Sterilisatie gedragsverandering?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lotje (Gast)

Hoi, Lotje is loops geweest en na 3mnd. laten steriliseren. Alles perfect verlopen, mijn vraag is kan het zijn dat er gedragsverandering plaats vindt? Is rustig geworden slaapt veel, eet veel minder, sterilisatie is nu 4 dagen geleden. Graag jullie ervaringen. Zeer bedankt beste forum!

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Zal waarschijnlijk van de narcose zijn.

(als ikzelf geopereerd wordt, heb ik zeker 3 maanden last van vermoeidheid door de narcose)

honden page profiel ..

honden foto van .

Na 4 dagen kan je nog geen gedragsverandering merken door de sterilisatie. 

 

Wel kan dit gedrag komen door de operatie. De ene hond doet er langer over om bij te komen van de operatie dan de ander. 

 

Hou je hond goed in de gaten. Of ze goed eet en drinkt, haar ontlasting goed is, geen koorts heeft, de wond niet ontstoken is, niet 'afwezig' is, geen pijn signalen vertoont etc. 

 

Als je het niet vertrouwt zou ik gewoon de dierenarts bellen. Liever 1 keer teveel dan 1 keer te weinig. 

 

Toen Puk gesteriliseerd was heeft ze een halve dag niet willen drinken. Ook was ze heel moe en voelde ze zich heel 'zielig'. Ze jankte steeds heel zachtjes. Na paar dagen bijkomen was ze weer de oude en zette ze de boel opstelten want ze was het niet eens met de rust die ze moest houden ivm de operatie wond. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Mijn teefje heeft geen gedragsveranderingen gehad na de sterilisatie. Het enige dat opviel was dat ze steeds beter begon te eten terwijl ze daarvoor echt een problematische eter was.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Is de wond rustig?

Als je het idee hebt dat ze bijvoorbeeld pijn of koorts heeft is het misschien verstandig even contact op te nemen met de dierenarts.

En verder, ja het is natuurlijk wel een operatie met narcose geweest, dus daarvan moet ze wel genezen.  Vertroetel je haar?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ja, last van de narcose, pijn in haar buik. Logisch dat ze veel slaapt, niet zo veel trek heeft.

 

Heb je pijnstilling gekregen? 

Volgende forumvraag: Wat zegt dit?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^