Hoe herken/voorkom je agressie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

" Het is ook niet dat ik een sociale hond wil die met alle honden kan en wil spelen, dan had ik idd wel een ander ras gekozen. Maar zoals ik al zei zou ik het wel prettig vinden als ik haar kan leren andere honden te negeren, ook in een losloopgebied zodat ik alles met haar kan blijven doen waar we zoveel plezier aan beleven. Maar goed, tijd zal het leren! Voor nu zal ik me goed bezig houden met het leren negeren van andere honden en hopelijk op die manier ellende voorkomen. Wederom bedankt voor alle reacties! "

 



Maar ik vraag mij dan wel af waarom je toch in de losloop gebieden wil blijven lopen. Ik zeg niet dat een staf nooit los kan/mag, maar waarom de risico's op willen zoeken door in een (druk) losloop gebied te blijven lopen.

honden page profiel RoanaRoana

honden foto van Roana

Omdat voor zover ik weet honden op andere plaatsen niet los mogen? Er zijn 3 losloopgebieden hier in de buurt waar ik met de auto heen ga. Wijzelf wonen in een buurt met best veel verkeer dus daar gaat het ook niet. Plus heel veel honden in de straat. Ik zou het helemaal heerlijk vinden om ergens met haar te lopen waar we niemand tegen komen! Ik ga niet naar die gebieden om haar te dwingen sociaal te worden, ik ga daar heen omdat ik geen andere plaatsen heb om met haar los te lopen. 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

" Omdat voor zover ik weet honden op andere plaatsen niet los mogen? Er zijn 3 losloopgebieden hier in de buurt waar ik met de auto heen ga. Wijzelf wonen in een buurt met best veel verkeer dus daar gaat het ook niet. Plus heel veel honden in de straat. Ik zou het helemaal heerlijk vinden om ergens met haar te lopen waar we niemand tegen komen! Ik ga niet naar die gebieden om haar te dwingen sociaal te worden, ik ga daar heen omdat ik geen andere plaatsen heb om met haar los te lopen.  "

 

Mijn honden gaan niet meer los, dat is vragen om ellende! Ze hoeven ook niet los om leuk te kunnen spelen, ik gebruik longeerlijnen (paarden benodigdheden) 2 x 25 meter aan elkaar, dat is voldoende ruimte en ik kan ingrijpen als het noodzakelijk is.

De mijne hebben naast intolerantie ook nog eens een enorm jachtinstinct, dus los in natuur gebieden kan simpelweg niet (zonder met een prooi terug te komen..).

Persoonlijk vind ik loslopende staffies helemaal niets, als ik ze tegenkom, maak ik me snel uit de voeten. Helaas al veel te vaak fout zien gaan, omdat de eigenaren spel en krachtmetingen niet kunnen onderscheiden, de algemene kennis en kunde is bedroevend laag. De groep van "dat doet ie van mij nooit" is zo immens groot en juist die mensen zijn het voor ons aan het verpesten. Wij willen immers geen nieuwe RAD terug, gezien die van jou zonder stamboom is, moet jij dat dus ook niet willen! 

Ja ik rij met regelmaat 15-30 minuten om op een rustige plek te gaan lopen, maar dan hoef ik geen ogen in mijn achterhoofd te hebben en kunnen we heerlijk samen genieten. Losloop gebieden, pff moet er niet aan denken, men denkt dat alles maar moet kunnen en regels alleen gelden voor anderen. Zijn hier ook al meerdere topic's over geweest. Losloop gebieden zijn alleen voor sociale honden, want dan hoeft men zich niet bezig te houden met zijn hond, als jij met je minder sociale hond daar toch komt, ligt het dus aan jou dat het mis gaat, althans dat is duidelijk de denkwijze van de gemiddelde eigenaar. Je hond zou onder apel moeten zijn en geen last veroorzaken, maar daar heeft 99% echt geen boodschap aan, nee jij mag daar niet komen omdat zij zich niet aan de regels willen of kunnen houden.

 

Overigens las ik eerder in het topic dat je verandering in gedrag naar andere honden toe niet ziet aankomen, maar dat is echt onzin!! Als je een beetje instaat bent je hond te lezen, ga je echt wel zien als het lontje korter word. Het gevaar zit hem in speelgoed en eten, want daarmee kan het ineens omslaan, daarom nooit eten of speelgoed gebruiken in de buurt van andere honden!!! Veelal zie je dat ze zich dominanter gaan opstellen en correcties van andere honden gaan corrigeren met een nog hardere correctie. Je gaat zien dat het "spel" steeds lomper en harder word en ze steeds minder gaan aantrekken of een andere het wel "leuk" vind.

 

Als je hond niet te zwaar is (laatste rib zichtbaar) en niet te grof gebouwd, zou je met 6 maanden kunnen gaan beginnen met fietsen:

 

 

Veelal vinden ze geweldig! Met een AST zou ik nog ff wachten met flirtpolen, dat zou je rond de 9 maanden voorzichtig kunnen gaan proberen. De grootste variant Jolly egg is hier een groot feest, misschien heb je een tuintje waarin je ze kunt laten spelen ermee (niet in huis doen, als je je inrichting heel wil houden).

