Welkom Darko - Darko zijn avonturen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik heb geen idee hoe je een hond kan leren grommen, maar ik denk dat het niet nodig is hoor Darko is van zichzelf al indrukwekkend genoeg. En ik denk dat als het echt nodig is een hond vanuit zichzelf wel gaat grommen of blaffen?

 

Knap dat het met de konijnen ook al wat beter gaat.

 

 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Wat doet Darco het toch goed. En wat Dobry al aangeeft denk ik ook dat Darco uit zichzelf bij onraad gaat grommen of blaffen.  Mijn hond is ontzettend lief na vreemde mensen zal nooit zomaar wat doen maar toen er iemand ineens uit de bosjes kwam terwijl daar nooit iemand uit de bosjes komt ging ze tegen die persoon ook grommen en blaffen.  Ik kon aan haar houding van te voren al zien dat er iets in de bosjes was zonder dat ik verder iets zag. Dus haar ook aangelijnd  meteen.

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

Mja ik weet niet of Darko dit zou doen.. Hij is nogal een allemansvriend. Maar ik zal nog wel zien of ik het hem ga leren of niet. Dit is zowiezo nog niet voor nu.

 

Vandaag had ik een hele dag school en ik ben thuis gekomen met enorme hoofdpijn dus vandaag doen we het rustig aan. Ons mama was vandaag dus een hele dag bij de hondjes en ze hebben blijkbaar heel braaf geweest!

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Vervelend die hoofdpijn, maar wel fijn dat de hondjes braaf waren.

 

Ik denk dat Darko ook al is hij nog zo'n allemansvriend, bij onraad toch echt wel gromt hoor zeker als hij wat langer bij je is.

 

Aan Jenna zie ik trouwens ook aan haar houding als ze iets opmerkt in de bosjes (meestal een kat of een egel, een keer een wasbeertje, maar ook eens een vrouw die hier het kattenvrouwtje genoemd wordt en voedsel voor zwerfkatten op bepaalde plaatsen verstopt), ze wordt dan heel alert en gespannen.

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

Zo, ik heb net een aantal 'regels' op papier gezet ivm Darko.

Met kerst komen er familie en vrienden eten en daarom heb ik toch maar wat dingen op papier gezet. 

Dit papier krijgt iedereen onder zijn neus bij binnenkomst en ik hoop dat ze zich er aan gaan houden... Anders word het nog een heel gedoe die avond.

Er staan enkel basis zaken op het papier zoals; eten gebeurd enkel aan tafel, geen commando's geven, kinderen mogen niet zonder toezicht de honden knuffelen, ...

 

Darko is nog steeds zijn blije zelf! Ik ben al een paar dagen niet meer gaan wandelen en ik heb toch de indruk dat dit beter is voor hem momenteel. Hij is veel rustiger en minder snel overprikkeld. Dus we gaan het nu even aanzien. Zowiezo met de drukke feestdagen lijkt het me niet zo aangenaam voor hem om al die drukte mee te maken en dan daar boven op nog eens al die indrukken tijdens het wandelen. 

Hopelijk na de feestdagen terug fijn gaan wandelen 

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Zo, ik heb net een aantal 'regels' op papier gezet ivm Darko....
 ....Hopelijk na de feestdagen terug fijn gaan wandelen 
  "

Fijn dat het zo goed gaat met Darko!  En slim om regels op papier te zetten  

Uit nieuwsgierigheid (geen oordeel of wat dan ook), hoe doen jullie het dan met zijn energie als je niet wandelt? En waar doet hij dan zijn behoefte? In de tuin?

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

" Fijn dat het zo goed gaat met Darko!  En slim om regels op papier te zetten  
Uit nieuwsgierigheid (geen oordeel of wat dan ook), hoe doen jullie het dan met zijn energie als je niet wandelt? En waar doet hij dan zijn behoefte? In de tuin? "

 Hier is het de gewoonte dat ze hun behoefte in de tuin doen. Dit omdat we voornamelijk met oudere honden zitten. We hebben een extreem grote tuin.

