Pure paniek of...?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

Ik begrijp er niks van.. 

 

Ik was ongeveer een uurtje weg van huis omdat ik mijn nagels ging laten doen. Toen ik terugkwam trof ik werkelijk een hoopje ellende aan. Khyra lag in het hoekje van de bank te bibberen ze reageerde ook bijna niet op mij eigenlijk toen ik binnenkwam. Alleen als ik haar naam zei keek ze me voorzichtjes aan. 

 

Dit was ongeveer een uurtje geleden ik heb haar zo goed mogelijk proberen te troosten en het gaat nu al een stuk beter ze bibbert niet meer maar is nog steeds echt niet haar zelf. Ze reageert nog niet op eten (waar ze normaal altijd erg op reageert) en ook wil ze niet spelen of opstaan. Haar oren staan ook naar achter en ze tongelt af en toe nog.

 

10 minuutjes voor ik weg ging had ik wel een spiegel laten vallen, hij was niet kapot maar het is zo'n rechtop staande spiegel en het maakte best wel een lawaai. Daar was ze een beetje van geschrokken maar toen ik weg ging gedroeg ze zich helemaal normaal. 

 

Vuurwerk kan het ook bijna niet geweest zijn want ik woon in het centrum van de stad en ons apartement grenst aan een binnentuin waar niemand in kan behalve de bewoners waar nooit iemand is eigenlijk. Ik hoor hier verder ook nooit vuurwerk. 

 

Zou het dan misschien erge pijn zijn? Als dit nog een tijdje aanhoudt ga ik ook zeker met haar naar de da.. Ik maak me hier erge zorgen om. Heeft iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Gossie, grote schrik, toch geschrokken van de vallende spiegel en het alleen zijn even een paniekaanval geweest....van waar ben je, kijk het even aan, en is het zo dat de angst niet over gaat, kan je naar je dierenarts, maar wie weet nu je thuis bent dat je hond rustiger wordt, vanavond kijken of je hond wilt eten.

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

Ik woon in Breda. 

 

Het zou de spiegel inderdaad toch geweest kunnen zijn maar om de een of andere reden heb ik niet het idee dat het dat was. 

 

Ze is nu heel rustig en ze ligt tegen me aan te slapen. Maar reageert wel nog steeds heel anders dan normaal. Heel loom en traag. Ze moet eigenlijk echt nog uitgelaten ook maar ik laat haar toch maar even slapen. Ik heb toch ook het idee dat het pijn is om de een of andere reden, ik weet niet waarom maar heb zo'n voorgevoel.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti

Als ze geschrokken is kort voor je weg ging en niet volledig hersteld nog en erna toevallig buiten vuurwerk afgedtoken is.. 

Als er nog stress en of angst was en ze was erna door wat Anders nog gesvhokken.is het dubbel heftig.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti

" Ik woon in Breda. 
 
Het zou de spiegel inderdaad toch geweest kunnen zijn maar om de een of andere reden heb ik niet het idee dat het dat was. 
 
Ze is nu heel rustig en ze ligt tegen me aan te slapen. Maar reageert wel nog steeds heel anders dan normaal. Heel loom en traag. Ze moet eigenlijk echt nog uitgelaten ook maar ik laat haar toch maar even slapen. Ik heb toch ook het idee dat het pijn is om de een of andere reden, ik weet niet waarom maar heb zo'n voorgevoel. "

 als je gevoel hebt dat t pijn.kan zijn zou ik ff een dierenarts check doen hetzij ter geruststelling of vaststelling.

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

Als ze zich morgen nog steeds gek gedraagt ga ik inderdaad even naar de dierenarts. 

 

Zoals ik ook al zei vuurwerk kan het bijna niet geweest zijn want dat hoor je hier echt nooit. Het kan inderdaad wel zo zijn geweest dat er toch nog wat schrik was van de spiegel en dat er toch een ander hard geluid is geweest en dat ze toen ze alleen was daarom in paniek is geraakt. 

 

Ik blijf het toch vreemd vinden aangezien ze zich nu nog steeds vreemd gedaan en eigenlijk totaal geen angstige hond is. Ik heb haar nog nooit zo gezien in ieder geval en er zijn al wel hardere knallen of engere dingen in haar buurt geweest.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Als je zegt dat ze normaal geen angstige hond is kan ik me niet voorstellen dat ze zo heftig reageert op een spiegel bv. 

 

Misschien toch pijn. Als het vaker gebeurt zeker naar de Da, maar ik zou het voor nu gewoon even aankijken. En het erbij laten als dit eenmalig was.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Dubbel 

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

" Als je zegt dat ze normaal geen angstige hond is kan ik me niet voorstellen dat ze zo heftig reageert op een spiegel bv. 
 
