Waarom een labradoodle (of wat voor een doodle dan ook) ipv een echte poedel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Emma (Gast)

een bedrag om op je de wachtlijst te laten zetten.....

Dat is niet waar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Een bedrag vragen is dat de fokker er vanuit gaat dat je dan echt een hond hebben wil.

 

Dit snap ik niet helemaal. Een bedrag om op de wachtlijst te plaatsen schept toch alleen maar verplichtingen die je als fokker juist niet wilt hebben bij toekomstige pup eigenaren? Op die manier creëer je juist dat mensen toch maar een pup afnemen omdat ze al een deel hebben aanbetaald, terwijl er misschien nog twijfel is. Een pup is huis nemen is niet niks. Je zou toch zeggen met zo een vraag naar dit ras dat je die pups dan zeker wel kwijtraakt en hier geen betaalde wachtlijst voor hoeft aan te leggen.

De fokker waar wij onze hond vandaan hebben gaf juist aan dat je je niet verplicht moet voelen om een pup te nemen, alleen als je hier 10000% achter staat, de pups bij hun gaan alleen naar mensen waar ze alle vertrouwen in hebben. En als mensen last minute nog afbellen, liever dat dan een verpeste hond die na een half jaar weer terug komt omdat het hebben van een pup toch niet was wat ze hadden gedacht. Zo een situatie creëer je met een aanbetaling in mijn ogen wel, mensen nemen toch maar een pup (ook bij grote twijfel) omdat de pup al is aanbetaald en dit geld niet meer retour komt. Gaat vaak over honderden euro's.  

 

Anoniem (Gast)

Emma, voor je op de wachtlijst komt er is al contact geweest bij de fokker en weet je als pupkoper al wel of je een klik hebt met de fokker, en het bedrag is (meen ik ) hooguit 110 euro, en dat is een schijntje vergeleken bij de prijs die een hond kost.

Een fokker stopt ook tijd in het kennismaken met de nieuwe eigenaren. Dat hoeft toch niet gratis? Het voorschot gaat af van de aankoop prijs hoor.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik weet ook niet waarom, maar als ik een leuke vrolijke hond zou willen die graag voor me werkt en een krullende vacht heeft en ik zou moeten kiezen tussen een poedel of een doodle dan werd het voor mij een poedel omdat deze niet zo ontzettend populair zijn en dus naar mijn idee beter gefokt. ik ben bang dat het ras doodle alweer redelijk doorgefokt wordt. En met een poedel ben je weer veel unieker want die heeft bijna niemand en ik vind ze gewoon prachtig, ze lopen zo statig. en doodle heeft vaak dan net weer dat lompe overgenomen van de retriever en dat trekt me dus ook niet.

 

Maar idd ieder zijn keuze. Als je maar gelukkig bent met je eigen hondje!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"
Pas in 1989, na een aanvraag van een vrouw die voor zichzelf een geleidehond nodig had, die geen allergische reactie bij haar man mocht uitlokken, herinnerde men zich het de experimenten en herhaalde Wally Conron, fokker van de Royal Victorian Guide Dogs (RVGD, de toenmalige Australische hulphondenorganisatie) het experiment. Hij wilde de trainbaarheid en de zachtaardigheid van de Labrador combineren met de niet verharende vacht van de Poedel. De resultaten waren niet zoals verwacht. Al zaten er toen ook enkele honden bij die niet of nauwelijks verhaarden.
 
Uit het eerste nestje werden drie pups geboren. Samples van de haren en speeksel van de pups werden door de aanvraagster en haar man getest. Over een periode van twee jaar, werden er speekselsteekproeven van 33 verschillende Poedels  naar Hawaï verzonden om allergische reactie met deze mevrouw te testen maar zonder succes.
 
Slechts één pup (Sultan) bleek geschikt en allergievriendelijk te zijn. De pup moest natuurlijk opgevoed en goed gesocialiseerd worden en daarvoor gebruikte men gastgezinnen. Op advertenties van RVGD dat er voor een aantal kruisingen een gastgezin gezocht werd, kwam geen respons. Ten einde raad werd er een hernieuwde oproep op televisie voor gast- gezinnen gedaan. 
 
Wally Conron noemde de kruisingen nu Labradoodles. Dit succesverhaal werd breeduit in de Australisch pers vermeld.
Bedoel je deze reden dan? Marion
 
  "

Nou die vertaling klopt niet helemaal hoor.

