Hoe kom jij aan de naam van je hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Hoe komen jullie aan de naam van je hond?

 

Puck heette al zo in het asiel. Eigenlijk vond ik het niet zo'n leuke naam, onorigineel en mijn konijn heet ook al zo. Maar omdat ik haar al 6 weken zo noemde tijdens mijn stage daar, was ik er al aan gewend en ze is gewoon een echte Puck. Dus toch maar zo gelaten.

 

Jaimy zijn puppynaam was I'm James from a stranger in a strange land, oftwel James. We wilden hem een andere naam geven, maar we werden het niet eens. Toen stelde ik voor om van James gewoon Jaimy te maken, dus dat is het geworden.

 

Ben benieuwd hoe jullie op de namen zijn gekomen.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Charlii heet zo omdat ik het leuk vind klinken. Haar stamboomnaam is mooi, maar niet handig. De twee ii's in haar naam verwijzen naar Kiira, haar moeder. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Black heet eigenlijk Dirk du Laitier.

Maar we wilden gewoon een makkelijke roepnaam, en dat werd Black.

 

Freggle heet eigenlijk Amigo, maar dat is niet handig als roepnaam.

Freggle, dat was heel vroeger de naam van een lievelingspony en er is een serie die de Freggles heet.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Hey zo'n topic heb ik ook eens aangemaakt. Erg leuk om te lezen. 

 

Van mij is een heel verhaal, even kijken of ik het kan knippen en plakken 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik wou graag een Hollandse korte naam wat niet een typische hondennaam is

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Na de dood van max was Udhai het eerste lichtpuntje is ons leven na maanden. We wilde een naam met betekenis (uit de stalboomnaam valt geen roepnaam van te maken). Na een tijdje speuren op het net ben ik op Udhai gekomen. Dit betekent gezonden door god. Deze roepnaam had hij dus vanaf de geboorte.

 

o'die noemde vanaf de geboorte gewoon Face (pups moesten maar een naam hebben om ze te onderscheiden). Zijn stamboom naam (en die van zijn nestbroertjes) is een muziektitel van een muzikant. Ook de fokker is veel bezig met muziek en odie betekend melodie. Schrijfwijze is wel beetje anders 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Beer... ja.. was mijn keuze niet helemaal. Mijn moeder had de hondenschool gebeld om onze pup aan te melden en toen meldde ze hem aan als Beer.  Zijn stamboomnaam is Nazan World of Bullcraft maar Nazan vind ik niet zo gezellig klinken.  

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Mijn oudste heet Nanu, betekenis: Klein en aanbiddelijk meisje

Mijn jongste heet Nukka, betekenis: Jonge Zus

 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

ik volg

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Leuk topic!

Wij zijn bij de naam Link gekomen omdat we een stoere, korte naam wilde voor onze hond en niet 1 die al heel veel voorkomt. Link komt uit het spel genaamd Zelda van Nintendo, dit spel spelen mijn man en ik al van 'kleins' af aan en zijn het later samen gaan spelen. Het karakter waarmee je het spel speelt heet Link.

Zoals je in het plaatje ziet kan het karakter erg stoer zijn, maar ook heel schattig/lief/klein zoals links onder. Daarbij is het karakter erg avontuurlijk dus voor ons een compleet plaatje voor onze hond! 

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Ik heb haar naam verzonnen om hoe ze is, tis een onwijze eigenwijze diva 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik wilde voor mijn meiden een naam die makkelijk te roepen is, en die je niet tot nauwelijks ergens anders tegen komt.

 

Nu heb ik alle 2 de namen een keer op internet voorbij zien komen en gelijk opgeschreven.

 

Ik vindt bij mijn oudste aussie haar stamboom naam ook nog wel leuk, alleen kwam die bij ons in de buurt al heel veel voor, bij zowel honden als kinderen,haar stamboom naam is Demi, ik heb haar de naam Kaylin gegeven.

 

De jongste heeft echt een stomme stamboom naam, zij heet op haar stamboom Matthea, ik heb haar Djaira genoemd ( wat wakend oog betekent ).