Het plan is dat we 1 a 2x per dag gaan wandelen (hangt er vanaf) en dan gaat Darko nog mee naar de paarden waar hij op de weides kan rondcrossen. Het plan is ook dat we omdat we met ons Zorah zitten (die niet zo lang kan wandelen) dat we met de 3 honden gaan wandelen en dan later nog eens enkel met Wezzel en Darko zodat Zorah toch haar snuffel heeft gehad maar dat ze niet te ver moet wandelen. 
Elke week gaan we ook een leuke uitstap doen: naar het bos, losloopveld,....

 

Zijn energie is echt enorm laag. Hij slaapt het merendeel van de dag. Ik verschiet hier zelf ook van! Ik had gedacht dat hij echt nood ging hebben aan heel veel fysieke uitdaging maar eigenlijk is dit niet zo... (momenteel toch niet)  hij heeft meer nood aan mentale uitdaging.

Nu ik denk persoonlijk wel dat dat nog gaat veranderen eens we wat verder zijn. (hoop ik want ik wandel héél graag!) 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

"  [uitleg] "

 Ahh oke! Dank je voor de uitleg  Je zou inderdaad verwachten dat Darko (zijn ras iig) hier niet echt voldoende aan zou hebben vandaar dat ik heel benieuwd was! Fijn dat jullie echt kijken naar hun individuele behoeftes.

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

"  Ahh oke! Dank je voor de uitleg  Je zou inderdaad verwachten dat Darko (zijn ras iig) hier niet echt voldoende aan zou hebben vandaar dat ik heel benieuwd was! Fijn dat jullie echt kijken naar hun individuele behoeftes. "

 Ja inderdaad! Ik had verwacht dat we met een bommetje in huis zouden zitten als we niet gingen wandelen maar het tegendeel is waar! Hij is veel rustiger!

Ik denk dat het gewoon nog te snel is voor hem om te gaan wandelen. Hij heeft dit ook nooit gekend dus misschien is het daarmee?

 

Stilletjes hoop ik toch dat we lekker lange wandelingen kunnen maken want dat is echt iets wat ik graag doe. De wereld al wandelend met je beste vriend ontdekken.. wat is er nu mooier dan dat?

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

"  Ja inderdaad! Ik had verwacht dat we met een bommetje in huis zouden zitten als we niet gingen wandelen maar het tegendeel is waar! Hij is veel rustiger!Ik denk dat het gewoon nog te snel is voor hem om te gaan wandelen. Hij heeft dit ook nooit gekend dus misschien is het daarmee?
 
Stilletjes hoop ik toch dat we lekker lange wandelingen kunnen maken want dat is echt iets wat ik graag doe. De wereld al wandelend met je beste vriend ontdekken.. wat is er nu mooier dan dat?
  "

 Hm ja dat zou het ook heel goed kunnen zijn, omdat hij niet beter weet. Ik denk dat als je het langzaam opbouwt je op ten duur echt wel een wandelvriend kan vinden in hem! 

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

snel tussendoor even een update van onze knappe man!

 

Wat een droomhond!

Met kerst kwam er familie en vrienden eten. Op voorhand dus wat regels opgesteld maar er waren ook kinderen bij en dit is altijd moeilijk. Darko heeft het schitterend gedaan!

 

We hebben zo'n poortje tussen de keuken en woonkamer dus heb hem eerst iets te kauwen gegeven in de keuken en gezorgd dat iedereen binnen was en neerzat, tegen dan was Darko zijn kauwsnackje op en heeft hij dag gaan zeggen. Dit ging zo goed!

Hij was zo rustig en vriendelijk! Hij heeft geen enkele keer willen happen naar de mensen hun armen/handen! 
Het enige dat hij gedaan heeft is de mensen een flinke likbeurt gegeven 

Tussen het aperitiefje en het voorgerecht heb ik hem even in de keuken gezet om te slapen. Na 2min was hij helemaal K.O hihi

Hij heeft dan flink een half uur door geslapen in de keuken en dan heeft hij vriendelijk gevraagd of hij terug naar de woonkamer mocht dus heb ik hem er terug bij gehaald. Hij is dan zo bij iedereen gaan ruiken van 'ben jij het nog steeds?' 'ken ik jou?' en dan is hij tegen mijn stoel komen liggen en heeft hij verder geslapen!

 

Enkel toen de kindjes moe werden werd Darko ook een beetje 'lastig' maar dit hebben we goed kunnen begeleiden!

