Hoe kom jij aan de naam van je hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*

Dempsey werd geboren in het asiel... Zijn naam heb ik dus zelf kunnen kiezen :-D
Ik ben grote fan van Billy Ray Cyrus... En ik was een artikel aan het lezen waarin zijn adoptie zoon voorkwam... Trace Dempsey Cyrus.
Toen ik Dempsey las wist ik meteen dat dat zijn naam zou worden :-D

Taiko heette in het asiel Poffie... dat moest natuurlijk veranderen O-)
Op dat moment zat er ook een asiel hond, genaamd Taika.
Taika was mijn vaste wandelmaatje en nog voor ik Taiko ontmoete had ik gezegd dat men volgende hond Taika ging noemen...
Wel het werd een reutje, dus Taika werd Taiko ;-)

Minos kwam 6 jaar geleden Door een inbeslagname in het asiel terecht, ze werd geadopteerd en kreeg de naam Breezer.
Na 2 jaar moest ze daar weg en kreeg ze terug de naam Minos.
En 4 jaar later moest ze weer weg en zo kwam ze bij mij terecht.
Ze ging dus al 10 van de 12 jaar Door het leven als Minos, dus heb ik deze naam nu maar gehouden :-)

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ooh hier is natuurlijk wat verandert/bijgekomen nog..

Chewy heet op zijn afstambewijs Chewbacca

 

Ayla heet op haar afstambewijs Aayla Secura

 

Leiah heet op haar afstambewijs Leia Organa 

 

En Mace heet op zijn afstambewijs Mace Windu 

 

May the force be with them.

honden page profiel SimbaSimba

honden foto van Simba

Wat leuk om allemaal te lezen!

Simba had zijn naam al gekregen van zijn vorige baasjes. Het is geen naam die wij zelf zouden kiezen, maar hij luisterde er al naar en mijn vriend heet de Leeuw van z'n achternaam. dus ach.. het had gewoon zo moeten zijn 

 

Ondertussen noemen we hem expres wel eens anders hoor, we noemen hem vaak Roderick, Eduard, Rogier, Frederik, enz.. gewoon omdat een "suffe" mannennaam beter bij zijn gezichtsuitdrukkingen past  

Onze hondjes sinds heel vroeger heette:

- Donna

- Kelly 

- Chanel

- Benji 

- Lorenzo

- Buddy

- Zoef

- Tebbie

 

En nu dus Simba

 

 

 

 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Thuis hebben wij 2 Schotse herders korthaar en we wilde ook wel graag een naam die uit die regio kwam. 

Arran is daarom vernoemd naar het Schotse eiland Arran.

Aedon was wat moeilijker te noemen, maar na veel zoekwerk op Wikipedia kwamen we bij een kathedraal in Schotland die Aedon werd genoemd. Aedon is ook op de keltische manier geschreven en spreek je uit als "Eden"

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Twinkel hebben mijn zus en ik vroeger gekozen. Ze is genoemd naar een hondje in de Nederlandstalige versie van Lady en de vagebond 2. Het hondje Twinkel in die film is een klein, schattig, pluizig hondje dat ook haar mannetje wel weet te staan. Dat paste ook perfect bij onze Twinkel. Ze was heel klein, wit en pluizig, maar je mocht haar zeker niet onderschatten. 

 

Ons hondje heet op haar stamboom Aila, wat ik zelf al lang een mooie naam vond. Maar ze was het hondje van mijn vader en hij vond dat niet 100% wat hij wilde en ook niet zo heel handig als roepnaam (om een of andere reden struikelde hij daar altijd over om de naam uit te spreken, terwijl ik dat helemaal geen moeilijke naam vind). Mijn zus vond al lang de naam Stella heel mooi en zelf vond ik dat ook een heel leuke naam. De betekenis (in het Latijn ster) is ook mooi en paste goed bij Twinkel. Dus na lang twijfelen, besliste mijn vader dat ze Stella als roepnaam zou krijgen. Ik heb dan natuurlijk de naam behouden toen ze bij mij kwam. Ik vind het nog steeds een heel mooie naam, maar een groot nadeel vind ik wel dat het snel met bier geassocieerd wordt (zeker omdat ik in Leuven woon, vanwaar Stella Artois komt), terwijl ik absoluut geen bier lust en daar nooit een hond zou naar vernoemen. 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Lupa heb ik zo genoemd door de betekenis van 'Lupa' namelijk wolvin. Omdat ik mijn vorige hond Tico (die weer was vernoemd naar de drummer Tico Torres van Bon Jovi waar ik fan van was) liefkozend wolf noemde door zijn schaduw op de grond als hij in de zon liep. Ik had na hem nooit meer verwacht een hond te willen/kunnen hebben maar uiteindelijk kwam toch Lupa en hoewel haar gastgezin haar al Bonnie had genoemd past die naam niet bij me. Heb nog aan 'Aussie gedacht maar ze is stoerder dan dat, dus als eerbetoon aan mijn eerste hond en zusje van hem gekozen voor Lupa. 

