Pup van fokker die gastgezinnen gebruikt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Zoals jullie weten ben ik helemaal niet tegen kruisingen (duh 

 

Maar ik zie de meerwaarde van de labradoodle niet? 

Ik vind echt niks in een labradoodle aan positiviteit wat je niet ook vind in een gewone grote poedel. 

 

Ook worden ze vaak verkocht aan gezinnen met kinderen. Vooral door dat hypoallergeen gebeuren.

Zeer geschikt voor allergische kinderen.

En toch zie ik in de labradoodles die hier lopen. (3 in dit dorp) zoveel onrust, nervositeit en werkdrang!

 

Het is naar mijn mening helemaal niet de ideale gezins hond maar eerder de ideale werkhond voor een persoon of stel dat graag bezig is met vanalles als hiken, sporten etc.. 

 

Of ben ik nou gek?

 

 

 

Anoniem (Gast)

24 honden!!

Nou dit is dé manier om onder het mom van diervriendelijk aan broodfok te doen.

Niks liefhebbers, gewoon geldwolven..

Hoe moet ik dit voor me zien....heeft de fokker het hele jaar door hoogzwangere teven in huis die mogen werpen?

Hij zal wel bang zijn dat de gastgezinnen eventueel zijn geld kunnen verduisteren of een Pupje jatten en doorverkopen...

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" De start van dit topic is inderdaad bedoeld om adviezen te krijgen die ik aan mijn zus kan meegeven. Dingen waar ze op kan letten bij de aanschaf van de pup. Ze hebben geloof ik 200,- aanbetaald om op de wachtlijst geplaatst te worden, dus ze zullen niet snel een labradoodle ergens anders aanschaffen. Wel willen ze perse een labradoodle en een teefje. Er zal geen spraken zijn van co-ownership, ze wil geen teefje waarmee gefokt zal worden. "

 Sorry Sanne, door de reacties heb ik je helemaal verkeerd begrepen. Ik dacht dat je zus dan ook gastgezin zou worden 

Mijn vorige reactie slaat dus nergens op...

 

Ik denk dat ik liever een pup heb die van een fokker komt en die ook daar is grootgebracht. zelf zou ik overigens nooit een aanbetaling doen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Even los van de hele gastgezin discussie. De fotografe die foto's maakt van de pups bij de Zaanse Doodles is echt geen "vriendendienst" zoals hier gesuggereerd wordt.

 

KvK nummer en een fokker kan ik ook nog begrijpen. Tegenwoordig ben je met het houders voor dieren verplicht om een UBN nummer aan te vragen wanneer je op regelmatige basis een nest fokt. Geloof dat KvK hiervoor verplicht is. Zeker als je ook belasting afdraagt over de pups, dan is een KvK nummer wel zo handig.

 

Gastgezin kán een ontzettend fijn middel zijn voor hond en fokker zelf. Ik overweeg ook om een pup in gastgezin te plaatsen. Ik ben woonachtig bij mijn ouders en die vinden twee honden genoeg. Over 1,5 jaar wordt mijn jongste teef gedekt en ik zou graag een nakomeling van haar in de fok willen hebben. Natuurlijk zelf op zoek naar een woning, maar met de woningnood is dat zo makkelijk niet. Ik ga liever uit van mijn huidige situatie dan dat ik maar ga "hopen op een woning".

Ik vind wel dat er duidelijke voorwaarden aan gesteld moeten worden. Twee, hooguit drie, nesten met zo'n teef. De teef gaat pas weg nadat de laatste pup vertrokken is. Teef komt regelmatig logeren, samen met de fokker wandelen, etc. zodat er een band blijft bestaan. Belangrijk dus ook dat de teef in de buurt woont. Verzekering afsluiten en daar bijvoorbeeld de kosten voor delen, want ook de fokker heeft een verantwoordelijkheid dat het dier gezond is. Dat het gezin de pup gratis krijgt lijkt mij vanzelfsprekend. En zo kan ik nog wel een aantal punten noemen.

