Iets 'kleins' doen voor fokker ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik weet dat je enorme pech hebt gehad de laatste keer Liesbeth en dat is super verdrietig. Ik heb geen idee hoeveel nesten je fokt dus kan echt niets zeggen over jou fokken. Doe ik ook niet.

 

ik las ergens iets over hobby fokker... ik denk dat mijn definitie over hobby fokker al anders ligt dan veel anderen in dit topic. Willem heb ik van een hobby fokker. Iemand die graag een keer een nest wilde. Hiervoor alles gedaan heeft wat een fokker ook doet en via de vereniging en RvB gevraagd wordt. Dus alle onderzoeken, twee shows lopen en pas mee gaan fokken als alle gezondheidsuitslagen het beste zijn die je kan krijgen. Dus niet met afwijkingen die nog mogen. Dekreu via de vereniging. 7 pups. Met stamboom, ingeënt, ontwormt, gechipt enz. Ook alles wat normaliter gedaan wordt. Per pup €600,- Die heeft er dus ook geld bij moeten doen. Misschien net quitte gespeeld. Maar dit is voor mij een hobbyfokker.

 

was er niet ergens ooit besloten dat hobbyfokker niet meer dan 20 pups per jaar mogen fokken? Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Iemand met een labrador, golden heeft dan twee nestjes en iemand met bv een chihuahua of york zit aan 8 tot 10 nestjes voordat ze aan die 20 pups komen. Ik denk dat je altijd naar het aantal nesten moet kijken want dat is wat de belasting is voor de mama hond. 

 

Wammes komt niet van een hobby fokker terwijl deze fokker echt niet vaak nestjes heeft. Soms twee in een jaar, soms een jaar niks. Maar ze fokt wel regelmatig een nest. 

En ja, beide fokkers heb ik vaak contact mee. Met die van Wammes een paar keer per week zelfs. En beide fokkers zijn super met honden en pups. 

 

Even over iets geven, ik geef zelfs niks met een verjaardag. Waarom niet? Omdat ik dat stom vind dat heen en weer geven. Ik geef iemand zo maar een keer iets, stuur regelmatig bloemen door Nederland naar iemand die dan even moeilijk zit en kaartjes en andere kleinigheden. Neem wat gezelligs mee voor de kinderen als die er zijn. Dus zoals iedereen om heen altijd zegt ben ik eigenlijk heel attent. 

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

Misschien in Nederland anders, maar in België ben je een hobbyfokker onder de 2 nesten, vanaf 3 een occasionele fokker, vanaf 5 een beroepsfokker (don't shoot me if im wrong) 

 

Er staan geen aantallen op de pups hier. Enkel het aantal geboren nesten met meer dan 1 pup. 

 

Maar iemand dat dus zijn inkomsten haalt uit zijn pups, zoals jij aangaf, is voor mij al geen hobby fokker meer... Zelfs geen occasionele fokker.. want als je er van kan leven, doe je ofwel het niet volgens de boekjes ofwel vraag je torenhoge prijzen.. en woon je heel schamel ..

 

Ik snap wel wat je bedoeld, maar het wringt me gewoon.. wij hebben 2 nesten op een jaar, nooit meer. Dit jaar zelfs maar 1, door andere omstandigheden. Dus ik kan met alle zekerheid zeggen, een goede fokker kan echt niet van zijn pups leven 

 

Misschien traditie? Bij ons is het heel erg normaal om met je verjaardag te trakteren, of op speciale gelegenheden.. en een pup ophalen vind ik dan net dat tikkeltje speciaal genoeg, ookal is het maar een bedank kaartje, om te laten weten aan je fokker dat je waardeert dat zij hun pup aan jouw toevertrouwd :) 

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik vind de definitie 'hobbyfokker' ook iets erg dubbels... Want inderdaad er zit veel verschil tussen de frequentie en hoeveelheid nestjes bij hobbyfokkers.