Toen alle mensen weg waren is hij als een blok in slaap gevallen in de zetel en ik moest hem wakker maken voor zijn laatste plasje. Na dat hij dan terug binnen was is hij terug op zijn plaatsje gaan liggen en terug in slaap gevallen en hij heeft door geslapen tot een uur of 9

 

Ik had dit niet kunnen hopen! Maar hij heeft het echt zo goed gedaan!

Trots op den Darkonius!

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

je pakt het hartstikke goed aan wat fijn dat het zo goed gegaan is met de visite

 

ik denk dat veel herplaatsers in het begin veel rust nodig hebben,het is ook nogal wat allemaal en dat maakt het dan gelijk ook weer makkelijker voor iedereen.

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

Pff ik wou gisteren een update doen van hoe flink Darko wel niet is maar dat is er niet van gekomen en hij heeft het vanacht zo uitgehangen.... 

Ik weet niet meer wat ik moet doen. 

Even de situatie schetsen; wij hebben 2 konijntjes die in een groot hok in de woonkamer zitten.

 

In de avond vaart hij dan regelmatig op de konijnen af en begint te piepen en blaffen en nr het hok te happen. Dit was dan zo'n kwartiertje en dan stopte het. 

 

Maar sinds een paar dagen is het echt niet meer te doen, dag en nacht vaart hij naar de konijnen. Ook al zitten die gewoon stil, hij zou bovenop het hok kruipen en hij hapt naar het hok.

 

Gisteren avond begon het weer dus hebben we hem steeds afgeleid. Maar toen we merkte dat hij hier gewoon een spelletje van aan het maken was heb ik hel een halsband aangedaan en elke keer dat hij blaft hem meegenomen naar de keuken zonder iets te zeggen en dan mocht hij daar 5 min 'afkoelen' 

Maar ook dat lijkt niet te werken, sterker: hij begint in mijn handen en armen te happen als ik zijn halsband wil nemen. 

 

Deze nacht is hij verschillende keren op mij komen liggen en hier was ik echt niet mee gediend. Hij mag gerust bij mij komen liggen en zijn hoofd enz op mij leggen maar hij moet niet op mij neerploffen alsof ik zijn kussen ben. Dus ik ben recht gestaan en heb hem uit de zetel gevraagd. Maar daarna begon hij weer naar de konijnen. En ik moet eerlijk zijn ik ben een paar keer mijn geduld verloren, ik was moe en ik wou slapen en ik wil gewoon dat hij mijn konijnen gerust laat. Dus hij heeft de nacht doorgebracht in de keuken met zijn kussen. Dit voor zijn rust en de mijne. Ik heb hem dan voor de rest van de nacht niet meer gehoord. Nu laat ik hem deze ochtend uit de keuken en geef hem een aai en direct happen en naar die konijnen varen... Pff ik weet het momenteel even niet meer..hij zit nu terug in de keuken in de hoop dat hij sebiet wel gewoon in de woonkamer kan zonder naar de konijnen te varen. Ik vraag me af waarom hij er zo naar toe vaart... is het overprikkeling? Of net te weinig prikkels, onzekerheid? ...... 

 

Op deze moment durf ik dus de katten er niet bij te halen want als hij dit ook doet in de avond naar de katten dan overleven zij het niet en dat is het me allemaal echt niet waard.

 

De konijnen ervaren er ook enorm veel stress door en dit is absoluut niet goed voor hen! 

 

Ps; ik wou hem net uit de keuken laten maar ik hoor dat hij aan het dromen is dus ik denk dat ik hel beter nog even laat doen

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Wat jammer dat hij plots zo moeilijk doet me de konijntjes  Ik begrijp heel goed dat dat erg frustrerend kan zijn. Ik vraag me toch af of hij niet te weinig beweging/uitdaging krijgt. Al ken ik hem natuurlijk niet, dus ik weet dat ik het vanaf hier niet echt kan inschatten. Maar als ik het goed begrijp, heeft hij de laatste tijd eigenlijk nooit meer gewandeld? Ook geen korte rondjes? Of wel?