 

Cody heette eigenlijk Kenny in zijn gastgezin maar mijn moeder roept al jaren dat ze haar hond Cody wil noemen. Naar de bedenker van de vlieger. Mijn overleden vader vliegerde namelijk veel en maakte zelf vliegers op de naaimachine dus ook een eerbetoon/herinnering. 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Wat een leuk topic. White Shadow is vernoemd na een disney film. Heb de film nooit gezien want daar kun je niet zo makkelijk meer aankomen. Maar vond het gewoon een hele mooie naam voor een witte herder. En de betekenis van haar naam klopt voor 1000 procent bij haar want ze is echt letterlijk mijn schaduw. Zelf mijn eigen schaduw is niet zo trouw als haar want die is wel eens niet te zien maar shadow is altijd naarst me.

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Vorige hond Charlie was vernoemd naar Charlie Parker, de beroemde jazzmuzikant. 

 

Yuna was vernoemd naar een personage uit Final Fantasy. 

 

Mike heeft zijn naam omdat we in de lijn van Engelse mensennamen wilden blijven (Charlie, Mike  ). 

 

Joy heet zo omdat ze vreugde brengt, dus een symbolische naam. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Momo is vernoemd naar een bijfiguurtje uit de tekenserie Avatar omdat die ook van die grote oren heeft net als veel Border Collies:

Momo Avatar

 

 

 

 

 

 

Elsa was afgewezen door de mensen die voor ons mochten kiezen omdat ze 'te wit' was. Elsa uit de tekenfilm Frozen. Elsa komt van Elba dat 'wit' betekent. Al blijken delen van Elsa nu juist mottelt te zijn

Afbeeldingsresultaat voor elsa frozen

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Raiko heet eigenlijk 'Osumi-Raiko' aangezien het met een 'O' moest volgens de stamboom  roepnaam = Raiko

Osumi is een japanse jongensnaam (hij is een japans ras) de precieze betekenis ervan weet ik niet, het zou ook een plaats zijn in Japan, maar vond het een erg mooie naam

Rai is ook een japanse jongensnaam en betekent 'vertrouwen' Mijn man vond 'Raiko' beter klinken dan 'Rai' dus werd het Raiko 

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Woof komt van de hond van Renee Zellweger. We konden geen naam bedenken, mijn man zocht op honden van bekende mensen, en Woof vonden we leuk. De fokker moest er even aan wennen, zeker omdat het totaal anders is dan de kennel naam, hahaha.

Maar we zeggen tegen iedereen:  hij kan tenminste zijn eigen naam zeggen.

De rescue pup heet Box. Dat komt doordat elke keer als mijn dochter en ik begonnen over een tweede hond, mijn man en zoon begonnen over een X-Box. Het compromis is een hond met de naam Box  .

 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Beide namen komen vanuit het Hebreeuws. Van jongs af aan ben ik gek op de Joodse cultuur en taal en omgeving. Toen we naar een hond keken en Kaleb vonden waren we op zoek naar een mooie naar. Nu wilde mijn moeder allemaal mensennamen geven en dat wilde ik absoluut niet. In die tijd had ik ook een boek gelezen waarin de naam Kaleb werd genoemd en dat betekent in het oud-Hebreeuws 'hond'. Ik vind het een mooie naam en ook een grappige naam om te geven. Uiteindelijk werd iedereen het eens over deze naam. 