 

honden page profiel RoanaRoana

honden foto van Roana

Bedankt voor het schema! En de adviezen.. ik zal Kaya goed observeren in bijzijn van andere honden en dat van speelgoed en eten wist ik en hou ik altijd uit het zicht wanneer er andere honden in de buurt zijn. Ik zie idd heel vaak andere honden fel hun speeltjes verdedigen, zelfs stokken en de baasjes vinden dat heel normaal en oké. Ik zal ook eens kijken of ik hier een stuk weiland oid kan vinden waar ik met haar naartoe kan ipv de losloopgebieden. Thanx!

honden page profiel ..

honden foto van .

"  
Zijn dat staffords of Stafford achtige, want daar kan een wereld van verschil in zitten. Een allemans vriend als Stafford is een niet rastypische hond....
 
Als staffordliefhebber zit je op zo'n dergelijke niet te wachten!
 
Het laten helpen heeft zeker niet altijd effect, mijn AST teef werd er feller van en het lontje werd er ook korter van!  "

 

 

Interessant topic om door te lezen... 

 

Ik vind het zelf sowieso heel lastig te beoordelen wat nu 'de echte' amstaff is... want iedereen roept tegenwoordig dat ie er 1 heeft... 

Maar wat ik hier in de buurt merk is dat het vaak de stafford achtige zijn die los kunnen en sociaal zijn. Maar die missen dan ook alle drive. Dat zijn in mijn ogen net labradors met een (soms erg groot) stafford jasje. 

Diegene hier in de buurt die -in mijn ogen- het dichtst bij een amstaff in de buurt komt/ er écht 1 is. Is een teef die al vele bijtincidenten op dr naam heeft staan... zowel door het loslopen als door ontsnapping. Die hond heeft ook veel meer pit en drive dan alle andere staffords bij elkaar.

 

Met mijn hond gaat het tot nu toe nog goed. Van de week kwamen ze elkaar tegen (staff aan de riem mijn hond los). Ik hield me hond bij me maar je merkte aan beide dat ze tóch even gedag wouden zeggen en dat ging helemaal goed... niet agressief maar wel op de hardere stafford manier. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Jammer genoeg heeft ze geen vaste speelmaatjes.. toen ze nog kleiner was speelde ze veel met het hondje van mijn vriendin. Een Frans bulldogje.. maar ben bang dat dat nu niet meer een gelijkwaardig speelmaatje is haha. En ze vind nu echt alles en iedereen leuk! Altijd onderdanig.. Maar ga me meer bezig houden met leren negeren wat dus het makkelijkst is met een bal. Maar aangezien dat ook niet zo goed is moet ik iets anders verzinnen. Iemand leuke ideeën wat ik makkelijk mee kan nemen en een beetje stafford proof is? Touwen heb ik genoeg, maar vind ze niet echt heel bijzonder.. Bedankt voor alle reacties! "

 

Stafford proof? Wij hebben hier beagle proof brandweerslang en kartband! Ook beagle zijn echte slopers... ik ken een stafford die vind de kartband maar baby speelgoed en pikt liever de dure (gloed nieuwe) race banden van zn baasje... 

Maar net als met een bal moet je ook hiermee nog oppassen uiteraard. 

 

K ben even het hele topic aan het doorlezen en zag deze vraag voorbij komen. Vandaar mijn late reactie haha. 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

"  
 
Interessant topic om door te lezen... 
 
Ik vind het zelf sowieso heel lastig te beoordelen wat nu 'de echte' amstaff is... want iedereen roept tegenwoordig dat ie er 1 heeft... 
Maar wat ik hier in de buurt merk is dat het vaak de stafford achtige zijn die los kunnen en sociaal zijn. Maar die missen dan ook alle drive. Dat zijn in mijn ogen net labradors met een (soms erg groot) stafford jasje. 
Diegene hier in de buurt die -in mijn ogen- het dichtst bij een amstaff in de buurt komt/ er écht 1 is. Is een teef die al vele bijtincidenten op dr naam heeft staan... zowel door het loslopen als door ontsnapping. Die hond heeft ook veel meer pit en drive dan alle andere staffords bij elkaar.
 
Met mijn hond gaat het tot nu toe nog goed. Van de week kwamen ze elkaar tegen (staff aan de riem mijn hond los). Ik hield me hond bij me maar je merkte aan beide dat ze tóch even gedag wouden zeggen en dat ging helemaal goed... niet agressief maar wel op de hardere stafford manier.  "

 

Helaas is het voor vele bijna onmogelijk nog het verschil te zien tussen een AST en een look a like, ook ik zie het vaak niet....

