Puppy aanschaf, welke hond past bij ons?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BubblesBubbles

Beste Hondenliefhebbers!

Wij willen heel graag een hond in huis nemen. We zijn er al maanden over aan het denken maar willen een juiste keuze maken. Er zijn zoveel verschillende rassen dat we door de bomen het bos niet meer zien.
We hebben geen andere huisdieren en ook (nog) geen kinderen.
We wonen achteraf en hebben dus een flinke tuin en huis. Het probleem is dat onze tuin niet afgesloten is. Er staan veel coniferen (waar de hond eventueel tussendoor zou kunnen vliegen)en voor ons huis ligt een weg waar nogal stevig wordt gereden.
Het is bijna niet te doen om onze hele tuin helemaal af te sluiten.
Wandelen met de hond hier in de straat is ook niet mogelijk. We vinden het geen probleem om 1 of 2 keer in de week een flinke boswandeling te maken (er zijn hier in de buurt veel bossen)
De hond zou dus normaal gesproken in de tuin zijn behoefte moeten doen, zonder dat hij wegloopt. Is dit te realiseren? Kan ik een hond een tijdje in de tuin laten zonder constante toezicht? Kan ik hem aanleren dat hij op ons erf moet bijven?
En is het genoeg dat een hond iederen dag in de tuin kan ravotten en slechts 1 a 2 keer per week een stevige wandeling in de bossen krijgt?















Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppy aanschaf, welke hond past bij ons?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sherilyn en JazzySherilyn en Jazzy

honden foto van Sherilyn en Jazzy

volgens mij zijn dit wel goede dingen voor een hond. wij hebben ook een flinke tuin, maar met een hekje van 20 cm eromheen. en ziggy springt er niet overheen, omdat wij haar nooit geleerd hebben ergens overheen te springen

wij hebben ook een onzichtbare lijn in de keuken. als wij in de keuken bezig zijn mag zij niet in de keuken zijn. en dat doet ze ook echt niet. dus je kan het ze aanleren. kost wel tijd , maar dan moet je er ook gelijk mee beginnen O-)

aan wat voor soort hond zat je te denken ??

wij hebben een goldenretriever :-D

honden page profiel BubblesBubbles

Bedankt voor je snelle antwoord.
We zijn nog erg aan het twijfelen over het ras.
Omdat we om de drie weken altijd een lange dag/avond weg zijn en de hond dan naar mijn ouders gaat die op een flat wonen willen we het liefst een niet te grote hond met een zacht karakter.
Een King Charles Cavalier lijkt ons heel leuk, maar ook een teckel bijvoorbeeld. Al sluiten we een Labrador ook niet uit haha.. Het kan dus nog alle kanten op.
Onze overburen hebben katten die altijd buiten lopen en ook in onze tuin zitten. Ik ben zo bang dat onze hond dan de straat toch over al rennen (zelfs over een hekje) om de kat te pakken te krijgen of om te spelen misschien?
Een teckel heeft een jachtinstinct, dus wellicht zouden we dit ras in deze situatie beter niet nemen?
Oh ja.. ook hebben wij een grote vijver in de tuin van 50.000 liter inhoud. Moet ik daar nog rekening mee houden wat betreft de aanschaf van een hond?

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Met zo'n grote vijver ook geen Labrador dan want die zijn gek van zwemmen. hahaha :-D

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Hoi Mir,

Wat goed dat je er zoveel onderzoek naar doet. Ik moet zeggen dat ik persoonlijk 1 á 2 keer per week een boswandeling wel weinig vind. Wat wil je voor de rest met de hond doen? Ik ben bang dat de hond zich zal vervelen.

Je kan een deel van de tuin afzetten voor de hond, en dat hij/zij voor de rest alleen onder toezicht in de tuin komt. Ik vind het wel eng klinken met katten en zonder hek. Ons cavaliertje ging ook achter katten aan.

Succes,
Fanny

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

Hoi Mir,

Ik denk dat 2 keer in de week wel genoeg is. Als je je er dan ook echt aan houdt! en niet denkt: nu regent het of vandaag komt niet goed uit.
Want als je iedere dag loopt wordt dat routine, maar als je maar 2 keer per week loopt dan denk je misschien sneller: ik ga morgen wel...
verder is 2 keer in de week best genoeg als de tuin echt groot is en jeje hond niet de hele dag alleen wat laat rondlope in de tuin. Je moet wel met je hond bezig zijn. (balletje gooie in de tuin, speeltjes verstoppe enz.)

