Rust gevonden...?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Emma (Gast)

Wij hebben een viszla reu van 6 maanden. Sinds een paar weken lijkt hij in huis z'n rust te hebben gevonden. Is dat wel normaal voor deze leeftijd? Hij ligt lekker in z'n mand om zich heen te kijken, af en toe wat te kauwen en spelen. We doen soms zoekspelletjes en gebruiken regelmatig een snuffelmat. Daarnaast wandelen we 2x 20-30 min in de buurt, 1x 30-45 min in het bos, en 1x 10 min per dag, en gaan vaak wat ondernemen zoals op bezoek bij vrienden, mee naar een winkel, restaurant of naar de hondenschool. Hij eet, drinkt goed. En met wandelen is die lekker actief en loopt al goed los mee. Ben alleen zo verrast na een hele drukke pup te hebben gehad in huis dat hij nu gewoon lekker in z'n mandje ligt overdag en s avonds vanaf 19.00 zelf al in de gang in z'n mand gaat liggen slapen. Hoor juist dat dit de leeftijd moet zijn om gek van te worden.... wat zijn jullie ervaringen? 

Emma (Gast)

vizsla natuurlijk :-)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hij zal z'n energie wel opgebruikt hebben met de wandelingen. 

Het is natuurlijk nog een jonge hond, die nog volop in de groei zit.

En zo te lezen doe je al veel met hem.

 

Maar mijn honden waren na de 'puppentijd'  ook wel rustig in huis, hoor.

En dat zijn ze nog steeds.

Emma (Gast)

Sylvia dank voor je reactie. Doen we teveel? We proberen 2 a 3 dagen in de week wat rustiger aan te doen. We vinden het alleen zelf zo lekker om lekker te wandelen in het bos en ook gezellig om de hond mee te nemen als we dingen gaan ondernemen. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

klinkt als een heerlijk hondenleven.

nee ik denk niet dat je teveel doet , wamt dan zou je dat wel merken aan het gedrag van je hond.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Alleen maar goed. Een hond die zich comfortabel en relax voelt in z'n eigen huis… wat wil je nog meer? 

Emma (Gast)

Het is gewoon even afkicken.. haha. Als kleine pup was hij enorm aanwezig. Geen rust in de kont. Nu na de wandeling vanmiddag van ruim 30 min in het bos ligt die al 2 uur in z'n mand in de gang te tukken. Moet gewoon even wennen aan de rust. Haha

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Klinkt als een heerlijk tevreden hond......onze Satu was als pup ook erg aanwezig.....met ongeveer 7/8 maanden is zij ook in een keer "groter" geworden en heeft ze de rust binnen te pakken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb ook een heerlijke rustige pup en jonge hond...buiten energie kwijt en binnen rustig, tja ik vind het heerlijk....denk ook wat doe je met je pup, als je buiten voldoende doet is  het binnen uitrusten en relaxen toch !! 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Wees blij! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Wees blij!  "

 Ben ik, hoewel ik even dacht....mmmm wel errrrrug rustig, haha.

Emma (Gast)

Je hoort me ook niet klagen hoor ;-). Vraag me alleen af of dit voor een hond van 6 maanden wel normaal is? Hoor van iedereen dat je met 5 maanden - 1 jaar oud er gek van kan worden. Nou valt enorm mee. Die echte puppentijd vond ik lastiger. Nu probeert hij wel meer dingen uit, maar zie daar de humor ook wel weer van in en is goed te begeleiden.

De band wordt ook steeds sterker. Zo loopt hij al veel los en blijft goed bij me. Krijg bijvoorbeeld vaak tijdens het wandelen of als ik in huis rondloop even een natte snuit langs m'n hand. Denk dat dit positief bedoeld is om gewoon even contact te maken. Of niet? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Je hoort me ook niet klagen hoor ;-). Vraag me alleen af of dit voor een hond van 6 maanden wel normaal is? Hoor van iedereen dat je met 5 maanden - 1 jaar oud er gek van kan worden. Nou valt enorm mee. Die echte puppentijd vond ik lastiger. Nu probeert hij wel meer dingen uit, maar zie daar de humor ook wel weer van in en is goed te begeleiden.
De band wordt ook steeds sterker. Zo loopt hij al veel los en blijft goed bij me. Krijg bijvoorbeeld vaak tijdens het wandelen of als ik in huis rondloop even een natte snuit langs m'n hand. Denk dat dit positief bedoeld is om gewoon even contact te maken. Of niet?  "

 Zekers....wordt de band sterker, je hond wordt ouder en bewuster......wat ik zo lief vind wat je daar schrijft......KRIJG BIJVOORBEELD VAAK TIJDENS HET WANDELEN OF ALS IK IN HUIS RONDLOOP EVEN EEN NATTE SNUIT LANGS M!N HAND?...positief .....oooo natuurlijk, je hond zoekt contact en bevestiging bij jou.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^