Nieuwe slaapplek, hoe pak ik dit aan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

He-Man heeft vanaf dat hij hier is in de woonkamer in de bench geslapen. Dat gaat prima, overdag gaat hij er in als ik boodschappen moet doen, verder is hij weinig alleen. In deavond sprint hij na zijn laatste plas naar de bench dolenthousiast, want dan komt er wat lekkers en duikt de bench in om de nacht lekker door te slapen. 

Overdag ligt hij in de woonkamer, waar hij wil en bij de keukendeur. Regelmatig ligt hij ook voor de wasmachine, liefst op een stapel wasgoed, in de bijkeuken. 

Ik wil nu een traphekje voor de bijkeuken gaan plaatsen, en hem aanleren dat hij daar mag verblijven als ik weg moet en eventueel voor de nacht. Grotere ruimte dan de bench en er valt weinig te slopen. Los in huis vertrouw ik niet, aangezien hij al aan plinten heeft gevreten, de snoer van de lamp heeft doorgeknaagd, en hij alles op wil eten wat hij te pakken kan krijgen. Dat gaat prima zolang wij er bij zijn, maar alleen kan hij zich als klein ettertje ontpoppen. 

Hoe leer ik hem die andere ruimte aan? Gewoon proberen of eerst een heel stappenplan bedenken? En hoe dan? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou de bench daar in de bijkeuken neerzetten. Het is schijnbaar een plek waar die graag ligt. Dus ik zou hem die in de eerste instantie niet afnemen. Deurtje open of eraf halen en het traphekje ervoor in de plaats. 

 

Eerst oefenen in die ruimte denk ik verder. Dus he-man erin, jij even naar buiten en weer terug en zo verder.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Je zou de bench gewoon van plaats kunnen veranderen. En dan het lekkers daarin geven en nog even het deurtje toe doen maar niet vast. Het hekje zou ik ook al zetten overdag, gewoon terwijl je erbij bent. Ook de bench al verhuizen, zodat je hond die ziet staan als hij daar overdag met jou vertoeft. Als je zo een dagje of twee hem gewend maakt aan de verandering, zal je hond, hopelijk, gewoon in de bench gaan liggen en kan je het deurtje open laten. Dan heeft ie de keuze... erin of eruit!

 

Hier gaan onze twee Jack Russeltjes 's avonds ook zelf in hun bench, die wel open blijft. Toen ik de benchen had weggehaald en kussens in de plaats had gelegd, gingen ze ongelukkig liggen jengelen op de plek waar de benchen normaal stonden. Dus heb ik ze maar weer teruggezet. Ik hoor wel van velen dat het vaak ook wel lukt om dan zonder bench verder te gaan.

 

Veel succes!!!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Bij Finley sjouwde ik eerst zijn mand/reisbench heen en weer, tot hij goed gewend was. Nu ligt er alleen nog een kussen, daar kruipt hij op.

 

Maar je zou ook kunnen proberen hoe t gaat als je alleen de inhoud van de bench in die ruimte legt. (er vanuit gaand dat je daar een kussen oid in hebt liggen.)

 

 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Bedankt, ik neem jullie tips mee!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^