench gewend, hier gaat ze af en toe ook wel in. Vindt ze niet erg, dan gaat ze ook slapen. Ze gaat in de bench als wij niet thuis zijn. Voor de rest is ze er uit. Gisteren 15 minuten boven om de kinderen naar bed te brengen en ze is bezig aan de vloerbedekking van de trap. Gelijk foei en terug naar de kamer gestuurd. Ze was niet onder de indruk, want vanmorgen deed ze het weer.

Verder piept en vraagt ze veel aandacht (aankomen lopen met speeltjes). Ik heb niet het idee dat aandacht te kort komt. 4 a 5x per dag uitlaten. 's morgen vroeg en 's avonds laat 10 minuten. 1 lange wandeling van ongeveer 45-60 minuten en 2x ongeveer 20/25 minuten. Tussendoor krijgt ze af en toe een gevulde Kong of de speelbal met lekkers erin of zoekspelletjes/touw trekken. Niet alles elke dag

Graag jullie tips/advies.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Is ze al loops geweest? 

honden page profiel HenrikeHenrike

Nee, ze is nog niet loops geweest. Wij hadden 2 weken geleden het idee dat ze ermee zou beginnen (lees: de reutjes wilden wel).

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Goede knaagbotten geven....grote botten van farmfood of biofood, verteren goed, runderkophuidplaten, is ze heel lang mee bezig, knagen kost energie...

honden page profiel HenrikeHenrike

" Goede knaagbotten geven....grote botten van farmfood of biofood, verteren goed, runderkophuidplaten, is ze heel lang mee bezig, knagen kost energie... "

 Ze krijgt ook kauwbotten, maar dat is even en dan kijkt ze er niet meer naar om :-(

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Ze krijgt ook kauwbotten, maar dat is even en dan kijkt ze er niet meer naar om :-( "

 Ik pik even een tip van iemand anders op dit forum .. diegene raadde aan als er geen interesse in kauwmateriaal is om het even 24 uur tussen de brokken te leggen zodat die geur eraan komt. 

honden page profiel HenrikeHenrike

"  Ik pik even een tip van iemand anders op dit forum .. diegene raadde aan als er geen interesse in kauwmateriaal is om het even 24 uur tussen de brokken te leggen zodat die geur eraan komt.  "

 Bedankt. Ga ik gelijk doen. Heeft ze morgen de lucht van de brokken eraan.

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Bedankt. Ga ik gelijk doen. Heeft ze morgen de lucht van de brokken eraan. "

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Verder piept en vraagt ze veel aandacht (aankomen lopen met speeltjes). 

 Het kan goed zijn dat de loopsheid eraan zit te komen.

De hormonen spelen op, het is een heel proces van lichamelijke en geestelijke verandering. Voor sommige honden is die impact erg groot en dat uiten ze op heel verschillende manieren: ze worden chagrijnig, opstandig, kriegel, of net heel erg flauw en trutterig, bezitterig of erg aanhankelijk, onzeker, enz.

Probeer niet te erg mee te gaan in dit gedrag, maar je hond eruit te halen. Gooi dagschema's om, zoek nieuwe wandelgebieden, doe nieuwe dingen samen. Blijf rustig en geduldig als ze pieperig of chagrijnig zijn. Ze zal steun vinden in je standvastige maar vriendelijke houding om door deze onrustige periode te komen en verder uit te groeien tot een stabiele volwassene.

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^