 

De goede heer Conron dacht na het verzoek van het koppel uit Hawaï dat zijn taak makkelijk zou zijn omdat hij gelijk ad trainbaarheid en werklust van de Poedel dacht met zijn allergie vriendelijke vacht. Maar na 2 jaar lang met 33 Poedels ad slag te zijn geweest bleek dat niet de gewenste trainingsresultaten te geven. Pas toen kreeg hij het 'briljante' idee om de Labrador met de standaard Poedel te kruisen in de hoop het karakter van de Labrador met de vacht vd Poedel te kunnen versmelten. Van de 3 geboren pups zijn de speeksel staaltjes naar de klanten gestuurd en bleek er 1 goede match te zijn. De overige 2 raakte hij in eerste instantie ad straatstenen niet kwijt ondanks de lange wachtlijsten voor een hulphond omdat niemand een kruising wilde. Omdat dit goede geschikte pups waren heeft hij toen uit nood de naam Labradoodle bedacht.......en de rest is geschiedenis.

 

 

 

Femke (Gast)

" Mijn onderwerp is absoluut niet bedoeld als een aanval op de Doodle en ik vind het jammer als het zo gezien wordt.

  "

 



Het kwam op mij wel zo over, dan begrijp ik je intentie met deze vraag niet goed. Je hebt toch een leuke poedelpup, waarom wil je weten waarvoor mensen dan een doodle kiezen?

Zoals blijkt uit de reacties is er nog veel verwarring bij andere forumlezers over de doodle. Ik vind het belangrijkste dat we elkaars keuze en smaak respecteren maar dat is vaak ver te zoeken als het gaat om doodles.
Anoniem is ook niet voor niets anoniem.

Doodles, daar zit blijkbaar een negatief stempel op dat ze allemaal van de broodfok zijn en gesteriliseerd met 8 weken. Daar doen mensen veel fokkers mee te kort gelukkig..... dat moge nu duidelijk zijn

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik snap al helemaal niet waarom iemand veel geld zou willen geven aan een kruising die nu populair is en dus het gevaar loopt doorgefokt te worden.  Niet alleen de labradoodle, er zijn nog andere kruisingen waar dit voor geldt.

 

Ik begrijp wel waarom iemand bv. een nieuw ras probeert te creëeren, zo zijn er veel rassen gecreëerd door kruisen van andere rassen.  Mijn eigen ras is bijna honderd jaar geleden ontstaan uit het kruisen van tien verschillende rassen.  Ze zijn in 1973 erkend als ras.

 

Ik vind echter dat men die kruisingen pas als "ras" mag verkopen (met de bijbehorende prijs) als ze ook als ras erkend zijn door het FCI.

 

Als die kruisingen een gewone stamboom hebben, wat wil zeggen dat ze minstens 10 jaar "stabiel" zijn, dàn kunnen ze verkocht worden als ras.

 

 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"
 
 
Ook ik reageer nu even anoniem, omdat ook ik een Australian Labradoodle heb en er hier inderdaad nogal negatief gekeken wordt naar deze mooie, vrolijke, sociale, lieve, hond en kindvriendelijke kruising gekeken wordt.
  "

 Het interreseert me allemaal geen biet maar hier wil ik even op reageren.

 

Wat een belachelijke reden om anoniem te komen!

 

JIJ houd toch van je hond? JIJ bent toch trots op jou mooie lieve hond?

Al zou hij verdorie uit de broidfok komen!!

 

Hoevaak ik wel niet negatieve reacties krijg op mijn lieverdjes.. Maar nooit zal ik om die reden anoniem komen.

 

Ik hou van mijn honden en ik sta voor mijn honden. Al scheld de hele wereld me uit en douwt iedereen me in een hoekje.

 

Mijn honden zijn voor mij het toppunt van perfectie.

En dat zou jou hond voor jou ook moeten zijn.

 

Kop op. Laat iedereen maar lullen.

 

Ik ben ook niet van de labradoodles. Als in.. Ik hoef er zelf niet een. 

Maar mijn mening doet niks af aan jou of je hond.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Ik vind echter dat men die kruisingen pas als "ras" mag verkopen (met de bijbehorende prijs) als ze ook als ras erkend zijn door het FCI."