Dit is bv een hele mooie (wel een oudje):

White rock hondje (lijn), de wat meer atletische variant, meer gelijkende op de pitbull, alleen iets grovere kop.

 

De markt word overspoeld door allerlei kruisingen die als AST verkocht worden, zoals bv deze:

Maar dat was:

 

 

Heel veel kruisingen lijken op een AST, als je een boxer x labrador doet, krijg je ook een hond lijkende op een AST, maar het karakter is totaal anders..... Vervelende voor ons is dat die mensen menen een AST te hebben en roepen dat ze prima los met andere honden kunnen en dat het dus aan opvoeding ligt, terwijl dat dus echt zeker niet altijd opgaat. Een van de redenen dat ik niets heb met dit soort kruisingen die het beeld vertroebelen en mensen op verkeerde voet zetten.

 

Mijn AST teef kan met enkele honden, ze moeten niet te onderdanig zijn, niet dominant, alles aan haar afstaan en haar aanbidden, dan zou het mogelijk goed kunnen gaan. Zou ik dan kunnen zeggen dat ze sociaal is, omdat ze met de lab van een stuk verderop kan spelen, omdat die het blijkbaar leuk vind om als voetveeg gebruikt te worden?

 

De markt word overspoeld door kruisingen met een opgeplakte naam die niets maar dan werkelijk niets meer met het rasnaampje te maken heeft omdat veel/alle rastypische eigenschappen onvindbaar zijn. Om nog maar te zwijgen over het am.bully gebeuren te praten en het XXL bagger enz enz enz...

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik snap eigenlijk niet wat het fijne is aan het hebben van zo'n ras met zoveel moeilijke karaktereigenschappen...

honden page profiel ..

honden foto van .

"  
Helaas is het voor vele bijna onmogelijk nog het verschil te zien tussen een AST en een look a like, ook ik zie het vaak niet....
Dit is bv een hele mooie (wel een oudje):

White rock hondje (lijn), de wat meer atletische variant, meer gelijkende op de pitbull, alleen iets grovere kop.
 
De markt word overspoeld door allerlei kruisingen die als AST verkocht worden, zoals bv deze:

Maar dat was:
 
 
Heel veel kruisingen lijken op een AST, als je een boxer x labrador doet, krijg je ook een hond lijkende op een AST, maar het karakter is totaal anders..... Vervelende voor ons is dat die mensen menen een AST te hebben en roepen dat ze prima los met andere honden kunnen en dat het dus aan opvoeding ligt, terwijl dat dus echt zeker niet altijd opgaat. Een van de redenen dat ik niets heb met dit soort kruisingen die het beeld vertroebelen en mensen op verkeerde voet zetten.
 
Mijn AST teef kan met enkele honden, ze moeten niet te onderdanig zijn, niet dominant, alles aan haar afstaan en haar aanbidden, dan zou het mogelijk goed kunnen gaan. Zou ik dan kunnen zeggen dat ze sociaal is, omdat ze met de lab van een stuk verderop kan spelen, omdat die het blijkbaar leuk vind om als voetveeg gebruikt te worden?
 
De markt word overspoeld door kruisingen met een opgeplakte naam die niets maar dan werkelijk niets meer met het rasnaampje te maken heeft omdat veel/alle rastypische eigenschappen onvindbaar zijn. Om nog maar te zwijgen over het am.bully gebeuren te praten en het XXL bagger enz enz enz... "

 

Hahahaha woooowwww die kruising zag ik ff niet aankomen! Zat ik toch goed met mn labrador in stafford jasje... 

 

Hier lopen er ook enkele rond die echt onwijs groot zijn. Groter dan de gemiddelde bulldog maar ze zijn écht 100% stamboom amstaff.... het lijkt er niet eens op. 

Ben ooit in discussie gegaan met zn baas dat ik 100% zeker wist dat dit niet klopte... en dat ie bedonderd was door de 'fokker'. Maar dat doe ik niet meer... hou in het vervolg lekker me mond... 

 

Ik ben gek op al dat soort rassen maar na jaren ben ik er nogsteeds niet uit wat wel en niet de goede fokkers zijn. Wat nu wel en niet de échte rashonden zijn. Ik zie het tegen die tijd wel als ik een nieuwe hond wil... 

 

 

Vind het alleen jammer dat er mensen zijn die menen ontzettend veel liefde voor dit soort rassen te hebben (waaronder ik zelf) maar dan wel blind een zogenaamde stafford te kopen die in de verste verte niet lijkt op een stafford en daarmee de hele negatieve cirkel rondom die rassen mede in stand houd. Iets dat ik koste wat kost wil voorkomen. Voor mij geen marktplaats stafford. Helaas gaat het bij hun dan vaak om uiterlijk en niet om t karakter. 