Ik denk dat het zeker een goed systeem kan zijn, maar de hond moet wel stabiel zijn (sowieso een voorwaarde voor fokken) en moet dus tegen het "verhuizen" kunnen. Daar heb je zelf als fokker veel controle over. Als ik zie hoe "thuis" mijn laatste nest zich nog voelt hier (nu 14 weken oud) dan kan ik mij niet voorstellen dat dat veranderd als de pup iedere maand lekker komt logeren.

 

Maar goed. Voor mezelf ben ik er nog niet helemaal uit. Ik blijf erbij dat het een fijn systeem kan zijn, mits er goed naar het welzijn van de hond gekeken kan worden. Zitten zeker haken en ogen aan.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Los van het hele labradoodle verhaal... 

 

Het gebruik van gastgezinnen is heel handig als een fokker iets wil betekenen in een ras. Gelegenheidsfokker, kleinschalige fokker, hobbyfokker is allemaal leuk en aardig, en zeker niet onbelangrijk. Maar op de lange termijn ben je maar een drupje in een rivier en heb je niet echt invloed op de lange termijn.

 

Als grote fokkers verdwijnen en een ras afhankelijk is van kleinschalige gelegenheidsfokkers, komt een ras op glad ijs terecht. Kijk maar naar de Wetterhoun en Stabyhoun, de grote fokkers zijn verdwenen en nu moet de vereniging een beroep doen op eigenaren zonder fokplannen, puur om het ras in stand te kunnen houden. 

 

Om een werkelijke bijdrage te kunnen leveren aan een ras en op de lange termijn te kunnen bijdragen aan het in stand houden en verbeteren van een ras, moet je toch op een iets grotere schaal aan de gang. Dan is het ontzettend handig om fokdieren bij gastgezinnen te huisvesten zodat alle honden die ingezet worden voor de fok een volwaardig leven hebben waarin ze geen enkele aandacht te kort komen. Want eerlijk is eerlijk, 20 honden in kennels die om en om eruit kunnen voor wat aandacht en beweging, dat is geen ideale situatie. Het kan wel, dat is een keuze. Maar persoonlijk zie ik liever honden in gastgezinnen ondergebracht. 

 

De manier waarop een fokker met gastgezinnen werkt kan heel verschillend worden ingevuld. Sommige gastgezinnen hebben een hond voor een hele kleine prijs in huis, of zelfs gratis, in ruil voor een goede verzorging, misschien het uitbrengen op show, en het gebruik in het fokprogramma. Afhankelijk van de manier waarop de fokker omgaat met gastgezinnen kan het best een interessante manier zijn om relatief goedkoop aan een mooie hond te komen. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Mijn ouders hadden vroeger ook een teef waarvan de fokker 1 nestje wilde. Ze is dan ook naar de fokker toe gegaan en dat is best goed verlopen. Maar onze teef kende de fokker wel heel goed ( ging altijd mee naar mijn moeder haar zaak en de fokker werkte bij mijn moeder). 

Anoniem (Gast)

Laat je zus goed vragen hoe de fokker omgaat met de ziekte van addison. Die een komt heel veel voor bij de labradoodle.

Weet ik uit ervaring. En dat geeft een levenlang medicatie.

En dat contract waar iedereen het over heeft,  is geen punt, je weet toch waar je "met je volle verstand " een handtekening onder zet?

ik heb ook een labradoodle reu geholpen met 11 maanden, een schat van een hond, erg lief voor kinderen, een echte gezellige huishond.

ik ben er erg blij mee, wilde er graag eentje ivm een allergie.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Op zich goed voor de waterhonden, dat de labradoodle zo 'in' is.

De waterhond is een authentieke hond, met allerlei eigenschappen en uiterlijke kenmerken die in de doodle een beetje nagebootst zijn.

De waterhond blijft zo hopelijk (altijd) behouden voor teveel populariteit, en blijven ze de authentieke en goede honden die ze zijn.

Bij broodfokkers vind je dan ook alleen de doodles.

 

 

 

Anoniem (Gast)

Ben eigenlijk wel benieuwd wat je zus van de reacties vind/vond.

