Wanneer laat je een kind met de hond lopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Vandaag zag ik een buurmeisje met de hond lopen en ik vroeg me af: vanaf welke leeftijd zouden hp'ers hun/een kind met de hond laten lopen? 

Het buurmeisje in kwestie is denk ik rond de 12-13, in principe sterk genoeg (het is maar een klein hondje waar ze mee loopt), maar absoluut niet in staat in te spelen op bijvoorbeeld grote honden waar haar hondje bang voor is. Ik zie ook regelmatig een ander buurmeisje van ong. 9-10 met twee kleine hondjes lopen, hondjes die ook erg bang zijn voor grotere honden en die uit angst gaan blaffen. Toevallig weet ik dat er ook honden in de buurt wonen die agressief reageren op kleine blaffende hondjes, en ik weet zeker dat die meiden geen idee hebben hoe ze moeten reageren als er een boze hond op hun hond(jes) af komt. Maar hun ouders denken blijkbaar dat het wel losloopt. Ben ik nou gek of kun je (jonge) kinderen niet alleen met een hond laten lopen? 

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

16 jaar, en nog niet van harte maar ik had toen niet de makkelijkste honden.

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo 3 doggies

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Vanaf dat ze de weg goed kunnen en of ik ze goed kan. Als ze zelfstandig de weg kunnen vinden en weten hoe je met een hond moet omgaan vind k het prima ;-) ik was 8 of jonger toen ik al hondjes uitliet van de buurt haha. Maar dat waren wel kleine honden

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Nou ik loop een blokje om als ik kinderen met een hond zie. Vanmiddag nog een kind, jaar of 14, met een hond die enorme focuste op Aiko. Strakke kwispel, staren. Hij zat aan de flexi, ik probeerde weg te lopen maar dat kind rende met hond recht op ons af. Luisterde niet toen ik vroeg of hij zijn hond bij zich wou houden, want hij snapte niet waarom ze niet mochten snuffelen. Aiko stond achter me, hond viel uit. Dat kind schrok, liet de flexi vallen en vervolgens kon ik dus een hond van Aiko af trekken.

 

Het hangt natuurlijk heel erg van het kind af hoor, maar een kind kan misschien de hond zelf wel houden alleen niet overzien wat er gebeurt als er andere honden aan komen, als de hond per ongeluk schrikt, een kind kan niet handelen als er iets gebeurt, als twee honden elkaar niet mogen bijvoorbeeld. Vanaf een jaar of 16/17 misschien, dat hangt dus erg van het kind af. 

 

Ik ben nu bijna 22, heb zelf twee honden en toch vertrouwde mijn oma haar hond pas afgelopen jaar aan mij mee. Het is een flink eigenwijze hond haha. Ik mocht haar honden nooit zelf uitlaten vroeger, de kans was te groot dat er iets gebeurde. 

 

En ik moet ook zeggen, wij hebben iemand eens op Aiko laten passen en die heeft de lijn van Aiko aan zijn jonge buurmeisje gegeven met uitlaten. Hij was erbij, maar toch vond ik het niet prettig. Aiko was bovendien nog loops. 

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Ik was volgens mij rond de 13 jaar toen ik alleen onze hond uitliet. Dat was een boxer en echt wel de gemakkelijkste hond die ik ooit gekend heb. Ze was heel stabiel, luisterde altijd heel goed, schrok eigenlijk nergens van en tegenover andere honden was ze ook heel relaxed en negeerde ze gewoon. Ze reageerde ook nooit agressief of bang bij een loslopende hond of hond aan de lijn die aan haar wilde snuffelen. Ze was gewoon in alles heel gemakkelijk. We woonden toen ook in een heel rustige buurt met veel bossen en straten waar eigenlijk zo goed als nooit auto's passeerden, dus het was allemaal heel veilig. 

 

Mijn eigen hondje nu zou ik sowieso niet zo snel met andere mensen meegeven tenzij ik de mensen al goed ken en weten hoe ze met haar omgaan. Het zou meer daarvan afhangen dan van leeftijd. Ik vind het ook erg verschillen hoe verantwoordelijk iemand is voor zijn leeftijd. 