 

Ik heb zelf een herplaatser beagle x labrador. Ze kan zo doorgaan voor miniatuur labrador(in uiterlijk) maar ik weiger haar zo te noemen omdat ik dan zelf weer een nieuw 'ras' bedenk... vaak de vraag gekregen of mensen een pup van haar mochten. Daar werk ik dus niet aan mee! Met deze hond word niet gefokt. 

honden page profiel RoanaRoana

honden foto van Roana

Dit zijn haar ouders.. dus voor hetzelfde geld denk ik een stoere stafford te hebben en heb ik eigenlijk een lab in een stoer jasje?? Whahaha.. ouders lijken wel stafford achtig, maar hebben beide niet echt die stereotype stafford kop als de foto die jij liet zien mick.. dus het kan dus van alles zijn begrijp ik

 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Dit zijn haar ouders.. dus voor hetzelfde geld denk ik een stoere stafford te hebben en heb ik eigenlijk een lab in een stoer jasje?? Whahaha.. ouders lijken wel stafford achtig, maar hebben beide niet echt die stereotype stafford kop als de foto die jij liet zien mick.. dus het kan dus van alles zijn begrijp ik
  "

 

Mijn bovenstaande post bedoelde ik echt niet beledigend naar jou toe he!! 

Vaak weten de bazen het niet eens... maar daar komt dus wel de vele verwarring in dit hele wereldje van. 

 

Mijn hond is verre van een stafford. Het is een labrador x beagle. Moeder was een ras beagle vader een ras labrador. Maar als je haar ziet (staan genoeg fotos op me profiel) dan zal je zien dat je de beagle vrijwel niet ziet in haar uiterlijk. Helaas is vaak niet alles wat het lijkt.... en van de vele verwarring maken de 'fokkers' handig gebruik... 

 

Om echt duidelijkheid te krijgen zou je een DNA test kunnen doen. 

honden page profiel RoanaRoana

honden foto van Roana

Oh zo vatte ik het ook niet op hoor! Maar snap wel wat je bedoeld.. het is onze eerste hond en alhoewel ik me van te voren echt wel verdiept heb in diverse rassen om zo mijn keuze te maken, was ik me totaal niet bewust van het feit dat ik via mp wellicht een 'niet echte' stafford zou krijgen en daarmee de echte staffords in kwaad daglicht kan zetten. Tuurlijk was ik me wel bewust van de slechte naam die ze hebben en het intolerante karakter wat kan komen, maar zo heb ik er nooit overna gedacht. Maar mocht ik toch een sociale 'nep' stafford hebben, zul je me nooit horen roepen dat de agressie aan de opvoeding ligt;) en een dna test lijkt me niet nodig.. ik ga er zeker niet mee fokken en wat er ook uit de test zou komen mijn Kaatje blijft gewoon bij me. Ik hou haar goed in de gaten en zie wel of haar houding toz van andere honden veranderd en pas me daar op aan. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Oh zo vatte ik het ook niet op hoor! Maar snap wel wat je bedoeld.. het is onze eerste hond en alhoewel ik me van te voren echt wel verdiept heb in diverse rassen om zo mijn keuze te maken, was ik me totaal niet bewust van het feit dat ik via mp wellicht een 'niet echte' stafford zou krijgen en daarmee de echte staffords in kwaad daglicht kan zetten. Tuurlijk was ik me wel bewust van de slechte naam die ze hebben en het intolerante karakter wat kan komen, maar zo heb ik er nooit overna gedacht. Maar mocht ik toch een sociale 'nep' stafford hebben, zul je me nooit horen roepen dat de agressie aan de opvoeding ligt;-) en een dna test lijkt me niet nodig.. ik ga er zeker niet mee fokken en wat er ook uit de test zou komen mijn Kaatje blijft gewoon bij me. Ik hou haar goed in de gaten en zie wel of haar houding toz van andere honden veranderd en pas me daar op aan.  "

 

Als je er zo al over denkt zet je de echte staffords niet in een kwaad daglicht lijkt me. Zeker niet als je al besloten heb er niet verder mee te fokken. 

 

Ik kan verder niet beoordelen op uiterlijk of jou hond en de ouders een echte staff is. Maar helaas is het op marktplaats vaak niet wat het lijkt. Dat geld daar voor alle honden, niet alleen deze rassen. 

 

Kaatje vind ik echt een hele leuke naam! 

 

Onze vorige hond was van een 'oeps nestje' moeder was een labrador en vader was onbekend. We hebben ook geen DNA test gedaan. Wat het ook zou zijn het bleef toch onze hond. Net zoals jij erover denkt. 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Hallo!
Ik weet dat er al veel topics over zijn geschreven over hond agressie bij amstaffs, alleen kan ik niet zoveel vinden over hoe jullie daarmee omgaan. Mijn staffie is nu 6 maand oud en tot nu toe echt null agressie, eigenlijk stelt ze zich altijd onderdanig op. Nu weet ik wel dat dat op zich nog niks zegt en dat het allemaal nog kan veranderen. Mijn vraag is, waaraan kan ik zien dat het veranderd? Ik bedoel hoe zie je dat het echt agressie is en niet alleen een snauw omdat ze iets niet leuk vind. Want dat doet ze nu namelijk ook nooit. En als ze agressief worden laat je ze dan dus echt nooit meer los? We gaan nu bijna dagelijks naar losloopgebieden om lekker te spelen en zou zo jammer zijn als dat niet meer kan. En wat doen jullie dan voor leuke dingen met je hond? Kaya is dol op ballen en andere dingen om achteraan te rennen, maar mijn tuin is niet groot genoeg om het daar te doen en aan de riem gaat het niet. Ik hoor graag hoe jullie dit doen!
  "

