Waarom een labradoodle (of wat voor een doodle dan ook) ipv een echte poedel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Nou Monique is het wel zo dat er bij Doodles nogal eens Addison voorkomt, en helaas maar waar dat komt echt uit de poedel lijnen voort..

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Nou Monique is het wel zo dat er bij Doodles nogal eens Addison voorkomt, en helaas maar waar dat komt echt uit de poedel lijnen voort.. "

 Dus toch niet zo gezond als ik dacht.

In het verleden kende ik alleen poedels die hoogbejaard werden.

 

Marc (Gast)

met Addison kan een hond ook hoogbejaard worden. Het komt niet alleen bij poedels maar ook bij spaniels en portugese waterhonden voor

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Nou Monique is het wel zo dat er bij Doodles nogal eens Addison voorkomt, en helaas maar waar dat komt echt uit de poedel lijnen voort.. "

 

Bij labradoodles schijnt het nu zelfs meer voor te komen dan bij Poedels. De oorzaak hiervan zal zijn, dat men fok labradoodles met Addison niet uitsluit van de fokkerij. Als men de genenpool aanzienlijk verkleint door het laten castreren/steriliseren van alle labradoodles bij privé eigenaren, dan vergroot men de kans op erfelijke aandoeningen.

Addison is middels bloedonderzoek vast te stellen.

https://www.mcvoordieren.nl/addison-hond

 

Marc (Gast)

was het maar waar dat Addison met bloedonderzoek is vast te stellen. Er gaan een heleboel onderzoeken aan vooraf voordat men het kan vaststellen. Er zijn een heleboel ziektebeelden die getoond worden oa. Nierfalen. Dan heb je ook nog typisch en a typische addison. Addison komt pas op latere leeftijd naar voren. Vaak pas rond de 5 a 6 jaar en dan zijn de eerste nesten al gefokt. Ook zijn er voor deze ziekte geen dna testen. Men zegt dat Addison goed is te behandelen en dat is ook zo. Maar men vergeet dat de medicijnen een vermogen kosten en de maandelijkse bloedonderzoeken ook. 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hoe oud word een pitbull?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^