Pup bij volwassen hond - hoe doe je dat met uitlaten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Hoi! 

Het is al even geleden dat ik hier echt actief was. Met mij en Lupa gaat het erg goed en we staan op het punt om er een (herplaats)pup bij te nemen!  

 

Ook deze pup is een Roemeentje en mag over zes weken reizen. Lupa kwam ook met 4 maanden naar NL en omdat ze mijn enige hond was, was het rustig opbouwen van de wandelingen en alles leren kennen heel makkelijk.

 

Maar hoe doe je dat met je volwassen hond en een pup erbij? De pup mag nog niet zover. Niet alleen voor de pootjes maar ook voor alle prikkels. De eerste weken zullen dat rondjes in de wijk zijn terwijl Lupa graag een lekker eind wandelt.  

Ik ben alleen dus kan niet de pup bij iemand thuis achter laten en dan met Lupa gaan wandelen. De pup gaan dragen heeft geen zin want dan zijn het nog teveel prikkels. Ik ben zo benieuwd hoe andere alleenstaanden met honden dat doen?

 

Het voordeel is dat mijn moeder hier 5 minuten vandaan woont en de pup uiteindelijk op mijn werkdagen bij haar zal zijn samen met Lupa dus grote kans dat zij er de eerste weken ook regelmatig is om aan elkaar te wennen en kan zij op de pup letten terwijl Lupa en ik op pad gaan. Maar is dit de enige optie?

 

Iemand nog andere tips voor het praktische stukje met een pup bij een volwassen hond?

 

Bedankt!  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier een pup met volwassen hond, de eerste tijd samen uitgelaten, naar gelang de pup ouder werd, ben ik ze apart gaan uitlaten aan de lijn.......   als ik met de honden ergens naar toe ga, neem ik ze samen mee, een hou ik er een aan de lijn de ander gaat los, na een poos wissel ik, wat is het voordeel, de honden blijven in de buurt, gaan er niet samen tussen uit...ik oefen gelijk het voorkomen van de loslopende puber.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

In de wijk loop ik met beiden apart.....    ik doe niet alles samen, als er een in de toekomst wegvalt dat de ander dan goed functioneerd....en ik heb wel twee zwaargewichten, voor veiligheid in de wijk laat ik ze apart uit.....   als de jongste volwassen is kan dat best ook eens samen, maar aparte aandacht is aan te bevelen......      ooooo ik ben ook alleen.....    de pup zette ik veilig als ik even weg moest.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

...kleine stukjes mee, hier acht weken oud...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

gefeliciteerd met de nieuwe pup, wat leuk voor jullie

 

Alleen meedenken want ik heb er geen ervaring mee, maar zou een hondenbuggy niet iets zijn?

 

honden page profiel Sophie<3TeigetjeSophie<3Teigetje 3 doggies

honden foto van Sophie<3Teigetje

Wat leuk een pup erbij 

mijn moeder heeft voor haar hond een fietskar, die je heel makkelijk kan verstellen tot een soort buggy. Als ik dan bij mijn moeder was liep ik achter de buggy, en mijn moeder met haar hond. Als Tijger dan moe werd kon hij in de buggy. En toch konden we lange wandelingen maken. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

De pup zal 4 maanden oud zijn, qua beweging kan die dus al heel wat meer aan dan een kleine uk van 8 weken. 

Uiteraard moet ie nog wennen aan de nieuwe leefsituatie, en dus hou je het de eerste dagen rustig.

Maar hij/zij? zal ook veel hebben aan je andere hond en daar steun in vinden. Je kan dus wel wandelingetjes samen maken, niet alles hoeft apart.

Heb je een auto? Zoek dan rustige gebieden op, zonder drukte van mensen en andere honden en verkeer, en ga daar lekker met de honden op stap. De aftstand hoeft niet ver te zijn, gewoon lekker samen op onderzoek, hondjes laten snuffelen, de wereld verkennen. Maar ook rustig rondkijken, samen in het gras zitten (binnen 6 weken, dat is al lente!), enz. Zo heeft je oudste hond er ook wat aan, en het is een mooie basis voor jullie vertrouwensband.

Je kan de pup ook een eindje dragen in een rugzak, draagtas of in buggy zetten. Kans is groot dat ie dan lekker in slaap valt, terwijl je oudste hond het avontuur voortzet! 

