Hoe gaan jullie om met vuurwerk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

"  Ja, hier reageren ze 0,0 op. Tijdens de training met Wispa bij de gedragstherapeut werd het volume zo ver opgevoerd dat ik met mijn handen over mijn oren zat (autisme, prikkelgevoelig), en Wispa was lekker snoepjes aan het zoeken zonder op of om te kijken. Blijkbaar klinkt dat tóch anders dan "the real deal", want een knalletje in de verte, die ik NAUWELIJKS hoor, is al ellende.. Raar eigenlijk. "

 

Puck reageert hier ook niet op een cd (toendertijd op de hondenschool) of op vuurwerk wat op tv of laptop wordt afgespeeld. 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

Lupa reageert ook niet op vuurwerk op tv of CD. Net zoals dat ze met sirenes op straat sinds kort meehuilt maar laat ik het geluid via een filmpje horen doet ze niks. Ze kijkt me dan ook aan met een blik van "je hoort zelf toch wel dat dat nep is!?" Ze hoort dus duidelijk verschil, zal met vuurwerk net zo zijn.  

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"  Hier ga ik morgen middag ook naar het strand, even weg van al het geknal, en alle stress ( vooral wel fijn voor Kaylin ), maar dan moet ze vanavond en vannacht wel aanval vrij blijven, anders mag ze niet mee en blijft zij bij mijn vader thuis. "

Uiteraard, ik duim voor haar mee! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Verdikke, wil ik puck laten plassen, dikke vette knallers. Puck dus met een volle blaas naar bed want ze liep in een streep naar huis, haar opgepakt en toen was de angst wat minder gelukkig. Dat betekent vannacht nog eens opstaan om uit te laten. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Obi heeft nooit echt iets naars meegemaakt met vuurwerk maar is doodsbang. Vooral voor de lichtflitsen. De knallen gaan nog wel maar hij is dat meer gewend van onze bioscoopgeluidsset in de woonkamer denk ik... met de explosies in slechte Micheal B films.

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Voor Java is het de eerste keer, dus ik heb geen idee hoe het zal gaan. Tijdens de wandeling reageert ze niet op de klappen. Maar dat is 'ver' en niet continu natuurlijk. Wel zijn we gewoon naar buiten gegaan en in de tuin gegaan tijdens dat vroegtijdige vuurwerk, en gewoon gedaan als altijd. 

We hebben haar al laten wennen om bij ons op de slaapkamer te slapen, we hebben daar een bedje voor haar. Ook met oud en nieuw slaapt ze dus bij ons. Ook heb ik drie nieuwe speeltjes om haar bezig te houden. Ze is altijd dolblij met nieuwe knuffels, daar is ze dan de hele dag mee aan het rondstappen. Dus vandaar dat ik hoop dat dit haar ook nu afleid, mocht ze het eng vinden.

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Hier ook een die bang is voor vuurwerk, pas sinds een maandje of 6 en geeen idee waarom...

Maargoed, ik ben dus expres richting Veluwe gegaan aangezie daar toch een stuk minder afgestoken word dan bij mij in de buurt. Verder gaan de grodijnen dicht, ze zoekt echt naar de lichtjes als ze een knal hoort. De tv aan en gaan wij gewoon gezellig ons gangetje. De knallen die komen negerend. 

Er is hier nu ook een husky van vrienden, die reageert er niet echt op. Kijkt even op,maar gaat weer vrolijk door met spelen. Merk dat dat May ook helpt!

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

"  Ja, hier reageren ze 0,0 op. Tijdens de training met Wispa bij de gedragstherapeut werd het volume zo ver opgevoerd dat ik met mijn handen over mijn oren zat (autisme, prikkelgevoelig), en Wispa was lekker snoepjes aan het zoeken zonder op of om te kijken. Blijkbaar klinkt dat tóch anders dan "the real deal", want een knalletje in de verte, die ik NAUWELIJKS hoor, is al ellende.. Raar eigenlijk. "

 Hier reageerde yara ook totaal niet op alle filmpjes met geluiden.

Maar dit is het eerste waarbij ik in elk geval haar oren zag bewegen bij het afspelen.

Ik ben er dus ook mee verder gegaan en ze is nu toch rustiger (in huis).

 

Of het nou door de training komt of de andere dingen weet ik natuurlijk niet, maar misschien is het nog een poging waard. 

 

Overigens is het absoluut niet zo dat ze nu niet meer bang is hoor, maar ik zie wel wat verbetering.