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Mijn eigen hondje nu zou ik sowieso niet zo snel met andere mensen meegeven tenzij ik de mensen al goed ken en weten hoe ze met haar omgaan. Het zou meer daarvan afhangen dan van leeftijd. Ik vind het ook erg verschillen hoe verantwoordelijk iemand is voor zijn leeftijd.  

 Dat is wel waar natuurlijk. Ik kom ook wel eens kinderen tegen (nouja, jonge tieners) die wel weten hoe of wat. En ook volwassenen die het niet weten :P

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

Ligt aan de hond en kind. Mijn zusje was 14 en praktisch volwassen toen, dus ging prima! Mijn broertje van nu 21 zou ik nog steeds niet alleen durven laten met diva

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik vind het een onmogelijke vraag..

hang zo van kind hond en omgeving af

 

Ik vind dat je zelf in moet grijpen soms

vraag dat kind eens iets..

bv.

wat zou je doen als er hele vervelende hond kwam?en beschrijf eens verschillende simpele situaties die kunnen gebeuren

Niet negatief maar :

wat goed dat je met de hond wandelt bla bla zeg iets leuks

mooie hond hoe heet hij?

Maar ook weet je dat er sommige onhandige/nare honden zijn in de buurt?

weet je wat je moet doen?

geef evt ook kaartje mee voor de ouders en wijs ze op die honden

en dat die link kunnen zijn!

hoe goed hun kind ook het eigen dier kan wandelen.

(begin altijd met compliment)

Ik denk dat vriendelijk maar praktisch handelen meestal wel werkt naar ouder en kind.

 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Ik zal mijn hond zoiezo nooit aan een kind meegeven. Volwassenen heb ik ook moeite mee. Gewoonweg omdat ik mijn hond ken. Ze valt niet uit of dergelijke. 

Maar ze luistert ook voor geen milimeter naar andere mensen. Mensen hebben geluk als mijn hond omkijkt als je roept. Daarbij heeft ze een jachtinstinct (zeker naar katten) en als ze trekt, waar z voor gemaakt is, gaat een kind dat niet 1,2,3 houden... 

 

Mijn vader heeft het een keer gedaan, mijn hond aan kinderen meegeven en zelf meelopen. Was ik absoluut niet blij mee!! Bleek dat ze dus met haar gingen rennen, en May dus trekken. Stoppen was dus moeilijk en daarbij had ze een halsband om. Dus erg slecht voor der nek...

 

Ben ik het wel eens met dat het ligt aan het kind. Maar ook met wat voor honden er in je buurt wonen. Het is erg lullig om te zeggen, maar het is wel zo. Het kind dat je hond dan uitlaat gaat waarschijnlijk niet veel kunnen doen tegen een evt. andere hond. Als er alleen maar vriendelijke honden in de buurt wonen zou de kans al.groter zijn dat ik mijn hond meegeef dan dat er allerlei minder vriendelijke honden rondlopen.

 

Wil met de laatste tekst niemand beledigen! Hoop alleen dat jullie mijn punt snappen.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Sorry, sorry....ik zal mijn honden nooit met een kind laten lopen.

Ik heb jaren geleden iets gezien wat mij een trauma bezorgd heeft .

 

Er liep een kind, een jaar of 10, met een boomer te wandelen aan een flexi lijn.

Lol dat ze hadden.

Tot......de hond de straat op rende in het spelen en de lijn niet op de rem stond.

De hond werd voor de ogen van het meisje, aan de lijn, dood gereden   

Het hondje lag op straat en het kind maar roepen en aan de lijn trekken........

 

Dat vergeet ik nooit meer........

 

Dus, sorry, ik zal nooit een kind ermee laten lopen.

Een kind is toch minder alert ....omdat het een kind is.

honden page profiel --

honden foto van -

Overigens zou in mijn eigen honden nooit aan een kind meegeven, maar ik geef ze al met heel heel veel moeite mee aan een andere volwassene en echt alleen als het echt niet anders kan en ik diegene heel erg goed ken. Dan nog zijn er eigenlijk maar twee mensen aan wie ik mijn honden mee geef. Ze mogen dan alleen een plasrondje doen aan de lijn want ze luisteren allebei niet naar andere mensen haha en ik wil niet dat ze andere honden tegen komen. Omdat ik niet wil dat Aiko weer een nare ervaring heeft met andere honden en ik weer terug bij af ben qua haar onzekerheid. 

