Hoe herken/voorkom je agressie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik lees een paar goede dingen.

 

Begin bij je hond op te voeden. Het karakter daar heb je invloed op, nature, nurture, dat vormt het karakter.

 

Hoeveel invloed van elk is, dat weet geen een wetenschapper.

 

Ik denk dat het afhangt van de fok en hoe consequent en duidelijk je bent als opvoeder. Ook traumatische, nare ervaringen hebben zijn invloed.

 

Als je een border hebt, met 2 bloed fanatieke schapendrijvers als ouders,  reken maar dat die erfelijke eigenschap flink aanwezig is.

Aan jou als baas, om daar vorm aan te geven.

 

Als eigenaar heb je 100% invloed op je hond, jij bepaald wanneer je naar buiten gaat en waar je loopt. Ook of je ze aanlijnt of niet.

 

 

 

Ik denk dat we eens afmoeten van de gedachte dat elke hond los moet kunnen en dat elke hond met anderen moet kunnen spelen en sociaal zijn.

 

Hou je vooral bezig met je eigen hond  ga aan het werk samen en doe leuke dingen. Daar heb je toch ook een hond voor.

 

Natuurlijk is het belangrijk, voor pups en jonge honden, dat ze in contact komen met stabiele honden. Zo oefenen ze hun eigen kunnen en leren wat ze leuk vinden.

 

Eenmaal richting volwassen, richt je dan vooral op het samen met je hond.

Oefen ook altijd en overal aangelijnd of, als het veilig kan, los. Zodat het voor je hond niet uitmaakt, of die lijn er nou wel of niet aanzit.

Dat maakt voor een hond niets uit.

 

Denk vooral vanuit je hond, wat vinden zij belangrijk: jou als baas.

 

honden page profiel RoanaRoana

honden foto van Roana

"  
Ik wil niet op je tenen gaan staan, maar dit is geen zuivere bedoeling... Zou je hond dan ook zeker geen stafford willen noemen, vind de naam Am.bully beter passen op basis van de ouders en mochten ze heel hoog zijn (+50cm) zou ik het zelfs XXL of bandog noemen. Sorry.
 
Niet alleen de kop, maar oren/ogen/lippen, bouw enz kloppen niet. Hier zitten denk ik meerdere rassen doorheen.
  "

 Dat idee had ik inmiddels ook al.. en nee, voel me zeker niet op mijn tenen getrapt! Ik ben dol op mijn hond en vind dat ze een geweldig karakter heeft, maar het dan ook maar afkomstig van is. En het zal me een worst wezen welk labeltje mensen eraan willen geven;). Maar feit blijft wel dat in de ogen van een leek ze eruit ziet als een stafford en ongetwijfeld sterker zal worden dan de gemiddelde hond. En als je niet precies weet wat er in zit, weten we dus ook niet wat er straks naar boven kan komen, dus kan ik maar beter met haar omgaan alsof ze wel een 'echte' was vind je niet? 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Ja ik wist dat ze frankrijk sowieso niet inkomen en Duitsland niet langer dan 4 weken en altijd aangelijnd en/of met muilkorf. Neemt niet weg dat mijn bloed nog steeds begint te koken iedere keer als ik het weer doorlees. .. "

 Het zal niet voor niks zijn dat die regels aangescherpt zijn.

Ik wilde naar zwitserland met hond,iedere kanton heeft andere regels,bij sommige moet je een cursus gedaan hebben,laat maar zitten. 

Noorwegen staat ook nog op programma,daar kan hij mee omdat hij een engelse is met stamboom maar voor de rest zijn alle staffordachtigen ook verboden.

 

Als je graag reist met de hond,dan is een stafford niet zo een goede keuze.

 

honden page profiel RoanaRoana

honden foto van Roana

"  Het zal niet voor niks zijn dat die regels aangescherpt zijn.
Ik wilde naar zwitserland met hond,iedere kanton heeft andere regels,bij sommige moet je een cursus gedaan hebben,laat maar zitten. 
Noorwegen staat ook nog op programma,daar kan hij mee omdat hij een engelse is met stamboom maar voor de rest zijn alle staffordachtigen ook verboden.
 
