Waar mag een hond niet in?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JaxJax

honden foto van Jax

Volgende week mogen we onze Golden Retriever pup Jax ophalen.

 

Afgelopen dagen heb ik weer een hoop nieuwe info gelezen hier op het forum, maar een vraag blijft toch in mn hoofd hangen: waar mag een hond/pup niet in?

 

Socialiseren is natuurlijk goed, waarna ik tips zie als het winkelcentrum, station etc, maar mogen honden daar allemaal gewoon komen? Een verboden voor honden bordje zou natuurlijk duidelijkheid bieden, maar mocht dat er niet hangen, is het dan vrij om te gaan?

 

Hoe doen jullie dit? Vragen jullie het vaak even, aan bijv de winkel bediende oid?

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Gewoon meenemen, je hoort het vanzelf

honden page profiel  Dutch Auti DP Dutch Auti DP

honden foto van  Dutch Auti DP

" Volgende week mogen we onze Golden Retriever pup Jax ophalen.
 
Afgelopen dagen heb ik weer een hoop nieuwe info gelezen hier op het forum, maar een vraag blijft toch in mn hoofd hangen: waar mag een hond/pup niet in?
 
Socialiseren is natuurlijk goed, waarna ik tips zie als het winkelcentrum, station etc, maar mogen honden daar allemaal gewoon komen? Een verboden voor honden bordje zou natuurlijk duidelijkheid bieden, maar mocht dat er niet hangen, is het dan vrij om te gaan?
 
Hoe doen jullie dit? Vragen jullie het vaak even, aan bijv de winkel bediende oid? "

 Bij twijfel ff contact zoeken met een werknemer en vragen of de pup even mee binnen mag.

 

Eva (Gast)

Wij namen ons pup mee naar tuincentrum, tram/metro, markt, (dieren)winkels, restaurants, op bezoek bij vrienden en familie en natuurlijk naar de dierenarts,  wandelgebieden en hondentraining. Soms mag je hond ook mee naar de dierentuin, kan ook leuk zijn. Als je twijfelt gewoon inderdaad even vragen doen wij ook, maar met zo een schattige pup kom je eigenlijk overal wel binnen. Zelfs onze slager is dol op de hond en de hond op de slager met z'n lekkere vleestraktaties.. En natuurlijk niet meteen teveel willen ondernemen. Rustig opbouwen. Veel plezier met de pup! 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Over het algemeen geldt dat wanneer er ergens levensmiddelen worden verkocht de hond de winkel niet in mag. Dus de supermarkt niet, maar ik ben bijv. ook wel eens de Xenos uitgezet. Die hebben aan het einde van de winkel zakken snoep etc liggen. Beetje flauw van ze maar regels zijn regels. Andere keren mocht ik gewoon doorlopen dus misschien liep die ene keer toevallig de manager in de winkel 

 

In Nederland mag de hond meestal wel mee een eetcafe in. Dit is een leuke manier van socialiseren. Kan de hond veilig van onder je stoel vandaan rond kijken, terwijl jij een bakje koffie drinkt. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Overdekte winkelcentra (zoals bij voorbeeld Winkel Centrum Bloemendaal Gouda), laten geen honden toe, behalve hulphonden. Open winkelcentra (zoals het Gouweplein in Waddinxveen) laten honden wel toe. Zorg wel dat je poepzakjes bij je hebt, zodat je de ongelukjes kunt opruimen.

De meeste restaurants laten honden wel toe, maar ook daar moet hij leren zich te gedragen en geen overlast veroorzaken voor andere gasten.

Bij het socialiseren hoort ook de hond te laten wennen aan bijvoorbeeld de vuilnisauto, paarden, brommers, wielrenners, trappen, liften,  enzovoorts!

honden page profiel ..

honden foto van .

Volgens mij is het nog nergens genoemd maar pups mogen vaak ook mee naar de kinderboerderij. Dat is hier iig zo. Alleen pups zijn toegestaan geen volwassen honden.