 

Want ik merk bij mijn hondje dat zij ook na het wandelen soms wat overprikkeld is. Ze moet dan even alles afreageren en staat eventjes op niets te blaffen tot ze na een tijdje weer rustiger wordt. En toch heb ik het gevoel dat ze die wandelingen echt wel nodig heeft. Als ik niet met haar wandel door onverwachte omstandigheden merk ik echt dat ze veel vervelender doet en dat ze dat op andere manieren gaat afreageren. Ik heb haar nog niet heel lang, dus ik ben zeker geen expert, maar dat is toch mijn ervaring  

 

Mijn hondje vindt wandelen echt geweldig leuk, maar onderweg zijn er ook genoeg dingen die ze nog spannend vindt. Dat is natuurlijk ook niet altijd te controleren (als er opeens mensen zijn die vervelend doen of loslopende honden,..), maar ik denk dat het voor haar minder erg is om even overprikkeld te raken van de wandeling dan om de wandeling (wat toch echt het hoogtepunt van haar dag is) dan helemaal niet te doen. Ik weet natuurlijk niet hoe het met Darko zit, maar omdat ik eerder las dat hij toch wel genoot van het wandelen en nu zo vervelend doet tegen de konijntjes en tegen jou, moest ik hier toch aan denken

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

" Wat jammer dat hij plots zo moeilijk doet me de konijntjes  Ik begrijp heel goed dat dat erg frustrerend kan zijn. Ik vraag me toch af of hij niet te weinig beweging/uitdaging krijgt. Al ken ik hem natuurlijk niet, dus ik weet dat ik het vanaf hier niet echt kan inschatten. Maar als ik het goed begrijp, heeft hij de laatste tijd eigenlijk nooit meer gewandeld? Ook geen korte rondjes? Of wel?
 
Want ik merk bij mijn hondje dat zij ook na het wandelen soms wat overprikkeld is. Ze moet dan even alles afreageren en staat eventjes op niets te blaffen tot ze na een tijdje weer rustiger wordt. En toch heb ik het gevoel dat ze die wandelingen echt wel nodig heeft. Als ik niet met haar wandel door onverwachte omstandigheden merk ik echt dat ze veel vervelender doet en dat ze dat op andere manieren gaat afreageren. Ik heb haar nog niet heel lang, dus ik ben zeker geen expert, maar dat is toch mijn ervaring  
 
Mijn hondje vindt wandelen echt geweldig leuk, maar onderweg zijn er ook genoeg dingen die ze nog spannend vindt. Dat is natuurlijk ook niet altijd te controleren (als er opeens mensen zijn die vervelend doen of loslopende honden,..), maar ik denk dat het voor haar minder erg is om even overprikkeld te raken van de wandeling dan om de wandeling (wat toch echt het hoogtepunt van haar dag is) dan helemaal niet te doen. Ik weet natuurlijk niet hoe het met Darko zit, maar omdat ik eerder las dat hij toch wel genoot van het wandelen en nu zo vervelend doet tegen de konijntjes en tegen jou, moest ik hier toch aan denken "

 Met de feestdagen zijn we inderdaad niet buiten geweest ivm vuurwerk. ik heb de indruk hoe meer prikkels hij krijgt hoe lastiger hij is op de konijnen. 

Nu kan k het gerust nog eens proberen en hem daarna met iets lekker langer in de keuken te laten maar ik weet niet of het gaat helpen natuurlijk 

 

Wat ik zo raar vind is dat het vooral in de avond is dat hij zo lastig doet. Ik dacht eerst dat het kwam omdat het dan donker is en hij minder goed ziet maar ook al is het licht aan dan is hij nog zo extreem naar de konijnen 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Wat Syntara zegt, ik denk ook dat Darko te weinig beweging krijgt nu je niet meer met hem wandelt. Daardoor uiten sommige honden zich dan uiterst vervelend. 

Als ik jou was zou ik weer met hem gaan wandelen en wat je zelf al benoemd hem daarna lekker met een Kong oid op een rustige plek laten liggen om bij te komen van alle prikkels.

Succes! Het komt vast goed 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Meer beweging, meer prikkels, al is goede beweging zonder stressprikkels natuurlijk wel heel goed. De konijnen lijken dan toch na een dag vol prikkels teveel voor hem.