 

Maar hé, ik ben zo'n controlfreak dat ik zelfs vanaf het balkon kijk als mijn vriend de hondjes uitlaat als ik thuis ben. En dan roep als hij iets niet goed doet. Niet dat ik mezelf alwetend vind ofzo, maar ik wil gewoon graag dat dingen volgens een vaste manier verlopen en niet dat ik vervolgens weer aan de bak kan gaan met trainen omdat er een paar keer iets is gebeurd of toegestaan door iemand anders. Dat vind ik ook verwarrend voor de hondjes. 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Nee nooit.. 

Enige die er mee mag lopen buitenom mij en mijn man is mijn zusje van 19. 

 

Omdat ik zeker weet dat zij zich aan al mijn regels houd.

 

Ik vind een kind met een hond, maakt niet uit hoe groot of klein de hond is.

gewoon niet vertrouwd. 

 

En mijn honden zijn echt klein. Maar ze kunnen echt flink trekken als ze dat willen.  

 

Heb ook echt een groteske hekel aan ouders die tegen kinderen van een jaar of 10 zeggen: "je mag wel een hond maar, je laat hem zelf uit!"

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Honden zien kinderen als baas vanaf een jaar of 14 dacht ik. Maar t hangt zo van t kind en de hond af. 

 

Ik liep zelf vroeger vanaf mijn 8e met onze Duitse Herder. En dat ging prima. Maar geen haar op mijn hoofd die Paddy met een kind van 8 mee zou geven. En Finley met helemaal niemand behalve mijn dochter.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik was geloof ik 11 of 12 toen ik bink mocht uitlaten. Ging altijd wel goed, liep om bij het zien van andere honden en hield hem heel goed vast. Trekken deed hij niet en mijn ouders hebben mij en mijn broers altijd betrokken bij de opvoeding dan de hond.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Mijn jongste zoon was 13 toen hij zijn eigen hond kreeg en die moest hij ook zelf uitlaten. Maar hij heeft ook zelf puppycursus en gehoorzaamheidscursussen gedaan met de hond. Ik ging wel altijd mee naar cursus. Was een kruising Duitse/Tervuerense herder. Is ook altijd goed gegaan. 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Ligt aan het kind.

Of beter aan de persoon.

Hier in de buurt een vent met een herder achting beest.

En die is in de 40 en ik blijf roepen hou je hond bij je. Koop een riem. Ga je dat schijt daar nog op ruimen? Dat is een kinderen speel plaats daar mogen honden niet komen. Vind je dat nou handig je hond de straat op laten lopen?

 

Terwijl mijn autisme buur jong van 9 met kia ging wandelen en ik er stiekem achter aan.

Bij het zien van een andere hond stak hij over. Bij het inhalen op de stoep vroeg hij aandacht (en liet kia even prachtig volg werk zien) en pakte hij een val uit zijn zak toen er een andere hond uitviel naar kia. En vroeg hij zo de aandacht van kia zodat zij niet uitviel....

 

Daar kan zelfs Martin gaus nog van leren hoor...

Was ik er gerust op... Nee

Maar dat ben ik nooit zelfs niet bij mij eigen man...

 

Maar het ligt dus echt aan de persoon. Ik ken kinderen van 13 die nog met auto's en poppen spelen. Ik ken kinderen van 14 die al weten hoe je een zwangerschap test moet doen...

 

En ik ken een hoop volwassenen die denken veel te weten en daarom juist meer schade doen.

 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Wat een moeilijke vraag, het ligt uiteraard aan de hond/ kind combinatie.

 

 

Mijn jongens 6&7 jaar, mogen Boaz ook wel eens vasthouden.. Ik loop er dan uiteraard zelf naast, hou overzicht en pak de lijn over wanneer er iets of iemand aankomt. Uiteraard mogen zij niet alleen met Boaz weg! Boaz sukkelt gewoon heerlijk met ze mee! 