 

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

Lukie geeft gelukkig helemaal niets om het geknal, maar Macy is erg bang. Die gaat zitten trillen en proberen te schuilen als er een knal is (op mijn schoot, in de bosjes, in hoog gras enz). Wat bij Macy erg helpt is muziek. Op YouTube heb ik vorig jaar van die anxiety prevention muziek voor honden gevonden (https://youtu.be/ODU7qUj7jjw), vorig jaar was ze ook zo enorm gestresst. Die muziek heb ik opgezet rond etenstijd en toen is ze echt bijna de hele avond/nacht relaxt geweest en heeft ze rustig geslapen. Ook vandaag en morgen staat de muziek weer de hele dag aan, want ze wordt er echt rustiger van. 

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Willem is heel bang. Was hij niet hoor totdat ze tot twee keer toe een striker onder hem gegooid hebben. Ik merk dat doordat de knallen steeds heftiger worden, illegale vuurwerk, hij nog angstiger wordt en helaas helpt er helemaal niks. Heb dit jaar de adaptil adapters gekocht en er twee in een stopcontact, maar merk niks.

 

Wammes is gelukkig niet bang. Hij wordt er erg boos om. Omdat hij ziet dat zijn grote vriend erg bang is. Echte liefde he.... 

 

Hier in de wijk knallen ze het hele jaar door ieder weekend en nu is het de hele maand al elke dag. Geen politie.....zo gek... ze zijn er nl wel als ie,and zijn honden los heeft lopen. Dan staan ze er ineens met een bonnenboekje. Oh, ze vragen of je wil melden als er geknald wordt zodat ze kunnen ingrijpen...hahahahaha

 

ik loop dus iedere ochtend buiten de wijk. Eerst een stuk rijden met de auto, en daar kunnen ze dan los rennen. Je hoort er wel wat, maar beetje geplof. Morgen ochtend gaan we met drie naar het bos. 6 goldens. Doen we ieder jaar. We hebben alle drie 1 hond die angstig is en de andere niet. Ze kunnen dan ruim 1,5 uur spelen en rennen. Vorig jaar merkten we dat ze wat meer last begonnen te krijgen van de karbidknallen. Hopelijk valt dat morgen mee. Savonds laat ik ze dan nog even wat doen buiten de wijk tenminste als Willem mee wil. Anders pas 1 januari om een uur of 4/5 in de ochtend. 

 

Sterkte voor iedereen alvast die een hond heeft met angst. 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

"  Ja, hier reageren ze 0,0 op. Tijdens de training met Wispa bij de gedragstherapeut werd het volume zo ver opgevoerd dat ik met mijn handen over mijn oren zat (autisme, prikkelgevoelig), en Wispa was lekker snoepjes aan het zoeken zonder op of om te kijken. Blijkbaar klinkt dat tóch anders dan "the real deal", want een knalletje in de verte, die ik NAUWELIJKS hoor, is al ellende.. Raar eigenlijk. "

 Nee, dat is niet zo raar, je moet wel heel goede boxen hebben die het laagfrequente geluid dus ook de drukgolven van vuurwerk kunnen reproduceren...

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Mijn kleine Bink is niet bang. Wel wat alert, maar slaapt thuis gewoon overal doorheen. Buiten aangelijnd en alert, maar loopt gewoon lekker z'n standaard rondes.

 

Echter zullen we vandaag de rondes inkorten.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Wanneer ik bij mijn ouders oud&nieuw vier huppelt Twinko om middernacht gewoon mee naar buiten om de buren een gelukkig nieuwjaar te wensen. :D

Mijn ouders wonen in een dorp en aan een woonerf. Er wordt op 't erf weinig vuurwerk afgestoken en de knallen van de straten ernaast doen Twinko niks. Gister toevallig ging er een rotje af bij hem in de buurt (kinderen hadden hem niet gezien en riepen al keihard sorry). Twink schrok daar wel even van maar ik meer dan hij. Hij schudde even, ging plassen en wandelde weer verder. Gelukkig!!

 

Maar thuis in de stad, poeh, daar durf ik zelf niet eens naar buiten om middernacht! Daar stond vorig jaar de ME al te wachten op de hoek van de straat, vertelde m'n buurman. En er was een paar huizen verderop iemand opgepakt omdat hij vuurwerk bommen had liggen. Stelletje hersenloze idioten.

 

Wij vieren het dus ieder jaar op een rustiger plekje. 

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Tja, vuurwerk, laat ze het maar verbieden! 

 

Voor Boaz zijn eerste oudjaar bij ons, tot nu toe reageert hij buiten helemaal nergens op! Snuffelt vrolijk verder.. 

Hoe dat vanavond zal zijn weten we natuurlijk niet, maar ik verwacht geen gekke dingen.. 