 

Heel veel plezier samen!

 

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

pups gaan hier gewoon direct mee met de volwassen honden.

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Wat leuk dat er een hondje bij komt! Ben wel benieuwd naar een foto

 

Hier gingen ze ook meteen met de volwassen hond mee. Met lange wandelingen ging de doggyride mee en als de pup moe werd ging hij in de kar. Zo

Zo kon hij lekker mee en kon hij ook gewoon mee naar het bos.

 

Ook aan de lijn gingen ze gewoon tegelijk mee. Soms ook apart om extra goed te oefenen op het netjes lopen.

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

" pups gaan hier gewoon direct mee met de volwassen honden. "

 Ja hier ook.

 

En als ze het echt niet meer redden dan pak je het op en gooi je het op je schouder...

 

Wel eerst zorgen dat het dan geplast heeft...

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

 

TADA 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Hier gaan de pups ook altijd samen met de ouderen.

honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Hier gaan pups ook mee met de volwassen hond/ honden, en soms als ze sliep bleef ze alleen thuis.

 

Ik nam dan wel een hondenhebben/ fietskar mee, waar de pup tussendoor inging.

 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Toch wel zo snel mogelijk samen gaan uitlaten, de pup zal zich ook optrekken aan de oudere hond en veel leren van hoe Lupa op dingen reageert (en zelfs kan een pup veel leren van andere honden in de omgeving). Daarnaast is het ook wel belangrijk om de pup juist in de eerste periode met mate maar toch zoveel mogelijk te socialiseren en bekend te laten worden met alles in zijn omgeving, geluiden, andere dieren, verkeer, situaties en vooral mensen ...

 

Je kunt inderdaad de eerste tijd met een puppy-buggy op pad gaan, of als je een auto hebt, naar een uitlaatgebied toe rijden zodat je de drukte op straat een beetje kan mijden en de pup ondertussen leert erop leert te vertrouwen dat jij en Lupa er voor hem/haar zijn.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

 
Iemand nog andere tips voor het praktische stukje met een pup bij een volwassen hond?
 
Bedankt!   "

 Apart dat daar zo weinig informatie over te vinden is hé? Daar loop ik ook tegenaan.

 

Qua wandelen verwacht ik hier geen problemen in het begin omdat mijn hond al een echte oude dame wordt en een pup wel kleine stukjes loopt maar wel heel erg vaak op een dag. Ik verwacht dat mijn oude hond daar gewoon genoegen mee neemt in het begin.

Hier dus eerder het probleem dat de pup op een gegeven moment verder kan en wil dan goed is voor mijn oude hond.

 

Ik ben van plan dan één maal daags een echt lange wandeling te gaan maken en als er dan niemand verder thuis is dan blijft de oude dame maar lekker in haar bench pitten; krijgt zij even rust van die druktemaker.

Andersom zou jij dat toch ook kunnen doen? Wandelen met je oude hond en je pup thuis laten? Een pup heeft ook veel slaap nodig.

 

Op de andere wandelingen van de dag kunnen ze dan beide mee want dat ga je korter.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Bedankt voor jullie reacties! Voor een 'gewone' pup is dat inderdaad de oplossing. Gewoon mee wandelen en anders dragen of thuis laten slapen. Met een buitenlandse pup vind ik het wat lastiger. Ik wil hem niet gelijk langer alleen laten of te ver/lang mee wandelen en daarmee te snel gaan. Ik vermoed dat het toch moeder de oppas wordt en langzaam aan verder mee wandelen! 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

En wat Alaska Finest zegt, in het zonnetje op een grasveldje! Lupa laten hollen en zoekspelletjes doen, terwijl de pup rustig alles in zich op kan nemen. Nu al zin in! 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Bedankt voor jullie reacties! Voor een 'gewone' pup is dat inderdaad de oplossing. Gewoon mee wandelen en anders dragen of thuis laten slapen. Met een buitenlandse pup vind ik het wat lastiger. Ik wil hem niet gelijk langer alleen laten of te ver/lang mee wandelen en daarmee te snel gaan. Ik vermoed dat het toch moeder de oppas wordt en langzaam aan verder mee wandelen!  "

 Waarom is een buggy of fietskar geen optie?