 

Ik denk echter niet dat dit werkt. Kijk, prijzen van 2500 ben ik het hoe dan ook niet mee eens, en ook niet om geld te vragen alleen om op een wachtlijst te staan. 

 

Wat je nu echter zegt is dat mensen een ras wat nog in ontwikkeling is met een prijskaartje van een kruising moet worden verkocht, maar dit kan nooit. Rashonden zijn met name duurder door alle gezondheidstesten die moeten worden gedaan. Als je zegt dat de prijs bij rassen in ontwikkeling laag moet liggen zeg je dus eigenlijk dat of die fokkers maar een enorm verlies moeten gaan draaien of dat ze die testen achterwege moeten laten. 

 

Dat lijkt mij dan ook weer niet handig, als het een gezond en verantwoord gefokt ras is waar netjes de afstamming elders wordt bijgehouden dan bij het fci mag er naar mijn mening best 1000 voor worden gevraagd, net als andere geteste honden. 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Door hele slimme marketingtechnieken zijn doodles populair geworden. Je kan het er niet mee eens zijn, maar degene die designerrassen heeft bedacht was een genie. Voor designers kon je kruisingen aan de straatstenen niet kwijt, nu betalen mensen er de hoofdprijs voor. 

Anoniem (Gast)

Oh Nori ik sta absoluut voor mijn honden hoor! Ik heb er 2! En het maakt me ook niet uit wat men er van zegt en denkt.

Ik zou ze voor geen goud willen missen! Al komt er 1 van een niet zo bijdehandte fokker vandaan. (chronisch ziek)

Ik heb echt voor deze honden gekozen, maar hier op HP is echt echt een dingetje, wat betreft de prijs, het kruising zijn, het onterechte vroeg helpen (wat al niet meer zo is) het geen erkend ras zijn, het bedrag om op de wachtlijst te staan kortom alles wat hier raar gek gevonden wordt heb ik dus 2x gedaan!

Dan ben je in de ogen van de meeste HP-ers niet normaal.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

"  
Ik denk echter niet dat dit werkt. Kijk, prijzen van 2500 ben ik het hoe dan ook niet mee eens, en ook niet om geld te vragen alleen om op een wachtlijst te staan. 
 
Wat je nu echter zegt is dat mensen een ras wat nog in ontwikkeling is met een prijskaartje van een kruising moet worden verkocht, maar dit kan nooit. Rashonden zijn met name duurder door alle gezondheidstesten die moeten worden gedaan. Als je zegt dat de prijs bij rassen in ontwikkeling laag moet liggen zeg je dus eigenlijk dat of die fokkers maar een enorm verlies moeten gaan draaien of dat ze die testen achterwege moeten laten. 
 
Dat lijkt mij dan ook weer niet handig, als het een gezond en verantwoord gefokt ras is waar netjes de afstamming elders wordt bijgehouden dan bij het fci mag er naar mijn mening best 1000 voor worden gevraagd, net als andere geteste honden.  "

 Dat is net wat ik bedoel, dat scheidt het kaf van het koren, de mensen die écht een ras willen krijgen met bepaalde voordelen voor een bepaalde functie en degenen die het gewoon doen om geld te verdienen.

De geldwolven zullen hierdoor afvallen.  Wat het ras alleen maar ten goede kan komen.

 

Als je een passie voor iets hebt, mag het je geld kosten, het gaat jou om de passie.  Niet het geld.

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik heb, na het overlijden van mijn vorig hondje, overwogen om een labradoodle aan te schaffen. Na mij te hebben ingelezen, heb ik besloten aan deze commerciële poespas niet mee te doen. Toen werden de pups nog op 8 weken gecastreerd.De huidige verplichting om je labradoodle op de leeftijd van 12 of 18 maanden te laten castreren, is voor mij ook niet acceptabel, ook al zou ik niet met mijn hond fokken.

 

Een veel gebruikt verkoopargument van de labradoodle is dat mensen met een allergie voor honden, niet allergisch reageren op labradoodles. Er zijn nog tientallen andere rassen, die allergie proof zijn, zie http://www.allergieoplossingen.nl/allergievrije-honden/

 

Zowel de Australian Labradoodle als de Labradoodle worden niet erkend door de Raad van Beheer en de FCI http://www.fci.be/nomenclature/races.aspx?init=A.

