Bakjes (nat) voer of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GigiGigi

honden foto van Gigi

Onze lieve Gigi is alweer 4 maandjes en doet het super goed, de dierenarts gaf zelfs een compliment over haar groei. 

De fokker gaf haar en haar zusjes altijd Pedigree Vital en dat ben ik ook blijven geven nadat ze bij ons kwam. Dat eet ze super goed en daar heb ik niets over te klagen. Maar, nu zie ik natuurlijk ook allemaal van die lekkere 'bakjes' voer in de dierenwinkel. Ik wil haar zo nu en dan ook verwennen met wat lekkers ipv altijd maar die saaie brokken of een mini honden snoepje. Maar tegelijkertijd ben ik ook bang dat ze die bakjes voer zo lekker gaat eten dat ze de brokken niet meer wilt.

Wat is wijsheid en is er een ander alternatief voor mijn kleine pup om haar toch een beetje te verwennen? 

Emma (Gast)

kijk anders eens op voerwijzer. com. Daar kan je zien wat goede blikvoeding is en brokken. Pedigree is namelijk niet de meest hoogwaardige brok. Maar als je hond het hier goed op doet en je niet wilt wisselen, hè wie ben ik ;-). 

 

Je kan brokken prima mengen met een beetje blikvoer. Doe ik ook. Doe er vaak wel wat extra water bij zodat het wat beter mengt. En echt geen problemen dat hij z'n brokken dan niet meer wil. Al is hij ook gek om z'n brokken van Acana. Een beetje blikvoer is gewoon af en toe verwennerij of wat extra voeding als we veel hebben gedaan die dag. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Je kunt haar zeker regelmatig verwennen met Renske Vers (80% gestoomd vlees). o.a. te koop bij dierenwinkels. Echt super kwaliteit! Van de inhoud van het bakje van 395 gram kan je porties maken en ook invriezen.

Als je info wilt over een betere brok; kijk dan eens op de voerwijzer.com

http://www.voerwijzer.com/wat-een-goede-brok

 

http://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Pedigree is ook niet echt goed voer, net als Bonzo en dat soort merken is het meer maagvulling dan voeding.

Bij de Albert Heyn verkopen ze ook Natura (vergelijkbaar met Renske wat Loesje hierboven aangeeft), dat zijn ook bakjes gestoomd vlees.

Bij de Jumbo verkopen ze ook zoiets, alleen van een ander merk.

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik meng s'avonds een beetje onder de brokken, gewoon om het een beetje lekkerder te maken.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik geef mijn hondje of brokken of natvoer; niet door elkaar.

 

Als ik niet thuis ben en Casper elders zijn voer moet geven, dan loop ik niet het risico dat hij de brokjes niet wil eten omdat hij gewend zou zijn aan natvoer over zijn brokken. Het is makkelijker voor onderweg om alleen brokjes mee te nemen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Wij willen heel graag verwennen, en dan is dit geven en dat eens dat.....wat ik hier boven lees... renske...dat kan je altijd geven, is een goede maaltijd voor je hond... renske is houdbaar buiten de koelkast, kan je dus meegeven of meenemen als je ergens naar toe gaat met je hond....      en verwen je hond eens met een verantwoord bot....     kleine bullepees of een stukje runderkophuid, witte botten van farmfood biofood, zijn een traktatie en een goede verteerbare lekkernij....   en hou de voeding bij renske..

honden page profiel GigiGigi

honden foto van Gigi

Bedankt voor alle info en tips. Wbt het voer ga ik me even in verdiepen. Heb specifiek aan DA gevraagd of dit goede voer was en hij zei van wel, mede omdat ze het ook goed doet dacht ik dat het verder oké was, toch bedankt voor de reacties wat dat betreft. 

Volgende forumvraag: te mager?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^