Waarom ik?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marinda - Jarvis & ParkerMarinda - Jarvis & Parker

honden foto van Marinda - Jarvis & Parker

Wat ''moedig'' van onze nieuwe anonieme gast in het topic om de TS zo aan te pakken. Bah! 

 

Ik loop wel eens met 3 honden, maar als er iets gebeurd waardoor ik de lijnen los laat van mijn honden om degene die word aangevallen te beschermen (en dat de andere twee weg rennen)...dan moet ik maar niet met 3 honden lopen? Ondanks dat ze onder appél staan?

 

Wat een kul! De verantwoordelijkheid ligt bij de hondeneigenaren van de aanvallende honden. Zie je een aangelijnde hond? Dan lijn je de jouwe ook aan. Ze zitten niet voor niets aan de lijn, en los tegen vast..nouja, we weten wel dat dat niet kan. 

 

Over het vluchten..schijnbaar lees je over het feit heen dat ze al onder spanning stonden. Elke hond is een individu, en dat dit nou sterkere rassen (powerdogs) zijn, wil nog niet meteen betekenen dat zij net zo zijn als de honden die je in het nieuws ziet verschijnen. Als de honden die voor de aanval kiezen (want je zal zien, als zij hadden aangevallen was dit ook weer in het nieuws beland). Nu rennen ze een keer weg in plaats van voor de aanval te gaan, en dan is het weer niet goed en ligt de fout bij de TS. Kom op zeg!
Je hond word aangevallen, dan ga je niet met 3 honden (die schijnbaar weg willen komen) in de hand de 4e proberen te redden. Nee, dan maak je je handen vrij om er alles aan te doen de onder liggende hond te helpen!

 

Maargoed, schijnbaar is anoniem een held die dit wel kan.

 

TS, heel veel sterkte met Miko!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

" Toppie. Ik stop wel met posten. Niemand leest het feit dat ze al op scherp stonden door het vuurwerk en het donker. Bedankt voor de mensen die mij wél steunden. Het laatste wat ik nu nodig heb is dit. Doeg! "

 



Spijt me dat dit je ervaring moet zijn op het forum. Heel veel sterkte met Miko! Vergeet de stomme reacties van sommigen.

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

" Jee wat een verschrikkelijk trieste reacties zitten er tussen. Sorry maar moet er toch wat van zeggen. Haar honden zijn aangevallen en TS wordt bekritiseerd? Ze heeft al een rot ervaring en nachtmerrie gehad. Tuurlijk kun je niet je ene hond helpen en de anderen vasthouden. En kan me voorstellen dat de andere honden ook totaal verrast en overbluft waren door de aanvallende roedel.
En vindt je het een gek verhaal reageer dan niet. "

 méé eens hoor bly dat het beter gaat met miko

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik denk dat wanneer het er genoeg zijn (de aanvallende roedel) dat het zeker goed mogelijk is dat ze vluchten. Een hond is ook niet gek als er geen kans op winnen is.... En een grote roedel is een reëel gevaar. En zal ook niet meer als individuen worden gezien.

En het groepsgedrag in een roedel is niet te vergelijken met dat van een individu. Honden veranderen wezelijk in een groep dan wordt er niet meer afgetast en soms slaat de sfeer snel om. En als je honden hebt die vluchten triggered dat helemaal zo'n groep. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Helemaal eens met obi.

Je kunt een dotje van een labrador hebben, maar in een roedel van 6 kan zo'n hond, met de juiste trigger, een moordmachine worden die als roedel in blinde woede voor de kill gaan.

Dat is wat roedelgedrag doet of kan doen met een groep honden. Dan wordt het een troep......( als in een troep wolven)

En maakt niet uit wie ze dan als slachtoffer hebben: een kleine hond, een rottweiler, een schaap.....het dier maakt zonder ingrijpen geen kans.

En de andere honden zijn alleen maar héél slim geweest door te vluchten, want die weten nl wél dat deze troep uit is op kill.

Ze herkennen roedelgedrag.

Wegwezen dus. 