Sanne (Gast)

Heb het besproken, maar inmiddels ook besloten het zo lekker te laten. Mijn zus geeft aan perse een labradoodle te willen. Als ik dan vraag waarom, en waarom bijvoorbeeld niet kiezen uit een erkende stamboomhond waarbij goed getest wordt op gezondheid en kleinschaliger gefokt wordt en niet zo massaal als een labradoodle op moment kan ze hier niet echt antwoord op geven. Ze geeft aan een labradoodle gewoon erg leuk te vinden. Een vriendin heeft er eentje van deze fokker, en het klopt die is erg leuk om te zien. Wel hebben ze hier de nodige 'opvoed' problemen mee en is die daarom met 7 maanden al gecastreerd. Het gevaar denk ik, van een mode hond en dat mensen het wel 'schattig' vinden er ook eentje te kopen. Het opvoeden van een pup kost gewoon veel tijd en moeite denk ik.

Ik hoop wel oprecht dat ze een leuke en gezonde pup krijgen. Ben er alleen wel uit, wat een aparte wereld die van de labradoodles en hun gastgezinnen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Sanne; je hebt je best gedaan en veel info opgestoken en doorgegeven; meer kan je niet doen.

Het is inderdaad een aparte wereld!

 

 

Afbeeldingsresultaat voor dollartekens in de ogen

Zaansedoodles Monica (Gast)

Hoi allen

 

Aangezien ik hier mijn naam / kennel zie langskomen is het misschien handig als ik ook maar even wat vertel voordat er aparte verhalen in de ronde gaan die niet kloppen.

Wij hebben helaas ook te kampen met allergie in de familie en ja er bestaan ook andere rassen maar het is niet zo dat je daar tegen kan net als dat er helaas ook 2% niet tegen een ald kan.

Mijn eega kan niet tegen de waterhond en sorry een poedel vind hij niet een fijn ras juist omdat deze zo op 1 baas is gericht.

Ja het Australian Labradoodle wereld is net als alle andere rassen ( al dan niet erkend door raad van beheer) een wereld apart. 

Ik werk met gastgezinnen waar ik heel trots op ben en heb inderdaad heel veel fokteefjes ( ook reutjes voor als jullie dat ook interessant gaan vinden)

Met alle honden heb ik een super contact en komen ze regelmatig ( ook zonder dat ze pups hebben of krijgen) bij ons logeren als zijnde bij oma zoals ik dat dan ook vertel. De honden weten niet hoe snel ze hier naar binnen moeten komen, de honden moeten bij mij zich thuis voelen en zolang dat niet is komt er geen nestje juist omdat er geen stress moet zijn. Met de gastgezinnen heb ik een super contact. Als jullie op de site kijken dan zie je ook dat ik zo trots ben op mijn honden dat ook de pups die nog niet getest zijn (deze zijn nog baby) erop staan en ook de gepensioneerde dames en heren.

Ook de reutjes komen hier heerlijk over de vloer en soms heb ik gewoon 4 dames en 3 heren rondlopen zonder dat er iemand loops is en dan spelen en ravotten ze met elkaar, er wordt heerlijk met ze gespeeld en geknuffeld en de nachten zalig geslapen bij ons in de slaapkamer.

Al onze honden worden getest op de meest uiteenlopende dingen     ( HD-ED-patella-ecvo oogtest-DM-IC-EIC -PRA)

Ook de ziekte van Addison ben ik me juist heel erg bewust en zorg ik dat de lijnen die we gebruiken nieuw zijn en juist geen addison bevatten . Deze ziekte wordt heel erg aangemerkt als een verschrikkelijk iets in dit ras ( elke ziekte is een ramp als het jou hond betreft) maar de afgelopen jaren hebben we nog geen 1% van alle honden uit het bestand die deze ziekte hebben gekregen en dat is minder dan de novia toller en andere rassen. Helaas is er nog geen test voor deze ziekte gevonden als dat wel zo is dan wordt bij ons dat gelijk getest.