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ayla uit een boekenreeks de aardkinderen.

en Chewy heet vol uit Chewabacca  van starwars..

nu komt er ook een Aayla voor in starwars dus voortaan hebben wij een starwars thema heb ik besloten.




honden page profiel Cai de shih tzuCai de shih tzu

honden foto van Cai de shih tzu

Toen we hadden besloten dat het een shih tzu pup moest worden heb ik voor namen gezocht.

ik heb volgensmij bijna alle sites op Google afgezocht en toen kwam ik een site tegen en daar stond de naam 'kaj' in maar dat vond ik wat te gewoontjes dus toen heb ik er 'cai' van gemaakt.

je roept z'n naam als 'kaj' maar schrijft het dus als 'cai'.

en het moest natuurlijk een makkelijke en korte naam zijn.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Abby had haar naam al vanuit haar fokker (deel van haar stamboomnaam). Ik vond dit eigenlijk wel een leuke naam maar omdat ik mijn namen altijd ergens op inspireer heb ik hier wel nog even naar gezocht. Uiteindelijk is ze dus 'vernoemd' naar de Abby's uit As The World Turns, ER en NCIS.



Eevee komt uit een Pokémon nest, al onze Sheltie nestjes hebben Pokémon namen als stamboomnaam. En zij heeft dus ook (een deel van) haar stamboomnaam gehouden.



Elphaba is vernoemd naar de heks uit Wicked (boekenserie en musical). Dit is een prequel op het verhaal van The Wizard of Oz en verteld het verhaal van de slechte heks hierin, die eigenlijk helemaal niet zo slecht is. Ze is onbegrepen, een dierenactiviste en een nogal apart persoon en dit alles vond ik ook wel bij onze Elphie (koosnaampje) passen.



Mijn vierde teefje wilde ik Lacey noemen (naar aanleiding van de vrouw van een country zanger en een karakter uit Anger Management) en toen kwam Glacee in ons leven. Zij had deze naam al van haar fokker gehad en ik vond dit eigenlijk wel nog aparter en leuker klinken. Bovendien verschilt het in klank maar één letter dus vandaar dat zij nog altijd Glacee heet.



En onze jongste telg heet Grant, en omdat zijn stamboom uit Duitsland komt mocht ik meebeslissen over zijn stamboomnaam dus is zowel de naam Grant als onze kennelnaam in zijn stamboomnaam verwerkt. De inspiratie van Grant komt van acteur Grant Gustin die The Flash speelt in de gelijknamige serie. Een serie die voor mij de beste serie van 2016 was. Bovendien vond ik de naam Grant, wat lijkt op Grand (groot in het Engels), ook wel erg grappig voor zo een klein hondenras.



En zo heb ik verhalen bij alle namen van de dieren hier in huis, en ook die uit het verleden... Hahaha!

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Toen ik op zoek ging naar namen, wist ik nog niet eens of ik een reu of een teef zou krijgen (ik had namelijk geen voorkeur voor geslacht aangegeven bij de fokker). Al snel werd duidelijk dat er een teefje bij ons kwam wonen.

 

Het moest in mijn ogen een Engelse naam zijn, omdat het een Engels ras is. Daarnaast wilde ik graag een lieve, maar ook stoere naam voor een teefje. En daarnaast een naam dat gemakkelijk uit te spreken is. Al snel kwam 'Lynn' voorbij en het was liefde op het eerste gezicht. Deze naam betekent 'beeldschoon' en dat paste natuurlijk perfect bij mijn pupje  

 

Daarnaast begint de naam 'Lynn' met de laatste twee letters van onze eerste hond 'Kelly'. Aangezien Kelly al veertien jaar oud was toen Lynn bij ons kwam wonen, vond ik het mooi om haar naam er op een of andere manier in te verwerken. Zo leeft ze altijd voort in Lynn

honden page profiel --

honden foto van -

Voor Aiko wilden we iets met een mooie betekenis dat goed bij ons paste. Toen zijn we bij Japanse namen uitgekomen omdat mijn vriend Japans leert, heel veel anime kijkt en dergelijke. En toen kwam ik in een lijst met namen Aiko tegen, dat klonk leuk en de betekenis klopte helemaal: "brenger van liefde" en "iemand die van anderen houdt". Nou dat klopt dus helemaal, ik werd al helemaal warm van binnen bij de gedachte aan onze pup terwijl ik toen nog niet eens wist welke het werd. En een Golden Retriever is een hond die van anderen houdt.