Een Labradoodle krijgt dan ook zowel van de RvB als van de FCI geen stamboom. Je krijgt van de labradoodle fokker een door de clubs ontworpen afstammingsertificaat.

 

Voor een Labradoodle kruising pup betaal je ca. 1700 - 2300 Euro. Deze kruising is een commerciële hype. Voorheen werden de pups, voordat deze het nest verlieten, gesteriliseerd/gecastreerd; dus op de leeftijd van ca. 8 weken. Aangezien hierop regelmatig terecht commentaar wordt geleverd, laten labradoodle fokkers de pupkopers nu een contract tekenen dat de hond voor het eerste levensjaar of op de leeftijd van 18 maanden geholpen moet worden op straffe van 10.000 Euro bij het niet nakomen van het contract. Dit bedrag is bij sommige clubs in de loop van de tijd verlaagd, omdat er terecht veel commentaar op gegeven werd. Een Nederlandse rechter zal een dergelijk contract van tafel vegen.

 

Er wordt beweerd, dat men de fokkerij op deze manier onder controle wil houden. In feite is het contract betreffende castratie bescherming van de inkomsten van de fokkers. Het moge duidelijk zijn, dat de genenpool hierdoor verkleind wordt met alle nadelige gevolgen van dien; meer inteelt; dus meer erfelijke aandoeningen. 

 

Juist doordat men de fokkerij op bovenstaande manier voor zichzelf wil houden en de exorbitant hoge pupprijs, zie je de laatste jaren allerlei honden uit pretnesten van kruising poedel en labrador en broodfok doodles.

 

Hier mijn slimme, trouwe, atletische, clowneske en niet te vergeten allergievrije Dwergpoedel zonder kale snoet

 

 Edit; taalfout

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Oh Nori ik sta absoluut voor mijn honden hoor! Ik heb er 2! En het maakt me ook niet uit wat men er van zegt en denkt.
Ik zou ze voor geen goud willen missen! Al komt er 1 van een niet zo bijdehandte fokker vandaan. (chronisch ziek)
Ik heb echt voor deze honden gekozen, maar hier op HP is echt echt een dingetje, wat betreft de prijs, het kruising zijn, het onterechte vroeg helpen (wat al niet meer zo is) het geen erkend ras zijn, het bedrag om op de wachtlijst te staan kortom alles wat hier raar gek gevonden wordt heb ik dus 2x gedaan!
Dan ben je in de ogen van de meeste HP-ers niet normaal. "

 Weetje ik snapte de labradoodle eerst ook niet.. 

Ik dacht wat zit er in n doodle wat je niet ook in n poedel vind.

En toen vertelde een wijs vrouw mij (je weet wel wie je bent ;-))

Ach.. Er zit in elk geval n labrador in. 

 

En ja zo simpel is het. 

 

Dat kruisingen gezeur van de hpera met echte geweldige rashonden altijd. Ga toch weg man. Als je je zo ergert aan n kruising ga maar lekker in je hoekje lopen janken maar laat ons en onze honden lekker met rust. 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

"  Dat is net wat ik bedoel, dat scheidt het kaf van het koren, de mensen die écht een ras willen krijgen met bepaalde voordelen voor een bepaalde functie en degenen die het gewoon doen om geld te verdienen.
De geldwolven zullen hierdoor afvallen.  Wat het ras alleen maar ten goede kan komen.
 
Als je een passie voor iets hebt, mag het je geld kosten, het gaat jou om de passie.  Niet het geld.
 
  "

 

Ik vind dat dan iets te extreem. Als we even stellen dat een rashond van 1000 euro quitte speelt qua kosten en deze pups dan voor 400 verkocht zouden gaan worden, dan zou je een verlies van 600 euro per pup krijgen. Krijg je 10 pups dan hebben we het dus over een investering van 6000 euro. En voordat een ras eens fci erkend wordt gaan daar nog veel meer generaties aan pups van te pas komen. 

 

Dat is niet meer het kaf van het koren scheiden, dat is in mijn opinie enkel het onmogelijk maken van het opzetten van een nieuw ras. Dan zou dit enkel weggelegd zijn voor de rijke mensen, dat vind ik dan ook weer niet de bedoeling.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

"  Weetje ik snapte de labradoodle eerst ook niet.. 
Ik dacht wat zit er in n doodle wat je niet ook in n poedel vind.
En toen vertelde een wijs vrouw mij (je weet wel wie je bent ;-))
Ach.. Er zit in elk geval n labrador in. 
 