Dat de tuin niet is afgezet is denk ik wel gevaarlijk. Je kan een hond wel heel goed leren dat hij de tuin niet uitmag! onze jackrussell (ook met jachtinstinkt) loop ook nooit de tuin uit als de poort open staat. Maar een hond luisterd niet ALTIJD! net als kleine kinderen ook wel eens wat doen dat neit mag. Misschien ruikt je hond een loopse teef, ziet een kat,vogel of iets anders interresants.. ik zou de hond zeker niet zonder toezicht buiten laten!!

groetjes Laura

honden page profiel BubblesBubbles

Ik vind een huisdier in huis nemen net zo'n belangrijke beslissing als het krijgen van kinderen. Je moet er goed over nadenken en zeker weten dat je het juiste kan bieden aan de hond zodat hij/zij het best tot zijn recht komt en gelukkig is.
Wellicht dat ik teveel problemen voorzie en te lang erover nadenk maar ja.. dat is nog altijd beter dan zomaar een hondje kopen omdat je het leuk vind om er vervolgens achter te komen dat het toch niet is wat je ervan verwachte..
Zelf ben ik hele dagen thuis dus kan veel aandacht geven aan de hond. En misschien dat ik ook wel vaker dan 1 a 2 keer in de week met de hond de bossen is ga. Ik heb er nog geen ervaring mee, en misschien dat ik er zelf zoveel van geniet dat ik iedere dag ga haha. Ik wil verder met de hond geen sport ofzo doen. Ook geen tentoonstelling, daar hou ik niet van. We zullen inderdaad eens bekijken hoe we de tuin toch grotendeels af kunnen sluiten voor de hond. We hebben achter het huis een grote schuur, daarachter ligt een groot stuk grasveld wat ik helemaal zou kunnen omheinen. Wellicht dat dit en idee is. Al vind ik het dan weer sneu dat de hond daar alleen zit, ze ziet ons dan niet.

Hoelang kan een cavelier alleen zitten als ik even weg moet?

honden page profiel BubblesBubbles

Spelletjes met de hond (balletje gooien e.d) zal ik zeker veel doen met de hond. Ik ben graag buiten in de tuin bezig dus dat komt wel goed.

Als we de tuin afzetten met een klein hekje, zou een teckel bv dan niet gaan graven om eronderdoor te komen ofzo? Als hij een spoor ruikt bv?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Is je plan om de hond in de niet afgesloten tuin achter te laten als je er niet bent? Dat kan niet hoor, ik denk dat elke hond jachthond of niet dan op onderzoek uitgaat, het lijkt me niet verantwoord.
Dus zou ik idd zoals al aangegeven is een gedeelte van de tuin afzetten zodat hij veilig kan rondlopen.

Alleen in een tuin zitten is natuurlijk wel heel saai voor een hond. Ik weet niet of hij dan alleen daar moet zijn als jullie weg zijn en hij daarna bij jullie kan zijn? Een Cavalier kan volgens mij ook niet lang buiten zijn in de winter vanwege de kou? Het lijkt me niet echt een robuust type.

Persoonlijk vind ik dat als je aan een hond begint hij wel recht heeft op tenminste 1 goede wandeling per dag,een hond heeft uitdaging nodig, hij moet zich kunnen uitleven, snuffelen, onderzoeken...of gewoon heerlijk met jou samen in de bossen genieten. Als dat maar 1 of 2 keer per week zou kunnen zou ik dat echt te weinig vinden. (In veel asiels worden de honden 1 of 2 x per week uitgelaten)

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

hoi hoi ik heb een cavalier en heb er ooit een stukje over geschreven. Het zijn geweldige beeste alleen zorg dat als je er een aanschaft dat bijde ouders getest zijn!
als je nog vragn hebt mag je me altijd een pb sturen.
Indy is 2 ochtende per wee van 8 tot 12 alleen en doet dat super!!

De cavalier king charels spaniel.