 

Willem is een ander verhaal, die houden ze nooit vast! Is nog een veel te blij ei, die af en toe een waaiend blaadje nog rede vindt om mijn arm er half uit te trekken! 

 

Ik kan me dus voorstellen dat wanneer mijn kids een jaar of 14 zijn (zeker de jongste, hij is knetter van honden en doet het super), ik hem een hond als Boaz best mee durf te geven.. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mijn bams mogen kleine kinderen vasthouden, maar dan ben ik er zelf bij, nimmer een kind met mijn honden er op uit, bams geef ik mee aan mijn zus als het nodig is, ook de buurcres, maar ogin met niemand, die is nog veels te onstuimig...zelfs voor volwassenen, ik weet hoe ik haar moet houden.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Ik was 15 toen ik luna kreeg, en altijd alles alleen gedaan qua opvoeden en verzorgen. Ik ging naar een hondenschool, las rond die tijd alleen maar honden boeken En was uiterst serieus. Zo liet ik niemand haar verder uitlaten ect. Nu 7 jaar later is er weinig veranderd;-) ze is met mij mee uit huis gegaan en daarna met mij mee verhuist toen ik samen ging wonen. Mijn vriend mocht haar ook pas na een half jaar zelf alleen uitlaten, en dan alleen aan de lijn. Super bezorgd ja:-)

Kortom ik denk dat het van het kind afhangt. Dat het wel lastig in te schatten is natuurlijk!

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

Dochterlief is 13 en loops toch zeker wel sinds ze een jaar of 11 was wel met Nala en Simba.

Beide luisteren ze goed naar haar.

Abu mag ze nog niet mee hebben ookal wil ze dat wel.

Nou heb ik niet de grootste honden, maar er zijn wel dingen waar op gelet moet worden.

Ze lopen hier niet aan een flexi.

honden page profiel bentebente

Ligt eraan. Ik liep voor het eerst alleen met de honden toen ik 10 was. Als je hond het toelaat, kan het best. Een meisje bij ons in de straat loopt met een gigantische bouvier en die is slechts 9. Mensen die hun hond kennen, kunnen zeggen of het verstandig is kleine kinderen ermee te laten lopen. Die bouvier bv, doet niks. Blaft niet, rent of trekt niet, heel volgzaam en kijkt niet echt om maar andere honden behalve snuffelen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik was een jaar of acht toen ik plukkie (Maltezer die we vroeger hadden) mocht uitlaten. Beestje reageerde niet op andere honden, was hardstikke lief. Ging zonder toezicht van mn ouders mee naar zolder waar hij poppenkleertjes aan kreeg en in de poppenwagen werd gelegd, we konden er alles mee.

 

Puck, mijn huidige Maltezer, die laat ik door kinderen niet uitlaten. Ze is hardstikke lief, maar ze durft wel te happen, grommen als haar iets niet aanstaat en met andere honden is ze niet altijd heel makkelijk. Voor puck moet iemand dus sterk in de schoenen staan, niet janken om het eerste beste grommetje, dus een jaar of 16 denk ik en vooral weet hebben van het gedrag van honden.

 

Ik denk dus dat je heel goed naar de hond zelf moet kijken, maar ook naar de omgeving of het haalbaar is dat kleine kinderen de hond uitlaten. 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Nooit!  Een kind heeft niet het verstandelijke vermogen van een volwassene om een situatie in te schatten en dan heb ik het nog niet over de kracht om een hond tegen te houden als hij écht weg wil.

 

Je weet nooit of je hond schrikt en op de loop wil, dan kan je kind dag met het handje doen... of het valt en word meegesleept.

Geen van deze situaties is wenselijk.

 

Ik vertrouw geen kinderen met mijn honden, ook met mijn kleinste hond niet.  Ik houd te veel van mijn dieren om ze over te laten aan kinderen die echt geen benul hebben van wat honden kunnen doen (niet de jouwe maar bv. vreemde honden).

 

Laatst nog een voorbeeld van gezien : een vader, moeder en zoontje met hun hond, een bearded collie.  De kleine loopt even voor de ouders en aan de hoek van een straat raakt de hond los, de kleine er achter aan en er kwam net een auto aan, die gelukkig kon stoppen.