Ik fok zelf sinds 2009 en heb nu drie nesten gehad. Momenteel heb ik vijf honden waarvan vier teven die inmiddels allemaal geholpen zijn (de moeder van onze eerste nestjes hebben we teruggetrokken uit de fok nadat ze ziek werd, haar dochter hebben we om diezelfde reden nooit ingezet, onze derde teef hebben we nooit ingezet omdat wij haar karakter niet geschikt vinden om mee te fokken en onze jongste moeder hebben we na haar laatste nest laten helpen omdat dit alles te heftig voor haar bleek en we haar dit niet nogmaals wilde aandoen). Onze honden zijn familie, maatjes voor het leven dus niet meer met hen kunnen fokken betekend niet dat ze ook maar iets minder voor ons betekenen. Voorlopig heb ik geen plan om er nog een teef bij aan te schaffen dus zullen wij de komende jaren ook weer geen fokplannen hebben.
Ik ken ook hobbyfokkers die jaarlijks drie á vier nesten hebben en honden herplaatsen als zij niet geschikt blijken voor de fok. Deze fokkers zijn in feite ook hobbyfokkers, maar houden er wel een heel ander leven op na dan hoe ik het hier aanpak. Zijn deze fokkers daarom slechter of minder verantwoord? Nee totaal niet. Het zegt niks over kwaliteit en zelfs niet over betrokkenheid bij pups en pupkopers. Want ook dit kan bij kleine hobbyfokkers die maar zeer weinig fokken soms juist niet goed zijn. Het is alleen puur een verschil van aanpak en dus ook smaak. Zo zal de ene pupkoper liever een pup kopen bij een grotere hobbyfokker met meer ervaring, en verkiest een andere pupkoper misschien juist meer mijn aanpak.
Wat ik bedoel te zeggen is dat je natuurlijk meer van het één of het ander kan houden maar de groot- of juist kleinschaligheid van een fokker lang niet altijd representatief is voor diens kwaliteiten. Ik ben bevriend met zowel zeer kleinschalige hobbyfokkers als hobbyfokkers die wat frequenter nesten hebben. Ik kom bij hen op de koffie, spreek ze online regelmatig en zie van dichtbij dat er veelal aan liefde voor de dieren zelf daar in huis geen verschil is. Het is alleen net wat je voorkeur heeft wat betreft hoe je pup opgroeit als pupkopers zijnde.

Maar goed dit is allemaal een beetje off-topic... Wilde alleen toch even reageren.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Eerlijk gezegd heb ik er destijds niet eens aan gedacht.. Ik zag het toch in zoverre wel als transactie dat ik pup kreeg en de fokkers geld en ik ging er eigenlijk vanuit dat de hoge prijs die ik voor de hond betaalde wel reflecteerde dat ik hun werk op prijs stelde. Plus, hoe zij met hun honden en pups omgaan doen ze voor zichzelf en de honden, niet voor mij, zo zag ik het althans. Natuurlijk koos ik hen daar wel op uit maar ze gaan niet anders met hun honden om alleen omdat ze van pupkopers kleinigheidjes krijgen zogezegd. Nuja, als mijn relatie met hen hechter was geweest had ik het misschien wel gedaan maar dat was hij niet. Aardige mensen hoor, daar niet van, hartstikke gezellig als ik er op bezoek was, maar het klikte niet op die manier. Dus kwam het niet bij mij op iets mee te nemen, anders dan mijn portemonnee. Maar als ik dan hoor dat mensen hier ook presentjes geven aan verpleging en doktoren enzo, tja daar zou ik ook niet aan denken. Ik ben niet grootgebracht met het geven van presentjes maar met het geven van complimentjes, dat zal het wel wezen.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Liz fokker heeft nu een nest. Er is laatst een pakket naar toe gegaan met lijntjes en een knuffel! En ik krijg niet eens een pup uit dat nest.

Over 1.5 week ga ik een weekend pupknuffelen.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Misschien in Nederland anders, maar in België ben je een hobbyfokker onder de 2 nesten, vanaf 3 een occasionele fokker, vanaf 5 een beroepsfokker (don't shoot me if im wrong) 
 
Er staan geen aantallen op de pups hier. Enkel het aantal geboren nesten met meer dan 1 pup. 
 
