Snel last van diarree, tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Paula (Gast)

Mijn jonge hond, 7 maanden oud, heeft snel last van diarree. We voeren trouwens Acana en daar doet hij het goed op. Maar met regelmaat is z'n buik helemaal van slag met de hele dunne, zeg gerust spuitpoep, als gevolg. Denk vaak van op straat of in het bos iets verkeerds gegeten. Verder niks aan de hand, niet sloom, geen koorts en drinkt en eet goed. Zijn wel regelmatig bij de dierenarts te vinden want als het te lang duurt dan toch maar even een diarreeremmer van de dierenarts en soms zelfs antibiotica. Maar wat zou ik kunnen doen om dit te voorkomen? Alleen nog aan de riem houden vind ik ook meteen zo drastisch. Tips? En wat kan ik zelf al doen als hij zo aan de dunne is? Adviezen lopen erg uit een. Mijn dierenarts zegt namelijk wel normaal blijven voeren want dat is voor zijn leeftijd erg belangrijk ivm de snelle groei van jonge honden.  

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als het vermoeden bestaat dat het vanwege rare dingen eten is dan zou ik mijn hond een poos niet los laten lopen of een muilkorf aanwennen en laten dragen. 

Diarreeremmers doen niets om het herstel te bevorderen/versnellen. Antibiotica zijn slechts zelden nodig of gewenst bij diarree. 

Als blijkt dat hij de klachten blijft houden als ie niets heeft kunnen "snacken" dan zal je toch dmv een eliminatiedieet moeten kijken of voer niet toch de oorzaak is.

Bij een diarreeperiode kan je het voer in meerdere (6) kleine porties per dag aanbieden. 

 

https://www.mcvoordieren.nl/diarree-hond

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Mijn jonge hond, 7 maanden oud, heeft snel last van diarree. We voeren trouwens Acana en daar doet hij het goed op. Maar met regelmaat is z'n buik helemaal van slag met de hele dunne, zeg gerust spuitpoep, als gevolg. Denk vaak van op straat of in het bos iets verkeerds gegeten. Verder niks aan de hand, niet sloom, geen koorts en drinkt en eet goed. Zijn wel regelmatig bij de dierenarts te vinden want als het te lang duurt dan toch maar even een diarreeremmer van de dierenarts en soms zelfs antibiotica. Maar wat zou ik kunnen doen om dit te voorkomen? Alleen nog aan de riem houden vind ik ook meteen zo drastisch. Tips? En wat kan ik zelf al doen als hij zo aan de dunne is? Adviezen lopen erg uit een. Mijn dierenarts zegt namelijk wel normaal blijven voeren want dat is voor zijn leeftijd erg belangrijk ivm de snelle groei van jonge honden.   "

 Ik zelf zou de hond aande lijn houden, iedere keer diaree is tochgeen optie, je geeft aan dat het niet aan het voer ligt maar dat tie van straat eet......leren dat tie op straat overal van dingen afblijft, zolang die dat niet doet, aangelijnd houden.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Filmpje aanleren muilkorf dragen. Is zowiezo een nuttig iets om je hond te leren.

https://m.youtube.com/watch?v=1FABgZTFvHo

 

Paula (Gast)

Toch vind ik het wel raar dat de diarree, als die iets verkeerds zou eten, zo lang duurt. Zeg meer dan 4 dagen. Je zou denken dat dit na een dag of 3 dan wel over is. Zou het kunnen komen door z'n tanden die doorkomen of hormonen? Acana geven we sinds kerst. Kreeg daarvoor hills. Kan het zijn dat hij na een aantal weken daar nog op zou reageren door diarree ervan te krijgen?