En ja zo simpel is het. 
 
Dat kruisingen gezeur van de hpera met echte geweldige rashonden altijd. Ga toch weg man. Als je je zo ergert aan n kruising ga maar lekker in je hoekje lopen janken maar laat ons en onze honden lekker met rust.  "

 Ik weet niet of je het tegen mij hebt of niet, maar toch een antwoord.

 

Ik erger me niet aan een kruising, helemaal niet, ik vind het alleen onverantwoord om kruisingen bewust te fokken én verkopen aan niets vermoedende leken.

Bij het ontstaan van een ras zijn er natuurlijk mislukkingen, wat als je zoveel geld betaalt voor één van die mislukkingen?

Voor een hond die bv. anatomisch gezien niet goed in elkaar past, of karakterieel een hele hoop problemen heeft?

 

Ik heb ooit een kruising Jack Russel x Mechelse herder gezien.  Ik had medelijden met dat diertje.  Het had de grootte van een Jack Russel maar de kleuren én het hoofd van Mechelse herder.  Het hoofd buiten proportie, je gaat me niet vertellen dat dit een gezond hondje was.

 

Of de kruising Jack Russel x Engelse Basset met het hoofd van een Jack Russel, de vorm van lichaam van een Jack Russel maar de grootte van een Basset.  Geboren met gebogen poten (echt O-benen) waar hij zijn hele leven al ongemak van heeft.

 

Die honden ken ik dan zelf.  Het heeft helemaal niks te maken met haat voor kruisingen maar alles met de gevolgen (in sommige gevallen) voor de pups.

 

Waarom zou je als verantwoordelijke eigenaar zoiets willen laten geboren worden, want wees eerlijk, niemand kan voorspellen hoe de pups zullen geboren worden en opgroeien.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Door hele slimme marketingtechnieken zijn doodles populair geworden. Je kan het er niet mee eens zijn, maar degene die designerrassen heeft bedacht was een genie. Voor designers kon je kruisingen aan de straatstenen niet kwijt, nu betalen mensen er de hoofdprijs voor.  "

Ja je bedoelt de garde na Wally Conron want die heeft spijt als (de ooit) haren op zijn hoofd. En niet om het gecreeerde 'ras' (en aanverwanten) maar juist om die commercie hype die helaas vaak met teveel slechte fok hand in hand gaat.

 

Doodle (Gast)

Ja hoor daar gaan we weer.

Ik snap mensen hier niet.

Iedereen houdt van zijn eigen hond en heeft vaak een voorkeur voor bepaalde rassen of juist een afkeur.

Ik heb heel bewust gekozen voor mijn goldendoodle. 

En vind poedels lief maar heeft niet mijn voorkeur en zo kan ik nog ff doorgaan.

Broodfok is altijd slecht maar denk dat de gemiddelde doodle eigenaar zich beter voorbereid dan menig ander .

Houd eens op met neem een poedel en dure designer hond en laat iedereen daar gewoon vrij in.

Nog maals mits je natuurlijk naar een goede fokker gaat en nadenkt voordat je een beest in huis haalt maar dat geld voor alle rassen ga maar kijken in de asielen daar zitten weinig doodles hoor!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

+ een bedrag om op je de wachtlijst te laten zetten.....
 
Want de reden is om het ras te 'beschermen'...wat pure onzin is. Want waarom is de doodle de enigste ras van alle rassen waarbij dit is??? Terwijl er veel andere rassen op een andere manier beschermt wordt. 
 
  "

 Een bedrag voor op de wachtlijst vind ik geen gek idee en moet ik ook bij mijn fokker voor een Border Collie pup.

Gratis heeft helaas voor veel mensen geen waarde en als een fokker fokt op aanvraag dan is het toch bijzonder zuur wanneer kopers te makkelijk afhaken.

Overigens krijg ik dat voorschot wel terug als blijkt dat er geen pup voor mij uitkomt waar ik een klik mee heb.

Dat voorschot is dus alleen bedoeld om serieuze kopers te trekken ipv impuls bestellers die vervolgens elders een pup halen. Ik las hier op HP ook iemand die zich op 5 wachtlijsten tegelijk had laten plaatsen. Ik heb er alle begrip voor dat fokkers daar niet blij mee zijn.

