Zenuwen voor pup(?)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CCCC

Hoi allemaal!

Aanstaande zaterdag is het zo ver; dan komt ons boxer meisje bij ons! Ze is dan 8 weken en uiteraard super schattig ;). Nu merk ik alleen dat ik echt heel erg zenuwachtig begin te worden en ook wel een beetje onzeker. Ik heb alles geregeld;  spulletjes in huis, goede dierenarts gezocht en ik studeer sowieso thuis dus genoeg tijd (wel nog dochtertje van 3). 

Ik heb vroeger ook honden gehad maar nu is het echt een hond voor ons, "ons gezinnetje" en dat brengt ook onzekerheden met zich mee blijkbaar. Ineens twijfel ik of ik t aan kan, of ik alles wel goed zal doen etc..is dit herkenbaar voor iemand? 

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

Helemaal niet raar hoor! Het is ook spannend, je hebt er waarschijnlijk ook heel lang op gewacht en nu is het zoooo dichtbij. 

 

Maak je gewoon niet te veel zorgen, zoals je zelf beschrijft ben je goed voorbereid. Ga vooral gewoon lekker genieten van je pupen ben gewoon en doe gewoon je best en blijf keren dan komt het sowieso goed!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ja hoor, heel herkenbaar! En ook een beetje 'gevaarlijk', want als je het heel erg goed wil doen, ga je onbewust wel es te veel druk leggen (op de pup én op jezelf!)

Dus adem in en adem uit, er moét helemaal niet zo veel.

Gun jezelf de ruimte om alles samen op jullie eigen ritme te verkennen. Opvoeden is geen exacte wetenschap, het is een beweeglijk iets. En hoe soepeler je er zelf instaat, hoe meer ruimte en  tijd je hond krijgt om uit te groeien tot een prachtig, vol individu.

Niet te veel zorgen maken, dus, maar genieten van het heerlijk kleine pupsel en go with the flow! 

honden page profiel Storm.de.boxer Storm.de.boxer

honden foto van Storm.de.boxer

Hoi CC ... Jaaa.... had ik ook heel erg!! Mijn vriend een stuk minder, mannen . De laatste dagen voordat je de pup gaat ophalen wordt het ineens zo concreet en komt het zo super dicht bij. Ik was er al jaren mee bezig, wilde al zo lang een hond... en eindelijk waren de omstandigheden zo dat het ook kon. Altijd opgegroeid met honden en miste het enorm. Nu we een heerlijk huis hebben met tuin en veel vanuit huis kunnen werken toch eindelijk de stap genomen om een pup in huis te nemen. Ook ik vond het enorm spannend maar had er ook mega veel zin in!! Het is bij ons alles meegevallen. Zo een heerlijk ventje hebben wij. Was al meteen verliefd en ook al meteen een hele sterke band met hem. Had de fokker goed gezien . Wij mochten de pup niet zelf kiezen, de fokker heeft de pup gekozen die het beste bij onze past. Gelukkig was dit ook de pup die we vanaf het begin al heel leuk vonden. Wel een reutje, terwijl we eigenlijk een teefje wilde hebben ... Die eerste weken gaat zo hard. Onze pup krijg tussen de 3 en 5 maanden een enorme groeispurt. Nu is het echt al hond, hond en begint langzaam de pubertijd er een beetje in te komen ....ook weer een interessante fase . Heb wel een tip nog, gewoon lekker je pup opvoeden wat voor jou goed voelt en ook past bij de pup. Op het begin was ik heel erg van de theorie die ik overal had gelezen als voorbereiding. Kijk vooral naar je pup en wat past bij jullie als het gaat om opvoeden en je pup grootbrengen. Heeeeel veel plezier en succes!!!! Probeer nog lekker wat voor te slapen, want de eerste nachten met je pup zullen wel wat onrustiger kunnen zijn.

honden page profiel CCCC

Doet me goed om te horen dat t dus niet zo gek is ;) ik heb er ook zeker zin in hoor maar ik moet het inderdaad wat meer los laten, anders ga ik inderdaad te "verkrampt" opvoeden misschien 

honden page profiel CCCC

" Hoi CC ... Jaaa.... had ik ook heel erg!! Mijn vriend een stuk minder, mannen . De laatste dagen voordat je de pup gaat ophalen wordt het ineens zo concreet en komt het zo super dicht bij. Ik was er al jaren mee bezig, wilde al zo lang een hond... en eindelijk waren de omstandigheden zo dat het ook kon. Altijd opgegroeid met honden en miste het enorm. Nu we een heerlijk huis hebben met tuin en veel vanuit huis kunnen werken toch eindelijk de stap genomen om een pup in huis te nemen. Ook ik vond het enorm spannend maar had er ook mega veel zin in!! Het is bij ons alles meegevallen. Zo een heerlijk ventje hebben wij. Was al meteen verliefd en ook al meteen een hele sterke band met hem. Had de fokker goed gezien . Wij mochten de pup niet zelf kiezen, de fokker heeft de pup gekozen die het beste bij onze past. Gelukkig was dit ook de pup die we vanaf het begin al heel leuk vonden. Wel een reutje, terwijl we eigenlijk een teefje wilde hebben ... Die eerste weken gaat zo hard. Onze pup krijg tussen de 3 en 5 maanden een enorme groeispurt. Nu is het echt al hond, hond en begint langzaam de pubertijd er een beetje in te komen ....ook weer een interessante fase . Heb wel een tip nog, gewoon lekker je pup opvoeden wat voor jou goed voelt en ook past bij de pup. Op het begin was ik heel erg van de theorie die ik overal had gelezen als voorbereiding. Kijk vooral naar je pup en wat past bij jullie als het gaat om opvoeden en je pup grootbrengen. Heeeeel veel plezier en succes!!!! Probeer nog lekker wat voor te slapen, want de eerste nachten met je pup zullen wel wat onrustiger kunnen zijn. "