 

Heel jammer want ik wil graag een foto van Puk met een geit. 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Als de hond niet mee mag, staat dat als bordje/sticker op de deur. Zoals bij alle supermarkten, veel kledingzaken en drogisterijen, en ook bouwmarkten als Karwei, Gamma en Praxis (Hornbach mag, naar mijn ervaring, wel). 

 

Op het station zijn honden gewoon toegestaan, ze mogen zelfs naar de aankomsthal Schiphol. In dierenwinkels en (vrijwel alle) tuincentra ook. 

 

Als je naar een restaurant o.i.d. gaat dan van tevoren even een e-mail sturen naar het desbetreffende restaurant, of even bellen en je krijgt zo antwoord. En zie je bij een winkel geen bordje, gewoon even vragen :) 

 

 

(houd je er wel gewoon aan: als er een bordje staat verboden voor honden, ga dan gewoon niet naar binnen, want voor de medewerkers is dat vrij vervelend :) )

 

 

Edit: vaak kun je ook op de website van waar je naartoe wilt vinden of een hond mee mag of niet. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Socialiseren is goed, natuurlijk!

In dierenwinkel, tuincentrum mogen ze meestal wel komen, sommige restaurants mogen ze ook mee.

 

Zorg dat je niet over-socialiseert.

Met een kleine pup, de eerste weken zorg vooral voor rust.

Als je een dag iets hebt gedaan om te socialiseren, bv mee naar een winkel o.i.d.

Blijf dan de volgende dag gewoon in en rond huis, die dag heeft een pup weer hard nodig om de nieuwe indrukken te verwerken.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Hier een overdekt winkelcentrum, twee zelfs, waar honden wel naar binnen mogen. Alexandrium Rotterdam bijvoorbeeld.

Meestal zijn het in mijn ervaring winkels waar je niet in mag. Je mag bijvoorbeeld wel over de Lijnbaan en Koopgoot, maar bijv. niet de Hema aan de Koopgoot in wegens voedsel aanwezig. Sommige kledingzaken mag je ook niet in.


Als je wil socialiseren in een restaurant, dan is het strand of bos altijd wel een goede optie. Er zit er altijd wel een waar honden wel naar binnen mogen.

honden page profiel JaxJax

honden foto van Jax

" Overdekte winkelcentra (zoals bij voorbeeld Winkel Centrum Bloemendaal Gouda), laten geen honden toe, behalve hulphonden. Open winkelcentra (zoals het Gouweplein in Waddinxveen) laten honden wel toe. Zorg wel dat je poepzakjes bij je hebt, zodat je de ongelukjes kunt opruimen.
De meeste restaurants laten honden wel toe, maar ook daar moet hij leren zich te gedragen en geen overlast veroorzaken voor andere gasten.
Bij het socialiseren hoort ook de hond te laten wennen aan bijvoorbeeld de vuilnisauto, paarden, brommers, wielrenners, trappen, liften,  enzovoorts! "

Kijk gelijk gerichte informatie, in die winkel centra kom ik wel vaak 

Bedankt voor de reacties! Vroeg het niet alleen voor het socialiseren, maar ook gewoon voor over een tijdje als ie 'volwassen' is. Ken veel mensen die de hond thuis laten, omdat ze denken dat ie ergens niet in mag, maar dat vaak niet zo hoeft te zijn

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Hier mag de hond wel mee de bouwmarkt in. Hij krijgt zelfs koekjes van sommige medewerkers 

Overdekt winkelcentrum bij mijn ouders in Leiderdorp mag de hond ook gewoon in. Dus wat zulke dingen betreft is het echt even aankijken. Maar idd, vergeet de poepzakjes niet.

 

Je kunt natuurlijk ook met meerdere mensen gaan. Dan wacht er eentje even buiten met de hond terwijl jij snel een boodschap haalt. 