Dus laten we alsjeblieft ophouden met in te vullen wat er niet aan zou kunnen kloppen, alleen omdat het te erg voor woorden is.....

Ts ik wens je alle sterkte en dat je hond er goed doorheen komt en jullie er zonder grote schade weer uitkomen!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Klopt hoor mijn duitse herder is ook eens aangevallen door een groep Weimaraners, wat toch normaal ook zachtaardige honden zijn, maar de honden steken elkaar aan .

 

 

honden page profiel Michelle, baasje van Scotty en kater CharlieMichelle, baasje van Scotty en kater Charlie

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Ik kan me nog een nieuwsbericht van een paar jaar terug herinneren waar een meisje in Belgie ernstig gewond raakte na een aanval door een roedel labradors (link gevonden: http://nos.nl/artikel/605691-honden-vallen-meisje-10-aan.html), dus labradors kunnen ook gerust aanvallen. En alle honden kunnen anders zijn en reageren, dus vind ik ook dat de honden van ts ontsnapt kunnen zijn.

Wél vind ik het vreemd dat we geen plaats van ts hebben gekregen.

 

Misschien kan ts, om dingen hier op te helderen, een account aanmaken en wat foto's van haar roedel plaatsen. Dat vinden we hier eigenlijk sowieso altijd leuk!

 

Wat mij betreft kan het beide kanten op. Het kan inderdaad een verhaal zijn geweest om misschien eens wat anders te vertellen dan bijtende 'vechthonden', en de aandacht eens te verplaatsen naar de stereotype lieve zachtaardige honden. Maar het kan net zo goed echt zijn gebeurd. Misschien zullen we het nooit weten.

 

TS, er van uit gaande dat het waar is wens ik je veel sterkte met je honden!

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Mijn honden schieten ook niet in de verdediging hoor. Ze luisteren op dat moment nog aardig maar ik kan me wel voorstellen dat ze andere dingen gaan doen als ze in paniek zouden geraken. Ik heb hen zelfs geleerd om van conflicten eerder weg te gaan dan in de verdediging te gaan, een gevecht daar wordt niemand beter van.

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Ohmygod wat erg! Ik duim en bid voor je ! :'(

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Jongens wat een discussie weer.

Ik heb dan maar een "gewone "hond en geen "vecht"hond  maar ik weet zeker dat iedere hond bij zo'n aanstormend gevaar vlucht.

ZEKER omdat ze al op scherp stonden wegens vuurwerk en donker.

Als 1 van haar roedel alleen de neiging heeft te vluchten voedt hij de anderen en dan zijn ze weg.

Als 1 van je honden afgeslacht wordt kan ik me voorstellen dat je even geen oog hebt voor de anderen.....hoe goed ze ook onder appel staan.

Heb een hond die perfect luistert maar met het knallen nu is ze onbereikbaar........dat heeft niks meer te doen met goed onder appel staan.

Een hond is een levend iets en geen robot.

 

En die anoniem die alles zo goed weet.......daar durf ik bijna met zekerheid een naam op te plakken

 

Wens TS toch heel veel sterkte.....vooral met Miko.

Anoniem (Gast)

Een apbt die vlucht is zn naam niet waardig. Staffordkruising én rottweiler en slaan allen op de vlucht? Drie laffe exemplaren is zeer ongeloofwaardig. Bull met gebroken schedel??? Enig idee waar die voor gebruikt zijn voorheen? Dan zullen er behoorlijk wat schedeltjes gebrkken zijn. Nee nonsense!

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Toppie. Ik stop wel met posten. Niemand leest het feit dat ze al op scherp stonden door het vuurwerk en het donker. Bedankt voor de mensen die mij wél steunden. Het laatste wat ik nu nodig heb is dit. Doeg! "

 Ik wou je toch even een hart onder de riem steken.

 

Ik heb 2 weken terug iets soort gelijk mee gemaakt.

Al was het 1 hond die gewoon een snauw gaf aan mijn kleine hond.

De schade is er niet minder om. Ik krijg volgende week te horen of hij zijn oog kan behouden...

En ik heb toen om mijn verhaal kwijt te kunnen een topic geopend. Meer met de vraag wat de rest zou doen.