Dat je meerdere fokhonden hebt wil niet zeggen dat je ze in moet zetten maar zonder honden kan je ze ook niet inzetten. Het eerste belang is de hond zelf. De gastgezinnen worden bij het volledige proces betrokken en mogen net zo vaak langskomen als dat ze willen tijdens de zoogperiode, bij alle onderzoeken en de bevalling mogen ze er ook bij zijn.

Ja we hebben ook wel eens meerdere nestjes bij elkaar liggen deze liggen allemaal in de huiskamer . de eerste 2 weken lig ik naast de werpkist dit is ook afhankelijk van de moeders zelf want elke moeder is anders net als elke bevalling. Dus als het langer nodig is dan lig ik er langer naast dan als het niet nodig is.

voor de mensen die wel eens een nestje hebben gehad die herkennen het wel dat de eerste 3 weken ben je alleen aan het schoonmaken en waken en ben je nog niet veel tijd kwijt aan de pups, na de drie weken gaan ze wat meer ontdekken en vanaf 5 weken wordt het intensief met ze bezig zijn. Afhankelijk van de moederhond gaan deze vanaf 7 weken naar huis/ gastgezin terug en dat is van verschillende factoren afhankelijk

Als er meerdere nestjes zijn dan wisselen ze van leeftijd of het zijn hele kleine nestjes , onze mini maat doodles geven ook mini nestjes van 4 pups en dat is natuurlijk heel anders als er 3 nestjes liggen van 12 pups die binnen 1 week zijn geboren.

Onze visie is open en eerlijk naar de buitenwereld toe , ja we hebben een kvk nummer en een btw nummer buiten het feit dat dit verplicht is door de wet is  het in mijn ogen ook een teken dat je alles goed wil doen, en ja ik krijg btw terug van bepaalde zaken ( helaas niet het onderkomen) maar daar staat ook tegenover dat ik ook 21% moet betalen van elke euro waar de hond of andere dingen wordt verkocht. Ook moet ik 45% inkomstenbelasting afdragen en 4.7% ziektekosten even voor iedereen die denkt dat we er rijk van worden.

Wel jammer dat mensen met vragen niet gewoon naar ons toe komen om dingen te weten maar zelf een mening hebben

Ja we vragen een aanbetaling en dat is omdat wij 1 van de weinige zijn in NH en dat mensen ons zien als een soort artis en buiten mijn normale werk en gezin niet de hele dag tijd heb om mensen met het ras kennis te laten maken en dat die elders dan wat gaan kopen . Ga daar dan ook kennismaken .

Helaas zijn er nog mensen die denken dat een ALD een wonderhond is maar ook die moeten worden opgevoed en getraind.

Elk pupje die er bij ons weggaat geef ik een stukje van mijn eigen hart mee , elke pupkoper en uiteraard gastgezin mag altijd aankloppen voor tips en raad en deze probeer ik zo goed als kan bij te staan.

 

Hopelijk is iedereen nu tevreden met het stukje wat er staat , oja de foto's van de fotograaf is niet van een vriendin maar wordt gewoon betaald.

Vragen  stel ze gerust ( ik kan op mijn oude account helaas niet meer inloggen dus dan maar als gast) het is een lang antwoord geworden maar blijkbaar moet dat.

 

 

 

 

 

Elsbeth (Gast)

Fijn om te lezen.
Wij hebben een Goldendoodle en ik word ook altijd verdrietig van reacties op dit forum over dat het per definitie broodf*k is.
Echt pertinent onjuist. Maar niemand moet het opvoeden onderschatten, daar ben ik het helemaal mee eens....

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  
Dat is belastingtechnisch voordelig. Er mogen van allerlei kosten in de belastingaangifte worden afgetrokken. Auto op naam van de "zaak/kennel", aftrekken van reiskosten, kosten, onderhoud en schoonmaak van "bedrijfsruimte", btw teruggave............... etc. "

 Nee, als je bedrijfsmatige activiteiten bezigt ben je in Nederland verplicht je in te schrijven bij de kvk.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Veel vragen beantwoord nu heb ik alleen weer de vraag over castreren en sterilliseren van de honden.

Wat is in de labradoodle wereld nou normaal wat dat punt betreft?