 

Ik begrijp ook waarom men wil dat de pups gesteriliseerd of gecastreerd worden. Ik neem tenminste aan dat dat niet opgaat voor iemand die zich inlaat schrijven als serieuze fokker. Het is een relatief nieuw 'ras' dat wel heel erg snel populair is geworden. Risico op ondoordacht fokken waarmee het ras 'verpest' wordt is dus groot. De ras specifieke eigenschappen zijn nog niet erg ingebakken tenslotte.

Met oudere rassen is dat lastig omdat er al zoveel rondlopen.

 

Ik heb niets tegen nieuwe kruisingen. Helemaal prima. In het bijzonder wanneer uiterlijk minder van belang is dan gedrag, karakter en in dit geval de allergenen. 'Mijn' ras is tenslotte ook op die manier ontstaan (het kruisen van honden die het goed deden als schapendrijvers).

 

Honderd maal liever zo'n nieuw 'ras' dan het doorfokken op uiterlijke 'standaarden' waardoor het ras gezondheidsproblemen krijgt door bv een te kleine schedel, te platte kop of te lage achterhand. En dan zijn zulke fokkers nog super trots dat hun hond prijzen haalt in shows ook.

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb niks tegen doodles, er zijn zoveel rassen ontstaan door het kruisen van andere rassen. Als dat nooit gebeurt zou mijn geliefde ras de Golden er ook niet zijn bijvoorbeeld. Nee niet erg, mits het doordacht gebeurt. Het fokprogramma van de serieuze labradoodle (en dus niet de labrador x poedel) ziet er behoorlijk doordacht uit. Ik heb wél iets tegen het klakkeloos op elkaar zetten van 2 rassen. Maar dat is niet gebeurt bij de serieuze fokkers dus wat is daar dan mis mee?

 

Wél heb ik enerzijds iets tegen de hoge prijzen en de manier waarop er met het ras wordt omgegaan. Je zou denken dat een pup van een ras in ontwikkeling minder kost als er eisen aan verbonden zijn. Of dat wordt gevraagd aan mensen met een reu om die eens te laten keuren, testen en eventueel een keer te laten dekken zodat de genenpoel groot blijft. Maar dat gebeurt niet en dat vind ik jammer. Maar wat betreft de prijs, tsja er zijn blijkbaar genoeg mensen die het ervoor over hebben en dat is ieder zijn eigen keuze. Jammer als mensen die het niet hebben of er niet voor over hebben vaak naar de broodfok gaan, maar ze hadden dan ook een ander ras kunnen kiezen.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Ik weet niet of je het tegen mij hebt of niet, maar toch een antwoord.
 
Ik erger me niet aan een kruising, helemaal niet, ik vind het alleen onverantwoord om kruisingen bewust te fokken én verkopen aan niets vermoedende leken.
Bij het ontstaan van een ras zijn er natuurlijk mislukkingen, wat als je zoveel geld betaalt voor één van die mislukkingen?
Voor een hond die bv. anatomisch gezien niet goed in elkaar past, of karakterieel een hele hoop problemen heeft?
 
Ik heb ooit een kruising Jack Russel x Mechelse herder gezien.  Ik had medelijden met dat diertje.  Het had de grootte van een Jack Russel maar de kleuren én het hoofd van Mechelse herder.  Het hoofd buiten proportie, je gaat me niet vertellen dat dit een gezond hondje was.
 
Of de kruising Jack Russel x Engelse Basset met het hoofd van een Jack Russel, de vorm van lichaam van een Jack Russel maar de grootte van een Basset.  Geboren met gebogen poten (echt O-benen) waar hij zijn hele leven al ongemak van heeft.
 
Die honden ken ik dan zelf.  Het heeft helemaal niks te maken met haat voor kruisingen maar alles met de gevolgen (in sommige gevallen) voor de pups.
 
Waarom zou je als verantwoordelijke eigenaar zoiets willen laten geboren worden, want wees eerlijk, niemand kan voorspellen hoe de pups zullen geboren worden en opgroeien. "

 Heel eerlijk heb ik nog geen enkele van jou reacties gelezen  ik viel in principe alleen over de anonimiteit van de doodle eigenaren.

 

Kijk.. Ik vind wat jij zegt zo een schoothondje met n herder nee das raar.. Dat kan ook gewoon niet.