Maar iemand dat dus zijn inkomsten haalt uit zijn pups, zoals jij aangaf, is voor mij al geen hobby fokker meer... Zelfs geen occasionele fokker.. want als je er van kan leven, doe je ofwel het niet volgens de boekjes ofwel vraag je torenhoge prijzen.. en woon je heel schamel ..
 
Ik snap wel wat je bedoeld, maar het wringt me gewoon.. wij hebben 2 nesten op een jaar, nooit meer. Dit jaar zelfs maar 1, door andere omstandigheden. Dus ik kan met alle zekerheid zeggen, een goede fokker kan echt niet van zijn pups leven 
 
Misschien traditie? Bij ons is het heel erg normaal om met je verjaardag te trakteren, of op speciale gelegenheden.. en een pup ophalen vind ik dan net dat tikkeltje speciaal genoeg, ookal is het maar een bedank kaartje, om te laten weten aan je fokker dat je waardeert dat zij hun pup aan jouw toevertrouwd :-)  "

Ik vind dat er een verschil zit tussen ervan kunnen leven en geld verdienen aan een nest. Welke fokker dan ook verdient normaal gesproken een bedrag op het nest en dat mag van mij ook. Je hebt ook geld nodig voor een eventueel volgend nest.

Maar ik denk dat je hetzelfde bedoeld Liesbeth?

de fokkers die ik ken hebben allemaal een baan, en kunnen echt niet leven van het fokken.

 

 

En ja ik "ken" ook fokkers die wel heel veel nesten per jaar hebben, en echt geen broodfokkers zijn hoor, maar er volgens mij wel van kunnen leven. Ik ben bij een geweest toen ik een pup erbij wilde maar voelde me er niet prettig bij. Ze waren heus heel betrokken en harstikke lief en goed voor alle honden en nesten/pups. Gewoon mijn eigen gevoel denk ik....je intuïtie?? Ik ben blij dat ik Wammes uiteindelijk bij een ander gekocht heb. 

 

En nee...ik vind die fokkers echt niet slechter. Tenminste...degene die ik dan ken en "ken" ;-) Dus ik snap wat je zegt en bedoeld Wichita.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik ben ook niet van de producten en transacties 

 

Ik ben van de baby's.

De fokker heeft mij mijn baby bezorgt en ja ik betaal voor de zorg van mijn baby en neeh dat dat een hoog bedrag is is ook niet erg. Want na een paar minuten wil ik mijn baby al voor geen milioen meer ruilen. 

En een extratje voor de trotse moeder en het vrouwtje of baasje van de moeder. Dat gun ik ze van harte, want ik heb mijn baby en daar hebben zij voor gezorgt.

 

Ja.. Ik ben er zo een.

Zon gestoorde.

 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ps. De kapper en de dokter krijgen niks.. Een baby is wel ff wat anders dan een nieuw kapsel ofzo.

 

De bakker krijgt van mij n extra gebakje  want de bakker ben ik zelf.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Ps. De kapper en de dokter krijgen niks.. Een baby is wel ff wat anders dan een nieuw kapsel ofzo.
 
De bakker krijgt van mij n extra gebakje  want de bakker ben ik zelf. "

 Geen rode rozen voor de dokter ? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik ben ook niet van de producten en transacties 
 
Ik ben van de baby's.
De fokker heeft mij mijn baby bezorgt en ja ik betaal voor de zorg van mijn baby en neeh dat dat een hoog bedrag is is ook niet erg. Want na een paar minuten wil ik mijn baby al voor geen milioen meer ruilen. 
En een extratje voor de trotse moeder en het vrouwtje of baasje van de moeder. Dat gun ik ze van harte, want ik heb mijn baby en daar hebben zij voor gezorgt.
 
Ja.. Ik ben er zo een.
Zon gestoorde.
  "

 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Geen rode rozen voor de dokter ?  "

 Neeh je zou mijn dokter is moeten zien joh  ik sla even over. 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Ben ook niet van de standaard geef .... eigenlijk ..... mag de fokker blij zijn dat de pup hier komt dus verdienen wij eigenlijk een extra cadeautje 

 

nee ... ik geef om de geef en niet omdat ik het gevoel heb dat het moet dat gevoel,krijg ik nu een beetje.

