Markiesjes altijd het water in?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gerrie (Gast)

hallo allemaal,   we zijn aan het nadenken om een Markiesje aan te schaffen.  Nu ben ik erg benieuwd of een Markiesje bij het zien van water direct het water in wil (zoals een springer spaniël) of heeft een Markiesje dat niet zo?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier newfoundlanders, water honden, voed je hond goed op dat ze niet overal zomaar het water ingaat...loop niet met je hond los bij 30 graden, want logisch dat je hond verkoeling zoekt...mijn honden willen ooknu iedere dag zwemmen, maar komt niet altijd uit, dan weten ze dat ze er niet in mogen, opvoeden dan bereik je al veel dat de hond niet overal maar inspring.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik denk dat dat aan de hond ligt, bij ons lopen een paar markiesjes, en deze heb ik nog nooit het water in zien gaan, terwijl en toch langs water gewandeld wordt met ze.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Niet elke hond van een ras wat graag zwemt zal zwemmen even leuk vinden, hier een kruising Friese Stabij met een Wetterhoun, beide rassen die graag zwemmen, maar Ollie houdt er totaal niet van 

 

Ook als je hond wel graag zwemt hoeft dat niet te betekenen dat hij bij elke kans het water in springt. Met een beetje geduld kan je hem leren dat hij dat alleen doet als jij er toestemming voor geeft :-)

 

Ik weet verder niet of Markiesjes over het algemeen graag zwemmen, misschien eens aan wat eigenaren vragen?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Een Markiesje hoort toch in de rasgroep van de gezelschapshonden.

Heel iets anders dan een jachthond.

Tuurlijk zijn daar ook honden bij die graag in het water zitten(heb zo'n canapé hondje dat elke plas opzoekt), maar niet zo fanatiek als een jachthond. 

Een Engelse Springer is een echte jachthond en gefokt om ook in het water te werken, het zit er gewoon in om in elke plas te gaan "werken". Zelfs als het vriest dat het kraakt zitten ze nog in het water.

 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Een Markiesje hoort toch in de rasgroep van de gezelschapshonden.
Heel iets anders dan een jachthond.
Tuurlijk zijn daar ook honden bij die graag in het water zitten(heb zo'n canapé hondje dat elke plas opzoekt), maar niet zo fanatiek als een jachthond. 
Een Engelse Springer is een echte jachthond en gefokt om ook in het water te werken, het zit er gewoon in om in elke plas te gaan "werken". Zelfs als het vriest dat het kraakt zitten ze nog in het water.
  "

 

De voorouders van het markiesje waren jachthonden, dus zo gek is die vraag helemaal niet  

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je kan het nooit helemaal weten.

Black is bv een Franse waterhond, ik weet van sommige honden van zijn ras dat die overal zelf het water in gaan, maar anderen juist weer niet.

Black gaat er bv alleen in, als je iets in het water gooit wat hij kan apporteren, uit zichzelf zou hij er nooit ingaan. 

Het gaat hem niet om het zwemmen, het gaat hem om het apporteren.

 

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Volgens mij staan Markiesjes niet specifiek bekend als honden, die in elk water springen. 

Je kunt een hond ook trainen, zodat hij/zij alleen in het water mag als jij het toestaat. Ik had mijn Kooikerhondje dit geleerd.

Overigens als je een Markiesje pup wilt; er zijn nog 330 wachtenden voor je. https://www.markiesjesvereniging.nl/nl/aanschaf/de-intekenlijst.html Dus geduld is een schone zaak!

 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Ik zou mijn keuze daar niet echt op baseren, maar iedereen zijn ding natuurlijk:) Heb zelf Akita's en die schijnen niet van water te houden. Ze zijn allebei dus wel gek van water en de jongste helemaal. Die wil elke modderpoel wel in. 

Dus je weet nooit van te voren wat je hond wel of niet leuk vind. 

Je kunt je hond wel aanleren wanneer wel en niet het water in hé mogen. Dat gaat hier heel goed:)

Volgende forumvraag: 11 weken, tips gevraagd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^