teven houden elkaars loopsheid in stand?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Rchell (Gast)

Ik hoop dat ik mijn vraag hier mag stellen;  Wij hebben 2 teven; 1 van 3 jaar en 1 van 7,5 maand.  Onze "oudere" was 6 weken geleden loops en dit verliep zoals we gewend zijn van haar erg rustig. We zien altijd een flinke vulva maar ze lekt/bloed niet of nauwelijks en gedraagt zich verder gewoon normaal. Dit hield keurig 3 weken aan en toen slonk de boel.  Onze pup was toen 6 maanden en begon vrolijk mee te doen door ook aangestalten te maken voor een loopsheid. Dit trok echter na een week weer weg en bleef 2 weken uit. Toen onze "oudere" teef klaar was, begon pup wel aan een serieuze loopsheid; alles gezwollen, flink bloedverlies etc.  Helaas heeft ze nu een schijndracht te pakken; tepels zijn flink gezwollen met schijven eronder en zijn af en toe vochtig, ze is ondanks normale voeding aangekomen, ontzettend aanhankelijk.. Nu is onze "oudere" teef dus al 3 weken loops af.. maar heeft sinds gisteren dus weer een hele gezwollen vulva (echt flink), is verder erg rustig (geen andere lichamelijke symptomen, geen koorts, vulva lijkt en ruikt schoon etc.) Ik heb niet eerder 2 intacte teven in huis gehad, maar het lijkt wel of ze elkaars loopsheid in stand houden e/o elkaar er telkens weer intrekken.  We hebben ook een intacte reu in huis, maar hij is tijdens de loopsheid strikt gescheiden gehouden van de dames.  Wie kan mij hier meer over vertellen of heeft hier ervaring mee? Alvast bedankt voor het meedenken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je oudere hond grote kans dat ze schijndrachtig is de datum klopt wel zo,n beetje, je jongste is loops geworden door de oudere, ook dat is heel normaal, als de schijndracht voor je honden echt heel vervelend is kan je PUUR gebruiken, meestal te koop bij de dierenwinkel of via internet......wanneer je oudere hond loops wordt , dan gaat de jongere ook mee, en na een paar x kan je de klok gelijk zetten erop.....vaak zie je bij de fokker met vele teven dat ze elkaar opvolgen......geef je beide honden wat minder etenen gaat er mee flink aan de wandel, zijn ze als ze thuis zijn rustig en afgeleid...veel bewegenen afleiden en wat minder voeren.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Loopsheid in langer stand houden lijkt mij niet kunnen, ik zou eerder denken aan schijndracht of baarmoederontsteking 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Als er twijfel is voor een baarmoeder ontsteking , dan dierenarts die kan je vertellen of je hond schijndrachtig is of een baarmoeder ontsteking heeft, eventueel bloed prikken echo of foto.

Anoniem (Gast)

Nee voor baarmoeder ontsteking ben ik niet bang.. ik weet uit ervaring hoe gevaarlijk een gesloten kan zijn, maar daar heeft ze 0 symptomen van. 

Wel vreemd dat de schijndracht bij haar dan zo verloopt (oudere teef) want die was na haar loopsheid duidelijk klaar en de boel is dus netjes geslonken.. en nu begon dus alleen haar vulva weer op te zwellen.. maar er is duidelijk afname van de loopsheid geweest. Ook is dat bij haar nooit eerder gebeurt.. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Bij bams ook niet, nu er een jonge hond bij gekomen is is de kans groter dat er een schijndracht ontstaat......neem geen risico, als je twijfelt, dierenarts..... honden worden altijd schijndrachtig na een loopsigheid, bij de ene hond zie je de uiterlijke kenmerken ervan, bij de ander niet....de een heeft geen last, de ander wel....nu er een jonge hond bij is en net loops geweest is de kans wat meer aanwezig dat je oudere hond wat anders er op reageerd, maar nogmaals , goed in de gaten houden en als je maar even ergens over twijfelt....dierenarts. 

honden page profiel ElianeEliane

Er zijn heel wat teven waar de loopsheid synchroon loopt

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Er zijn heel wat teven waar de loopsheid synchroon loopt "

 Zeker als ze samen wonen.

Volgende forumvraag: Drachtige mechelaar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^