 

Willem geeft er helemaal niks om 

vorig jaar om 00.00 uur lag meneer op zijn rug op de bank te snurken! Daar is een foto van, maar die is voor 18 + 

Daar zit je dan klaar met al je kluiven en spelletjes 

 

 

ikzelf heb wel een godsgruwelijke hekel aan vuurwerk! 

Ook ben ik me ervan bewust dat door een nare ervaring de angst bij beide honden zou kunnen ontstaan, ik loop lekker de andere kant op als ik een groepje jongeren zie! 

 

Mijn eigen kinderen (6&8) vinden vuurwerk voor het eerste jaar interessant. Tot nu toe hebben ze genoegen genomen met sterretjes 

Gister zijn ze dan toch met vriendlief wat vuurwerk wezen kopen, alleen sier! Absoluut geen knal vuurwerk! 

 

De runderoren met pit liggen in elk geval klaar evenals de spelletjes, kijken of ze dit jaar in gebruik genomen worden! 

 

Voor iedereen een fijne, mooi en veilige jaarwisseling! 

Dat het maar snel 2 januari mag zijn... 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

"  Hier reageerde yara ook totaal niet op alle filmpjes met geluiden.
Maar dit is het eerste waarbij ik in elk geval haar oren zag bewegen bij het afspelen.
Ik ben er dus ook mee verder gegaan en ze is nu toch rustiger (in huis).
 
Of het nou door de training komt of de andere dingen weet ik natuurlijk niet, maar misschien is het nog een poging waard. 
 
Overigens is het absoluut niet zo dat ze nu niet meer bang is hoor, maar ik zie wel wat verbetering.
  "

Sounds scary is de cd die door Valerie Jonckheer woordt aangeraden en gebruikt. 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Hier zijn ze gelukkig ook niet echt bang Diva gaat wel blaffen als er een  paar knallen achter elkaar zijn.

vanavond doen we wat spelletjes met ze en krijgen een kluif.

om 12 uur krijgen ze een Kong.

verder gaan we niet veel naar buiten.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Tja, vuurwerk, laat ze het maar verbieden! 
 
Voor Boaz zijn eerste oudjaar bij ons, tot nu toe reageert hij buiten helemaal nergens op! Snuffelt vrolijk verder.. 
Hoe dat vanavond zal zijn weten we natuurlijk niet, maar ik verwacht geen gekke dingen.. 
 
Willem geeft er helemaal niks om 
vorig jaar om 00.00 uur lag meneer op zijn rug op de bank te snurken! Daar is een foto van, maar die is voor 18 + 
Daar zit je dan klaar met al je kluiven en spelletjes 
 
 
ikzelf heb wel een godsgruwelijke hekel aan vuurwerk! 
Ook ben ik me ervan bewust dat door een nare ervaring de angst bij beide honden zou kunnen ontstaan, ik loop lekker de andere kant op als ik een groepje jongeren zie! 
 
Mijn eigen kinderen (6&8) vinden vuurwerk voor het eerste jaar interessant. Tot nu toe hebben ze genoegen genomen met sterretjes 
Gister zijn ze dan toch met vriendlief wat vuurwerk wezen kopen, alleen sier! Absoluut geen knal vuurwerk! 
 
De runderoren met pit liggen in elk geval klaar evenals de spelletjes, kijken of ze dit jaar in gebruik genomen worden! 
 
Voor iedereen een fijne, mooi en veilige jaarwisseling! 
Dat het maar snel 2 januari mag zijn...  "

Ach gos ik zie het helemaal voor me haha, ja soms hebben ze zelf een ander plan dan jij Wel liever zo dan dat je daar zat met je kluiven en spelletjes omdat hij angstig was.

 

En siervuurwerk is ook wel leuk toch, ik zou het zelf alleen doodeng vinden om aan te steken (maar goed ik mieter die sterretjes nog een eind weg als ze op de helft komen omdat ik ze eng vind haha).

 

Voor jullie ook een fijne en snelle jaarwisseling! Hopelijk net zo relaxed dus als vorig jaar

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik ga zo voor alle drie even een metertje bullepees bij de dierenwinkel halen. Ik vermoed dat ze het door de stress toch niet op gaan eten (of eigenlijk vermoed ik dat door de stress Wispa en Luuk het niet op gaan eten en Cosmic dus álles op eet), maar goed. Het is het proberen waard.

Ik moet eind van de middag/begin van de avond de paarden nog even gaan voeren en binnen zetten. Ik hoop dat het hier dan rustig blijft, wil ze eigenlijk niet alleen laten, maar ja.. de paarden zullen ook naar binnen moeten..

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

" Ach gos ik zie het helemaal voor me haha, ja soms hebben ze zelf een ander plan dan jij Wel liever zo dan dat je daar zat met je kluiven en spelletjes omdat hij angstig was.
 