 Ik denk dat ik veel aan jouw/jullie ervaringen ga hebben straks! Ik krijg altijd weer moed van je positieve houding, thnx! Ik heb inderdaad ook heeeeel veel gelezen over opvoeding en fokkers gebeld met vragen. Misschien een goed idee om dat iets meer los te laten. De fokker heeft ook voor ons de pup uitgekozen maar ik wilde wel echt perse een teefje en nu hebben we t kleinste van t nest, heel rustig en zachtaardig maar laat zich ook niks afnemen ;) perfecte klik was er, ook met mijn dochter dus t moet vast goed komen!

honden page profiel Storm.de.boxer Storm.de.boxer

honden foto van Storm.de.boxer

Krijg je misschien een Balderbusse boxer ...? Zag op facebook dat hun pups dit weekend de deur uit gaan ... ?

honden page profiel CCCC

" Krijg je misschien een Balderbusse boxer ...? Zag op facebook dat hun pups dit weekend de deur uit gaan ... ? "

 Nee ons meisje komt uit Friesland. Hier een foto van haar 

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

Heel herkenbaar. Bij elke pup heb ik nog steeds dat er alle vragen van onzekerheden naar boven komt. En ik kan je garanderen dat er momenten komen waarvan je tot de conclusie gaat komen,"Dit doe ik anders".

Het goed verdiepen in het ras en of de pup qua energie past in jullie gezinnetje is het meest belangrijk. Een pup die drukker is dan de energie van het gezin, geeft vaak problemen.

honden page profiel Storm.de.boxer Storm.de.boxer

honden foto van Storm.de.boxer

ohh wat een schatje!! Heerlijk koppie... Echt onvoorstelbaar dat onze boxer ook zo klein is geweest. Was met 8 weken ongeveer 7,5 KG ... nu bijna 5 maand later is dat alweer bijna 20 KG.... echt tussen 3 en 5 maanden groeit het mega hard, je weet niet wat je mee maakt, nou hebben wij wel een reutje, maar toch ... .

Van dit ...

 naar dit ...

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Maar natuurlijk is dat normaal. Je krijgt er wel een 2e kindje bij he. 

Ik vond het ook heel spannend maar ik maak mij al snel druk. Na een korte tijd vind je die draai, en is het alsof je nooit anders hebt gedaan.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*en Lexi*, Mara en Pientje

Owowow, meteen weer verliefd

Ik heb nu Spaanse zwervers, maar daarvoor 2 boxers gehad en ik blijf een zwak voor ze houden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Wat een mooierd, daar wordt je direct verliefd op....zodra die zijn eerste stapjes bij je in huis zet, verdwijnt de onzekerheid, doe lekker rustig aan, en als je ergens tegen aanloopt.....gewoon hier komen wij vullen jouw onzekerheid aan en heus het is niet nodig, ....ik was ook zenuwachtig , ogin kwam binnen en het was ...over...

honden page profiel RickRick

Wat een schatje heeft hij wel een stamboom hoorde vandaag van collega dat er veel epilepsie voorkomt bij deze honden maar dat mag de pret niet drukken volg je hart ik heb 2 pups in 1 jaar en ik kan je vertellen het is echt verslavend om ze alles te leren geweldig hihi

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Tuurlijk ben je onzeker en is het spannend. Had je ook toen je moeder werd, denk ik? Dit is vergelijkbaar, een puppenbaby 

honden page profiel CCCC

Gelukkig ben ik dus niet de enige! 

Dan nog een vraag aan jullie; welke naam past beter bij haar; Molly of Bep(pie)? 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Zo spannend! 

Ik heb vroeger een boxertje gehad. Die was zo ontzettend lief en ik vind het nog steeds een geweldig ras. Als puppy zijn ze zó schattig (en later nog steeds)  

Ik vind Molly het best passen, maar dat is een persoonlijke keuze natuurlijk  Jij kent haar in het echt dus jij kan het best inschatten wat goed bij haar past. 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Gelukkig ben ik dus niet de enige! 
Dan nog een vraag aan jullie; welke naam past beter bij haar; Molly of Bep(pie)?  "

 daar kan ik je niet mee helpen. persoonlijk vind ik Molly of Beppie vreselijk voor zo'n prachtige hond als een boxer. sorry!

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik stem molly 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Molly, leuke naam voor een boxer meisje.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Heb zelf al meer dan 30 jaar honden.

Heb zelf lang honden trainingen gegeven.

 

Maar.....toen 3 jaar geleden de meiden kwamen was ik......enorm nerveus

Bij Zebee wilde ik zelfs, voordat we bij het adres waren om haar op te halen, terug naar huis    Zo "gek" was ik kort tevoren.

Dus......ik vind je gevoel heel normaal 

 

1 goede tip.......geen theorie toepassen.....doe alles vanuit je hart en gevoel......vooral de eerste tijd.

 

Komt goed !!  Vooral met een pup met zo'n vertederende snoet !!

 

Geniet nog even van de rust in huis 

honden page profiel johanjohan

Heel herkenbaar, heb 14 jaar geleden samen met toenmalige partner een dober opgevoed nu sinds een pasr dagen een pup en ben ook erg zenuwachtig. Doe ik het wel goed, ga ik niet te snel, slaapt ze niet te veel/ te weinig

Volgende forumvraag: Puppy niet zindelijk 4 maanden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^