 

Voor Ronin wilden we toen ook een Japanse naam zodat het goed zou matchen. Maar alles wat mijn vriend voorstelde vond ik té Japans klinken, zo wou hij eigenlijk Raijin. Maar dat vond ik niet lekker bekken. Dus noemde hij gewoon een aantal dingen op waaronder het woord ronin en dát vond ik leuk. Het is een samurai zonder meester. En ook die naam matcht weer het karakter.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Onze eerste Parson heette Ziko. Hij heette voluit Valentino Ziko van Bernardo. Wij mochten zijn stamboom naam zelf kiezen als het maar met een V was. We hebben hem voor het eerst gezien op valentijnsdag en daarom werd het Valentino. We hebben echter voor een andere roepnaam gekozen omdat een korte naam met een V toch wel moeilijk was. Mijn moeder wilde hem Joep noemen maar dat vind niemand dus leuk. 

 

Mijn vader was op een avond een voetbal wedstrijd aan het kijken en daar voetbalde een Braziliaanse voetballer mee die Ziko heette. Mijn vader zij 'Dat wordt de naam!'. Dus ja het werdt Ziko. Paste ook mooi bij onze achternaam omdat die nog achter Bernardo op de stamboom naam kwam en dat is Italiaans. 

 

Maylo heet met zijn stamboom naam Uri van Dogs loyalty. Alleen wij vonden Uri dus echt niet leuk. Dat deed me denken aan die kwal Uri Geller met zijn lepels. Dus al snel gingen we zoeken op het internet en kwamen de naam Maylo tegen. Achteraf bleek het hondje uit de Mask ook Maylo te heten. Sommige mensen verstaan echter i.p.v. Maylo, Mayo soms en vragen aan ons waarom we onze hond naar een saus hebben vernoemd.....uh...Maylo...geen Mayo zeggen we dan 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Van mijn eerste hond die ik als pup kreeg moest de naam met de letter I beginnen, en dat werd Inga, ik vond dat een mooie naam voor een duitste herder.

 

Daarna kwam Lola, zij heette al zo in het asiel, de vrijwilligster waar zij dol op was had haar zo genoemd. Eerst vond ik de naam niet zo, maar later vond ik het toch ook wel een heel leuke naam. Bovendien, Lola komt van Dolores wat pijn betekend en gezien haar moeilijk verleden toch een toepasselijke naam. En ook ter ere aan de vrijwilligster die erg veel voor de honden daar doet, hebben we de naam Lola gehouden. En later kon ik me geen betere naam voor haar voorstellen.

 

 

Daarna kwam nummer 1048 uit asiel Belchatow. Lang nagedacht over een mooie makkelijke naam en dat werd Jenna.

honden page profiel Marjolein & MabelMarjolein & Mabel

honden foto van Marjolein & Mabel

Wat een leuk topic! 


Ik wilde voor Mabel graag een naam die niet veel voorkwam. Bailey, Finley en Kala waren ook opties, maar deze paste gewoon niet bij haar. 

 

Mabel komt van een kleine cartoonserie met een erg sterk verhaal, (Gravity Falls) en de naam klikte gewoon. Mabel en Dipper zijn een tweeling in het verhaal, dus als er een tweede hond bijkomt gaat hij waarschijnlijk Dipper heten! (Dipper is de engelse naam van het sterrenstelsel kleine beer/steelpannetje) Of Finnick van de Hunger Games.

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Mijn eerste boxer heette Alfa, die naam heeft mijn papa hem gegeven.

Mijn tweede boxer, een meisje, heb ik Ayla genoemd, naar de hoofdpersoon in mijn favoriete boekenserie, de Aardkinderen.

Vera heette eigenlijk Verona, maar dat werd al snel Vera, Verona was een beetje lang.

Lexi heette al Lexi en dat heb ik zo gelaten, past bij haar.

Mara heette Magda en Pien heette Lien, genoemd naar degenen die ze hebben gered in Spanje.

Magda vond ik geen leuke naam, daar heb ik Mara van gemaakt.

En Lien werd Pienie

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Mijn honden hebben eigenlijk geen echte speciale naam

 

Bij alle 3 de honden keek ik op internet en schreef ik alle mooie namen op en mijn moeder deed het zelfde. En zo kwamen we uit bij Lizzy, Ziva en Fleur.