 Leer je hond zoveel mogelijk andere honden te negeren, leer haar dat ze enkel op bepaalde plekken of met toestemming van de baas naar een andere hond mag. Laat je hond het niet zelf uitzoeken met een andere hond, valt er een grom of een snauw? Stuur haar dan telkens de andere kant op en zorg er voor dat ze ook niet meteen terug naar die hond gaat, even afstand houden om af te koelen dus. Leer en lees de lichaamstaal van je hond en hou het goed in de gaten. Mijn honden kunnen alle 3 met andere honden maar buiten begroeten of tenzij de andere hond een speeltje heeft, zoeken ze zelf geen contact meer met andere honden. Ik laat mijn honden dus wel los en ga nog wel naar losloopgebieden en veldjes (als er niemand op is) maar ik laat ze niet expres bij andere honden.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  
Hahahaha woooowwww die kruising zag ik ff niet aankomen! Zat ik toch goed met mn labrador in stafford jasje... 
 
Hier lopen er ook enkele rond die echt onwijs groot zijn. Groter dan de gemiddelde bulldog maar ze zijn écht 100% stamboom amstaff.... het lijkt er niet eens op. 
Ben ooit in discussie gegaan met zn baas dat ik 100% zeker wist dat dit niet klopte... en dat ie bedonderd was door de 'fokker'. Maar dat doe ik niet meer... hou in het vervolg lekker me mond... 
 
Ik ben gek op al dat soort rassen maar na jaren ben ik er nogsteeds niet uit wat wel en niet de goede fokkers zijn. Wat nu wel en niet de échte rashonden zijn. Ik zie het tegen die tijd wel als ik een nieuwe hond wil... 
 
 
Vind het alleen jammer dat er mensen zijn die menen ontzettend veel liefde voor dit soort rassen te hebben (waaronder ik zelf) maar dan wel blind een zogenaamde stafford te kopen die in de verste verte niet lijkt op een stafford en daarmee de hele negatieve cirkel rondom die rassen mede in stand houd. Iets dat ik koste wat kost wil voorkomen. Voor mij geen marktplaats stafford. Helaas gaat het bij hun dan vaak om uiterlijk en niet om t karakter. 
 
Ik heb zelf een herplaatser beagle x labrador. Ze kan zo doorgaan voor miniatuur labrador(in uiterlijk) maar ik weiger haar zo te noemen omdat ik dan zelf weer een nieuw 'ras' bedenk... vaak de vraag gekregen of mensen een pup van haar mochten. Daar werk ik dus niet aan mee! Met deze hond word niet gefokt.  "

 die negatieve cirkel heeft in mijn beleving ook weer niet alleen met de baasjes van kruisingen te maken hoor. 

 

Ik heb bijvoorbeeld zo'n 'nepperd' (herplaatser) en ik neem mijn verantwoording. 

Ondanks dat zij absoluut niet het echte stafford karakter heeft,  houd ik er wel rekening mee dat het er ergens in zit en er uit kan komen. 

Zij is rete onzeker en daardoor niet betrouwbaar met andere honden. En ik vertrouw er niet op dat die kant niet naar boven zou kunnen komen als ze zich echt in het nauw gedreven voelt. 

 

Daarnaast ken ik ook weer eigenaren met een stamboom stafford die toch beweren dat het aan de opvoeding ligt.

 

Uiteraard zal een goede fokker de baasjes selectiever uitzoeken en zullen die mensen dus beter weten waar ze aan beginnen, maar helaas bestaan er ook een hoop minder goede fokkers. Of mensen die zich anders voordoen dan ze zijn, kan natuurlijk ook nog. 

honden page profiel RoanaRoana

honden foto van Roana

Ze heet eigenlijk Kaya, maar noemen haar altijd Kaatje haha.. tenzij ze stout is, dan noemen we haar Kaya! Nee heb geen enkele intentie om nog meer puppy's op deze wereld te zetten, verbaas me nu nog steeds over het giga aanbod van dit soort en de regelmatige posts van mensen die er na een jaar weer vanaf willen omdat het toch allemaal niet zo makkelijk was als gedacht. Vind ik echt vreselijk. En de totale discriminatie naar dit soort honden.. was op zoek naar een leuk vakantieland voor de zomer en heb me echt dood geërgerd aan de eindeloze restricties en extra regels omtrent dit soort honden... belachelijk! Dus we gaan maar naar de ardennen. Daar mogen ze tenminste gewoon mee naar toe. 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  die negatieve cirkel heeft in mijn beleving ook weer niet alleen met de baasjes van kruisingen te maken hoor. 
 