 

Wat restaurant betreft, wij gaan al meer dan twee jaar iedere zondag ergens een hapje eten, door heel Nederland, en nog maar 1x meegemaakt dat de hond niet binnen mocht. Lang leve Nederland, dat is in Belgie bijv. wel anders 

 

Oh en voor de trein heb je een kaartje (3,-) nodig voor een grote hond, de bus en tram mag hij gratis mee.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Jee wat een mooierd zeg...daar wordt je toch verliefd op......ik heb mijn puppen altijd meegenomen naar macdonald, daar mogen ze bijna overal komen, en nog ga ik met mijn volwassen honden daar vaak koffie drinken,                    als je twijfelt, even vragen, meestal staat waar het niet mag, wel een bordje op de deur.....ga je naar binnen met  je hond, zorg dat tie schoon is en  net uitgelaten is,              winkelcentrums, neem een poepzakje mee, opeens een noodstop....kan je het  opruimen, anders sta je daar....kleine dingentjes maar wordt altijd gewaardeerd als je hond er netjes uitziet en een ongelukje opruim.

honden page profiel --

honden foto van -

Bij ons mogen ook volwassen honden mee de kinderboerderij in, maar wel alleen op bepaalde tijden om de stress voor de diertjes zo min mogelijk te houden. Je hebt hier ook een grote geitenboerderij met geiten en varkens waar ze mee naartoe mogen. Denk ook aan dierentuinen, Dierenpark Amersfoort en Ouwehands in Rhenen mogen honden mee. In veel tuincentra inderdaad zoals al genoemd. Zelf vind ik Avonturia de Vogelkelder ook nog wel leuk als je er niet teveel voor moet reizen. Het is een grote dierenwinkel, maar ze hebben ook allerlei beestjes zitten. Een soort minidierenpark dus, met bevers, uilen, eekhoorntjes etc. Wat ook leuk is, aan het eind van het seizoen organiseren veel buitenzwembaden een dag waarop honden mogen komen zwemmen met hun baasjes. Daar heb je nu dus nog niks aan, maar wel aan het eind van de zomer.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Neem van begin je pup naar zoveel mogelijk verschillende plaatsen , alleen zoals hierboven ook is gezegd geef hem rust genoeg. Dus niet alles ineens. Voorzie echter altijd doekjes  voor ongelukjes ! 

 

Als je gewoon je hondje van in t begin meeneemt, dan is het voor jullie op de duur ook heel normaal en moet hij later niet thuis alleen achterblijven als je boodschappen gaat doen. En geloof me ze doen het graag hoor, vanalles te zien......en wennen aan andere honden te zien ook.

 

Maak hem echter aub nooit vast buiten aan een winkelcentrum , zoveel hondjes al gestolen....

 

Hier bij mijn gekende bakker vraagt men bv vriendelijk om iedere hond op de arm te nemen ( Bamse whahaha!)dus géén poten op de  vloer.

Ik laat Lance dáár wel vastgemaakt buiten even wachten.

Grote ramen en rustige buurt, en dan gaat mijn oog practisch nooit van hem weg. Maar écht gerust ben je nooit

 

Doe gewoon overal of je neus bloedt en neem hem mee, en winkels of restaurants waar je niet binnen mag, daar ga je dan ook nooit meer. 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Neem van begin je pup naar zoveel mogelijk verschillende plaatsen , alleen zoals hierboven ook is gezegd geef hem rust genoeg. Dus niet alles ineens. Voorzie echter altijd doekjes  voor ongelukjes ! 
 
Als je gewoon je hondje van in t begin meeneemt, dan is het voor jullie op de duur ook heel normaal en moet hij later niet thuis alleen achterblijven als je boodschappen gaat doen. En geloof me ze doen het graag hoor, vanalles te zien......en wennen aan andere honden te zien ook.
 
Maak hem echter aub nooit vast buiten aan een winkelcentrum , zoveel hondjes al gestolen....
 