 

Maar twee rassen van ongeveer gelijke grote en waar netjes getest is op erfelijke ziekten en aandoeningen. Daar moet niet zo moeilijk over gedaan worden. 

 

Tuurlijk. Je weet niet precies wat er uit komt met n kruising.

Ik heb twee mops x beagle kruisingen en ja de 1 heeft alles van n beagle in dr kop de ander alles van een mops. 

Je moet gewoon op bijde situaties zijn voorbereid en kun je dat niet dan moet je inderdaad op safe spelen en een echt ras nemen. 

 

Wat mij vooral tegen staat is dat hier op t forum door bepaalde personen de kruising (welke dan ook) gewoon als minder wordt gezien. 

Terwijl volgens mij is elke hond van origine een kruising ookal gaat dat eeeeuwen terug.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Bewust gekozen voor een poedel...ook al heb ik me even ingelezen in de doodles.

Echter stond me daar toen niks van aan,het feit dat de vachtstructuur niet garandeert dat deze gemakkelijker zou zijn dan bij de poedel qua onderhoud.

Ook het feit dat ze niet allemaal hypo allergeen zijn,wat een must was in mijn beslissing.

Het kaf van het koren niet kunnen scheiden,want welke fokker is nu ok?

Ook de vele allergieën die voorkomen bij doodles + het vroeg castreren en de aanschafprijs.

Dat er mensen zijn die wel die keuze maken,is vrij natuurlijk.alleen heb ik voor mezelf beslist dat het hem dit niet wordt :-).

Ben zelf superblij met mijn dwergpoedeltje:-).

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Ja hoor daar gaan we weer.
Ik snap mensen hier niet.
Iedereen houdt van zijn eigen hond en heeft vaak een voorkeur voor bepaalde rassen of juist een afkeur.
Ik heb heel bewust gekozen voor mijn goldendoodle. 
En vind poedels lief maar heeft niet mijn voorkeur en zo kan ik nog ff doorgaan.
Broodfok is altijd slecht maar denk dat de gemiddelde doodle eigenaar zich beter voorbereid dan menig ander .
Houd eens op met neem een poedel en dure designer hond en laat iedereen daar gewoon vrij in.
Nog maals mits je natuurlijk naar een goede fokker gaat en nadenkt voordat je een beest in huis haalt maar dat geld voor alle rassen ga maar kijken in de asielen daar zitten weinig doodles hoor! "

 

Nou de meeste mensen hier op HP hebben niks tegen de labradoodles en goldendoodles zelf hoor. Tis een leuke hond, met leuke kwaliteiten.

 

De meeste hebben iets tegen de werkwijze bij de labradoodle. Dat je ze verplicht moet casteren, de hoge prijzen voor in feite nog altijd een kruising, de wachtlijst prijs en de commercie rondom de doodle. 

 

En natuurlijk iedereen is vrij om te bepalen welke hond ze nemen. Maar ik persoonlijk zou vanwege de werkwijze en dat ze ook niet bij me passen ze niet als hond nemen.

 

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

" Ja je bedoelt de garde na Wally Conron want die heeft spijt als (de ooit) haren op zijn hoofd. En niet om het gecreeerde 'ras' (en aanverwanten) maar juist om die commercie hype die helaas vaak met teveel slechte fok hand in hand gaat.
  "

 Klopt. 

 

Laten we wel voorop stellen dat ik absoluut helemaal niks tegen kruisingen heb en dus ook niet tegen doodles. Ik vind doodles persoonlijk niks, maar heb er geen problemen mee dat andere mensen graag een doodle hebben. Wat voor je hond je graag ziet mag je namelijk lekker helemaal zelf weten. 

 

Maar de wildgroei aan slecht gefokte -oodles en -poos die voor veel geld worden verkocht... Ja, daar vind ik wat van. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

"  
Nou de meeste mensen hier op HP hebben niks tegen de labradoodles en goldendoodles zelf hoor. Tis een leuke hond, met leuke kwaliteiten.
 
De meeste hebben iets tegen de werkwijze bij de labradoodle. Dat je ze verplicht moet casteren, de hoge prijzen voor in feite nog altijd een kruising, de wachtlijst prijs en de commercie rondom de doodle. 
 