Ik heb bijvoorbeeld zo'n 'nepperd' (herplaatser) en ik neem mijn verantwoording. 
Ondanks dat zij absoluut niet het echte stafford karakter heeft,  houd ik er wel rekening mee dat het er ergens in zit en er uit kan komen. 
Zij is rete onzeker en daardoor niet betrouwbaar met andere honden. En ik vertrouw er niet op dat die kant niet naar boven zou kunnen komen als ze zich echt in het nauw gedreven voelt. 
 
Daarnaast ken ik ook weer eigenaren met een stamboom stafford die toch beweren dat het aan de opvoeding ligt.
 
Uiteraard zal een goede fokker de baasjes selectiever uitzoeken en zullen die mensen dus beter weten waar ze aan beginnen, maar helaas bestaan er ook een hoop minder goede fokkers. Of mensen die zich anders voordoen dan ze zijn, kan natuurlijk ook nog.  "

 

Ik bedoelde natuurlijk ook niet iedereen hiermee. 

Helaas zie ik wel heel erg veel nep staffords(verkocht als échte) om mij heen die zogenaamd heel goed met andere honden kunnen en daarmee ook nog eens de echte stafford bazen de grond intrappen want hun hond is zo onsociaal en agressief. 

 

Dat jij je er al zo bewust van bent en bewust mee bezig bent lijkt mij niet dat jij onder die soort baasjes valt die die negatieve cirkel in stand houden. 

 

Sorry dat je je er door aangesproken voelde. Was zeker niet mijn bedoeling hier iemand mee te beledigen. 

 

Ik denk ook niet dat je snel dat soort bazen op een forum als dit vind. 

 

Hier heb je ook een wijk met veel buitenlandse mensen en daar zijn de staffords ook erg populair. Alleen krijgen die honden niet de beweging/opvoeding/vertrouwen van en in de baas die ze nodig hebben. Dat zijn meer pronkstukken aan een kort riempje met spike halsbanden die losbreken en een bloedbad aanrichten(afgelopen zomer zelfs een kind in haar gezicht). Ook weer een bepaald soort baasjes.. net zoals de 'mijn hond doet nooit wat, ligt aan de opvoeding baasjes' die de negatieve verhalen in stand houden. 

 

Voel je aub niet persoonlijk aangesproken. Helaas zijn er te weinig baasjes zoals jou, die wel hun verstand gebruiken. 

 

Disclaimer: nee ik heb niks tegen spike halsbanden, het kan erg leuk staan bij je hond! Maar in dit bovengenoemde geval versterkt t alleen t pronkgehalte. Iets waar de hond alleen maar goed voor is in dat geval. 

 

Spike halsbanden als in een leren halsband met die spikes aan de buitenkant erop. Geen pennenhalsband! 

honden page profiel RoanaRoana

honden foto van Roana

"  Leer je hond zoveel mogelijk andere honden te negeren, leer haar dat ze enkel op bepaalde plekken of met toestemming van de baas naar een andere hond mag. Laat je hond het niet zelf uitzoeken met een andere hond, valt er een grom of een snauw? Stuur haar dan telkens de andere kant op en zorg er voor dat ze ook niet meteen terug naar die hond gaat, even afstand houden om af te koelen dus. Leer en lees de lichaamstaal van je hond en hou het goed in de gaten. Mijn honden kunnen alle 3 met andere honden maar buiten begroeten of tenzij de andere hond een speeltje heeft, zoeken ze zelf geen contact meer met andere honden. Ik laat mijn honden dus wel los en ga nog wel naar losloopgebieden en veldjes (als er niemand op is) maar ik laat ze niet expres bij andere honden. "

 Daar ga ik idd nu meer op trainen. Dat lijkt me namelijk altijd goed om te doen ongeacht het ras. Zie namelijk ook genoeg andere rassen die niet altijd even sociaal zijn. Ze wordt nu ook wel eens afgesnauwd en in het begin liep ze steeds toch weer terug, nu heeft ze wel door dat ze beter weg kan lopen. Maar lijkt me beter dat ze mij het leukst van allemaal vind en gewoon met mij speelt. En bij uitzondering en met mijn toestemming met een andere geschikte hond. Kan mijn eigen hond wel goed lezen, maar vind anderen soms wat lastig omdat de signalen soms best heel subtiel zijn. Gelukkig tijdens cursus mogen ze ook geen interactie hebben met de andere honden in de groep dus dat zal ook helpen bij het negeren. Alhoewel ze heel goed door heeft dat er tijdens het trainen andere regels gelden dan tijdens het wandelen haha