Als je graag reist met de hond,dan is een stafford niet zo een goede keuze.
  "

 We zijn vorig zomer, toen we Kaya nog niet hadden, naar croatie geweest en ondanks dat het een prachtig land is hadden we al besloten dat we die afstanden en extreme hitte toch niet meer zo fijn vinden haha. We hebben ook 2 jonge jongens die lang rijden ook niet prettig vinden en het liefste in Nederland blijven. Dus nederland en België zijn prima! Langer dan 4 weken gaan we toch nooit, dus kunnen Duitsland ook nog wel eens proberen en Oostenrijk zijn ze ook welkom en is prachtig, dus we vermaken ons prima de komende jaren????

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

"  Dat idee had ik inmiddels ook al.. en nee, voel me zeker niet op mijn tenen getrapt! Ik ben dol op mijn hond en vind dat ze een geweldig karakter heeft, maar het dan ook maar afkomstig van is. En het zal me een worst wezen welk labeltje mensen eraan willen geven;-). Maar feit blijft wel dat in de ogen van een leek ze eruit ziet als een stafford en ongetwijfeld sterker zal worden dan de gemiddelde hond. En als je niet precies weet wat er in zit, weten we dus ook niet wat er straks naar boven kan komen, dus kan ik maar beter met haar omgaan alsof ze wel een 'echte' was vind je niet?  "

 

Ik waardeer het iig dat je je ogen niet sluit en open staat voor advies om het nog beter te kunnen doen! Helaas maak ik heel erg vaak anders mee....

 

Wat erin zit zal je nooit (zelfs met DNA onderzoek) weten, dus laat het labeltje lekker zitten en focus je op je hond en zijn gedragingen. Als je er vanuit gaat dat het echte is, dan kan je de plank zeker niet mis slaan en ben je goed bezig!

 

Ze zal binnenkort gaan puberen en dan zal je pas echt gaan zien hoe het karakter zich zal ontwikkelen. Als je haar goed in de gaten zal houden ga je echt wel zien, wat verantwoord is. Twijfel je over iets gooi het dan in het pitbull en stafford topic, dan komen de eigenaren die minder actief zijn, maar ook een dergelijke type hond hebben, zich ook wel melden met advies.

honden page profiel RoanaRoana

honden foto van Roana

Dat zal ik zeker doen! En wat voor baasje zou ik zijn als ik niet mijn best zou willen doen om mijn hond uit de problemen te houden... heb hier ook een zoon met een labeltje en die is ook niet altijd even sociaal, alhoewel hij niet bijt, nog niet tenminste whahaha. Bedankt voor al de adviezen!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Dat zal ik zeker doen! En wat voor baasje zou ik zijn als ik niet mijn best zou willen doen om mijn hond uit de problemen te houden... heb hier ook een zoon met een labeltje en die is ook niet altijd even sociaal, alhoewel hij niet bijt, nog niet tenminste whahaha. Bedankt voor al de adviezen! "

 

Uit voorzorg zou ik alvast een elektrische halsband en muilkorf bij beide om doen... je weet maar nooit! 

 

Hahahahaha nee hoor!!! Ik ben fel tegen dit soort correctie middelen!! 

 

Denk dat een hoop liefde, geduld en consequent zijn de basis is van alles! 

honden page profiel RoanaRoana

honden foto van Roana

"  
Uit voorzorg zou ik alvast een elektrische halsband en muilkorf bij beide om doen... je weet maar nooit! 
 
Hahahahaha nee hoor!!! Ik ben fel tegen dit soort correctie middelen!! 
 
Denk dat een hoop liefde, geduld en consequent zijn de basis is van alles!  "

 Dat denk ik ook!! Grappig genoeg zit er niet heel veel verschil tussen het opvoeden van een hond en ondeugende kindjes haha

honden page profiel RoanaRoana

honden foto van Roana

Kleine sloper

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

"  Dat denk ik ook!! Grappig genoeg zit er niet heel veel verschil tussen het opvoeden van een hond en ondeugende kindjes haha "

 

Ik heb zelf geen kids maar hier lopen wel 4 oppaskindjes van me zusje soms rond. Soms merk je inderdaad geen verschil. 