Want de gekste dingen gaan de ronde..

 

 

Zaansedoodles Monica (Gast)

Uiteraard kan ik alleen spreken over de australian labradoodle en niet over de andere,

In alle landen om ons heen worden de doodles met 7 weken geholpen , gecastreerd of gesteriliseerd dat is vanuit australie en america vanaf het begin opgestart. Als je ook een fokhond wil kopen heb je je oa aan die regels te houden je koopt een fokhond met een hele legio aan contract eisen en wil je die niet dan heb je geen hond .

dus ook de fokkers in NL hebben zich daar aan te houden want de ouder honden hebben die regels, nu hebben we sinds een paar jaar met een heleboel trekken en praten het voor elkaar gekregen dat ze alleen in NL niet meer met 7 weken worden geholpen maar dat het mag worden uitgesteld tot de hond ( eerst 12 maanden) nu 18 maanden oud is .

Zowel vroege castratie als wat later is iets voor te zeggen , ikzelf vind dat een hond met 7 weken niet onder narcose moet gaan als het niet nodig is . Het is ook bewezen dat ze de hormonen ook nodig hebben om te groeien maar dat ook hormoongevoelige kanker varianten dan geactiveert worden, om beide kanten zo goed mogelijk in te dammen en ook de regels te hanteren is er nu een leeftijd van 18 maanden.

Ja het is fijn dat niet iedereen zomaar een Labradoodle op een labradoodle gooit zonder te beseffen wat er bij komt kijken dan alleen maar de kreet mijn dierenarts vind de hond gezond , want geloof me dat is tenenkrommend ik ben nog geen da tegengekomen met rontgen ogen die alles van binnen kan bekijken.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Fijn om te weten dat vroegcastratie in NL in principe niet gebeurt bij labradoodles. Vroegcastratie wordt niet gedaan met het welzijn van de hond in het achterhoofd, dus ik ben meteen achterdochtig bij fokkers die dat doen. 

Zaansedoodles Monica (Gast)

Tot 5 jaar terug werd het wel gedaan daarna zijn er langzaamaan fokkers in het diepe gesprongen en hebben gezegd dat het anders kon.

We kregen gelukkig de kans te bewijzen dat de NL kopers zich wel aan de afspraak kon houden anders was het helaas snel weer terug gedraait. Maar ik ben absoluut blij dat het op deze manier kan, wel is iedere fokker er vrij in om zelf anders te beslissen dus helaas kom je het nog wel heel soms tegen dat een fokker vroegcastratie doet maar dat is ook meestal met een negatieve ervaring die er dan achter zit.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Tot 5 jaar terug werd het wel gedaan daarna zijn er langzaamaan fokkers in het diepe gesprongen en hebben gezegd dat het anders kon.
We kregen gelukkig de kans te bewijzen dat de NL kopers zich wel aan de afspraak kon houden anders was het helaas snel weer terug gedraait. Maar ik ben absoluut blij dat het op deze manier kan, wel is iedere fokker er vrij in om zelf anders te beslissen dus helaas kom je het nog wel heel soms tegen dat een fokker vroegcastratie doet maar dat is ook meestal met een negatieve ervaring die er dan achter zit. "

 

Het moest zeker anders; vroegcastratie bij labradoodles heeft veel te lang plaatsgevonden. De vroegcastratie was totaal niet in lijn met de gezondheid en welzijn van honden. Een hond moet totaal zijn uitgegroeid, zowel lichamelijk als geestelijk als deze wordt gecastreerd. Lichamelijk omdat anders de spier- en botvorming niet voldoende plaatsvindt. Geestelijk omdat een hond, die te vroeg wordt gecastreerd, angstig kan worden. Een hond moet eerst geestelijk stabiel zijn.

 

Wat is tegenwoordig de sanctie als een pupkoper zijn/haar hond niet laat helpen? Vroeger betekende dit een boete van 10.000 Euro.