 

en hobby fok ... als ik niet aangesloten zou zijn bij het officiële maar ik doe wel alles volgens de regels en heb 2 nesten per jaar wat ben ik dan .... 

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

"
en hobby fok ... als ik niet aangesloten zou zijn bij het officiële maar ik doe wel alles volgens de regels en heb 2 nesten per jaar wat ben ik dan ....  "

Is natuurlijk geen echte definitie voor maar mijn persoonlijke mening zou zijn...

Als je fokt met stamboom - hobbyfokker

Als je fokt zonder stamboom - pretnestfokker (afhankelijk van de gedane onderzoeken verantwoord of niet )

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Ben ook niet van de standaard geef .... eigenlijk ..... mag de fokker blij zijn dat de pup hier komt dus verdienen wij eigenlijk een extra cadeautje 
 
nee ... ik geef om de geef en niet omdat ik het gevoel heb dat het moet dat gevoel,krijg ik nu een beetje.
 
en hobby fok ... als ik niet aangesloten zou zijn bij het officiële maar ik doe wel alles volgens de regels en heb 2 nesten per jaar wat ben ik dan ....  "

 Dan ben jij voor mij die  hele lieve hondvriendelijke fokker waarvan wij twee, ik en Lance hopen dat die ooit eens aan yorkjes gaat beginnen.

Kan Lance misschien nog aan een verloofde geraken wie weet ? 

en ik ....

aan mollige superschattige knuffelpuppies. ( drie is genoeg) 

 

rode rozen krijg je

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Ben ook niet van de standaard geef .... eigenlijk ..... mag de fokker blij zijn dat de pup hier komt dus verdienen wij eigenlijk een extra cadeautje 
 
nee ... ik geef om de geef en niet omdat ik het gevoel heb dat het moet dat gevoel,krijg ik nu een beetje.
 
en hobby fok ... als ik niet aangesloten zou zijn bij het officiële maar ik doe wel alles volgens de regels en heb 2 nesten per jaar wat ben ik dan ....  "

 Precies Jeanine! En de fokker hoeft niet angstig te zijn dat er ooit een hond gedumpt wordt door jou of mij. Ook niet om plaats te maken voor een nieuwe pup. Of voor een kind (heb ik niet hoor... maar ik las gisteren een advertentie over een Berner van drie jaar die met heel veel pijn in het hart en oh zoveel verdriet een ander huis moet krijgen want ze hebben een baby sinds september en daar gaat alle aandacht nu naar toe. Ik vraag me dan af wat ze doen als er een tweede baby komt. Oh de zin dat de baby of de ouders plotsklaps allergisch blijken mistte nog)

ik zorg voor mijn honden. Ten aller tijde! Ik kan er met mijn kop niet bij dat een hond weggedaan wordt en er even zo vrolijk een ander wordt gekocht. En toch lees ik dit vrij regelmatig hier. (Zelfde als enorm tegen oepsnestjes en broodfokkers zijn maar ondertussen wel zelf een oepsnest of broodfokhond hebben) 

oh, vergeet nog te vertellen dat ik diegene die graag een pup willen altijd doorstuur naar de fokker waar Wammes vandaan komt. Ook help ik zoeken naar een gouden mandje als er eens een pup terugkomt. (Was even terug iemand die ernstig ziek werd en natuurlijk geen pup kon opvoeden. Heel sneu en triest. Deze hond is nu bij een kennis van mij. ) ik denk dat de fokkers die ik ken dit veel fijner vinden en enorm waarderen samen met alle updates en foto's die ik stuur. Daarnaast...ik krijg ook geen cadeaus voor mijn hobby, wel veel waardering!!

