Heb ik juist gehandeld?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Net wezen wandelen met He-Man. uit het bos kwamen 2-puppen rennen, een golden retriever en een viszla. Natuurlijk een stuk groter als ons pupke. de Viszla dook er gelijk boven op, He-Man piepte en daar kwam de golden er ook nog bij, samen er om heen springen. ik had He-Man aan de lijn, hij liep weg en die 2-er achter aan. een pup stond op de lijn dus die liet ik even los. direct weer belaagd door de 2 pups, dus ons mini-heldje gilde of hij vermoord werd. en wilde weg dus ging lopen. die 2 er weer achter aan en toen lagen ze bijna onder een fiets gelukkig stopte de man en kon ik voet op de riem zetten. 1 pup werd geroepen, maar luisterde niet. dus lieten ze het zo. ik heb He-Man opgepakt en ben weer terug gelopen richting die pupbaasjes. krijg ik alleen de vraag maar hij is toch net zo oud? ik zeg ja, hij is 11 weken. maar hij is rustig en die 2 zijn lomp. beetje een snuif en toen liepen ze weg. pups los, Oh. die hebben elkaar weer gevonden. Geen sorry tegen de fietsers die moeesten stoppen niks aanlijnen.   Ik heb wel begrip voor de pups, niet voor de baasjes. Maar, had ik He-Man niet moeten optillen en het zijn gang moeten laten gaan? Hij zat even te bibberen maar daarna trippelde hij vrolijk mee.  

Goed gehandeld, of??

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Goed gehandeld. Ik heb Charlii als pup-zijnde ook eens opgetild toen zij flink belaagd werd door 2 andere honden. Zeker in He-mans geval was dat nu het beste wat je kon doen. 

honden page profiel RissieRissie 3 doggies

honden foto van Rissie

Heel goed gehandeld! Je pup moet weten dat hij op jou kan vertrouwen en dat jij hem beschermt als dat nodig is. Dat geeft hem juist het vertrouwen om de omgeving te ontdekken. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Joyw kleintje delft het onderspit als er twee lompenaren zich lomp gedragen, ook al zijn ze net zo oud.....je hebt het zeker goed gedaan, je zou nog wat verder kunnen gaan door je kleintje bij je te houden op je schoot en de twee pupjes kennis laten maken, zodat jouw kleintje geen angst krijgt..

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Goeie tip Willemijn. was nu eigenlijk beetje overdonderd door het hele gebeuren, ook omdat ik 3pups in de gaten moest houden aangezien de baasjes 25 meter verder toestonden te kijken hoe ze bijna onder een fiets lagen. 

 

Misschien ben ik te verantwoordelijk...

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Denk ook dat je niet anders kon. Ben op zich niet zo van het oppakken en bevestigen van angst maar zoals je het omschrijft vond je pup het echt niet leuk meer en waren ze echt veel en veel te wild. Dan zou ik ook voor mijn pup opkomen. Vindt het niet netjes van de eigenaren van de andere pups.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

Ook ik denk dat ik hetzelfde had gedaan.
Als je hondje zo bang is hoor je het te beschermen.
Dat heb je gedaan.

Jammer van die andere 2 honden , want zo krijg je dus loslopers die straks op elke hond af denderen ook als dr andere honden er misschien niet van gediend zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Goeie tip Willemijn. was nu eigenlijk beetje overdonderd door het hele gebeuren, ook omdat ik 3pups in de gaten moest houden aangezien de baasjes 25 meter verder toestonden te kijken hoe ze bijna onder een fiets lagen. 
 
Misschien ben ik te verantwoordelijk... "

 Verantwoordelijk, ben je nimmer..te.., zelfs ik met mijn Ogin reeds 65 kilo neem ik in bescherming tegen wild aanstormende honden, Bams mag het zelf oplossen.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Denk ook dat je niet anders kon. Ben op zich niet zo van het oppakken en bevestigen van angst maar zoals je het omschrijft vond je pup het echt niet leuk meer en waren ze echt veel en veel te wild. Dan zou ik ook voor mijn pup opkomen. Vindt het niet netjes van de eigenaren van de andere pups. "

 ik ben ook niet van het oppakken, onze boxer nooit opgepakt maar die was ook een stuk flinker. dit is echt een pluiskuikentje. 1x blazen en hij ligt om 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Tuurlijk goed gehandeld, de situatie was tooo much, dan haal je m daar toch even uit. 

 

Onnodig oppakken ben ik ook niet voor.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ja goed gehandeld hoor!

Het is gewoon een verschil een grote of kleine pup.

Freggle als pup, die moest ik ook veel meer beschermen met zulke dingen, dan met Black.

Maar het blijft erg irritant als andere eigenaren zo onverschillig doen.

 

honden page profiel SjiezoeSjiezoe 3 doggies

Goed gehandeld! Volgende keer misschien als je het aan kan zien komen van te voren rustig oppakken niets zeggen kalm zijn. Als het leuke honden zijn, kun je  terwijl hij in je armen zit evt. misschien even laten neuzen? maar als ze echt te druk zijn rustig verder lopen en weer neer zetten. Geen woorden als rustig maar het is goed of troostend. Gewoon oppakken, uitstralen dat het goed is zo en weer neer zetten. Je mag hem gerust beschermen als het maar juist gebeurd.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Tuurlijk optillen.

Zelfde wat er gebeurt: op het moment dat een pup of een volwassen hond een situatie niet fijn vindt, of schreeuwt van de angst moet je hem helpen. Maakt niet uit op welke manier je dat doet.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Bijna juist gehandelt. Volgende keer gelijk je pup optillen als er 2 drukte makers aan komen race .

Als de andere pups rustig zijn, kan je Hé Man op de grond zetten, tussen je benen en zo laten snuffelen.

 

Ik vraag mensen altijd, wat ze zouden doen, als je een dreumes van 2.5 hebt en er komen oudere kinderen over haar heen denderen.

 

Altijd je eigen kind beschermen en zo nodig op tillen.

Wees heel,selectief met wie je Hé Man laat spelen en kennis maken. Beter geen ervaring, dan een verkeerde ervaring

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Denk ook dat je niet anders kon. Ben op zich niet zo van het oppakken en bevestigen van angst maar zoals je het omschrijft vond je pup het echt niet leuk meer en waren ze echt veel en veel te wild. Dan zou ik ook voor mijn pup opkomen. Vindt het niet netjes van de eigenaren van de andere pups. "

 Dat klopt echt niet, dat angst bevestigd wordt, die angst, zit er al.

 

Je pup voelt zich gesteund door jou als baas, dat bevestig je, door hem uit een moeilijke situatie te halen. Hij kan op je rekenen.

Hij voelt zich opgelucht.

Een bevestiging dat honden eng zijn is het niet. Dat het een nare situatie is, is immers al bevestigd.

 

Eerlijk, als je klein bent en omvergelopen wordt door 2 grotere drukte makers, is een angstige, vervelende situatie.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Jeetje wat vervelend, ik zou precies hetzelfde gedaan hebben. Je verwacht toch dat honden die losgelaten worden door het baasje, ook daadwerkelijk los kunnen. Dus ik snap ook dat je he-man niet meteen hebt opgepakt toen je die pups al zag aankomen.

 

De eigenaren zouden de pups aan de lijn moeten houden als ze zo enorm enthousiast zijn. 

Java is ook zo'n blije druktemaker die gelijk met iedereen wilt spelen en er dus vol tegenaan springt. Nu is java niet zo groot, maar ik laat haar niet los zo, omdat andere honden er misschien niet van gediend zijn.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^