Misschien toch pijn. Als het vaker gebeurt zeker naar de Da, maar ik zou het voor nu gewoon even aankijken. En het erbij laten als dit eenmalig was. "

 Precies, daarom vond ik het dus ook al zo raar. Ze was ook niet eens zo erg geschrokken van de spiegel en toen ik weg ging uit huis gedroeg ze zich helemaal normaal dus ik weet ook niet of dat er mee te maken heeft gehad. 

 

Ik ben net ook even 5 minuten de deur uit gegaan en een camera aangezet om haar te filmen en ze was toen ook weer vrij onrustig. Op het filmpje gaf ze constant kalmerende signalen en toen ik terug kwam was ze ook een beetje half bibberig. 

 

Jammer dat ze niet kunnen praten.. Kan er echt mn vinger niet opleggen.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Misschien pijn gehad toen je wegging en dat ze dat er nu aan linkt. ik probeer met je mee te denken.

 

Lijkt me wel enorm sneu om je hondje zo te zien. hopelijk gaat het snel beter.

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

Fijn dat je meedenkt ja! 

 

Het is inderdaad echt niet fijn om dr zo te zien. Nu ik er ben is ze wel gewoon rustig. Moet vanavond eigenlijk naar de verjaardag van mn oma, maar weet niet of ik het ga overslaan of ik haar gewoon meeneem. 

 

Zo lang alleen laten is op dit moment zeker geen optie maar ik denk ook niet dat ze gediend is van een drukke verjaardag..

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Vuurwerk kan heel goed hoor, je zegt dat je het daar nooit hoort maar er hoeft er maar 1 toevallig bij jullie in de buurt zijn geweest die het afsteekt

 

Verder ik probeer mee te denken.. loops? Schijnzwanger?

 

Hoop dat het snel beter gaat

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

" Vuurwerk kan heel goed hoor, je zegt dat je het daar nooit hoort maar er hoeft er maar 1 toevallig bij jullie in de buurt zijn geweest die het afsteekt
 
Verder ik probeer mee te denken.. loops? Schijnzwanger?
 
Hoop dat het snel beter gaat "

 Ze is wel een tijd geleden gecastreerd omdat ze heel erg veel last had van de loopsheid en schijnzwangerschap. Ze was ontzettend fel (zelfs naar mensen terwijl dit echt niet raseigen en ook niet bij haarzelf past) dit zat net in een stijgende lijn.

 

Zou het daardoor kunnen komen? Ik weet het niet. Misschien door de hormoonveranderingen dat ze nerveus is geworden maar zo plots? Heb voorheen niks gemerkt.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

"  Ze is wel een tijd geleden gecastreerd omdat ze heel erg veel last had van de loopsheid en schijnzwangerschap. Ze was ontzettend fel (zelfs naar mensen terwijl dit echt niet raseigen en ook niet bij haarzelf past) dit zat net in een stijgende lijn.
 
Zou het daardoor kunnen komen? Ik weet het niet. Misschien door de hormoonveranderingen dat ze nerveus is geworden maar zo plots? Heb voorheen niks gemerkt. "

 Dat weet ik niet precies, de hormoonveranderingen kunnen invloed hebben, maar zo plots vind ik wel apart

Ik weet het verder ook niet, hoop dat iemand anders nog iets zinnigs kan toevoegen

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

Ik wil jullie even updaten. Het ging langzaam aan weer wat beter met Khyra ze heeft heel lang geslapen en had niet echt ergens zin in. Eten was ze dan wel weer voor te porren. 

 

Ik ben vanochtend naar school gegaan en mn moeder was thuis tot 11 en die zei dat alles goed ging dat ze alleen buiten nog wat nerveus was. Om 1uur kwam ik weer thuis en ze lag in haar bench te slapen. Toen ik binnenkwam werd ik niet bestormd zoals gewoonlijk maar ze bleef rustig liggen maar oogde zeker niet angstig. 

 

Ik was naar de woonkamer gegaan, bench staat in de hal deur staat altijd op en na 10 minuten kwam ze met een speeltje aanzetten en wilde ze weer spelen dus dat is een heel goed teken. 

 

Ik denk dat ze misschien toch een beetje ziekig is geweest, mn moeder zei namelijk ook dat ze wat diarree had toen ze haar uitliet. 

 

Maar gelukkig zit er nu weer een stijgende lijn in.'We doen alles gewoon even rustig aan voor een paar daagjes. Heel erg bedankt voor het meedenken ook allemaal!

Volgende forumvraag: Ontstekingen en artrose..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^