Tips om kauwen interessant te maken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ilse met haar schatjes: Binny & StoetelIlse met haar schatjes: Binny & Stoetel

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

 

Edit: ik vond het onzin om een nieuw topic te openen voor een vraag, vandaar dat er reacties staan die niet van toepassing zijn op de nieuwe vraag. In het kort Hoe kan ik Binny motiveren te gaan kauwen? Ik moet nu al haar bot vast houden en ze krijgt al van alles maar is er nog een tip om haar echt een drang ter geven te gaan kauwen? Misschien insmeren met een of ander spulletje?

-----------------

 

 

hoi iedereen!

Een tijdje terug had ik al een topic geopend over Binny's tandproblemen. Ze heeft namelijk heel veel last van tandplak. Nu poetsen we veel en heeft ze wat een en ander om de tandplak te verminderen, maar ik wil toch eens kijken naar ander voer. Waarom nu pas? Nou ze had een periode dat ze te dun was (achteraf kwam het doordat haar brokken te groot waren). Ze was echt echt heel dun. Op aanraden van de fokker ben ik proplan gaan geven. Ze at weer (!) en nu zijn we een anderhalf maandje verder en Binny wat spek rijker en nu wil ik graag kijken naar ander voer waar ze hopelijk ook een stuk minder tandplak van krijgt.

 

 

Dus:

Binny eet nu proplan (vis en kip) wij willen geen KVV of Barf geven. Ik woon bij mijn moeder en die wil dat niet geven + Binny laat heel vaak vlees staan (we hebben het wel eens uitgeprobeerd, ook verschillende merken).

Prijs speelt niet helemaal mee maar toch wil ik niet de hoofdprijs betalen als je begrijpt wat ik bedoel. 

Nou kom maar op! 

Groetjes

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

als ze gevoelig is aan tandplak, maakt het voer niet uit.
Ik zou dus tanden poetsen en eventueel zeewierpoeder door het eten doen.

honden page profiel VerwijderVerwijder 3 doggies

honden foto van Verwijder

Je hebt van royal canin een speciale dental versie.
Daarbij is de vorm en groote van het brokje aangepast zodat dit langs het tand oppervlak schuurt. Ook wat aangepaste ingredieten die helpen vooorkomen.

Nou ben ik geen rc fan maar dit is het enige qua voeding wat ik kan bedenken.

http://www.medpets.nl/royal+canin+dental+hond/?gclid=CKOby9DH7NACFUa3GwodkD4B3Q

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

Ik geef nu friskies korrels en we poetsen om de 2dagen lilly haar tanden 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Bij ons hielp een heel groot kauwbot, van huis, ik heb elandhuid vanwege allergie, maar er bestaan genoeg huiden om te kauwen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Blijven poetsen, je hebt bij de dierenwinkel speciale vingerdoekjes om te poetsen met heel goed resultaat, en wat Maart aanhaalt, zeewier ieedere dag door het voer, krijgen ze hier ook iedere dag.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

DursyDog Zeewier Zeewier biedt stoffen die belangrijk zijn voor een goede haarstructuur en lijkt een gunstig effect te hebben op de pigmentatie van de vacht. Vooral bij honden met een donkere vacht kan zeewier bijdragen aan een diepe kleur en stralende glans. Zeewier is één van de rijkste natuurproducten als het gaat om het brede scala aan mineralen, sporenelementen en aminozuren. Zeewier ondersteunt de stofwisseling en het immuunsysteem en heeft een direct effect op de vitaliteit, uitstraling en prestaties.                      Daarnaast is zeewier goed voor het gebit van uw hond. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 85% van de volwassen honden gebits- of tandvleesproblemen heeft! Zonder goede gebitsverzorging ontstaat er tandplak en later tandsteen. Tandplak zit vol bacteriën die ontstekingen aan het tandvlees kunnen veroorzaken, met als gevolg los zittende tanden en mogelijk ook tandverlies. Een slechte adem, moeilijk kauwen en gevoelig tandvlees zijn aanwijzingen voor gebitsproblemen. Uit onderzoek is gebleken dat zeewier het ontstaan van tandplak en tandsteen verminderd. Tevens helpt zeewier bij het oplossen van reeds bestaand tandplak.                            Grofheid en pluisjes Zeewier is een natuurproduct en de grofheid kan per oogst iets verschillen. Ook zitten er soms gele pluisjes in ons IJslands Zeewier, dat zijn de vezels van de zeewierplant. Normaal gesproken worden deze vezels eruit gezeefd maar een enkele keer komt het voor dat deze nog wel in het eindproduct zitten. De pluisjes lijken een beetje op glaswol, maar maakt u zich geen zorgen: ze zijn volkomen veilig en zitten aan elke zeewierplant. Gebruik Geef 5-10 g per dag door het voer. Het meegeleverde maatschepje 5 ml bevat ca. 5 gram.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dit merk geef ik iedere dag aan mijn honden het is een goed en goedkoop product, je hebt het in pondjes en kiloos, per kilo is het goedkoper, een aanrader.....via online kopen...google...