Aangezien Kaleb dus Hebreeuws is wilde ik mijn eigen hond ook graag een Hebreeuwse naam geven. Ik kijk graag naar NCIS en was gek op Ziva. Het karakter van Ziva in NCIS past ook volledig bij mijn Ziva. Ze is lief, slim, zorgzaam, maar pittig, weet wat ze wilt en doet dat dan ook. 

honden page profiel annekeanneke

honden foto van anneke

Onze aller eerste cocker toen ik klein was heette senta, zo heette ze toen we haar kregen en het was een leuke naam dus zo gelaten.... eigenlijk nooit over nagedacht. Later wilden we zelf ook graag een cocker en we stonden op de lijst voor een rood mannetje, mijn zoon mocht de naam bepalen en als ajax fan was hij helemaal gek van Rafael van de vaart, het werd een vrouwtje en toen hebben we haar Raffi genoemd, altijd trots op geweest door de leuke naam. En nu kregen we weer een cocker en mochten we van de fokker zelf haar naam bepalen op de stamboom.  Mits het een mooie Italiaanse was..... Isa wilde ik altijd gebruiken als ik ooit een dochter zou krijgen.... die heb ik nooit gehad. Maar nu heb ik een cocker dochter die Isa heet. Eigenlijk moest het met een a beginnen en hebben haar stamboom naam als Adora Isabella gekozen maar is gewoon Isa.... En heel vaak Iesje.....

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Hummie heette eigenlijk Humphrey en zijn 3 broertjes ook, hij wist zijn naam niet maar wilde er toch wat mee. Eigenlijk verschillende dingen met die naam hardop gaan zeggen en daar kwam Hummie uit. Hummie is ook een echte Hummie Haha, ben de naam nog niet eerder tegengekomen. 

 

Hij wordt ook wel vaker Mr humpries genoemd als bijnaam naar de serie van vroeger omdat Hummie ook een beetje gek en apart is 

honden page profiel zwaantje1985zwaantje1985

honden foto van zwaantje1985

Nimbly van de neverending story
Noekie van een kinderboekje; "Nouky"

honden page profiel bentebente

 

Dit zijn onze hondjes

Snoopy heet snoopy naar het hondje van charlie brown, van de peanuts.

ze leek er erg op qua doen en qua koppie.

 

Ons andere hondje heet muis omdat ze een smal koppie heeft in vergelijking met de meeste jack russels, een echt muizenbekkie dus.

honden page profiel KirraKirra

honden foto van Kirra

Omdat d'r vader een Keltische naam heeft wilde we dat ook voor z'n dochter.

Het werd Kirra.

Wat donkere dame betekent.

vonden we wel passend voor onze bruine tervuerense.

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Noa is genoemd naar een parfum, Noa cacharel.

Desi is genoemd  naar de serie Desi en Dunya.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Auto merken.

Pap ik heb een hond gekocht....

Wat nee @$$#@$@!!!!

Pap ik heb een olie slurpende benzine grootverbruiker die veel wegenbelasting kost gekocht (chevrolet-van)

Ohhhh leuk!

Das geen auto das een hond....

En niet eens een echt hond....

 

3 jaar later

Pap ik heb een kia gekocht

 

#^/#@!/^@! $@!!

Wat? 

Niet Nog een hond!

2 jaar later

Pap ik heb een monza gekocht...

Lijkt deze wel op lassie dan?

1 jaar geleden:

Ik wil een shelby cobra...

En in eens was daar mijn man die zijn recht uit sprak en er een Lada van maakte...

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

Charlie was vernoemd naar Charlie uit alle honden gaan naar de hemel.

Die film heb ik vroeger grijs gedraaid.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Heb 3 jaar op de wachtlijst gestaan voor een dd pup van de combinatie Saphir Jurruchino x Shila Adelheid. Op 5 februari werd ik door de fokker gecontacteerd dat daags voordien Shila was bevallen van 8 pups en ik een pup op 24 februari mocht komen uitkiezen, mocht tegen dan ook een naam kiezen die met de letter Q begon.

Heb voor de naam Qjell gekozen omdat die mooi klink en het niet een alledaagse naam is. Zijn volledige stamboom naam is Qjell Gotthard Dryeckcha from Romershof.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Warm weer dus... Waterpret!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^