hond castreren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

[email protected] (Gast)

Goedenavond,   Ik heb sinds een week een kangal reu van 2jaar en 3 maanden. Hij komt uit het asiel heeft daar een half jaar gezeten nadat zijn vorige eigenaar hem eruit heeft gezet. Hij eet slecht (deed dat in het asiel ook) krijgt van alles maar eet de ene dag niet en de andere dag wel. Hij is dan ook wat schraal. Nou adviseert de dierenarts hem te laten castreren zodat hij meer rust in zijn hoofd heeft en niet bezig is met andere dingen. Ik heb een woonboerderij met 4000 m2 grond waar hij de hele dag kan doen en laten wat hij wil. Ik heb 1 buurman en die zit 300 meter verderop deze heeft een hondenopvang en pension. Als ik overdag langs kom staat de hond veel achter boven het hek uit te kijken naar de buurman die honden uitlaat. Zou dit gedrag over gaan zodat hij zich meer op zichzelf gaat richten, na castratie of vind hij andere honden gewoon interresant? Wie heeft een idee?  

honden page profiel bentebente

Honden zullen andere honden altijd interessant vinden. Dit betekent niet dat castratie geen goed idee is. Er zitten veel mediace voordelen aan, en als je niet wil fokken zou ik het aanraden.

 

Wel is het een keus die je zelf moet maken. Met een mannetjeshond, zou ik het doen. Het is danwel een hevige ingreep, er is geen kans meer op pups, dus je kan hem met een gerust hart los laten lopen zonder enige angst van het bezwangeren van een andere hond. Ook kan hij rustiger worden. 

 

Dit betekent echter NIET dat dit ook het geval is. Als je een energieke hond hebt, zal deze waarschijnlijk energiek blijven. (Wel een tandje lager). 

 

Je kan ook met hem trainen, zodat hij zich op jou focust en zich goed aan jou bindt. Gehoorzaamheid, agility, noem het maar op. 

 

Succes met het maken van een keuze!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het lijkt me nog te vroeg om daar over te kunnen oordelen? Een herplaatsing met alles wat het mee brengt ook al komt hij prima terecht heeft toch een hele impakt op een hond wat toch voor bepaalde stress zorgt, dat lijkt me dan op dit moment genoeg voor de hond. Eerst maar wennen en tot rust komen. Wie weet eet hij dan ook beter, ook in een asiel is veel stress en kunnen honden weinig eten hierdoor.

 

Kijkt hij alleen naar die honden of is hij heel opgewonden? Het lijkt me logisch dat hij geinteresseerd is in wat daar gebeurd. Heb je het idee dat het een probleem is dat hij kijkt naar andere honden, wordt hij er erg gestressed van?

 

Wat een mooi terrein heb je daar voor de hond zo te lezen. Is de hond daar de hele dag? Heeft hij met jou al iets van een vertrouwensband opgebouwd? Wat doe je samen met hem? Slaapt de hond ook buiten?

 

Wat krijgt hij voor voer, misschien iets anders uit proberen? Veel honden vinden bijv. groene pens heel lekker en het is ook gezond. Is de hond verder wel gezond?

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Natuurlijk staat je hond veel over het hek te kijken, je hebt een Kangal. Dat is een kuddewaker en verdediger. Het is een hond die zelfstandig een taak wil uitvoeren, en wil graag z'n verantwoordelijkheid nemen in zijn werk. Dat is zijn grote talent. Het is dus ook niet vreemd dat de hond zichzelf de taak heeft gegeven op uitkijk te staan.

 

Hij eet slecht, zeg je. Wat geef je hem? Wat kreeg ie in het asiel? Heb je al andere voeding geprobeerd?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Hoe is hij met andere honden?

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Wat zijn de richtlijnen van het dierenasiel?

 

Onze jongste hond hebben wij afgelopen februari opgehaald uit het asiel.

Het dierenasiel heeft de richtlijn dat honden bij plaatsing worden gesteriliseerd of gecastreerd.

Zijn ze dit bij plaatsing nog niet, word er een afspraak gemaakt om terug te komen. Sterilisatie of castratie gebeurd dan op kosten van het dierenasiel.

Dit is ook met onze jongste hond gebeurd.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hij is nog maar een week bij jou. Ik zou m eerst de tijd geven om te wennen. En het lijkt me niet dat hij de honden van de buurman ineens niet meer interessant gaat vinden.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Castreren is alleen zinvol, als het hormonaal gerelateerd gedrag is.

 

Kijken naar andere honden, lijkt me niet aangestuurd door de hormonen. Heel veel honden, vinden andere honden gewoon interessant.

 

Hormonaal gestuurd gedrag kan zijn, de hele tijd piepen, opgewonden zijn, niets eten, willen ontsnappen, zelf ontsnappen, voor de buitendeur staan opgewonden te zijn, naar buiten willen, voor een loopse teef.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zou eerst eens met de hond gaan trainen, kijk wat dat oplevert, een grote hond castreren is vragen om moeilijkheden, incontinentie is daar een van....is het medisch noodzakelijk dan is castreren natuurlijk een goede optie.

Volgende forumvraag: dwergkees, verschil in vacht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^