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" DursyDog Zeewier Zeewier biedt stoffen die belangrijk zijn voor een goede haarstructuur en lijkt een gunstig effect te hebben op de pigmentatie van de vacht. Vooral bij honden met een donkere vacht kan zeewier bijdragen aan een diepe kleur en stralende glans. Zeewier is één van de rijkste natuurproducten als het gaat om het brede scala aan mineralen, sporenelementen en aminozuren. Zeewier ondersteunt de stofwisseling en het immuunsysteem en heeft een direct effect op de vitaliteit, uitstraling en prestaties.                      Daarnaast is zeewier goed voor het gebit van uw hond. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 85% van de volwassen honden gebits- of tandvleesproblemen heeft! Zonder goede gebitsverzorging ontstaat er tandplak en later tandsteen. Tandplak zit vol bacteriën die ontstekingen aan het tandvlees kunnen veroorzaken, met als gevolg los zittende tanden en mogelijk ook tandverlies. Een slechte adem, moeilijk kauwen en gevoelig tandvlees zijn aanwijzingen voor gebitsproblemen. Uit onderzoek is gebleken dat zeewier het ontstaan van tandplak en tandsteen verminderd. Tevens helpt zeewier bij het oplossen van reeds bestaand tandplak.                            Grofheid en pluisjes Zeewier is een natuurproduct en de grofheid kan per oogst iets verschillen. Ook zitten er soms gele pluisjes in ons IJslands Zeewier, dat zijn de vezels van de zeewierplant. Normaal gesproken worden deze vezels eruit gezeefd maar een enkele keer komt het voor dat deze nog wel in het eindproduct zitten. De pluisjes lijken een beetje op glaswol, maar maakt u zich geen zorgen: ze zijn volkomen veilig en zitten aan elke zeewierplant. Gebruik Geef 5-10 g per dag door het voer. Het meegeleverde maatschepje 5 ml bevat ca. 5 gram. "

 behalve als je hond het aan zijn schildklier heeft

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Bij onze dames maakt het voer niet zoveel uit. Toen we een tijdje geen kauw-dingen voor ze hadden liggen zag je dat ze tandplak kregen (graanvrij voer en ze krijgen nooit snacks), maar zodra ze weer wat te kauwen hadden was het binnen no-time weg. 

 

Ze krijgen hier hertengewei om lekker op te kauwen. Dat is redelijk hard, maar onze dames knagen/schrapen er echt op en nemen het niet tussen hun kaken om het te proberen kraken ofzo, dus dan is het prima.

Kauwspul werkt hier dus goed!

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Mijn hond zelf heeft totaal geen tandplak en eet in de ochtend acana brokken grassland en in de avond kvv. Ze krijgt ook elke dag kauwmateriaal als runderkophuid runderstrotten hertenoren. Verder doe ik niks aan haar tanden. Zelfs de dierenarts stond te kijken van haar prachtig gebit. Die dacht dat ik elke dag poetste. 

 

Dus het is wel belangrijk Binny iets heeft was hij lekker op kan kauwen en ook even mee bezig is.

 

Acana is graanvrij en verder wel een goed voer. Dus misschien iets om te proberen. Je zou ook de vers gestoomde bakjes van renske erbij kunnen geven. Is zolang het dicht is buiten de koelkast te bewaren. Mijn hond krijgt die bakjes ook een paar per week. Jou hond is een stuk kleiner dus dan doe je er ook langer mee. Na opening wel in de koelkast bewaren.

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Het vervelende bij Binny is dat ze niet echt een goede knager is. Hertengewei zou ik echt hele kleine stukjes moeten of heel dun opgerold. Het enige waar ze echt goed van eet is een runderkophuid. 