 

'Uit de keuken blijven want de oven staat aan' 

 

'Niet in de modder stampen' 

 

'Geen vieze dingen van straat oppakken' 

 

'Pas op met het gespeel geren en gevlieg stoot je zo nog iets van tafel af, dus ga maar even ergens anders spelen' 

 

Allemaal dingen die zowel op de kinderen als op onze hond Puk kunnen slaan hahahahaha. 

 

Bij de foto van dr kapotte knuffel kijkt ze net of ze wil zeggen 'wat?? Ik was het niet hoor, mn tanden werden opeens heel wild!' 

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Ze heet eigenlijk Kaya, maar noemen haar altijd Kaatje haha.. tenzij ze stout is, dan noemen we haar Kaya! Nee heb geen enkele intentie om nog meer puppy's op deze wereld te zetten, verbaas me nu nog steeds over het giga aanbod van dit soort en de regelmatige posts van mensen die er na een jaar weer vanaf willen omdat het toch allemaal niet zo makkelijk was als gedacht. Vind ik echt vreselijk. En de totale discriminatie naar dit soort honden.. was op zoek naar een leuk vakantieland voor de zomer en heb me echt dood geërgerd aan de eindeloze restricties en extra regels omtrent dit soort honden... belachelijk! Dus we gaan maar naar de ardennen. Daar mogen ze tenminste gewoon mee naar toe.  "

 Ik weet wel een paar leuke adresjes en wandelingen voor je in de Ardennen!  Wij hebben Dogo's en ook zij mogen niet overal binnen of enkel met muilkorf, wat ik ze echt niet wil aandoen.

 

Wij gaan dus naar de Ardennen op vakantie en onze dames vinden het daar ook leuk!

honden page profiel RoanaRoana

honden foto van Roana

"  Ik weet wel een paar leuke adresjes en wandelingen voor je in de Ardennen!  Wij hebben Dogo's en ook zij mogen niet overal binnen of enkel met muilkorf, wat ik ze echt niet wil aandoen.
 
Wij gaan dus naar de Ardennen op vakantie en onze dames vinden het daar ook leuk! "

 Ooh super!! Ik zou ze graag van je willen horen!!

honden page profiel LiesbethLiesbeth

Hoi,

Ik denk niet dat je nu moet denken dat elke am.staf. ooit agressief uit de hoek zal komen. Een vriendin van mij heeft een teefje gehad van 12 jaar en eerlijk waar, nog steeds even lief als vroeger. Ik heb ze ontmoet toen ze net 2 was. Maar het heeft wel heeeel lang geduurd tegen dat ze eindelijk stopte met achter de poes te rennen. Maar dat was spelen, en uitdagen, zonder grommen enkel eens een korte blaf voor aandacht. Helaas door kanker recentelijk overleden.

Maar ik ken ook iemand waar het wel eens is misgelopen. De hond was altijd al veel te wild en kwaad wanneer de deurbel ging, en eenmaal is hij zijn baasje ontsnapt en heeft hij een hap genomen van de persoon aan de deur. Deze was wel niet gecastreerd omdat hij ermee wou fokken. Maar eerlijk gezegd, ik zat daar nooit op mijn gemak als de hond losliep. Het teefje van mijn vriendin was zo braaf en rustig en speels wanneer je ermee speelde.

Zelf heb ik geen ervaring met am.staff. maar persoonlijk denk ik dat je steeds op je hoede moet zijn, voor een verschil in gedrag. Maar dit moet je met elke hond wel, toch? En misschien er eens dieper op ingaan op mensen met ervaring hiermee. Ik wou je gewoon de voorbeelden die ik persoonlijk heb ervaren meedelen, en hoop dat je er iets mee bent :)

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Overprikkeld?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^