 

Wat ik denk, ook door het op jou springen, dat hij nog heel erg onzeker is over zijn plekje in huis. Misschien heb ik het mis, maar Lola deed in het begin ook zo, zij was een hond die echt met beleid aangepakt moest worden dus heb ik haar altijd rustig toegesproken en geprobeerd te kalmeren want ik had het idee dat ze dit vanuit een bepaalde spanning deed en het nog niet helemaal vertrouwen hebben in de mensen, en haar situatie. Later eenmaal goed gewend, is dit gedrag helemaal overgegaan.

 

Ik weet natuurlijk niet of dit bij jullie ook zo is, maar ik zou teruggaan proberen vertrouwen te winnen en de time out laten, op zich een goede taktiek, maar hij lijkt het vertrouwen in je te verliezen.

 

Wat ik zelf zou doen is de konijntjes in een andere kamer te zetten waar Darko niet komen mag. Misschien alleen tijdelijk totdat hij en jij tot rust gekomen zijn.

Of kijken of je met een goede timing iets kan bereiken, dus niet afwachten en achteraf de time out geven, maar voordat hij bij de konijntjes is hem vrolijk bij je roepen en hem belonen, door een spelletje, een aai, een aardig woordje, iets lekkers, wat maar werkt.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

Ik denk persoonlijk dat hij gewoon het vertrouwen een beetje kwijt is. En hij is enorm onzeker met momenten. Het blaffen is ook zo'n kefje inplaats van zijn normale zware blaf. 

Achja we zien wel wat het geeft. Ik ga mijn best doen om mijn geduld niet te verliezen vanavond en ik ga hem zoveel mogelijk bezig houden. 

Zijn eten krijgt hij straks in een kong en dan gaan we nog met de wiebel kong (geen idee hoe dat ding officieel noemt) spelen. 

wandelen is zowiezo goed voor het vertrouwen dus dit gaan we nu dat de feestdagen voorbij zijn en dus ook de kans op vuurwerk of bommetjes kleiner is gaan we terug vaker naar buiten.

 

Over de wandeling:

Ik heb het nu helemaal anders gedaan als andere keren.

Ik ben vandaag eerst met Darko gaan wandelen in plaats van eerst met de oudjes.

Dit vonden de oudjes best raar maar zij kregen dan ondertussen iets om te knabbelen dus die waren wel content.

 

Eenmaal buiten was Darko helemaal enthousiast en blij. Heb hem deze keer 2 riemen aangedaan inplaats van 1 politielijn die ik dan aan zijn halsband en tuigje deed. 2 riemen werkt toch iets gemakkelijker. 

Langs het straat wandelen vind hij best spannend maar wat was hij braaf! Geen enkele keer getrokken en best wel veel oog voor mij. Hij zoekt bevestiging! Eenmaal aan de velden aangekomen wou hij echt super graag rond lopen maar hij moest wachten (zitten) tot ik de lange lijn deftig aangeklikt had. Dit heeft hij na een paar keer herhalen flink gedaan. Darko heeft nogal weinig geduld 

Tussen de velden gaat hij graag zijn neus achterna maar hij let wel nog heel goed op mij. We zijn kindjes tegen gekomen en omdat ik niet weet of de kindjes bang van hem zijn zijn we in het midden van een veld gaan staan. Dit vond Darko allemaal prima, hij begreep alleen echt niet waarom hij niet even dag mocht zeggen tegen de kindjes. Eenmaal dat ze voorbij waren zijn we verder gewandeld. 

Ook op de terug weg (langs de straat) was hij heel flink en heeft hij niet getrokken en had hij oog voor mij!

 

Toen we thuis aankwamen is hij de keuken in gegaan met iets lekkers maar dit wou hij niet. Ik ben dan maar vertrokken met de oudjes en tegen dat ik terug kwam lag hij neer op zijn kussen in de keuken met het lekkers naast hem. Toen hij de oudjes zag werd hij helemaal gek en enthousiast maar ik heb hem eerst nog iets anders aangeboden om te knabbelen en dit heeft hij eerst opgegeten en daarna mocht hij naar de woonkamer om de oudjes te begroeten en bij ons te zijn. 

Hij heeft heel de namiddag geslapen en ligt nu nog steeds te slapen.