 

honden page profiel --

honden foto van -

"  Precies Jeanine! En de fokker hoeft niet angstig te zijn dat er ooit een hond gedumpt wordt door jou of mij. Ook niet om plaats te maken voor een nieuwe pup. Of voor een kind (heb ik niet hoor... maar ik las gisteren een advertentie over een Berner van drie jaar die met heel veel pijn in het hart en oh zoveel verdriet een ander huis moet krijgen want ze hebben een baby sinds september en daar gaat alle aandacht nu naar toe. Ik vraag me dan af wat ze doen als er een tweede baby komt. Oh de zin dat de baby of de ouders plotsklaps allergisch blijken mistte nog)
ik zorg voor mijn honden. Ten aller tijde! Ik kan er met mijn kop niet bij dat een hond weggedaan wordt en er even zo vrolijk een ander wordt gekocht. En toch lees ik dit vrij regelmatig hier. (Zelfde als enorm tegen oepsnestjes en broodfokkers zijn maar ondertussen wel zelf een oepsnest of broodfokhond hebben) 
oh, vergeet nog te vertellen dat ik diegene die graag een pup willen altijd doorstuur naar de fokker waar Wammes vandaan komt. Ook help ik zoeken naar een gouden mandje als er eens een pup terugkomt. (Was even terug iemand die ernstig ziek werd en natuurlijk geen pup kon opvoeden. Heel sneu en triest. Deze hond is nu bij een kennis van mij. ) ik denk dat de fokkers die ik ken dit veel fijner vinden en enorm waarderen samen met alle updates en foto's die ik stuur. Daarnaast...ik krijg ook geen cadeaus voor mijn hobby, wel veel waardering!!
  "

Ja daar gaat het toch om, waardering. Ik bedoelde dat niet per se met een cadeautje hoor, helemaal niet. Maar wel dat je blijk geeft van dat je het waardeert en niet enkel ziet als: ik koop een pup, heb betaald, laat even weten dat we thuis zijn en klaar. Althand dat hangt af van de fokker natuurlijk, maar bij een fokker waar ik dat gevoel zou hebben zou ik dan weer geen pup willen. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke


oh, vergeet nog te vertellen dat ik diegene die graag een pup willen altijd doorstuur naar de fokker waar Wammes vandaan komt. Ook help ik zoeken naar een gouden mandje als er eens een pup terugkomt. (Was even terug iemand die ernstig ziek werd en natuurlijk geen pup kon opvoeden. Heel sneu en triest. Deze hond is nu bij een kennis van mij. ) ik denk dat de fokkers die ik ken dit veel fijner vinden en enorm waarderen samen met alle updates en foto's die ik stuur. Daarnaast...ik krijg ook geen cadeaus voor mijn hobby, wel veel waardering!!
  "

Het gaat toch niet om of/of, wat fijner is. Het wil niet zeggen dat als ik iets aan de fokker geef als blijk van dank, dat ik niet help zoeken naar een goed huisje voor een herplaatser, dat ik mensen die een bull willen niet naar hem doorstuur, dat ik geen foto's stuur of contact houd etc. En/en kan ook.

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Tja maar je bent nooit zeker of het wel de goeie mensen gaan zijn waar ze zich voor uitgeven bij de koop ( alweer verkeerd woord vrees ik ) en een jaar later is die lieve pup misshcien weer weg zonder dat de fokker het weet.

 

goeie fokkers net hetzelfde, zoveel mensen ...gasten dachten ook dat ze bij goeie fokkers waren, nadien verdoken broodfok

ik blijf erbij , goeie screening van koper en fokker is zó belangrijk.

en als je dan echt een band hebt dan geef je iets vanuit je hart, een dikke zoen, een pakje bonbons of rode rozen of een welgemeende MERCI  

 

Mensen zal je nooit kunnen doorgronden , je kan alleen maar hopen en dan  je eigen intuitie volgen.