 

Wel was mijn eis dat de namen niet dezelfde tonen hadden waardoor de honden misschien in de war zou kunnen raken.

honden page profiel Cziras en baasjeCziras en baasje

honden foto van Cziras en baasje

Leuk topic

Onze eerste 4 honden waren allemaal herplaatsen en hebben dus hun oude naam behouden

Rovaz heette in het nest rojas wat rood betekend in het Hongaars

En csiraz heb ik naar het tweede gedeelte van het oude runenschrift genoemd waar Rovaz ook vandaan komt 

Het runnenschrift heet rovásirás en daar hebben we rovaz en csiras van gemaakt

 

Je spreekt het uit als rovas en siras

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Keanu heb ik genoemd naar Keanu Reeves betekenis Koele berg bries is Hawaiiaans

Kenzo is zijn tweede naam,fokster wilde graag 2 namen op stamboom.

Jax heet eigenlijk Jackson naar de hoofdrolspeler uit de serie Sons of Anarchy.

Jackson werd Jax genoemd dus van daar Jax.

Voluit Jackson Aylen.

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Zafiro is Saffier in het Spaans.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Kaylo is een samenvoeging van onze oude hovawarts: Lasslow en Kay. 

honden page profiel Anne-Mieke ten BrinkeAnne-Mieke ten Brinke

Onze eerste hond heette Luna maar was een Reu :), omdat hij al 7 jaar zo heette hebben we dat lekker zo gelaten. Onze tweede herplaatser heet Pepper, en  hoewel ik daar niet zo weg van ben, past het helemaal bij hem. Deze temperamentvolle Lab/beagle kruising heeft peper in .... Kaleb hebben we als pup gekregen. Hij is een rottweiler  en zijn naam betekend: hond maar ook trouw en onverschrokken in het Hebreeuws. Mijn vader heeft ons op het idee gebracht, en ik vind de naam heel mooi, maar ook echt bij hem passen. Onze jongste herplaatser had een naam waar ik echt niet blij mee was. Het is een pittige kordate dame, en we hebben haar floor genoemd. Verbazingwekkend hoe snel ze daar aan wennen. Binnen twee dagen zat "het knopje er op".

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Badalonius heet zo omdat een vriendin ooit moest oppassen op een pup die Badem heette (Turks voor amandel, hij had amandelvormige ogen vond zijn bazin). Ik vond dat niet zo'n hele geslaagde naam voor het soort hond wat het was dus ik noemde die hond Badje. Dat vond ik dan weer zo'n grappige naam dat ik hem voor mijn eigen hond wou hebben. Maar Badje op zich vond ik te 'boers', dus ik greep terug naar het Latijn van mijn schooltijd en maakte er Badalonius van. Wat natuurlijk gewoon Badje is geworden in dagelijks gebruik  Helemaal officieel heet hij overigens Graaf Badalonius (en ik noem hem ook vaak de graaf, stiekem ook wel een beetje omdat hij best verwend wordt af en toe, net als een echte graaf), omdat ik in een jolige bui besloot dat hij best een adellijke titel verdiende met zo'n adellijke naam. Een hele rare naam op zich, maar voor mij zit er een hoop achter en ik heb ook altijd een leuk verhaal om te vertellen 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ik ben (stiekem) fan van Star Trek en wilde een naam bedenken die daar iets mee te maken had. Maar ik vond het flauw om hem letterlijk te vernoemen naar iemand, dus koos ik de naam van een acteur die Spock speelt, namelijk Zachary Quinto, husselde zijn achternaam een beetje en kwam zo op Twinko!

Kijk, dit zijn ze: 

 

 

 

Twinko en Quinto. Lijken best op elkaar toch? Zelfde oren, zelfde neus..

 

Er is ook nog een 18+ uitleg van Twinko z'n naam, maar die zal ik maar voor me houden 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi komt van Obi Wan Kenobi, van Star Wars. Volledig heet Obi ook: Obi Wan Kenobi, staat zo geregistreerd bij z'n chip etc. 

 

Uiteraard is mijn Obi een getrainde Jedi, the force is very strong with this one!

 

 

 

 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Warm weer dus... Waterpret!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^