 

Deze sanctie en überhaupt het opleggen van castratie/sterilisatie zal overigens door een rechter zo van tafel geveegd worden. De reden, die de fokkers noemen om het ras (niet erkend door de Raad van Beheer en FCI = dus een kruising) te beschermen, kan men snel doorheen prikken. Het is om de inkomsten van de labradoodle fokkers te beschermen.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Monica, wat fijn dat je zoveel uitlegt! Welke waterhond was dat waar jouw man zo'n last van had? De Italiaanse, Spaanse of Portugese?

Zaansedoodles Monica (Gast)

careana zowel de Spaanse als de Portugese , de Italiaanse wilde hij niet testen het karakter vond hij minder.

en Loesje ja er staat nog steeds een sanctie op , en even heel gek als je het niet wil moet je niet tekenen er staat niemand met een pistool te zwaaien als je komt , maar je wil wel dat wij als fokker dan de regels hanteren als er iets blijkt te zijn en je kan teruggrijpen naar het contract. Iedereen gaat met zijn volle verstand tekenen.

En dat is ook wat een rechter je zal aanrekenen als je er ophef over gaat maken, wil je dit niet dan moet je kijken naar een andere hond.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ik vind het raar dat er überhaupt wordt gewerkt met een contract waarin niet rechtsgeldige clausules zijn opgenomen. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik vind het raar dat er überhaupt wordt gewerkt met een contract waarin niet rechtsgeldige clausules zijn opgenomen.  "

 Het zou best goed zijn als er eens een proefprocedure bij de rechtbank werd gestart, dan weet je of je zoiets kunt eisen. Maar we dwalen wel af van het topiconderwerp.

 

Ik zag toevallig laatst bij een goede fokker van keeshonden dat er een gastgezin werd gezocht voor 1 reu. Alle kosten nam de fokker op zich. Dat vindt ik toch beter dan een teefje uitplaatsen. Ik zou nooit willen dat t teefje dan alleen voor de bevalling terug ging naar de fokker, als t mij gevraagd zou worden. Dan komt de fokker maar lekker bij mij als t zo ver is. 

honden page profiel --

honden foto van -

"  Het zou best goed zijn als er eens een proefprocedure bij de rechtbank werd gestart, dan weet je of je zoiets kunt eisen. Maar we dwalen wel af van het topiconderwerp.
 
Ik zag toevallig laatst bij een goede fokker van keeshonden dat er een gastgezin werd gezocht voor 1 reu. Alle kosten nam de fokker op zich. Dat vindt ik toch beter dan een teefje uitplaatsen. Ik zou nooit willen dat t teefje dan alleen voor de bevalling terug ging naar de fokker, als t mij gevraagd zou worden. Dan komt de fokker maar lekker bij mij als t zo ver is.  "

Tsja behalve dat die fokker natuurlijk ook de pups op haar manier wil socialiseren en niet iedereen dan 8 weken of langer thuis wil of kan blijven. Dan kost het het gastgezin alsnog heel veel geld. Ik vind er niks mis mee, mits het teefje echt regelmatig over de vloer komt bij de fokker en ook ruim voor de bevalling daar gaat wonen. 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

"  Het zou best goed zijn als er eens een proefprocedure bij de rechtbank werd gestart, dan weet je of je zoiets kunt eisen. Maar we dwalen wel af van het topiconderwerp. "

 

Zoiets kun je niet eisen, het is niet rechtsgeldig. 

 

En ik moet zeggen dat ik ook niet snap waarom een fokker überhaupt zoiets zou eisen. 

 

@Monica, over het stuk wat je schrijft over de aanbetaling, zo krijg je toch juist mensen die alsnog voor een pup gaan terwijl ze deze misschien niet eens meer willen? Omdat er geen klik is met de specifieke pup of andere omstandigheden? 