Cavaliers zij heel vriendelijke honden die hun uitstraling mee hebben. De lieve bolle oogjes kunnen je erg zielig aankijken en de lange oren maken het plaatje compleet. Het is dan ook niet vreemd dat je op straat vaak word aangesproken op je o zo schattige hondje.
Cavaliers zijn er in verschillende kleuren.
Blenheim= bruin-wit
Tricolores=bruin-wit-zwart
Ruby=bruin
Black and tan= bruin-zwart.
Cavaliers zijn erg vrolijke en aanhankelijke hondjes, echte gezeldschapshondjes. Die dus niet graag alleen thuis zitten. Het gezeldschap van andere honden en mensen word vaak op prijs gesteld. Ze zijn heel graag bij je en kunnen erg goed knuffelen. Wel moet bij de opvoeding rekening worden gehouden dat er niet met te veel straffen opgevoed word. Dit kan de cavalier tot een angstige hond maken. Cavaliers kunnen goed met kinderen overweg. Ze zijn heerlijk rustig bij kinderen en kinderen kunnen ook heerlijk met ze spelen omdat ze erg voorzichtig zullen zijn. Ze weten vaak wanneer ze echt kunnen stoeien of het wat voorzichtiger moetten doen. Wel moeten ze in de omgang met kinderen daar zoals elk ras in gesocialiseerd worden. Wat niet vergeten mag worden is dat ze ook nog steeds jachthondjes zijn die de nodige beweging nodig hebben zoals wandelen maar ook lekker rennen en bezig zijn. Je hebt dus kans dat ze achter konijnen aanwillen. Geestelijke oefening (dingen aanleren) is hierbij ook erg belangrijk Als de beweging een dagje minder is vinden ze dat over het algemeen geen probleem. Wel kunnen ze dan wat meer aandacht vragen. Cavaliers vinden een dagje in het bos heerlijk. Het zijn ook goede zwemmers. al is dat natuurlijk per hond verschillend of ze er van houden. sommige zwemmen zo naar het midden van de vijver en sommige houden liever in het water hun pootjes aan de grond. Cavaliers zijn slimme hondjes die dingen goed oppikken. Ze vinden het erg leuk om uitgedaagd te worden doormiddel van bv truckjes aanleren. Zoals pootje maar ook de wat moeilijkere oefeningen zoals behendigheid of apporteren. Cavaliers hebben wel veel vachtverzorging nodig. Als pup nog niet zo veel, Wel al goed mee oefenen om ze daar aan gewent te laten worden. maar naar maten ze ouder worden word de vacht ook langer, dus meer kamwerk. De cavalier is niet zo groot, de schofthoogte ligt +- rond de 33 cm. Het gewicht van de cavalier is nogal uiteenlopend en kan tussen de 5,4 en 8,1 liggen.
De cavalier is wel gevoelig voor een aantal gezondheid risico’s
Dit zijn:
Mitral Valve Disease dit is een hartafwijking.
Syringomyelia Dit betekent dat de schedelholte achter in de kop te klein is en dat de vloeistof die hersenen en ruggenmerg omspoelt niet vrij kan circuleren. Deze vloeistof wordt in het ruggenmerg geperst waardoor een holte ontstaat en dit wordt syringomyelie genoemd.
……………………………………………………………………..
Moeten alle afwijkingen erin of alleen deze 2 dit zijn de belangrijkste.

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

oja en ben je van plan om er mee op curus te gaan. Dit is echt zo super belangrijk. je leert hoe je je hond moet opvoeden en het versterkt de band tussen jou en je hond!!

Heel veel mensen denken ach klein hondje hoeven we niet mee op curus maar dat is echt net zo belangrijk als met een grote hond.
Ik heb met indy de puppycursus gedaan en we zijn net geslaagd voor de A in jan beginnen we met de B en ondanks ze klein is komt ze perfeckt mee!!

Dit is indy






en dit is ze als puppy


xxxxx

honden page profiel BubblesBubbles

Het is zeker niet de bedoeling om de hond alleen in de tuin achter te laten als we weg zijn. De hond krijgt binnen in huis een eigen veilig plekje en mag gewoon overal in huis lopen.
Maar het is bijvoorbeeld wel fijn dat als de hond een plasje moet doen, dat ik dan alleen even de achterdeur opendoe zodat ze in de tuin haar behoefte kan doen.
Als wij buiten in de tuin zitten dat ze dan ook gewoon lekker kan rondbanjeren in de tuin zonder dat ik hem/haar constant als een politieagent in de gate hoef te houden.