 

 

 

 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

"  Precies Jeanine! En de fokker hoeft niet angstig te zijn dat er ooit een hond gedumpt wordt door jou of mij. Ook niet om plaats te maken voor een nieuwe pup. Of voor een kind (heb ik niet hoor... maar ik las gisteren een advertentie over een Berner van drie jaar die met heel veel pijn in het hart en oh zoveel verdriet een ander huis moet krijgen want ze hebben een baby sinds september en daar gaat alle aandacht nu naar toe. Ik vraag me dan af wat ze doen als er een tweede baby komt. Oh de zin dat de baby of de ouders plotsklaps allergisch blijken mistte nog)
ik zorg voor mijn honden. Ten aller tijde! Ik kan er met mijn kop niet bij dat een hond weggedaan wordt en er even zo vrolijk een ander wordt gekocht. En toch lees ik dit vrij regelmatig hier. (Zelfde als enorm tegen oepsnestjes en broodfokkers zijn maar ondertussen wel zelf een oepsnest of broodfokhond hebben) 
oh, vergeet nog te vertellen dat ik diegene die graag een pup willen altijd doorstuur naar de fokker waar Wammes vandaan komt. Ook help ik zoeken naar een gouden mandje als er eens een pup terugkomt. (Was even terug iemand die ernstig ziek werd en natuurlijk geen pup kon opvoeden. Heel sneu en triest. Deze hond is nu bij een kennis van mij. ) ik denk dat de fokkers die ik ken dit veel fijner vinden en enorm waarderen samen met alle updates en foto's die ik stuur. Daarnaast...ik krijg ook geen cadeaus voor mijn hobby, wel veel waardering!!
  "

 juist ... want wat wil je als fokker nu liever .... owwwww zo'n mooi cadeau gekregen van die en die voor de pup bla bla bla en vervolgens hoor je niks meer van ze .... 

 

of zoals jij en ik zei de gek .... geen cadeau maar in echt gemeend contact blijven en daar helpen of zoeken waar kan. 

 

Komt mij over als wanneer een fokker een cadeau wilt krijgen een vorm van onzekerheid is en op deze manier een soort van bevestiging wilt hebben. 

 

 

En vind het het verschil hobby en pretnest fokker vind dat nog steeds een iets van ....  alleen maar omdat er geen stamboom is ..... terwijl je wel alle testen ed doet en show en de hele ratteplan. 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

"  Dan ben jij voor mij die  hele lieve hondvriendelijke fokker waarvan wij twee, ik en Lance hopen dat die ooit eens aan yorkjes gaat beginnen.
Kan Lance misschien nog aan een verloofde geraken wie weet ? 
en ik ....
aan mollige superschattige knuffelpuppies. ( drie is genoeg) 
 
rode rozen krijg je "

 hahaha Anny zou bijna in de verleiding komen en die rode rozen owwww ..... 

 

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Oké, ik begrijp dat de vergelijking met de bakker etc niet gewaardeerd wordt. Laten we het dan eens met de mens vergelijken. Gebeurd hier nl veel vaker als het over honden gaat.

 

zou je een cadeau geven aan de ouders of de stichting mbt adoptie van een kind? De meeste mensen kunnen een adoptie al nauwelijks betalen...en niet te vergeten moeten daar allerlei psychologische testen aan vooraf of je überhaupt wel een baby mag.... 

 

of het nu je "werk" is of je "hobby". Ook al fok je maar een nestje, hoe je went of keert, daar verdien je op. (Als er niks mis gaat...) of je moet het doen zoals ik vertelde over degene waar Willem vandaan komt. Echt puur voor de hobby, maar dat zie je dan ook terug aan het aankoopbedrag.

ik betaal graag voor een goede hond. Wil alleen pups van ouders die getest zijn en fokkers die uit "liefde voor het ras fokken". Ik wil ook geen pup van fokkers die ouder honden wegdoen als ze uit de fok gehaald worden. Of die hun eigen honden dumpen voor welke reden dan ook. Ik ben selectief ja. Maar dat mag ik zijn, moet ik zijn zelfs. Me dunkt dat de prijzen daar ook naar zijn! Omgekeerd zou ik denken, ja....de fokker kan iets meegeven. Omdat deze blij is dat een pup goed terecht komt etc. (Zoals ik van beide fokkers mappen met info, speelgoed, etc etc kreeg, soort kraampakket)

 

En Bulleke, natuurlijk kan het en en!  Wat ik al aangaf, ik heb wat voor de honden meegenomen op de terugkomdagen. En heb ook wel bloemen mee genomen bij een knuffelavond. Maar doe dit niet als ik de pup kom ophalen en betalen. Ik vind het gewoon overdreven. 

