Welke keeshond/poolhond/oertype kan buiten in een goed geïsolleerd hok buiten leven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ronald28Ronald28

Beste leden,

Helaas is mijn Duitse Herderhond een jaar terug overleden. Hij was 18 jaar oud. Hij leefde gelukkig buiten en wilde niet eens meer naar binnen. Ik had een goed geïsolleerde mega hok voor hem in de tuin en liet hem ook vaak zn gangetje gaan in mijn grote tuin. Nu is het tijd voor een nieuwe hond. Mijn hond moet helaas buiten leven, omdat mijn vriendin allergisch is voor honden. Ik vroeg me af welke soort keeshond/poolhond/oertype hond bestemd is voor het leven in een grote geisolleerde hok in de tuin. Het liefst zou ik een chow chow/shiba/samejeed/Eurasier willen. Nou is mijn vraag aan jullie: Welke keeshond/poolhond/oertypehond is bestemd voor het buiten leven in een goed geïsolleerde hok? 

Alvast bedankt voor jullie antwoorden!

 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Bestemd voor is wat ongelukkig uitgedrukt denk ik. 

Poolhonden kunnen echter wel goed tegen de kou, als je dat bedoelt. 

 

Maar met alle rassen die je opnoemt moet getraind worden, en die rassen hebben ook allemaal wel behoefte aan een "roedel"/contact.

 

Sowieso kun je een pup niet meteen van begin af aan buiten houden.... 

Misschien denken aan een herplaatser die veel ruimte nodig heeft en binnen niet functioneert? 

Zijn er best een aantal in de asiels, alleen zijn dat vaak wel herders.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Geen van de honden kan echt goed zonder de baas, maar qua vacht zullen ze t allemaal wel redden.

 

Is je vriendin allergisch voor elke hond? Dat hoeft niet namenlijk. Ik ben allergisch voor katten, maar niet voor alle. Voor mijn Eurasierkruissing was ik allergisch, voor de Keeshond niet.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik denk dat de vraag niet zozeer moet zijn welke van deze honden buiten kàn leven, maar wat dat leven zal inhouden.

Met andere woorden: wat heb jij de hond te bieden (qua tijd, energie, bezigheid)?

Wat spreekt je aan in deze rassen, hoe ziet jullie leven eruit, wat zal je dagdagelijks met de hond ondernemen, enz.

 

 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Hmm ik heb wel ervaring met chows maar ik zou ze niet buiten laten leven. Het kán wel, maar ze zijn al vrij op zichzelf en als je dan ook nog weinig contact met ze hebt lijkt me dat niet echt werken. Er wordt via de nederlandse chow chow club wel een baasje gezocht voor 2 chows, die waren gewend buiten te leven en zijn op zoek naar een nieuwe baas met hok in de tuin. Hebben nu wel een jasje aan want ze moesten kaalgeschoren omdat ze ernstig verwaarloosd waren. Maar die twee moeten het liefst samen blijven en zijn al wat ouder. Mocht je wel interesse hebben, ze zitten in het asiel in Waalwijk.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

http://www.nederlandsechowchowclub.nl/herplaatsing/411-oude-knarren-zoeken-eindbestemming

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Ik zou dat geen enkele hond aan doen, maar kan alleen ervaring delen over de shiba. En die is er niet geschikt voor om constant buiten te zitten, weg van zijn roedel (ofwel onderdanen). Je hebt grote kans dat op een dag het hok leeg is en je shiba er vandoor is gegaan. Hier maak je hem in elk geval niet gelukkig mee. 

honden page profiel Ronald28Ronald28

Bedankt voor de snelle reacties. De Shiba kan ik dus al snel afschrijven. Ik heb genoeg tijd om de toekomstige hond aandacht te geven. Aandacht zal die genoeg krijgen. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Een chow chow kun je ook afschrijven, behalve de twee herplaatsers want die zijn niet anders gewend. Maar zoals je al uit het stukje kunt opmaken gedragen deze chows zich toch nog een stukje afstandelijker dan een gemiddelde chow die in huis leeft.

 

Wat zou je dan met de hond gaan doen in de tijd die je beschikbaar hebt? En wat is "genoeg" aandacht, hoeveel uur?

honden page profiel W & B W & B 2 doggies

honden foto van W & B

Wat houdt voor jou voldoende aandacht in? 3 keer per dag een rondje of echt (bijna) hele dagen met je hond bezig zijn? Het laatste lijkt me praktisch gezien bijna onmogelijk, gezien je (misschien) ook zult moeten werken etc etc..

 

 

In mijn optiek kan je ook beter gaan kijken voor een wat oudere herplaatser die het leven buiten gewend is en die er ook weinig voor voelt om de rest van zijn leven binnen te slijten.

komt er echter wel bij, wat heb je de hond in de tuin te bieden behalve een hok? De meeste honden die buiten leven hebben wel een 'taak', meestal waken.. Zet je de hond gewoon in de tuin met een schutting erom, tja wat moet ie doen? 

 

Ik heb 2 honden, waaronder een Berner, deze kan prima buiten leven op bv een boerderij, lekker over het erf lopen..

Maar wat zou ik mijn hond ongelukkig maken wanneer ik hem hier dag en nacht in de tuin zou zetten, ondanks dat hij prima tegen de kou kan.. Hij ligt wel graag eens in de tuin, zeker wanneer het binnen, naar zijn zin, te warm wordt, maar na max een uurtje staat hij echt wel weer bij de achterdeur om lekker bij mij te komen liggen..

In een achtertuin is gewoon weinig te beleven natuurlijk..

wanneer je aan een pup begint, kan je deze niet meteen buiten zetten, dit zal je aan moeten leren. Wat bij jullie dus al lastig gaat zijn, omdat je vriendin allergisch is..