 

Daarbij snap ik niet waarom je enkel tijd wilt steken in mensen die ook een pup bij jou kopen. Als je liefde hebt voor het ras is het toch juist leuk zoveel mogelijk mensen in te lichten? Ik zelf heb ook al meerdere malen mensen over de vloer gehad en krijg geregeld lange mails over het ras wat ik heb, en ik ben niet eens een fokker. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Tsja behalve dat die fokker natuurlijk ook de pups op haar manier wil socialiseren en niet iedereen dan 8 weken of langer thuis wil of kan blijven. Dan kost het het gastgezin alsnog heel veel geld. Ik vind er niks mis mee, mits het teefje echt regelmatig over de vloer komt bij de fokker en ook ruim voor de bevalling daar gaat wonen.  "

 Ik vind er wel wat mis mee. Het verdienen van geld, het vermeerderen van puppen heeft prioriteit boven het welzijn van de hond. Zoals Heleen zei, neem dan minder honden als je t niet aan kunt.

 

Ik vind het geen 'verantwoorde fok' waar hp zo prat op gaat. Maar dat is bedrijfsmatig fokken zowizo niet in mijn ogen. Tenzij........de hond kan zijn wie hij is. Niet in kennels, gewoon bij de baas thuis etc.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  
Zoiets kun je niet eisen, het is niet rechtsgeldig. 
 
En ik moet zeggen dat ik ook niet snap waarom een fokker überhaupt zoiets zou eisen. 
 

 Ik ben het met je eens dat je t niet kunt eisen. Een hond is een product, een eigenaar mag zelf weten wat hij met zijn gekochte product doet.

 

Maar, de pupkopers tekenen wel. Ik ben benieuwd wat de rechter dan belangrijker acht, de geldigheid van het contract, of de handtekening onder de afspraak.

 

Of zijn er al procedures geweest over dit onderwerp?

honden page profiel --

honden foto van -

"  Ik vind er wel wat mis mee. Het verdienen van geld, het vermeerderen van puppen heeft prioriteit boven het welzijn van de hond. Zoals Heleen zei, neem dan minder honden als je t niet aan kunt.
 
Ik vind het geen 'verantwoorde fok' waar hp zo prat op gaat. Maar dat is bedrijfsmatig fokken zowizo niet in mijn ogen. Tenzij........de hond kan zijn wie hij is. Niet in kennels, gewoon bij de baas thuis etc. "

Ik vind juist dat op deze manier de hond wél kan zijn wie hij is, zonder in een kennel te hoeven zitten of alle aandacht te moeten delen met een hele grote roedel honden. Zo kan hij/zij lekker op cursus etc. Natuurlijk ben ik er enerzijds voor dat een fokker niet meer honden neemt dan hij aan kan. En er zijn bepaalde aantallen die ik absoluut overdreven vind en dat het dan inderdaad wel echt gaat om het geld, bij zo iemand zou ik ook zeker geen pup kopen. Een fokker met 20 honden hoeft van mij ook niet, maar ook niet een fokker die honden in een kennel heeft. Maar stel dat iemand maar 2 of 3 honden kan hebben vanwege intensieve training dan zou de lijn dus heel lastig voortgezet kunnen worden. Als zo iemand dan 2 of 3 honden in gastgezinnen plaatst, als dat mogelijk is bijvoorbeeld bij familie of vrienden, dan kan die hond zich evengoed half thuis gaan voelen bij de fokker. Er zijn natuurlijk altijd nuances. Maar ieder zijn ding 

Zaansedoodles Monica (Gast)

Iedereen mag er een mening over hebben ik ga ook niet in discussie of verdediging, vind je deze werkwijze niets ga je naar een andere fokker niemand dwingt je bij mij iets te kopen . De reden dat ik niet iedereen laat komen is dat er gemiddeld 20 mails per week is dat ze willen komen kijken en ik besteed aan ieder gezin minimaal 2 uur en dan ben ik dus 40 uur per week bezig met alleen maar kijkers . Ik heb een perfect netwerk voor mensen om te gaan kennismaken met honden die bij ons vandaan komen zonder dat ik daar zoveel uren aan kwijt ben.

Anoniem (Gast)

Ach laat gaan, men is hier echt wel anti Labradoodle.

 

Wat een gezeur over een contract, die mensen zijn toch toch met het volle verstand akkoord gegaan?

Zoveel mensen zoveel honden soorten als iedereen er maar goed voor zorgt toch??

 

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Kruising teckel en havanezerg
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^