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Ze heet eigenlijk Kaya, maar noemen haar altijd Kaatje haha.. tenzij ze stout is, dan noemen we haar Kaya! Nee heb geen enkele intentie om nog meer puppy's op deze wereld te zetten, verbaas me nu nog steeds over het giga aanbod van dit soort en de regelmatige posts van mensen die er na een jaar weer vanaf willen omdat het toch allemaal niet zo makkelijk was als gedacht. Vind ik echt vreselijk. En de totale discriminatie naar dit soort honden.. was op zoek naar een leuk vakantieland voor de zomer en heb me echt dood geërgerd aan de eindeloze restricties en extra regels omtrent dit soort honden... belachelijk! Dus we gaan maar naar de ardennen. Daar mogen ze tenminste gewoon mee naar toe.  "

 Vergeet niet dat je die landen ook niet mag doorreizen met je hond. Het zal dus Nederland of België worden ;-)

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ze heet eigenlijk Kaya, maar noemen haar altijd Kaatje haha.. tenzij ze stout is, dan noemen we haar Kaya! Nee heb geen enkele intentie om nog meer puppy's op deze wereld te zetten, verbaas me nu nog steeds over het giga aanbod van dit soort en de regelmatige posts van mensen die er na een jaar weer vanaf willen omdat het toch allemaal niet zo makkelijk was als gedacht. Vind ik echt vreselijk. En de totale discriminatie naar dit soort honden.. was op zoek naar een leuk vakantieland voor de zomer en heb me echt dood geërgerd aan de eindeloze restricties en extra regels omtrent dit soort honden... belachelijk! Dus we gaan maar naar de ardennen. Daar mogen ze tenminste gewoon mee naar toe.  "

 

Het is ook belachelijk inderdaad maar vaak wel nodig door de vele onverantwoordelijke baasjes die je al voor zijn gegaan in dat land. 

 

Dan kan je beter die poedel labrador bulldog akita hebben van Mick zn foto... niks geen stafford in te bekennen. 

Sorry flauw grapje tussendoor 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Ik snap eigenlijk niet wat het fijne is aan het hebben van zo'n ras met zoveel moeilijke karaktereigenschappen... "

 

Ik heb liever dat je het niet snapt, als dat je het plaatje mooi vind en er daarom een wil hebben ;-)

 

Ik snap zoveel dingen niet in het leven, maar veel dingen zijn het proberen te begrijpen niet waard. Waarom zou men een jachthond willen in een stad? Of een echte waakhond in een flat? Een mensscherpe hond in een gezin met kinderen enz enz enz.....

 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

"  
Ik heb liever dat je het niet snapt, als dat je het plaatje mooi vind en er daarom een wil hebben ;-)
 
Ik snap zoveel dingen niet in het leven, maar veel dingen zijn het proberen te begrijpen niet waard. Waarom zou men een jachthond willen in een stad? Of een echte waakhond in een flat? Een mensscherpe hond in een gezin met kinderen enz enz enz.....
  "

 Ja, dat is wel een goeie vraag!!

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

"  
Hahahaha woooowwww die kruising zag ik ff niet aankomen! Zat ik toch goed met mn labrador in stafford jasje... 
 
Hier lopen er ook enkele rond die echt onwijs groot zijn. Groter dan de gemiddelde bulldog maar ze zijn écht 100% stamboom amstaff.... het lijkt er niet eens op. 
Ben ooit in discussie gegaan met zn baas dat ik 100% zeker wist dat dit niet klopte... en dat ie bedonderd was door de 'fokker'. Maar dat doe ik niet meer... hou in het vervolg lekker me mond... 
 
Ik ben gek op al dat soort rassen maar na jaren ben ik er nogsteeds niet uit wat wel en niet de goede fokkers zijn. Wat nu wel en niet de échte rashonden zijn. Ik zie het tegen die tijd wel als ik een nieuwe hond wil... 
 
 
Vind het alleen jammer dat er mensen zijn die menen ontzettend veel liefde voor dit soort rassen te hebben (waaronder ik zelf) maar dan wel blind een zogenaamde stafford te kopen die in de verste verte niet lijkt op een stafford en daarmee de hele negatieve cirkel rondom die rassen mede in stand houd. Iets dat ik koste wat kost wil voorkomen. Voor mij geen marktplaats stafford. Helaas gaat het bij hun dan vaak om uiterlijk en niet om t karakter. 
 
Ik heb zelf een herplaatser beagle x labrador. Ze kan zo doorgaan voor miniatuur labrador(in uiterlijk) maar ik weiger haar zo te noemen omdat ik dan zelf weer een nieuw 'ras' bedenk... vaak de vraag gekregen of mensen een pup van haar mochten. Daar werk ik dus niet aan mee! Met deze hond word niet gefokt.  "

 

Wij (ben beheerder bij een stafford forum) hadden ook echt even een WTF momentje na de DNA uitslag. Schitterend voorbeeld hoe men door puur naar uiterlijk te kijken zich enorm kan vergissen.

