Hondje geeft over, wat kan helpen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gamze Nur (Gast)

Hallo allemaal, ik heb een hondje van bijna 2 jaar en ze geeft de laatste paar dagen steeds wit/gelig schuim over. Waarschijnlijk komt dit door een buikgriepje wanrt het kan niet aan haar voeding liggen omdat ze dat gewoon regelmatig en genoeg eet. Daarom wou ik graag weten of iemand tips heeft waardoor het sneller over gaat of minder wordt.. alvast bedankt

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Het klinkt een beetje als gal spugen wat sommige honden 's morgens doen als ze een lege maag hebben. je kunt voor het slapen gaan dan nog iets te eten geven, of zodra je wakker bent.

 

Het kan ook een virusje zijn, alleen hebben ze dan meestal ook wat last van diarree. Het kunnen ook wormen zijn (die zie je niet, maar heeft wel invloed op de darmhuishouding). En het kan ook zijn dat e het voer dat je geeft toch niet helemaal goed verdraagt. en wat ook nog kan is dat ze iets hards heeft binnengekregen dat in de maag blijft hangen, een stukje van een tak, een stukje plastic. Heeft je hondje ook behoefte aan gras eten?

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem

honden foto van Annelies met  Sem

Wit/gelig schuim is gal. Als dit 's morgens gebeurt is het het beste 's avonds nog een beetje eten geven, of een gedroogd korstje brood, dan is haar maag niet leeg . Gal spugen komt meestal  door een lege maag.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Mijn hond heeft het regelmatig gehad...nu nog heel af en toe.het kont idd omdat het maagje leeg is.

Wij zorgen ervoor dat hij savonds nog iets eet,en laten ook nog brokjes staan snachts.

Hij is niet zo'n goede eter,maar blijkbaar heeft hij toch die behoefte om nu savonds nog iets te eten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hallo allemaal, ik heb een hondje van bijna 2 jaar en ze geeft de laatste paar dagen steeds wit/gelig schuim over. Waarschijnlijk komt dit door een buikgriepje wanrt het kan niet aan haar voeding liggen omdat ze dat gewoon regelmatig en genoeg eet. Daarom wou ik graag weten of iemand tips heeft waardoor het sneller over gaat of minder wordt.. alvast bedankt "

 Als het te vaak gebeurt, vraag raad aan je dierenarts, gal spugen is voor de meeste honden een lege maag, gebeurt meestal in de ochtend, als dat niet het geval is zou ik toch even  raad vragen, te veel gal spugen beschadigd de slokdarm....    savonds voor het naar bed gaan nog een handje eten geven, en als je hond het lust, een korst bruin brood, even een uurtje op de aanrecht leggen, geven voor het naar bed gaan, verteerd niet snel, en grote kans dat het dan over is.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^