Een dagelijkse wandeling is aan te raden, maar als de hond dagelijks kan rondrennen in een tuin van 1000 vierkante meter, moet hij dan nog iedere dag een flinke wandeling hebben?

honden page profiel BubblesBubbles

Puppy cursus zou ik best willen doen. Maar inderdaad dacht ik altijd dat dat met een klein hondje niet perse nodig is. Zou je de pup zelf niet alles kunnen leren? Gewoon lekker thuis in je eigen tuin?
Indy is een mooi hondje zeg... echt een schatje!

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

hoi mir,

vooral als dit je eerste hondje is zou ik echt aanraden cursus te gaan doen. Je leert veel over hoe je je een hond moet opvoeden. echt waar je leert dingen waarvan je zegt verek had ik nooit bij stil gestaan. en het is nog eens leuk om te doen ook. Je hond leert er ook met andere honden opgaan dat is heel belangrijk!!! want als je hond zich alleen maar in de tuin vermaakt en ineens in het bos andere honden tegen komt moet dat wel goed gaan natuurlijk. ook al heb je een heerlijke tuin je moet echt wandelen met je hond. anders leert je hond niet wandelen zonder trekken. verkeer, geluiden, vreemde mensen, kinderen. wachten bij de stoeprand. andere plekken zoals markt winkels enzv Een cafje lijkt wijnig beweging nodig te hebben maar dat is echt verkeerd. Ondanks het een gezeldschapshondje is kunnen ze toch flinke wandelingen aan.

Dus denk niet alleen aan die grote tuin maar aan alles buiten de tuin. De hond moet echt geprikkeld worden met nieuwe ervaringen en die doet ze niet op in de tuin!!

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

socialisatie

-autos
-in de auto
-fietsers
-op de fiets
-brommers
-treinen
-moters
-mensen
-kinderen
-mensen met paraplu
-regen
-donker
-markt
-winkels
-paarden
-andere dieren

wat leer je op een puppycurus.
-Hoe leer ik mijn hond mee lopen zonder te trekken
-hoe leer ik mijn hond zitten.liggen.wachten
-hoe leer ik mijn hond als ik roep naar mij te komen
-hoe leer ik mijn hond omgaan met andere honden
-hoe leer ik mijn hond omgaan met andere mensen
-hoe leer ik het puppybijten af
-hoe leer ik mijn hond wennen aan de da? bv tanden kijken
-hoe leer ik mijn hond alleen zijn
-hoe leer ik mijn hond zindelijk worden
(je kunt met cursus beginnen vanaf 10 weken)

Voorbeeld wat ik heb meegemaakt.
Je roept je hond. rakker kom hier.
Je hond hoort je wel maar weet totaal niet wat jij bedoelt. Je gaat op de grond zitten met brokjes klaar. zodra rakker richting jou loopt zeg je hier hier hier hier. blijven herhalen met tussenpozen. is hij bij jou blijf je zeggen hier en beloon je hem.

Rakker weet niet wat hier of zit is. Als ik tegen jou zeg kiwie weet jij ook niet wat je moet doen. Een hond spreekt geen nederlands. Dus dit moet je op een goede manier aanleren

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Ik ben het helemaal met Femke eens!
Sire heeft de puppycursus, basiscursus en gehoorzaamheid-a gedaan. (daarnaast ook clickercursus en behendigheid). Ik zou iig. aanraden om de puppy- en basiscursus (ook wel elementaire gehoorzaamheid genoemd) te doen. Het is belangrijk voor de socialisatie en voor je zelf ook erg leerzaam!