 

Alleen dat liep helemaal uit de hand... en ik wordt niet gelooft..

Ik moet om het topic op slot te krijgen eerst maar me verhaal doen.... en met foto's komen....

Juist.

Topic staat nog steeds open maat ik hou me mond. 

 

Nou dus bij deze! Ik geloof je zeker wel. En ik hoop echt dat jouw hondje het haalt.

 

Mocht je er een zaak van maken. Ik heb contact bij dier en recht met een advocaat.

 

Mocht je je verhaal bij mij kwijt willen... tenslotte wil je het graag van je afschrijven..

(Ik ken dat)

Maar houd moed!

 

honden page profiel --

honden foto van -

" Een apbt die vlucht is zn naam niet waardig. Staffordkruising én rottweiler en slaan allen op de vlucht? Drie laffe exemplaren is zeer ongeloofwaardig. Bull met gebroken schedel??? Enig idee waar die voor gebruikt zijn voorheen? Dan zullen er behoorlijk wat schedeltjes gebrkken zijn. Nee nonsense! "

Wat had je dan graag gezien, dat de andere honden ook in stukken waren gescheurd? Of dat de roedel labradors door 4 honden lekker flink was uitgedund. Prima dat je het niet gelooft, je hebt je punt duidelijk gemaakt maar een hond blijft een dier, dat zelf ook wel kan inschatten wanneer hij een uitdaging aan moet gaan en wanneer niet. Voor hetzelfde geld zijn het getraumatiseerde herplaatsers die toevallig die rassen in zich hebben, weet jij veel. 

honden page profiel May May

honden foto van May

" Wat had je dan graag gezien, dat de andere honden ook in stukken waren gescheurd? Of dat de roedel labradors door 4 honden lekker flink was uitgedund. Prima dat je het niet gelooft, je hebt je punt duidelijk gemaakt maar een hond blijft een dier, dat zelf ook wel kan inschatten wanneer hij een uitdaging aan moet gaan en wanneer niet. Voor hetzelfde geld zijn het getraumatiseerde herplaatsers die toevallig die rassen in zich hebben, weet jij veel.  "

 idd vind ik ook!!!

honden page profiel May May

honden foto van May

" Wat had je dan graag gezien, dat de andere honden ook in stukken waren gescheurd? Of dat de roedel labradors door 4 honden lekker flink was uitgedund. Prima dat je het niet gelooft, je hebt je punt duidelijk gemaakt maar een hond blijft een dier, dat zelf ook wel kan inschatten wanneer hij een uitdaging aan moet gaan en wanneer niet. Voor hetzelfde geld zijn het getraumatiseerde herplaatsers die toevallig die rassen in zich hebben, weet jij veel.  "

 idd vind ik ook!!!

honden page profiel May May

honden foto van May

" Wat had je dan graag gezien, dat de andere honden ook in stukken waren gescheurd? Of dat de roedel labradors door 4 honden lekker flink was uitgedund. Prima dat je het niet gelooft, je hebt je punt duidelijk gemaakt maar een hond blijft een dier, dat zelf ook wel kan inschatten wanneer hij een uitdaging aan moet gaan en wanneer niet. Voor hetzelfde geld zijn het getraumatiseerde herplaatsers die toevallig die rassen in zich hebben, weet jij veel.  "

 idd vind ik ook!!!

honden page profiel May May

honden foto van May

oeps... dubbel gestuurd! srryyyy

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Ik heb niet alles gelezen maar sirieus? gaan jullie in zon topic een discussie starten? weetje hoe erg het is dat 1 hond van je gewond is en de andere weggelopen? hier in de buurt lopen vechthonden en ja mensen ontwijken ze. Maar ze zijn poeslief tegen mijn kleine pup! 

 

heel veel sterkte en ik hoop dat alles goed komt! 

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

"  Ik wou je toch even een hart onder de riem steken.
 
Ik heb 2 weken terug iets soort gelijk mee gemaakt.
Al was het 1 hond die gewoon een snauw gaf aan mijn kleine hond.
De schade is er niet minder om. Ik krijg volgende week te horen of hij zijn oog kan behouden...
En ik heb toen om mijn verhaal kwijt te kunnen een topic geopend. Meer met de vraag wat de rest zou doen.
 