En natuurlijk iedereen is vrij om te bepalen welke hond ze nemen. Maar ik persoonlijk zou vanwege de werkwijze en dat ze ook niet bij me passen ze niet als hond nemen.
 
  "

 Dat verwoord precies wat ik er van vind

 

Die werkwijze.. soms lijkt het wel of je er een eliteproduct met een lintje voor krijgt (maar dat gevoel krijg ik wel meer bij sommige fokkers/rassen)

honden page profiel JeannetJeannet

"  
Nou de meeste mensen hier op HP hebben niks tegen de labradoodles en goldendoodles zelf hoor. Tis een leuke hond, met leuke kwaliteiten.
 
De meeste hebben iets tegen de werkwijze bij de labradoodle. Dat je ze verplicht moet casteren, de hoge prijzen voor in feite nog altijd een kruising, de wachtlijst prijs en de commercie rondom de doodle. 
 
En natuurlijk iedereen is vrij om te bepalen welke hond ze nemen. Maar ik persoonlijk zou vanwege de werkwijze en dat ze ook niet bij me passen ze niet als hond nemen.
 
  "

Dit is inderdaad ook voor mij de enige reden waarom ik niet aan een doodle zou beginnen: prijs, castratieplicht en de werkwijze. Over het algemeen vind ik het leuke honden om te zien, maar ik neem ze niet. 

honden foto van Ellyana en Barbet Donna en Borre

Hier ook 2 barbethonden in huis. We gingen ons jaren terug oriënteren voor een Labradoodle.
We schrokken ons naar voor de prijzen die toen al gevraagd werden, en enorme wachtlijst.
Een aardig Doodle fokker, wees ons op de Barbet.
We gingen voor de Doodle vanwege allergie van onze jongste zoon. Verwezen naar een Barbet...en verkocht.
Heel veel mensen denken dat we Labradoodles hebben....en heel soms laat ik ze in de waan, omdat ik het zoveel al heb uitgelegd wat onze honden zijn.
Uiterlijk, karakter, zit er niet heel veel verschil in. Alleen echte kenners zullen het verschil zien.
De populatie ligt bij de Doodles, en laat maar lekker zo. De Barbet is al een heel oud ras, waar uiteindelijk de Poedel uit voor gekomen is.
Kijk eens naar de Barbet of Franse Waterhond en laat je verassen door de gelijkenissen ;-)

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Je ziet ook best vaak Jan Doedels Daar krijg ik soms ook het idee van dat ze speciaal gefokt worden.

Gast (Gast)

Het zal echt niet aan de gezondheid testen liggen. Ik fok met werklijn herders zonder stamboom maar wel volledig getest en zeker tot 5 generaties zijn de test uitslagen bekend.

Ze worden hier getest op HD, Ed, rug (extra wervel/spondilose Ed) en een oogtest. Daarnaast ook DNA test op erfelijke ziektes en tevens op vererving van kleuren.

Dan kijken wij ook nog naar werk geschiktheid en karakter.

En toch gaan de pup hier voor rond de 400,- weg. Of er nou 2 pups of 10 pups zijn.

Ik zie dus niet in waarom een Doodle pup zo duur moet zijn.

 

Beterft de Hollandse smous: deze zijn ze opnieuw aan het opbouwen nadat ze bijna waren uitgestorven. Indien de pup teef is en eenmaal uitgegroeid voldoet aan de fok eisen willen ze deze dus inzetten om het ras te redden. Om deze reden zijn de smouzen met stamboom ook maar rond de 200,- 

honden foto van Marjan met Beer, Sim, Guus en Tom

Jij blij met je poedel.
Wij zijn blij met onze Doodle!

Zoiets als, leven en laten leven!

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Om het eens een positieve draai te geven.

Ik lees in het openingstopic eigenlijk waarom een kruising,de poedel is ook een gezond ras ze worden zelfs aangezien voor doodles hangt ervan af hoe ze getrimd zijn.

De poedel is gezond en vind je een doodle te duur dan kies je toch voor een leuke poedel,leuk getrimd.

 

Dat een ongezond ras wordt gekruist dat is een verbetering maar volgens mij is een poedel altijd een gezond ras geweest.

Heb niet veel verstand van poedels onze oma's en moeders hadden poedels....tja dat kleeft er nog een beetje aan waren altijd van die verwende krengetjes...

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Hoe oud word een pitbull?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^