 

Zoals ik al zei ik ga mijn best doen om mijn geduld niet te verliezen. Ik heb wel gevonden hoe ik hem kan afleiden als hij naar de konijnen vaart... piepen met het piepballetje 

 

Voila dit was onze dag ongeveer!

 

Foto's van vandaag 

Darkonius 

 

De oudjes 

(links Wezzel en rechts Zorah)

honden page profiel MaudMaud 3 doggies

honden foto van Maud

Dat happen is wel echt een herder ding. Die van ons doet het ook als we hem uit de kennel halen. Hij is hier extremer in op het moment dat hij minder aan het werk is, en dus meer rust heeft. Dan is hij veel drukker en is het happen heftiger. Denk dat je daarin best duidelijk mag zijn hoor. Happen doen we niet, klaar. Dan weet hij ook waar hij aantoe is.

Hoe ik het zo lees zou het misschien te maken kunnen hebben met wennen? Dat hij zich nu goed op zijn gemak voelt en grenzen gaat verkennen?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Mooie foto's, je hebt daar een geweldig stel honden

 

Goed idee om hem te leren bij het passeren van kinderen (of mensen) afstand te nemen. Ik doe dat ook altijd en heb al een paar keer een mens gehad die me bedankte omdat ze bang zijn voor honden en dit een fijn gebaar vinden.

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

Vandaag heeft Darko voor het eerst een eenden nek gekregen! 

Hij vond het wel iets speciaal hoor! 'Huh? ik kan dat niet hap slik weg doen?' 'dit snap ik niet hoor baasje' 

 

Na een tijdje proberen en het in zijn mond te nemen heeft hij er op gebeten en heb ik hem goed beloond! Daarna had hij het door! 

Super schattig hoe hij probeert!

 

Deze middag hebben we een goed half uur gewandeld! Hij deed het heel goed! Het kleine toertje is normaal een 20 minuten maar we hebben al een stukje extra gedaan, ik zag dat hij het aankon en dat hij er zin in had! Eenmaal thuis gekomen heeft hij wat geknabbeld op een rundskophuidje maar hij viel al snel in slaap! Hij heeft goed doorgeslapen tot een uurtje geleden en dan begon hij naar de konijnen. Ik heb hem telkens geroepen en als hij keek een speeltje weggegooid. Dit werkte goed en zo had hij ineens beweging 

Ik hoop dat het nu op deze manier verder kan en dat de katten er ook zo snel mogelijk bij kunnen. 

Straks doen we nog een kattentraining! Ik ben benieuw wat dat gaat geven!

 

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Goed bezig! Fijn dat de wandelingen goed gaan en dat je het zelfs al kan uitbreiden 

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

" Goed bezig! Fijn dat de wandelingen goed gaan en dat je het zelfs al kan uitbreiden  "

 Ja inderdaad! Ik ben super blij dat hij het zo goed doet op wandeling! 

Toch heb ik het idee dat de rust (zonder wandelen dus) hem goed gedaan hebben om alles even te verwerken. 

Dus nu kunnen we er weer vol tegenaan! 

 

Ik hoop dat mijn heupgordel snel aankomt dan kan ik met de 3 tegelijk gaan, dat gaat hij pas leuk vinden 

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

Momenteel ligt hij trouwens weer te slapen!

Straks als hij terug wakker is doen we een kattentraining en dan slaapt hij hopelijk weer een nacht door!

Afgelopen nacht heeft hij weer in de keuken geslapen want hij werd helemaal overprikkeld door de konijnen. Dan is het voor hem denk ik beter dat hij in de keuken slaapt, zo krijgt hij tenminste rust.

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

Net terug van een zalige wandeling!

Eerst heb ik met de oudjes het kleine toertje gedaan (ik hoop dit binnenkort te kunnen uitbreiden, maar alles op een rustig tempo)

 

Daarna ben ik met Darko vertrokken en we zijn nog maar net terug!

We zijn een goeie 50 minuten weg geweest en we hebben iets meer als 4km gewandeld. Hij heeft het super goed gedaan!