Alleen dat liep helemaal uit de hand... en ik wordt niet gelooft..
Ik moet om het topic op slot te krijgen eerst maar me verhaal doen.... en met foto's komen....
Juist.
Topic staat nog steeds open maat ik hou me mond. 
 
Nou dus bij deze! Ik geloof je zeker wel. En ik hoop echt dat jouw hondje het haalt.
 
Mocht je er een zaak van maken. Ik heb contact bij dier en recht met een advocaat.
 
Mocht je je verhaal bij mij kwijt willen... tenslotte wil je het graag van je afschrijven..
(Ik ken dat)
Maar houd moed!
  "

 hopelijk komt het ook goed met je hondje je moet het maar meemaken sterkte 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  Ik wou je toch even een hart onder de riem steken.
 
Ik heb 2 weken terug iets soort gelijk mee gemaakt.
Al was het 1 hond die gewoon een snauw gaf aan mijn kleine hond.
De schade is er niet minder om. Ik krijg volgende week te horen of hij zijn oog kan behouden...
En ik heb toen om mijn verhaal kwijt te kunnen een topic geopend. Meer met de vraag wat de rest zou doen.
 
Alleen dat liep helemaal uit de hand... en ik wordt niet gelooft..
Ik moet om het topic op slot te krijgen eerst maar me verhaal doen.... en met foto's komen....
Juist.
Topic staat nog steeds open maat ik hou me mond. 
 
Nou dus bij deze! Ik geloof je zeker wel. En ik hoop echt dat jouw hondje het haalt.
 
Mocht je er een zaak van maken. Ik heb contact bij dier en recht met een advocaat.
 
Mocht je je verhaal bij mij kwijt willen... tenslotte wil je het graag van je afschrijven..
(Ik ken dat)
Maar houd moed!
  "

 Totaal niet vergelijkbaar....

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

" Een apbt die vlucht is zn naam niet waardig. Staffordkruising én rottweiler en slaan allen op de vlucht? Drie laffe exemplaren is zeer ongeloofwaardig. Bull met gebroken schedel??? Enig idee waar die voor gebruikt zijn voorheen? Dan zullen er behoorlijk wat schedeltjes gebrkken zijn. Nee nonsense! "

 Sorry, maar jij spoort ernstig echt niet!

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

Aaaaha, nu snap ik waarom honden vermist raken... Die mensen waren ze gewoon "niet de baas". Sjongejonge zeg. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Een apbt die vlucht is zn naam niet waardig. Staffordkruising én rottweiler en slaan allen op de vlucht? Drie laffe exemplaren is zeer ongeloofwaardig. Bull met gebroken schedel??? Enig idee waar die voor gebruikt zijn voorheen? Dan zullen er behoorlijk wat schedeltjes gebrkken zijn. Nee nonsense! "

Want een apbt is normaal gesproken suïcidaal? Evenals de Stafford kruising en de rottweiler? Komop... Ik denk eerder dat je kunt stellen dat je je eens achter je oren mag krabben als deze rassen vluchten. Daarbij ook: zegt een ras niet zoveel over een individu. Een individu wil overleven, hoe maakt niet uit. Honden zijn niet achterlijk...  

 

Mensen hebben vaak niet door hoe erg roedel/kudde gedrag een individu kan beïnvloeden. Dat is bij mensen ook. Een groep voelt zich vaak onverslaanbaar gaan rottigheid uithalen bijvoorbeeld na het stappen of als er ergens kermis is loopt iedereen midden op straat door de wijken. Je bent niet dat individu op dat moment, je bent de groep. Doe je niet mee dan ben jij wel een individu dus meedoen zul je. Er hoeft er maar 1 bij te lopen die het voortouw neemt en je hebt kassa, dat in combinatie met het opjagen van die andere vluchtende/geïntimideerde partij en je maakt van elk ras een nachtmerrie... Dan doet welk ras dan ook dingen die zeker niet rastypisch zijn. Ook de vluchtende partij. Ik merk het in losloopgebieden met Obi al. Sommige honden (van verschillende eigenaren) zijn altijd samen en heel hecht, echt een kliekje. Ze doen eerder moeilijk tegen een buitenstaander zoals Obi. Willen hem niet in de buurt hebben, jagen hem ook op. Het gaat altijd goed met andere "vreemden" die alleen met de baas daar zijn maar de hechte vaste groepjes accepteren vreemden soms moeilijker en spannen eerder samen met het eventueel wegsnauwen (ligt ook aan de groepsdynamiek). Sommige karakters samen geven een puinhoop. Niet leuk wel realiteit. 