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

amy loopt los in de tuin
en als we 5 minuten met haar wandelen wordt ze moe en wil ze al weer naar huis, al vindt ze het eens in de zoveel tijd wel fijn om lekker op het strand los te rennen of in de bossen met hondjes te spelen.. maar iedere dag wandelen hoort gewoon hoort ber voor mij gewoon bij..

het probleem is wel dat ze verschrikkelijk eigenwijs is en liever doet wat ze zelf wil.. dus los lopen doe ik alleen op open veld of strand dan wil het wel.

het liefste had ik een Corgi willen hebben maar die waren mij te duur.. en amy heb ik op marktplaats gevonden.. ik werd verliefd op haar koppie en ben blij dat ze bij me is

honden page profiel senna de hond..senna de hond..

honden foto van senna de hond..

heee wat ik zou doen is gewoon de helft van de tuin of een kwart ligt eraan hoe groot uw tuin is en dan gewoon een niet te groot hondje nemen en die niet heel veel buiten wil spelen en al zoal een tekkel ofzo.
groetjes jordy

honden page profiel senna de hond..senna de hond..

honden foto van senna de hond..

heee wat ik zou doen is gewoon de helft van de tuin of een kwart ligt eraan hoe groot uw tuin is en dan gewoon een niet te groot hondje nemen en die niet heel veel buiten wil spelen en al zoals een tekkel ofzo. ook al met de katten laat ze gewoon niet meer in je tuin komen
groetjes jordy :-D :-D

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

hey,
ik ben het ook helemaal eens met Femke. Elk hondje heeft een puppycursus nodig. klein of groot, ze moeten ten slotte allemaal luisteren, de cursus is ook super leuk en je krijgt echt een band met je hondje.

heb je een sheltie al eens overwogen? dit zijn ook vrij kleine hondjes met een heel zacht karakter. Ze zijn heel gemakkelijk op te voeden en leren super snel. Ze zijn ook heel snel tevreden met een niet zo lange wandeling, alleen het idee dat je even mee gaat vinden ze al super.
ik heb zelf een sheltie dus als je geinteresseerd bent in dit ras of meer info wilt mag je altijd een pbtje sturen

alvast veel succes

honden page profiel BubblesBubbles

Ik heb al gekeken en hier in de buurt worden regelmatig allerlei cursussen gehouden, dus als het zover is zal ik me daar zeker bij aanmelden.
Het lijkt me ook super leuk om aan mee te doen!
Een sheltie is ook super mooi, maar omdat wij vroeger een schotse collie hebben gehad en deze op een nare manier gestorven is toen ik nog maar klein was wil ik liever geen hond die daarop lijkt. Ik heb er een klein trauma aan overgehouden als kind helaas.

Is er iemand die een Kooiker hondje heeft toevallig?

honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika!

honden foto van Kim en Laika!

er heeft iemand gereageerd met een kooiker hondje! :-D jordy-senna!

honden page profiel BubblesBubbles

Oh ja ik zie het... haha!
Hebben kooiker hondjes veel beweging nodig? En moet je ermee naar de trimsalon?

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

wel grappig dat veel mensen twijfelen tussen een kooiker en een cavalier terwijl ze zoooo verschillend zijn!!!
alleen de zelfde tekening hebben. De blenheim dan he. :-D

honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika!

honden foto van Kim en Laika!

hier is de rasvereniging van kooiker hondjes:
http://www.kooikerhondje.nl/

hier is ook nog een duidelijk verschil tussen de kooiker en cavalier:
http://www.uwhondenkat.nl/honden/hondenrassen.php?ras=139&interview=78

Het is niet nodig om je kooiker hondje te trimmen

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

hey mir weet je al meer??

honden page profiel BubblesBubbles

Ik heb veel gehad aan de info van kim, de link in ieder geval. Begrijp nu dat een kooiker hondje niets voor mij is :-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Die hebben veel beweging nodig en zijn best eigenzinnig ja ;-).

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Een hond die zijn behoefte moet doen in de tuin?
Word dat geen zooitje, of snap ik het verkeerd!? Een hond is eigenlijk alles wel aan te leren, dus in de tuin blijven ook! Succes met je zoektocht! :-D

honden page profiel BubblesBubbles

Ik heb een hele grote tuin en ik wil een speciaal stukje voor de hond reserveren waarop hij zijn behoefte kan doen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat hij zomaar overal zijn behoefte doet in de tuin. Mijn tante doet het ook zo. De hond weet precies dat hij achter in het hoekje van de tuin zijn behoefte kan doen, en dat doet hij ook. Later ruimt zij eventuele drollen op, simpel.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppy aanschaf, welke hond past bij ons?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: gezellig oppassen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^