 

Toen we net vertrokken was hij best zenuwachtig en zeker nadat het 'voorvalletje' op de plek waren waar hij normaal aan de lange lijn gaat. Ik was bezig met zijn lijn te verwisselen maar hij wou niet blijven stil zitten en bleef zeer gefocust naar 1 plek kijken. Ik heb even gewacht en er kwam een gezinnetje (mama met 2 kinderen) op ons af met hun hondje. Franse Buldog denk ik.. een van de kindjes had het hondje aan een flexi vast en de mama had de flexi ondertussen op slot gezet maar het hondje had ze dus niet overgenomen. Opzich heb ik hier geen probleem mee maar het kindje liep dus recht op ons af terwijl er genoeg plaats was om te passeren want ik was aan de kant gaan staan met Darko naast mij. Kindje wist waarschijnlijk ook niet beter. Net voor onze neus maakte ze dan een bocht rond ons maar dit was te laat.. Darko vloog naar het hondje al grommend en blaffen puur van de stress. Hij heeft niets kunnen doen aan het hondje want ik had hem vast maar als ik hem niet had kunnen houden dan denk ik niet dat het hondje er heel vanaf was gekomen. Ik snap niet dat die mama het hondje niet overnam... Eens ze voorbij waren was Darko nog steeds helemaal gestrest. Ik heb hem dan aan de lange lijn gedaan en hij heeft nog nooit zo hard gelopen! Ik denk dat hij de stress er wat moest aflopen. 

Eenmaal dat de stress er terug af was ging hij rustig snuffelen. 

We zijn dan nog mensen tegengekomen met honden en die liet hij goed met rust dus ik ben al blij dat hij niet meteen in de aanval ging na dat voorvalletje met dat kleine hondje. 

We hebben een heel stuk extra gewandeld en veel langs de baan. Ik weet dat die baantjes heel rustig zijn dus dit was de ideale moment om te trainen op het rustig meewandelen aan de lijn. Hij heeft het super gedaan! 

Nu ligt hij te snurken in de zetel 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat zijn sommige mensen toch onverstandig. Ik zou een volgende keer zelf meer afstand nemen dan als ze nog eens veel te laat afstand nemen.

 

Maar gelukkig zit nu nog niet in Darko dat hij naar andere honden of mensen in zijn gevoel moet uitvallen. Fijn dat hij weer tot rust kon komen en de stress kwijt kon raken en het verder zo goed deed

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

" Wat zijn sommige mensen toch onverstandig. Ik zou een volgende keer zelf meer afstand nemen dan als ze nog eens veel te laat afstand nemen.
 
Maar gelukkig zit nu nog niet in Darko dat hij naar andere honden of mensen in zijn gevoel moet uitvallen. Fijn dat hij weer tot rust kon komen en de stress kwijt kon raken en het verder zo goed deed "

 Als het kon had ik inderdaad meer afstand genomen maar Darko zat al tegen een omheining en ik stond dan naast Darko.  

Zij hadden ruimte genoeg. Ik denk zeker een 3-4 meter.. Dus ze konden echt nog veel opzij gaan. Nu ik neem dat kindje niets kwalijk, zij kon dit niet weten maar de mama had beter moeten weten vind ik

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ja idd het kind en de hond kunnen er niets aan doen, de ouders zouden beter moeten weten in wat voor, mogelijk gevaarlijke situatie ze hun dier en toch ook kind kunnen brengen op die manier.

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

" ja idd het kind en de hond kunnen er niets aan doen, de ouders zouden beter moeten weten in wat voor, mogelijk gevaarlijke situatie ze hun dier en toch ook kind kunnen brengen op die manier. "

 Klopt. En dan hoor je zo achter je rug 'kom meisje loop maar door want dat is een stoute hond...' 

Heb even diep moeten in en uit ademen voor ik verder ging  

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

"  Klopt. En dan hoor je zo achter je rug 'kom meisje loop maar door want dat is een stoute hond...' 
Heb even diep moeten in en uit ademen voor ik verder ging   "

 whaaa, erg is dat

 

doet me denken aan een vrouw die haar lab los had en naar Jenna liet stormen, en alhoewel Jenna van angst een soort huilen en blaffen tegelijk liet horen, kwam ze haar hond halen met de woorden: kom, straks bijt die hond je nog

pagina 4 van 7 12 3 45 6 7
Volgende forumvraag: Een winters uitstapje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^