Hier bij mijn gekende bakker vraagt men bv vriendelijk om iedere hond op de arm te nemen ( Bamse whahaha!)dus géén poten op de  vloer.
Ik laat Lance dáár wel vastgemaakt buiten even wachten.
Grote ramen en rustige buurt, en dan gaat mijn oog practisch nooit van hem weg. Maar écht gerust ben je nooit
 
Doe gewoon overal of je neus bloedt en neem hem mee, en winkels of restaurants waar je niet binnen mag, daar ga je dan ook nooit meer. 
 
  "

 Psssssst anny, .........ik til bams ook op hoor...

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik vermeld er wel even bij dat veel winkeliers of restauranten nog wel eens verschil maken tussen grote en kleine honden. 

 

Je merkt toch wel dat ze over het algemeen en met name in restaurants dat ze een kleinere hond tolereren dan een grote. 

 

Wij nemen Maylo meestal overal mee naartoe. Hij is bijv. Gewend om mee te gaan in de trein, bus en zelfs de metro. Ik stond net buiten een winkel met hem waarvan ik dacht dat hij niet naar binnen mocht. Stond overigens niks op de deur en ineens komt rr een medewerkster naar ons want we stonden net voor de deur, wat daar blaasde er warme lucht. Ze zei dat we gewoon naar binnen mochten...ik was verbaasd want de winkel verkocht ook levensmiddelen. 

 

En laats dat in restuarants de hond inprincipe toe is gestaan mits de keuken is afgescheidt en er geen eten wordt verkocht waar de hond bij kan. Dus bijv. Bij de bakker of slager mogen ze niet naar binnen, maar een restaurant met afgeschermde keuken zou het inprincipe mogen. 

 

Echter wanneer er een open keuken is moet er weer gekeken worden naar hoe open de keuken was. Las het laats ergens in een stuk. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Er zijn geen vaste regels....

Veel winkel( ketens) maken hun eigen beleid.

Behalve supermarkten, bakkers en slagers ed; daar mag een hond nooit mee. 

Hulphonden wel, die moeten áltijd en óveral toegelaten worden mits voorzien van een dekje / tuig op de hond waar dit op staat. Dus zelf bij de slager mag die mee.

Maar sommige overdekte winkelcentra mag je hond best mee hoor. Ik ken er wel n paar.

Restaurant: altijd even netjes vragen; vaak mag het dan wel.

Tuincentra en doe het zelf winkels mag meestal wel; maar even vragen blijft netjes.

Overigens doet men over een pup veel minder moeilijk dan over een volwassen hond. Een pup kun je nl tillen en/ of op een kleedje in een winkelkarretje zetten

Zo heb ik met mijn pup destijds zelfs supermarkten ' onveilig' gemaakt; tot groot plezier van allerlei klanten die ahhh en oohh roepend dat moppie kwamen knuffelen

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Toen mijn golden een pup was mocht hij vaak wel mee naar binnen in winkels (meestal wel alleen als ik hem droeg, ze waren bang voor plasjes in de winkel), tegenwoordig bijna nergens meer. Ik weet dat honden in principe bij de C&A naar binnen mogen, bij de Intratuin en andere tuincentra, uiteraard bij dierenwinkels, de helft van de bouwmarkten wel en de andere helft niet, (basis)scholen niet (vaak ook niet op het schoolplein), van pretparken en dierentuinen enz staan lijsten online met waar het wel mag en waar niet (bij de meeste mag het niet tenzij hulphond), restaurants hangt van het restaurant af (grote honden mogen meestal niet, andere mensen vinden dat vaak vies), 9/10 van de plekken/bedrijven op Texel, soms mogen ze mee naar de kapper, ... 

 

Overigens, grootte maakt heel veel uit; toen ik met een jonge chihuahua/boomer kruising van een kennis door Amsterdam banjerde mocht hij overal mee naar binnen, in de duurste winkels in de Kalverstraat stonden de winkeldames te kirren over dat lieve kleine hondje. Ik heb maar nergens verteld dat ik hem niet neer kon zetten omdat hij niet zindelijk was...

Volgende forumvraag: jonge dalmatische hond.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^