honden page profiel History 2.0History 2.0

honden foto van History 2.0

Wel de tijd vinden om je hele verhaal te doen met een hoop mooie woorden maar zodra er vragen worden gesteld vraag je om een slotje omdat je hier geen tijd voor hebt? Als 1 van mijn familieleden bijna wordt vermoord door een bende schurken heb ik geen eens tijd om een forum te bezoeken voor wat medeleven en tere zieltjes. Je ziet zelf wel dat je een hoop mensen met je meekrijgt die het nog geloven ook maar mij hou je niet voor de gek! 

 

Anoniem (Gast)

Idem

honden page profiel KickyKicky

honden foto van Kicky

Kalm aan inspector gadget. Je hebt een samenvatting gelezen van een  verhaal, vervolgens ga je Peter R de Vries uithangen terwijl je eigenlijk maar 1% van het verhaal weet? TS was waarschijnlijk zelf heel druk met de zoekacties en alles er om heen en reageerde met updates. Zo veel tijd had TS nou ook weer niet want ze reageerde niet constant

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Wat een boel negativiteit. Wat voor soort mensen zijn jullie? Wachten tot iemand met beschuldigingen begint te gooien om dan maar als een bende schapen mee te gaan doen. En hiervoor maken jullie dus tijd vrij om op een forum te komen...Maar als iemand in shock komt vertellen wat ie net heeft meegemaakt, dan is dat onzin en niet te begrijpen?

 

2 Honden waren naar huis gelopen, de ander is gevonden en de hond die er het meest erg aan toe was lag op de dierenarts tafel. Dat was er aan de hand toen sommigen onder jullie hier inlevingsloos op antwoorden van jullie tig vragen aan het wachten waren.

 

Als 3 van de 4 honden bij me thuis zouden zijn, en de andere op spoed bij de dierenarts, dan zou ik ook geen zin hebben in zaken die er op dat moment niet toe doen, en enkel met mijn honden en mezelf bezig zijn, en dan vind ik het ook niet vreemd dat ts op die moment terwijl ze eventueel bij de dierenarts wacht, en anderen op zoek zijn naar haar andere honden, eventjes alles van zich afschrijft. Wij hoeven de chronologische volgorde van hoe alles is gebeurd die avond niet per minuut te weten, toch.

 

En als ik het verhaal niet zou geloven, dan bleef ik gewoon weg uit het topic om verder verdriet te besparen door akelige beschuldigingen te gaan uiten. Het voordeel van de twijfel enzo...

 

Of zoek een weide op en ga grazen.

 

 

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

Gisteravond hadden de ''mods'' er al een slotje op gezet voor verder overleg, en toen was er nog geen negatieve reactie geweest.

Tja dat geeft ook wat om te denken toch.?

 

honden page profiel KickyKicky

honden foto van Kicky

" Gisteravond hadden de ''mods'' er al een slotje op gezet voor verder overleg, en toen was er nog geen negatieve reactie geweest.
Tja dat geeft ook wat om te denken toch.?
  "

 Het slotje is er vervolgens ook weer afgehaald

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Gisteravond hadden de ''mods'' er al een slotje op gezet voor verder overleg, en toen was er nog geen negatieve reactie geweest.
Tja dat geeft ook wat om te denken toch.?
  "

 wat geeft dat om te denken dan? 

 

En dat slotje is er ook weer af,  geeft ook wat om te denken dan misschien?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 4 van 5 12 3 45
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^