 

Dat zeewier klinkt interessant. Moet ik nog ergens op letten? en dat is echt poeder of sliertjes? 

honden page profiel floortjefloortje 3 doggies

honden foto van floortje

Vanwege het zeewier volg ik even.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Kleine honden hebben meer aanleg voor tandplaque en daardoor ook cariës.

 

Casper krijgt genoeg kauwwerk in de vorm van runderhuid, runderkophuid, bullenpezen, gedroogde runderpens, gedroogde runderoren. De ene dag heeft hij meer belangstelling voor kauwwerk dan de andere.

 

Verder krijgt hij per dag een half theelepeltje gedroogd zee-algenmeel.

http://www.zooplus.nl/shop/honden/voersupplement/huid_haar/hokamix/140067

 

Ik poets Casper zijn tanden ongeveer om de dag. Of smeer zijn tandjes in met Tropiclean clean teeth gel.

http://www.medpets.nl/tropiclean-fresh-breath-clean-teeth-gel/

 

 

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

" Kleine honden hebben meer aanleg voor tandplaque en daardoor ook cariës.
 
Casper krijgt genoeg kauwwerk in de vorm van runderhuid, runderkophuid, bullenpezen, gedroogde runderpens, gedroogde runderoren. De ene dag heeft hij meer belangstelling voor kauwwerk dan de andere.
 
Verder krijgt hij per dag een half theelepeltje gedroogd zee-algenmeel.
http://www.zooplus.nl/shop/honden/voersupplement/huid_haar/hokamix/140067
 
Ik poets Casper zijn tanden ongeveer om de dag. Of smeer zijn tandjes in met Tropiclean clean teeth gel.
http://www.medpets.nl/tropiclean-fresh-breath-clean-teeth-gel/
 
  "

 Dankje! Hier heb ik echt veel aan!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Toch eens die Tropiclean proberen misschien?

 

Ik weet niet of verandering van voer veel gaat uitmaken..

die je nu geeft is geen geperste brok toch?

 

Heb je wel eens kalkoennekken gegeven? Die vallen hier heel erg in de smaak en je kunt ze ook in kleinere stukjes snijden

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Het vervelende bij Binny is dat ze niet echt een goede knager is. Hertengewei zou ik echt hele kleine stukjes moeten of heel dun opgerold. Het enige waar ze echt goed van eet is een runderkophuid. 
 
Dat zeewier klinkt interessant. Moet ik nog ergens op letten? en dat is echt poeder of sliertjes?  "

 Een poeder wat je over het eten doet.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Je zou eens kunnen kijken naar de VOL brok van Darf. 

 

Verder voor lekker te knabbelen een konijnenoor of lamsoor. Puck vind deze heerlijk, zijn ook niet zo hard en voor onze kleine hondjes veel prettiger te kauwen dan harde dingen. 

 

Verder is blijven poetsen wel belangrijk denk ik.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

De Tropiclean producten zijn nu ook bij Intratuin te koop.

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

" Toch eens die Tropiclean proberen misschien?
 
Ik weet niet of verandering van voer veel gaat uitmaken..
die je nu geeft is geen geperste brok toch?
 
Heb je wel eens kalkoennekken gegeven? Die vallen hier heel erg in de smaak en je kunt ze ook in kleinere stukjes snijden "

Het zijn eigenlijk meer de plekken waar ik met de tandenborstel slecht bij kan en dus ook met mijn vinger. Vandaar dat ik denk goh misschien eens ander voer proberen. 

 

Nee geen geperste brok. 

Kalkoen nek nog nooit geprobeerd, ik zal er eens naar kijken.

honden page profiel FranFran 3 doggies

honden foto van Fran

Wij gebruiken altijd Dentastix, geen idee of jullie dat in Nederland ook hebben.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Wij gebruiken altijd Dentastix, geen idee of jullie dat in Nederland ook hebben. "

 

Moet je even de ingrediënten bekijken .

Zo goed helpen ze niet tegen tandplak. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

" Het zijn eigenlijk meer de plekken waar ik met de tandenborstel slecht bij kan en dus ook met mijn vinger. Vandaar dat ik denk goh misschien eens ander voer proberen. 
 
Nee geen geperste brok. 
Kalkoen nek nog nooit geprobeerd, ik zal er eens naar kijken. "

 

lastig! Je wil ook niet dat ze weer gebitsreiniging moet he

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

"  Een poeder wat je over het eten doet. "

 Oke dankjewel! 