 

Ik doe met alle liefde van de wereld lotgenotencontact en geef adviezen en info, al meer dan 17 jaar. Vrijwillig. Kost me minstens 8 uur per dag. Ook heel veel leeswerk. Krijg er niks voor. Nooit!! Wel heel veel waardering en als iemand een keuze gemaakt heeft nav uitleg van mij en ik haar enorm geholpen heb en zij blij is, ben ik ook blij. Een berichtje met dankjewel zegt me dan heel veel. 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Cadeau bij ophalen pup komt in mijn ogen geforceerd over. 

Liever eerst overladen met foto's / filmpjes dat zou ik veel liever hebben 

Dat er vervolgens al dan niet iets komt is leuk maar de waardering ligt voor mij in het contact houden met. 

En wat WW zegt ... bij andere instanties wordt dit toch ook niet gedaan wat is het verschil? 

 

Dat de fokkers dit graag zouden willen omdat ....? 

 

Ts ... ik zou met ophalen niks geven het is al spannend en emotioneel voor beide partijen naast het zakelijke gedeelte. 

Geniet en wen eerst ovetlaad de fokker met en dan komt er al dan niet met de tijd een echt gepast cadeau ipv verplicht bloemetje of chocolaadje .... dat zou voor mij nl weinig zeggend zijn 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Je legt het weer goed uit Angelique. Ach jij vind altijd de juiste woorden.

 

Voor mij is belangrijk of ik die persoon ook echt ken en of die iets speciaals heeft gedaan dat hij niet werd verwacht te doen.

 

Dat kan evengoed iets heel anders zijn waar ik dan een bosje bloemen voor geef....

 

voorbeeld : mijn tandarts zat  vol écht vol , ik had stekende tandpijn....ik mocht na veel smeken  direct ertussen komen ....dán neem ik ook een attentie mee. 

 

Hier ging het alleen over fokkers , misschien dan de topictitel even aanpassen , als je dat kan ? 

we gaan nogal veel off topic allemaal.

 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik heb niets gegeven..

Het was zo dat ik de pup aankocht en hun bedankte voor de goede zorgen,

Kheb er niet aan gedacht eigenlijk..

Op mijn werk krijg ik ook vaak een kleine attentie van tevreden klanten zoals kaartje, pralines, taartje,.. dat wordt idd wel gewaardeerd, maar kheb er dus niet aan gedacht...

Wat onbeleefd van me 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Je legt het weer goed uit Angelique. Ach jij vind altijd de juiste woorden.
 
Voor mij is belangrijk of ik die persoon ook echt ken en of die iets speciaals heeft gedaan dat hij niet werd verwacht te doen.
 
Dat kan evengoed iets heel anders zijn waar ik dan een bosje bloemen voor geef....
 
voorbeeld : mijn tandarts zat  vol écht vol , ik had stekende tandpijn....ik mocht na veel smeken  direct ertussen komen ....dán neem ik ook een attentie mee. 
 
Hier ging het alleen over fokkers , misschien dan de topictitel even aanpassen , als je dat kan ? 
we gaan nogal veel off topic allemaal.
  "

 Een grote doos snoep voor de tandarts 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Cadeau bij ophalen pup komt in mijn ogen geforceerd over. 
Liever eerst overladen met foto's / filmpjes dat zou ik veel liever hebben 
Dat er vervolgens al dan niet iets komt is leuk maar de waardering ligt voor mij in het contact houden met. 
En wat WW zegt ... bij andere instanties wordt dit toch ook niet gedaan wat is het verschil? 
 
Dat de fokkers dit graag zouden willen omdat ....? 
 
Ts ... ik zou met ophalen niks geven het is al spannend en emotioneel voor beide partijen naast het zakelijke gedeelte. 
Geniet en wen eerst ovetlaad de fokker met en dan komt er al dan niet met de tijd een echt gepast cadeau ipv verplicht bloemetje of chocolaadje .... dat zou voor mij nl weinig zeggend zijn 
  "

 Ik doe dat niet omdat de fokker dat wil, maar omdat ik dat zelf wil. Niks geforceerd. 

