Flexiriem, welke lengte?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JellybeansJellybeans

honden foto van Jellybeans

Onze herder van 14 maanden is voor het eerst loops geworden. Normaal gaan we vaak in het bos of op de hei wandelen waar ze los kan rennen maar dat zit er de komende weken dus even niet in. Daarom wil ik een flexiriem kopen om haar tijdens wandelingen in het bos of park toch wat vrijheid te kunnen geven om te snuffelen.

 

Er zijn riemen van 5, 8 of 10 meter en ik weet niet wat nou handig is voor een hond die ergens tussen de 30 en 35 kilo weegt? Die van 5 meter is misschien wel erg kort maar zo'n hele lange lijn is misschien weer minder stevig? Voor de wandelingen in de buurt gebruik ik altijd de 2 meter riem dus het is echt bedoeld voor de wandelingen op plekken waar geen verkeer komt.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

" Onze herder van 14 maanden is voor het eerst loops geworden. Normaal gaan we vaak in het bos of op de hei wandelen waar ze los kan rennen maar dat zit er de komende weken dus even niet in. Daarom wil ik een flexiriem kopen om haar tijdens wandelingen in het bos of park toch wat vrijheid te kunnen geven om te snuffelen.
 
Er zijn riemen van 5, 8 of 10 meter en ik weet niet wat nou handig is voor een hond die ergens tussen de 30 en 35 kilo weegt? Die van 5 meter is misschien wel erg kort maar zo'n hele lange lijn is misschien weer minder stevig? Voor de wandelingen in de buurt gebruik ik altijd de 2 meter riem dus het is echt bedoeld voor de wandelingen op plekken waar geen verkeer komt. "

 Je kunt flexlijnen van verschillende lengtes krijgen, waarbij ook naar het gewicht wordt gekeken. Ik heb voor Charlii een flexlijn van 5 meter. Zij weegt 13 kg. Eerst dacht ik aan een flexlijn tot 15 kg maar dat werd me afgeraden. Ze heeft nu een flexlijn tot 20 kg. 

honden page profiel JellybeansJellybeans

honden foto van Jellybeans

Bedankt voor je reactie, de lijnen waar ik naar gekeken heb gaan inderdaad tot 50 kg en ik denk dat ze dat ook wel nodig heeft omdat ze best wat kracht heeft. Maar ik weet niet of 5 meter wel voldoende ruimte geeft voor een wat grotere hond, of is 8 of 10 meter juist weer onhandig in gebruik?

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Ik heb hier voor alle honden, die van 8 meter lang, en die vind ik persoonlijk het fijnst..dan hebben ze toch "alle" vrijheid, maar je hebt ze dan nog snel genoeg kort wanneer dat onverhoopt nodig mocht zijn..

 

De lijnen zijn wel stevig hoor.. ( zeker die van de giant versie L en XL)

De minimaatjes hebben wat dunnere lijnen. 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

" Bedankt voor je reactie, de lijnen waar ik naar gekeken heb gaan inderdaad tot 50 kg en ik denk dat ze dat ook wel nodig heeft omdat ze best wat kracht heeft. Maar ik weet niet of 5 meter wel voldoende ruimte geeft voor een wat grotere hond, of is 8 of 10 meter juist weer onhandig in gebruik? "

 Het makkelijke van flexlijnen is natuurlijk dat het zichzelf weer oprolt als je hond weer vlakbij je loopt. Als je hond graag flink door de bosjes struint, zou ik persoonlijk kiezen voor een kortere. Op gewone paden of op een veld is 10 meter weer ideaal voor een grote hond. 

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Ik heb een keer met zo'n ding gelopen, Diesel nam opeens een sprint, ik drukte te laat op de stop.

 

Toen hij op het eind zat was de ruk zo hard, vloog dat hele ding uit mijn hand achter hem aan. Die kwam vlak bij zijn kop tot stilstand, rolde zich natuurlijk vanzelf weer op.

 

Rot ding, was gelijk de laatste keer.

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Ik heb er voor Willem een van 5 meter, vind ik persoonlijk lang genoeg..

had er ook een van 8 meter, 1 keer meer gelopen.. Die vond ik echt te lang..

 

jij wilt hem juist gebruiken op plekken waar ik hem niet gebruik lees ik Haha dan zou ik ook een langere nemen.. 

8 of 10 meter hebben ze ook gewoon voor honden tot 50/60 kilo hoor en zijn stevig genoeg. Verder zou ik kiezen voor een met lint en niet met draad.. 

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ja precies, dat vind ik dus ook......een flexriem voor een grote hond; ik vind het echt nix.

Het punt is, als een grote hond aan een flex ineens in de sprint gaat; dan hou je dat nooit.....

Ik heb Wanda aan een lange lijn van 5 meter als ze loops is.