 

De FCI show AST begint belachelijke vormen aan te nemen! Ik zie nog maar zelden een AST die binnen de standaard valt. Mijn teef die perfect binnen de standaard valt word gezien als SBT... 10-20 cm hoger als de standaard lijkt de norm te zijn nu, met een steeds korter wordende snuit en een steeds breder lichaam en overmatige genetische bespiering die totaal nutteloos is. Bij de FCI show SBT zie je dat ze juist weer steeds kleiner en compacter worden, ook hier word de snuit steeds korter en korter...

 

Bij de sportdagen zie je ze nog wel zoals ze zouden moeten zijn, functioneel en correct gebouwd. Gewoon gaan kijken en mensen aanspreken als je wat moois ziet. Als je een atletische SBT zou willen (40-45cm op 13-15 kilo) mag je mij benaderen, dan help ik je wel!

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Luz, zoveel moeilijke karaktereigenschappen hebben ze ook weer niet hoor. Elk ras heeft zijn goede en slechte eigenschappen, het is vooral een kwestie van een ras te kiezen dat goed bij jou past en daarmee verantwoordelijk om te gaan.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

@ Denies & puk, ik voelde me niet aangesproken hoor. Bedoelde meer dat de baas in alle gevallen zijn verantwoording dient te nemen.

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ze heet eigenlijk Kaya, maar noemen haar altijd Kaatje haha.. tenzij ze stout is, dan noemen we haar Kaya! Nee heb geen enkele intentie om nog meer puppy's op deze wereld te zetten, verbaas me nu nog steeds over het giga aanbod van dit soort en de regelmatige posts van mensen die er na een jaar weer vanaf willen omdat het toch allemaal niet zo makkelijk was als gedacht. Vind ik echt vreselijk. En de totale discriminatie naar dit soort honden.. was op zoek naar een leuk vakantieland voor de zomer en heb me echt dood geërgerd aan de eindeloze restricties en extra regels omtrent dit soort honden... belachelijk! Dus we gaan maar naar de ardennen. Daar mogen ze tenminste gewoon mee naar toe.  "

 Dat wist je toch voor je een staffordachtige aanschafte mag ik hopen tenminste.

Daarom heb ik ook een engelse stafford met stamboom en van jongs af aan geleerd naar het pension te gaan.

Omdat we ook nog wel eens willen vliegen.

 

Ow en in vele pensions zijn ze niet welkom in het hoogseizoen of ze hebben geen verstand van het ras en willen ze bij andere honden stoppen.

 

Hier een pension waar mijn hond niet in contact komt met vreemde honden.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Dit zijn haar ouders.. dus voor hetzelfde geld denk ik een stoere stafford te hebben en heb ik eigenlijk een lab in een stoer jasje?? Whahaha.. ouders lijken wel stafford achtig, maar hebben beide niet echt die stereotype stafford kop als de foto die jij liet zien mick.. dus het kan dus van alles zijn begrijp ik
  "

 

Ik wil niet op je tenen gaan staan, maar dit is geen zuivere bedoeling... Zou je hond dan ook zeker geen stafford willen noemen, vind de naam Am.bully beter passen op basis van de ouders en mochten ze heel hoog zijn (+50cm) zou ik het zelfs XXL of bandog noemen. Sorry.

 

Niet alleen de kop, maar oren/ogen/lippen, bouw enz kloppen niet. Hier zitten denk ik meerdere rassen doorheen.

 

honden page profiel ..

honden foto van .

" @ Denies & puk, ik voelde me niet aangesproken hoor. Bedoelde meer dat de baas in alle gevallen zijn verantwoording dient te nemen.
  "

 

Dat is zeker zo! Maar dat moet echt iedereen met elk soort hond. 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

" Ik snap eigenlijk niet wat het fijne is aan het hebben van zo'n ras met zoveel moeilijke karaktereigenschappen... "

 

niets moeilijks aan hoor....tis maar wat je gewend bent, of zoekt. 

ik hoef toch niet zo nodig met andere baasjes buiten te socialisen, of op zondagmiddag naar het bos...

het fijne aan deze honden, merk je als je er 1 hebt...

 

niet dat ik je ergens van wil overtuigen hoor, just saying 

honden page profiel RoanaRoana

honden foto van Roana

"  Dat wist je toch voor je een staffordachtige aanschafte mag ik hopen tenminste.
Daarom heb ik ook een engelse stafford met stamboom en van jongs af aan geleerd naar het pension te gaan.
Omdat we ook nog wel eens willen vliegen.
 
Ow en in vele pensions zijn ze niet welkom in het hoogseizoen of ze hebben geen verstand van het ras en willen ze bij andere honden stoppen.
 
Hier een pension waar mijn hond niet in contact komt met vreemde honden. "

 Ja ik wist dat ze frankrijk sowieso niet inkomen en Duitsland niet langer dan 4 weken en altijd aangelijnd en/of met muilkorf. Neemt niet weg dat mijn bloed nog steeds begint te koken iedere keer als ik het weer doorlees. ..

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Overprikkeld?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^