 

En nogmaals, iedereen moet dat zelf weten, je moet doen wat bij je past.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Ik ben ook niet van de producten en transacties 
 
Ik ben van de baby's.
De fokker heeft mij mijn baby bezorgt en ja ik betaal voor de zorg van mijn baby en neeh dat dat een hoog bedrag is is ook niet erg. Want na een paar minuten wil ik mijn baby al voor geen milioen meer ruilen. 
En een extratje voor de trotse moeder en het vrouwtje of baasje van de moeder. Dat gun ik ze van harte, want ik heb mijn baby en daar hebben zij voor gezorgt.
 
Ja.. Ik ben er zo een.
Zon gestoorde.
  "

 Ik zie een pup niet als een baby. Ben ook zeker niet de mama van mijn honden. Ze gaan voor geen goud weg en zijn mijn alles. Maar wel mijn pups en mijn honden. Niks baby....

Zoals ik zei mag je er ook vanuit gaan dat er goed voor gezorgd is door de fokker. Dat is niks aparts of speciaals.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Ik zie een pup niet als een baby. Ben ook zeker niet de mama van mijn honden. Ze gaan voor geen goud weg en zijn mijn alles. Maar wel mijn pups en mijn honden. Niks baby....
Zoals ik zei mag je er ook vanuit gaan dat er goed voor gezorgd is door de fokker. Dat is niks aparts of speciaals. "

 Tjah meningen verschillen 

Ik zeg ook niet dat jullie t allemaal net zo moeten zien als ik.

Net als dat ik me niet laat overhalen het net zo te zien als jullie.

 

Ik vind dit toch echt wel de meest nuttelose hp discussie ever 

Volgens mij zijn we allemaal dol op onze honden. En of je ze nou als baby, maatje, bff of hond ziet.. Wie maakt dat wat uit?

 

En of je je fokker, je tandarts, je dokter, je kapper of je geliefde nu wel of geen cadeaus geeft.. Wie kan het wat schelen??

 

Is het leuk? Ik vind van wel.. Ik hou van cadeaus geven.

Vind een ander het "niet leuk" of niet nood zakelijk.

Nogmaals.. Wie kan het wat schelen??

 

T was n ander verhaal als je zonder n doossie chocola geen pup meer meekreeg 

 

Nogmaals.. Meest nuttelose discussie ever.

De ideeen voor cadeautjes vind ik trouwens leuk.. Vooral dat bullen beeltje! Zeer orgineel. 

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  Tjah meningen verschillen 
Ik zeg ook niet dat jullie t allemaal net zo moeten zien als ik.
Net als dat ik me niet laat overhalen het net zo te zien als jullie.
 
Ik vind dit toch echt wel de meest nuttelose hp discussie ever 
Volgens mij zijn we allemaal dol op onze honden. En of je ze nou als baby, maatje, bff of hond ziet.. Wie maakt dat wat uit?
 
En of je je fokker, je tandarts, je dokter, je kapper of je geliefde nu wel of geen cadeaus geeft.. Wie kan het wat schelen??
 
Is het leuk? Ik vind van wel.. Ik hou van cadeaus geven.
Vind een ander het "niet leuk" of niet nood zakelijk.
Nogmaals.. Wie kan het wat schelen??
 
T was n ander verhaal als je zonder n doossie chocola geen pup meer meekreeg 
 
Nogmaals.. Meest nuttelose discussie ever.
De ideeen voor cadeautjes vind ik trouwens leuk.. Vooral dat bullen beeltje! Zeer orgineel. 
  "

 Ik vind het ook helemaal prima dat jij ze wel als baby ziet hoor.

Was niet naar bedoeld van mij

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Ik vind het ook helemaal prima dat jij ze wel als baby ziet hoor.
Was niet naar bedoeld van mij "

 Oh ik bedoelde t ook niet naar hoor 

 

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: shih tzu met livergen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^