Nee, daarmee kan ze niet naar hartelust door de bossen draven want ze anders altijd doet. Maar dat vind ik( en zij ook, zo blijkt) niet zo erg voor die 2X per jaar. Dan lopen we gewoon wat langer, komt ze ook aan haar kilometers

Want ja, ik wil controle houden: zie ik iets waar ze van in een sprint zou kunnen gaan( een andere hond nadert bv) dan neem ik ongemerkt de lijn terug naar 2 meter en heb ik het onder controle.

Nee. Voor ons geen flex. Ook al niet omdat je dat makkelijker om je benen kunt krijgen indien uitgerold. En gaat ze dán op draf 

Dan raak ik flink gewond.......

 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Wij lopen met de Flexi Vario maat L (met lint, tot 50kg) van 8 meter. Ik ben er zeer tevreden over.  

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik heb een 8 meter lijn. Is voor honden tot 50 kg geloof ik. 

 

Ik vind het ideaal, want hij heeft het gevoel dat hij echt los is en kan gaan en staan waar hij wil, terwijl ik het gevoel heb dat ik hem kan controleren en op tijd kan bijsturen waar nodig.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik heb er eentje van 7m en een van 8m. Is een ruime lengte, vind ik zelf. Ik ben dan weer voorstander van de flexi met touw, en niet met lint. Als het hard regent, dan gaat dat lint zwaar doorwegen, waardoor het moeilijker oprolt. Zelfde met sneeuw of vriestemperaturen. Heb al gehad dat het tijdens de wandeling stijf bevroor en niet meer wilde rollen. Dat heb ik met het touw nog nooit voorgehad.

Maar goed, is gewoon mijn persoonlijke ervaring. Als je niet lang in regen of sneeuw loopt, heb je daar uiteraard ook geen last van.

Ik gebruik een flexi van het merk flexi (en geen andere goedkopere versie). Mijn honden kunnen toch behoorlijk wat kracht zetten, en 't is me nog maar 1 keer overkomen dat de lijn brak (flexi was toen al een paar jaar oud).

Ik vind het handige dingen!

 

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

" Ik heb er voor Willem een van 5 meter, vind ik persoonlijk lang genoeg..
had er ook een van 8 meter, 1 keer meer gelopen.. Die vond ik echt te lang..
 
jij wilt hem juist gebruiken op plekken waar ik hem niet gebruik lees ik Haha dan zou ik ook een langere nemen.. 
8 of 10 meter hebben ze ook gewoon voor honden tot 50/60 kilo hoor en zijn stevig genoeg. Verder zou ik kiezen voor een met lint en niet met draad.. 
  "

 en ik ben daar nu dus heeeeel blij mee 

 

Omdat TS een hond heeft die normaal losloopt lijkt me  8 meter dus idd een uitstekende keuze...

 

Mijn jongens zijn ook echte loslopers, en 8 meter geeft ze net dat beetje extra vrijheid wat je met 5 meter echt mist wanneer ze niet los kunnen ...

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

"  en ik ben daar nu dus heeeeel blij mee 
 
Omdat TS een hond heeft die normaal losloopt lijkt me  8 meter dus idd een uitstekende keuze...
 
Mijn jongens zijn ook echte loslopers, en 8 meter geeft ze net dat beetje extra vrijheid wat je met 5 meter echt mist wanneer ze niet los kunnen ... "

 

 

Dat klopt inderdaad! Ik gebruik hem voor langs groenstroken zeg maar, dan is 5 meter, naar mijn mening, lang genoeg.

 

In het bos lopen ze (meestal) lekker los! 

honden page profiel JellybeansJellybeans

honden foto van Jellybeans

Fijn, al die reacties en ervaringen! Ik denk dat ik dan voor de 8 meter ga, heeft ze wat ruimte. Alleen inderdaad oppassen dat ze niet plotseling gaat trekken aan de riem. Maar we gaan alleen in het bos wandelen waar het niet zo druk is en met overzichtelijke paden dus dat scheelt wel. 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

" Wij lopen met de Flexi Vario maat L (met lint, tot 50kg) van 8 meter. Ik ben er zeer tevreden over.   "

 Wij hebben precies deze :-)

 

Ik vond eerlijk gezegd de 5 meter net niks, aangezien hij hier altijd gebruikt wordt in het bos op op de hei waar honden niet mogen loslopen. 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti

Flexlijn met band, en geen touw voor 50kg moet volstaan. Maar ze zijn er ook voor nog zwaarder. 

En al zou je die van 10m hebben je hoeft niet de volle lengte te geven 

Dat pas je aan naar gelang de omstandigheden 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

Toen onze reu niet meer los kon, lang met lange lijn Enzo geprobeerd, maar eigenlijk niet te doen op lange wandelingen. Heb er geen grip op, snijd in mijn vingers en blijft overal haken.

 

Wilde nooit een Flexi, maar voor de lange wandelingen nu toch een. Voor beide honden zelfde aangeschaft. Teef is 34 kilo en reu 44.

 

Heb de Giant XL van 8m met lint. Deze is tot 75 kilo en echt heel erg fijn.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^