Hij heeft twee maanden geleden giardia gehad. Nu herken ik de simptomen van toen niet in de diarree nu. En de dierenarts ook niet. Testen heeft weinig zin omdat dit vals positief kan zijn en opnieuw zo een zware wormenkuur (2x5 dagen panacur) voor zo een jonge hond is ook niet wenselijk.  Maar misschien heeft die giardia wel gevolgen dat hij nu sneller aan de diarree is. Of kan dat niet?  

honden page profiel RickRick

Ik raad benebac pet gel aan misschien is zijn darm geïrriteerd en benebac zijn pro biotica mijn hadden krijgen dit preventief 1x in de maand nooit last van gehad diaree en ze eten soms ook echt de raarste dingen haha

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

mijn jonge hond heeft toen ze 6/7 maanden was giardia gehad, en een paar weken geleden was zij ook telkens weer aan de diarree, ook niet altijd, ben met haar bij de dierenarts geweest en heb haar weer laten testen op giardia ( al zijn mijn dierenarts dat dat het niet was ), en toch bleek ze weer giardia te hebben, ze was toen rond de 10 maanden oud.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Inderdaad Giardia kan terugkomen.

 

Als alle hondenbaasjes de ontlasting van hun hond altijd zouden opruimen, zouden er beduidend minder besmettingen met Giardia zijn.

 

Giardia is zo besmettelijk, dat een hond maar aan de ontlasting van een andere hond met Giardia hoeft te ruiken en hij/zij is al besmet.

Paula (Gast)

had van de week ontlasting meegenomen naar de dierenarts. Vorige keer waren en duidelijke symptomen, slijm, bloed, steeds blijven persen. Nu niet, enkel hele dunne ontlasting. Vond de dierenarts geen reden om dit op giardia te testen. En daarbij dragen heel veel honden giardia bij zich maar worden niet ziek. Puppies en oudere honden kunnen symptomen krijgen. Maar een gezonde hond kan ook giardia hebben zonder dat dit erg is. Althans dat heb ik begrepen van onze dierenarts.

Zal inderdaad eens probiotica gaan geven. Kijken of dat de darmflora weer stabiel krijgt. 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

" had van de week ontlasting meegenomen naar de dierenarts. Vorige keer waren en duidelijke symptomen, slijm, bloed, steeds blijven persen. Nu niet, enkel hele dunne ontlasting. Vond de dierenarts geen reden om dit op giardia te testen. En daarbij dragen heel veel honden giardia bij zich maar worden niet ziek. Puppies en oudere honden kunnen symptomen krijgen. Maar een gezonde hond kan ook giardia hebben zonder dat dit erg is. Althans dat heb ik begrepen van onze dierenarts.
Zal inderdaad eens probiotica gaan geven. Kijken of dat de darmflora weer stabiel krijgt.  "

 Bij mij zag de dierenarts ook geen symptomen voor giardia in de ontlasting die ik mee had genomen van mijn puber aussie, maar ik heb zelf gevraagd of ze toch wilde testen op giardia omdat ik toch twijfels had, vooral omdat ze nooit diarree had gehad, behalve toen ze giardia kreeg.

Paula (Gast)

Dan toch morgen maar ontlasting laten controleren bij de dierenarts? Of kunnen we weer 2x 3 dagen panacur geven met 5 dagen tussentijd? Heb dit nog liggen van 2 maanden geleden. En misschien kan het geen kwaad om dit gewoon te doen? Advies? 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik zou zelf geen ontwormingsmiddelen geven als er geen wormen/parasieten zijn aangetoond.

Je kunt wat ontlasting bij de dierenartsenpraktijk afgeven met het verzoek dit o.a. op Giardia te testen. Voor Giardia bestaat een snaptest waarbij 1 x ontlasting voldoende is om te onderzoeken.

Paula (Gast)

vandaag getest op giardia, dat is het gelukkig niet. Hopelijk werkt de probiotica om alles weer een beetje in balans te krijgen. En anders hypoallergeen voer proberen. Al dacht ik dat Acana al zo goed als hypoallergeen is, of niet? 

Emc (Gast)

Als je hondje geen diarre heeft, is de ontlasting dan wel oké? Goede structuur/kleur

onze hond had ook veel last van diarree, overgestapt op dogloversgold en geen problemen meer, goede ontlasting en 2 x pdag. 

Ook zijn wij gaan letten op de koekjes, niet meer die geperste koekjes maar bv gedroogde long.

misschien is jouw hondje daar wel gevoelig voor.

 

Succes

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^