Dus zelfs als je erbij bent is een ongeluk snel gebeurd.

 

Voor mij dus een absolute, definitieve neen.

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

" Ligt aan het kind.
Of beter aan de persoon.
Hier in de buurt een vent met een herder achting beest.
En die is in de 40 en ik blijf roepen hou je hond bij je. Koop een riem. Ga je dat schijt daar nog op ruimen? Dat is een kinderen speel plaats daar mogen honden niet komen. Vind je dat nou handig je hond de straat op laten lopen?
 
Terwijl mijn autisme buur jong van 9 met kia ging wandelen en ik er stiekem achter aan.
Bij het zien van een andere hond stak hij over. Bij het inhalen op de stoep vroeg hij aandacht (en liet kia even prachtig volg werk zien) en pakte hij een val uit zijn zak toen er een andere hond uitviel naar kia. En vroeg hij zo de aandacht van kia zodat zij niet uitviel....
 
Daar kan zelfs Martin gaus nog van leren hoor...
Was ik er gerust op... Nee
Maar dat ben ik nooit zelfs niet bij mij eigen man...
 
Maar het ligt dus echt aan de persoon. Ik ken kinderen van 13 die nog met auto's en poppen spelen. Ik ken kinderen van 14 die al weten hoe je een zwangerschap test moet doen...
 
En ik ken een hoop volwassenen die denken veel te weten en daarom juist meer schade doen.
  "

 Dat vind ik altijd zo mooi om te zien met (sommige) kinderen met autisme. 

 

Op school waas ik stage liep, was er een week van de dieren. Die week kwam er ook Kelpie fokker met moeder hond en haar pups van 7 weken oud. Goed voor de kinderen, maar ook voor de pups. De kinderen zaten in groep 5. Alle kinderen, op 1 jongetje na, waren aan het roepen, geluidjes aan het maken om zoveel mogelijk aandacht van de pups en de moederhond te krijgen. 

Maar naar wie gingen ze, precies naar het jongetje met autisme. Hij was rustig, hij liet de moederhond en de pups rustig bij hem snuffelen en daarna aaien, hij tilde de pups niet op om zo bij hem te blijven. 

 

Dat was ZO mooi om te zien! 

Toen het tijd was vroeg de fokker wie er wilde helpen om de honden terug in de auto te doen, het ging dan om het lopen met de moederhond aan de lijn. 

Iedereen laaiend enthousiast natuurlijk. Het jongetje met autisme werd door haar uitgekozen omdat hij het rustigst was. 

Hij liep daar door de gang, met moederhond, zo trots als een pauw en een glimlach van oor tot oor! Want sommige andere mensen zagen hem niet zitten/staan. 

 

Het jongetje in kwestie heeft het er nog heel het jaar over gehad!

 

Nu is dat niet met alle kinderen natuurlijk, maar als je ziet hoe sommige kinderen met autisme op honden reageren, is prachtig!

 

Sorry, was een beetje offtopic, maar dit schoot me gelijk weer te binnen. Nu weer ontopic

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Sorry, sorry....ik zal mijn honden nooit met een kind laten lopen.
Ik heb jaren geleden iets gezien wat mij een trauma bezorgd heeft .
 
Er liep een kind, een jaar of 10, met een boomer te wandelen aan een flexi lijn.
Lol dat ze hadden.
Tot......de hond de straat op rende in het spelen en de lijn niet op de rem stond.
De hond werd voor de ogen van het meisje, aan de lijn, dood gereden   
Het hondje lag op straat en het kind maar roepen en aan de lijn trekken........
 
Dat vergeet ik nooit meer........
 
Dus, sorry, ik zal nooit een kind ermee laten lopen.
Een kind is toch minder alert ....omdat het een kind is. "

 Eens.

Pas ergens 2 kinderen waarvan de kleine hond was dood gebeten.

Dat wil je niet, dat een kind dat mee maakt.

Vergeef je je zelf nooit meer.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Hangt ervan af. Ons kleinkind van 8 mag met de hond lopen als er een ouder bij is. Een heel makkelijk dier,ik weet het zou toch mis kunnen gaan.