En siervuurwerk is ook wel leuk toch, ik zou het zelf alleen doodeng vinden om aan te steken (maar goed ik mieter die sterretjes nog een eind weg als ze op de helft komen omdat ik ze eng vind haha).
 
Voor jullie ook een fijne en snelle jaarwisseling! Hopelijk net zo relaxed dus als vorig jaar "

 Ja inderdaad! De plannen van Willem vorig jaar waren prima! 

 

Ik steek ook echt geen vuurwerk aan hoor, ben er ook als de dood voor! 

 

Voor jullie ook! Dat Aiko maar rustig de trap op komt! 

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

ik duim voor jullie honden! dat ze niet super super veel last hebben van t vuurwerk...
bij mij is het heel soms net een bom! ( iets te overdreven maar t zijn echt harde knallen....)
ik leef met jullie mee!

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Hier ook niet echt bang voor vuurwerk. Maar blijven voor alle veiligheid wel aan de riem (tot grote ontevredenheid van Kaylo haha). Hij gaat straks ook gezellig mee naar de verjaardag van mijn opa en vanavond is zijn zusje bij ons. Die is wel ontzettend bang maar voelt zich al een stuk veiliger met Kaylo samen. Beide krijgen ze een paar keer een goed gevulde Kong en gaan we voor haar zelf een thundershirt in elkaar flansten. Ze krijgt vanavond ook nog een beetje advocaat. 

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

bij mij is het heel soms net een bom! ( iets te overdreven maar t zijn echt harde knallen....)"

 Niet overdreven hoor!! Vorig jaar is bij ons de buitenlamp geknapt... Dus ja, hier hebben we ook echt bommen 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Iemand enig idee wat voor kauwmateriaal ik kan gaan halen? Iets dat echt niet makkelijk kapot gaat?

Bullepees bijt hij door en slikt hij heel naar binnen...
Hij is volgens mij wel allergisch voor rund maar ja, voor deze ene keer moet het dan maar even. Ik ben de komende dagen thuis om hem extra vaak uit te laten.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

" Iemand enig idee wat voor kauwmateriaal ik kan gaan halen? Iets dat echt niet makkelijk kapot gaat?

Bullepees bijt hij door en slikt hij heel naar binnen...
Hij is volgens mij wel allergisch voor rund maar ja, voor deze ene keer moet het dan maar even. Ik ben de komende dagen thuis om hem extra vaak uit te laten. "

 Runderkophuid? Gaat hier met een stevige kouwende herder niet stuk.

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

" Iemand enig idee wat voor kauwmateriaal ik kan gaan halen? Iets dat echt niet makkelijk kapot gaat?

Bullepees bijt hij door en slikt hij heel naar binnen...

Hij is volgens mij wel allergisch voor rund maar ja, voor deze ene keer moet het dan maar even. Ik ben
de komende dagen thuis om hem extra vaak uit te laten. "



Inderdaad runderkophuid of runderoor met pit.
Had een aantal mnd geleden grote hertenoren met haar, daar waren ze wel even zoet mee!

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  Runderkophuid? Gaat hier met een stevige kouwende herder niet stuk. "

 



Slikt hij door... ;-)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Onze vorige hond was en onze huidige hond is bang voor vuurwerk. Wij gaan om middernacht naar het stilste plekje van Nederland: midden op de afsluitdijk. Ik roep het al jaren en we komen nooit iemand anders tegen, dus ik maak me geen zorgen dat het opeens overspoelt wordt door mensen omdat ik het hier neerzet.  

 

Als dat om wat voor reden dan ook niet lukt, gebruiken we medicatie waardoor alle prikkels wat minder binnen komen. Daar beginnen we een paar dagen van tevoren mee. 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Adem in, plons, adem uit.

 

En vooral zo weinig en tactisch mogelijk naar buiten en me vooral niet ergeren. 

 

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

" Onze vorige hond was en onze huidige hond is bang voor vuurwerk. Wij gaan om middernacht naar het stilste plekje van Nederland: midden op de afsluitdijk. Ik roep het al jaren en we komen nooit iemand anders tegen, dus ik maak me geen zorgen dat het opeens overspoelt wordt door mensen omdat ik het hier neerzet.  
 
Als dat om wat voor reden dan ook niet lukt, gebruiken we medicatie waardoor alle prikkels wat minder binnen komen. Daar beginnen we een paar dagen van tevoren mee.  "

 Gezellig, wij komen ook vanavond !

 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Afsluitdijk is mooi verlicht door KWF met 1000enden memoriam-lampionnen.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: vacht schoon maken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^