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

"  Waarom is een buggy of fietskar geen optie? "

 Omdat hij de eerste weken dan alsnog teveel prikkels krijgt. Dan verkort ik wel de loopafstand maar niet de tijd dat hij buiten is en zoveel nieuwe dingen ziet en moet verwerken. 

 

Maar misschien maak ik me druk om niks en valt het erg mee. Lupa was graag buiten maar dat was wel allemaal vermoeiend voor haar. Veel indrukken om te verwerken. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  Omdat hij de eerste weken dan alsnog teveel prikkels krijgt. Dan verkort ik wel de loopafstand maar niet de tijd dat hij buiten is en zoveel nieuwe dingen ziet en moet verwerken. 
 
Maar misschien maak ik me druk om niks en valt het erg mee. Lupa was graag buiten maar dat was wel allemaal vermoeiend voor haar. Veel indrukken om te verwerken.  "

 Ik neem aan dat de pup bij de organisatie toch ook al wel wat begeleid wordt, en al es een stapje in de wereld zet?

Sinds de 15 weken-regel van kracht is, zijn ook pups van buitenlandse fokkers al wt ouder voor ze in hun nieuwe thuis belanden. Dus ik denk dat daar niet zo heel gek veel verschil in zit...

 

Komt vast allemaal goed! Straks lekker op pad in een lentezonnetje. Wie weet kan je de kleine rakker niet eens bijbenen, whahaha! 

 

Aftellen nu maar! Nog 6 weken, spannnnnnend!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Omdat hij de eerste weken dan alsnog teveel prikkels krijgt. Dan verkort ik wel de loopafstand maar niet de tijd dat hij buiten is en zoveel nieuwe dingen ziet en moet verwerken. 
 
Maar misschien maak ik me druk om niks en valt het erg mee. Lupa was graag buiten maar dat was wel allemaal vermoeiend voor haar. Veel indrukken om te verwerken.  "

 Ok. Mijn ervaring is dat ze in de fietskar vrij snel in slaap sukkelen.

 

Elke hond is anders, je gaat vanzelf ontdekken wat werkt.

 

Veel plezier met de voorpret!

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

"  Ik neem aan dat de pup bij de organisatie toch ook al wel wat begeleid wordt, en al es een stapje in de wereld zet?
Sinds de 15 weken-regel van kracht is, zijn ook pups van buitenlandse fokkers al wt ouder voor ze in hun nieuwe thuis belanden. Dus ik denk dat daar niet zo heel gek veel verschil in zit...
 
Komt vast allemaal goed! Straks lekker op pad in een lentezonnetje. Wie weet kan je de kleine rakker niet eens bijbenen, whahaha! 
 
Aftellen nu maar! Nog 6 weken, spannnnnnend! "

 Ze doen niet veel aan socialisatie. Het is nu vooral een kwestie van veilig en warm opvangen! Dat ze in een huis ipv kennel zitten is al een groot pluspunt maar hij zal weinig van de buitenwereld zien. 

 

Al zal hij, als ik zijn karakter goed inschat, een open en stabiel hondje zijn die de buitenwereld wel aandurft! En hopelijk anders wel achter Lupa aanhuppelt.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

"  Ok. Mijn ervaring is dat ze in de fietskar vrij snel in slaap sukkelen.
 
Elke hond is anders, je gaat vanzelf ontdekken wat werkt.
 
Veel plezier met de voorpret! "

 Dat is wel goed om te weten! Ik ben wel aan het kijken voor een buggy. Ook omdat we in juni naar zee gaan en het dan al praktisch is om zo'n buggy te hebben voor in het dorp en op het strand. 

 

Dank je! 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Met mijn eerste honden was ik ook nog alleenstaand (inmiddels getrouwd en een zoon en 2 andere honden ).

 

Mijn oudste hond was 6 jaar toen er een ruwharige teckel pup bij kwam.

Ik heb de pup destijds (18 jaar geleden) wel eens alleen thuis gelaten in haar bench en dan ging ik met de oudste hond een grote ronde lopen (30 tot 45 minuten).

Ook ging ik alleen met de pup een klein rondje, om de wereld te ontdekken.

Ik heb de honden veel meegenomen, als dat kon.

Maar ze waren ook alleen thuis.

Volgende forumvraag: Berner sennen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^