 

Maar zoals hierboven ook al gevraagd, is je vriendin allergisch voor alle honden? 

 

 

 

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester 2 doggies

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Als je vriendin allergisch is voor honden dan zou ik eerlijk gezegd nog eens goed nadenken over een nieuwe hond.

Dat betekent dat je hond constant buiten moet leven en ze zijn zo graag bij hun baasjes. Akkoord dat bepaalde rassen heel goed buiten kunnen gehouden worden, maar zoals s'avonds lekker bij de mensen liggen en een warme mand om in te slapen, dat slaat geen enkele hond af...

Ook al de activiteiten moet je dan zonder je vriendin doen : gaan wandelen, spelen, enz...Zal je vriendin het leuk vinden als je zoveel tijd zonder haar door brengt en wel met je hond ? 

 

 

 

honden page profiel jantienjantien 2 doggies

honden foto van jantien

En hoe gaat het dan met het vervoer in de auto?

Dan zitten je vriendin en de hond toch ook in een (kleine) ruimte?

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

Ik denk dat de keeshond, eurasier en samojeed te veel gezinshonden zijn om buiten te kunnen. Een akita zou misschien kunnen, maar dan vraag ik me af of het wel een goed idee is om zo'n zelfstandige hond zoveel zijn eigen gang te laten gaan.

 

iedere hond heeft aandacht van zijn baas nodig, dus ook een hond die buiten zit. Nu schrijf  je dat je vriendin allergisch is, maar mag dan helemaal niet meer binnen? Hoe ga je dat in de eerste weken doen, want een pup kan niet gelijk  buiten blijven. Dat zal je maanden moeten trainen .

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

" Ik denk dat de vraag niet zozeer moet zijn welke van deze honden buiten kàn leven, maar wat dat leven zal inhouden.
Met andere woorden: wat heb jij de hond te bieden (qua tijd, energie, bezigheid)?
Wat spreekt je aan in deze rassen, hoe ziet jullie leven eruit, wat zal je dagdagelijks met de hond ondernemen, enz.
 
  "

 Precies. Hoe zou dat voor een hond zijn om altijd buiten op een terrein te lopen en nooit binnen bij het gezin te mogen.. wat bedoel je met 'genoeg aandacht'. Je kiest ook niet de makkelijkste rasgroep uit. Ze zijn heel mooi, maar echt niet voor iedereen. Je kan misschien beter kijken naar een hondenras wat daar wat meer geschikt voor is. Misschien is dan een volwassen hond die al geleerd heeft op een terrein te leven een beter idee. Ik weet nie tof er fokkers zijn die dat doen?

honden page profiel Ronald28Ronald28

Helaas is mijn vriendin wel voor iedere hond allergisch. Met tijd bedoel ik ongeveer 3 uur per dag buiten het 5x uitlaten. Laat ik het dan maar mijn vraag veranderen: Welke soort hond kan ik het beste aanschaffen? Maakt niet uit welke ras. 

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Volgens mij hebben al een paar mensen het advies gegeven om een hond uit het asiel of andere herplaatser een plek te geven die al gewend is buiten te leven. Vaak kunnen deze honden heel moeilijk herplaatst worden en voor jou situatie misschien juist ideaal.


Of wil je perse een pup hebben?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik denk dat een herder dan het meeste geschikt is.

 

Hier is een lid Maart ,waarbij de mechelaars ook buiten in hok slapen.

Maar daar wordt écht heel veel mee gedaan hoor.  Gelukkig.

 

Persoonlijk vind ik het triest maar als je toch daar al voor beslist hebt 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Als je vriendin allergisch is voor honden dan zou ik eerlijk gezegd nog eens goed nadenken over een nieuwe hond.
Dat betekent dat je hond constant buiten moet leven en ze zijn zo graag bij hun baasjes. Akkoord dat bepaalde rassen heel goed buiten kunnen gehouden worden, maar zoals s'avonds lekker bij de mensen liggen en een warme mand om in te slapen, dat slaat geen enkele hond af...
Ook al de activiteiten moet je dan zonder je vriendin doen : gaan wandelen, spelen, enz...Zal je vriendin het leuk vinden als je zoveel tijd zonder haar door brengt en wel met je hond ? 
 
 
  "

 Eens. Is een labradoodle of een poedel of desnoods een Chinese Naakthond dan geen goed alternatief voor binnen bij de baasjes?

Ik heb weinig ervaring met allergieën, dus vraag ik het me gewoon af, of je aan 'hond' allergisch bent of aan hondenhaar?

Ik zou gewoon geen hond nemen, moest het echt niet mogen van de dokter. Maar buiten, ocharme, je gaat toch geen tv en een bank in het hondenhok zetten en daar gaan zitten???

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Vriendin buiten in het hok laten slapen en de hond binnen   

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Vind het idd geen juiste reden om voor een buitenhond te kiezen,tenzij een herplaatser die niets anders gewoon is.

Ben zelf extreem allergisch,zowel aan de haren als aan het speeksel,enz...

Er zijn verschillende rassen die dan mogelijk zijn,maar waar je vriendin dan echt moet gaan testen thuis bij de fokker of bij mensen die dit ras in huis hebben.en het karakter moet je ook aanspreken + bijbehorende vachtverzorging

Mogelijkheden:basenji,portugese,italiaanse en spaanse waterhond,barbet,ierse waterhond,poedel,Naakthonden,ierse terrier,schnauzers,maltezer,havanezer,bichon frise,coton de tuluar(of zoiets),york,enz...

Volgende forumvraag: border collie fokker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^