 

Een vriendin van mijn dochter had een roemeen in huis nog niet echt een huiselijk leven gewent.

Gezin gaat aan de wandel in mijn buurtje,drukke weg ook met eenden bleek achteraf. Hond breekt los,oftwel een herder formaat, kon dat kind nooit houden natuurlijk.

Openbaar vervoer rijdt er ook..

 Een sevice bus reed de hond aan,er was niets meer van over..zo erg.

Hoe dom kun je zijn om je hond aan een kind te geven.In dit geval langs een drukke weg,doe dat dan op een rustige plek.

Ze hebben nu weer een roemeen en hopenlijk hun lesje geleerd.

Dat kind van 10 die de hond vast had kon een tijd geen binding krijgen met deze hond,nu wel weer.

 

Hier liep ook een knul van 12 met een losse herder,wij alke buurthonden liepen weg zodra we hen zagen,ook regelmatig daarom politie bij hen aan de deur.

Onverantwoord om de hond aan een kind mee te geven,ook met het risico je kind een trauma te bezorgen,dat wil  toch niet.

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Eens.
Pas ergens 2 kinderen waarvan de kleine hond was dood gebeten.
Dat wil je niet, dat een kind dat mee maakt.
Vergeef je je zelf nooit meer. "

 Dat is ook echt heel heel erg! Maar ik neem aan dat je wel ongeveer weet wat voor soort honden en baasjes er door de wijk lopen.

 

Ik moet eerlijk bekennen dat er nu niet meer van zulke honden lopen hier in de wijk. Gelukkig maar. Degene die valse honden (4 stuks, 3 jack russels en een Afghaanse windhond) had en niks op de muilkorf en aanlijnplicht uit deed, heeft geen honden meer omdat zijn Afghaanse windhond een heel klein hondje heeft doodgebeten.

Eindelijk heeft men ingezien dat die man geen honden waard is en hebben ze het hem afgenomen. Die man zag je eigenlijk van verre al 3 jackies op de scootmobiel en de Afhaan ernaast dravend, ik sloeg dan al gauw weer af en ging een andere straat in om ze te mijden. Maar het kan helaas gebeuren dat je beide een hoek om komt en recht tegenover elkaar staat. Je wilt dan niet dat je kinderen zo iemand tegenkomen.

 

De meeste honden hier lopen ook netjes aan de lijn een enkeling loopt los, deze luisteren dan ook goed naar de baas.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ligt heel erg aan de hond. 

 

Sascha had ik meegegeven aan iemand van 10 jaar. Die liep zo netjes mee en reageerde niet op prikkels. 

 

Maar als ik kijk naar Aiden... Dan wordt het al snel een jaar of 18. Omdat hij zo sterk en onbezonnen kan zijn.

 

Odi had ik nooit uit handen gegeven, ook niet aan een volwassene. 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

dat ligt aan de hond en het kind.
ik was denk ik 10 jaar toen ik onze husky thuis uitliet. nu kijk ik erop terug en denk belachelijk, toch ging het goed. mijn broertje die een jaar jonger is bij hem ging het wat minder soepel.

ik kom hier in de buurt weleens 2 meisjes tegen, denk rond de 11-12 jaar met een jackrussel en een rottweiler, die zijn super leuk met die honden.
ik zou mijn honden nog eerder aan deze 2 meisjes meegeven dan aan veel volwassene.

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

vanaf dat ze het aankunnen. Ik zou zeggen vanaf 14 ofzo maar het verschilt per kind. Een kind moet in kunnen grijpen als er iets gebeurd en vervelende dingen zien aankomen.

Ik was 12 toen ik rori kreeg en achteraf had ik toen nog niet alleen moeten lopen omdat ik geen idee had wat ik aan het doen was.

Veel volwassenen voorzien problemen ook niet maar misschien wel beter dan een jonger iemand.

honden zien kinderen vanaf een jaar of 12 pas als volwassen (verschilt ook per kind). Voor die leeftijd denkt de hond dat hij volwassen is en een 'pup' de lijn vastheeft waardoor hij het kind niet als serieuze leider ziet.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^