 

Ruby: lams- en konijnenoren krijgt ze al. Die brokken lijken me wel wat eigenlijk! 

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

"   lastig! Je wil ook niet dat ze weer gebitsreiniging moet he "

 Nee Haha, beter voorkomen als genezen. Ik ken iemand die 2x per jaar haar hond zijn tanden laat reinigen. Nou dat gaat me dan toch wel iets te ver hoor. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

"  Nee Haha, beter voorkomen als genezen. Ik ken iemand die 2x per jaar haar hond zijn tanden laat reinigen. Nou dat gaat me dan toch wel iets te ver hoor.  "

 

Wij hadden vroeger een trimster voor Plukkie en daar zat dat standaard in het trimpakket. De tandjes werden nagelopen en evt met zo'n krabbertje schoongemaakt. 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

"  
Moet je even de ingrediënten bekijken .
Zo goed helpen ze niet tegen tandplak.  "

 mee eens. helpt niet tegen tandplaque, maar veroorzaakt dit eerder 

citaat

samenstelling
Voor kleine honden:

granen, plantaardige bijproducten, mineralen (o.a. 2,5% natriumtripolyfosfaat), vlees en dierlijke bijproducten, plantaardige proteïne-extracten, olie en vetten.

Additieven per kg

Voedingsfysiologische toevoegingen:

zinksuflaat (heptahydraat) 1045 mg, rund aroma 843 mg, kip aroma 572 mg, zonder kunstmatige geur- en kleurstoffen.

einde citaat

Bron: http://www.zooplus.nl/shop/honden/kauwsnack/gebitsverzorging_snacks/pedigree/565813

Niet bepaald een natuurlijk product met zinksulfaat en zonder rund en kip; wel de aroma's hiervan.

 

Bij mijn Kooikerhondje haalde ik plaque weg met een tandenkrabber

Afbeeldingsresultaat voor krabber tanden hond

 

honden page profiel CareandoCareando 3 doggies

honden foto van Careando

" als ze gevoelig is aan tandplak, maakt het voer niet uit.
Ik zou dus tanden poetsen en eventueel zeewierpoeder door het eten doen. "

 Pas op met zeewier, daar zit jodium in en de schildklier gaat dan sneller werken. Maximaal 1 a 2 koffielepels per week!

Ik heb zelf IJslands zeewier, dat is het zuiverste wat je kunt krijgen, die halen het uit een stuk zee waar nauwelijks verontreiniging is.  Zit boordevol met allerlei mineralen. Je kunt het online bestellen of kopen in een zaak waar ze benodigdheden voor paarden verkopen. Er zit ook iets in dat IJslandse zeewier dat goed is voor de aanmaak van kraakbeen.

 

Een graanvrije brok helpt tanplak vaak al aardig te voorkomen en een paar keer per week een natuurlijke knabbel zoals een stuk gedroogd kopvlees, een gedroogd lams- of runderoor en natuurlijk bullepeesjes doen ook wonderen tegen tandplak en aanslag op de tanden.

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

"  
Wij hadden vroeger een trimster voor Plukkie en daar zat dat standaard in het trimpakket. De tandjes werden nagelopen en evt met zo'n krabbertje schoongemaakt.  "

 Oh dat zou ook heel handig zijn, helaas doen de trimmers in mijn buurt dat niet. 

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

"  Pas op met zeewier, daar zit jodium in en de schildklier gaat dan sneller werken. Maximaal 1 a 2 koffielepels per week!
Ik heb zelf IJslands zeewier, dat is het zuiverste wat je kunt krijgen, die halen het uit een stuk zee waar nauwelijks verontreiniging is.  Zit boordevol met allerlei mineralen. Je kunt het online bestellen of kopen in een zaak waar ze benodigdheden voor paarden verkopen. Er zit ook iets in dat IJslandse zeewier dat goed is voor de aanmaak van kraakbeen.
 
Een graanvrije brok helpt tanplak vaak al aardig te voorkomen en een paar keer per week een natuurlijke knabbel zoals een stuk gedroogd kopvlees, een gedroogd lams- of runderoor en natuurlijk bullepeesjes doen ook wonderen tegen tandplak en aanslag op de tanden. "

 Heb je misschien een link voor de zeewier die jij mij zou aanraden? 

En bedankt voor je reactie!

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Baco wilt niet meer eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^