Hoe lang moet ik vrij nemen om het mijn puppy gewend te maken bij ons?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ManuelaManuela

Hallo,

Ik en mijn vriend zijn van plan om binnenkort een puppy in huis te halen. 
Dit in januari. Ik weet nog niet welk ras maar een golden retriever is wel 1 van mijn opties.

Ik werk 32 uur, shiften en mijn vriend voltijds ook in shiften.
Ik zou enkele weken vrij willen nemen zodat ik mijn puppy zindelijk kan maken en het haar gewoon te maken om soms alleen thuis te zijn.

Hebben jullie een idee hoe lang ik het best vrij neem? 2 weken, 3 weken?

Als ze achteraf langer dan 4-5 uur thuis moet zijn dan heb ik de optie om haar naar mijn ouders te brengen.

Alvast bedankt! 

honden page profiel --

honden foto van -

Toch wel een stukje langer dan 2-3 weken hoor... Of oppas regelen voor de uren dat je weg bent.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Eens met Charlie.

 

Ook zou ik eerst heel goed uitzoeken wat voor een ras jullie willen hebben, wat jullie zoeken in een ras en of jullie kunnen voldoen in de behoeften van de hond. Het is heel leuk om een hond te hebben, maar het vraagt erg veel.

In januari een pup  nemen, dat is wel vrij kort dag. Geheid dat je bij de verkeerde fokkers terecht komt.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Als je in januari een pup wil maar je weet nog niet precies welk ras, ben je al vrij laat.

Bij veel fokkers heb je wel wachtlijsten of moet je even geduld hebben tot er weer een nestje is, anders heb je wel grote kans dat je bij de foute fokkers uitkomt die pups op voorraad hebben.

 

Hoe lang je vrij moet nemen?

Als je een aantal weken vrij kunt nemen, en daarna totdat je hond helemaal gewend is, zindelijk is en alleen kan blijven een oppas hebt dan moet het toch kunnen?

Je kunt het moeilijk van te voren voorspellen, het alleen zijn is voor de ene hond veel moeilijker aan te leren dan voor de ander.

honden page profiel --

honden foto van -

Ik had inderdaad ook nog dezelfde gedachte als Sylvia en Ruby, wat betreft dat het vrij kortdag is. Bovendien ben ik zelf ook van mening dat je de keuze voor een pup niet moet laten afhangen van een bepaalde maand. Als je een combinatie ziet die je aanspreekt en het klikt met de fokker, dan zou het niet moeten uitmaken of het in januari is of bijvoorbeeld pas in de zomer. Een pup heb je hopelijk wel voor de komende 12-15 jaar. Ik denk ook dat als je nu gaat informeren bij een goede fokker die een nestje verwacht dat in januari naar huis mag, dat er al veel wachtlijsten vol zitten. Je kunt natuurlijk altijd mazzel hebben hoor! Dat er bijvoorbeeld veel meer reutjes in een nest zitten dan teefjes en dat er juist veel mensen op de lijst stonden voor een teefje. Dan zou het kunnen dat er nog pups beschikbaar zijn als ze worden geboren. Maar nogmaals, als ik jou was zou ik me niet vastpinnen op die ene maand. Liever dan nog een poos wachten totdat je bijvoorbeeld een periode van 3-4 maanden hebt waarin je een paar weken vrij zou kunnen nemen, afhankelijk van wanneer je pup komt.

honden page profiel aicha aicha

honden foto van aicha

Ik snap wat jullie zeggen .

maar wij hadden onze pup binnen een week toen we besloten een pup te nemen ! We hadden de tijd van het jaar dan wel weer mee ! Net januari geweest. Natuurlijk moet wel goed oppassen dat je je pup bij goede fokkers aanschaft . Wat bij ons wel het geval was ! 

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik snap wat jullie zeggen .
maar wij hadden onze pup binnen een week toen we besloten een pup te nemen ! We hadden de tijd van het jaar dan wel weer mee ! Net januari geweest. Natuurlijk moet wel goed oppassen dat je je pup bij goede fokkers aanschaft . Wat bij ons wel het geval was !  "

Ik zei ook het kán wel, maar het lukt niet altijd om op zo'n korte termijn een pup te vinden uit een combinatie die je aanstaat en van een fokker waar het goed mee klikt. Als het wél lukt, super! 

Manuela (Gast)

Bedankt alvast voor de reacties!

Ik had de maand januari vermeld omdat ik vanaf dan terug verlof kan nemen. Mijn hondje is net overleden en ik mis het enorm om een vriendje in huis te hebben. Soms ben ik een aantal dagen een hele avond alleen thuis omdat mijn vriend werkt en dan mis ik het om iemand bij me te hebben. Ik ben het van thuis uit altijd gewoon dat het druk was, broes en zussen, honden, katten... Ik zou als het kon morgen al 1 willen, maar ik weet dat dat niet kan en dat ik goed moet informeren en goed moet zoeken zodat Ik het juiste hondje vind.

Ik heb er zowizo de tijd voor om er mee te gaan wandelen, spelen, knuffelen etc. 

Ik was ook van plan om er mee naar de hondenschool te gaan.

 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Als jullie zoveel werken zou ik niet voor een pup gaan, maar voor een volwassen herplaatser.  Een pup opvoeden kost veel tijd,  energie en in het begin ook nachtrust. Zindelijk maken is maanden lang elk uur naar buiten.  Daarnaast nog trainen en opvoeden. Zara was pas zindelijk toen ze 7 maanden was, dus maanden lang ieder uur buiten staan. 

 

Dan nog het uitkiezen van een fokker: goldens zijn populair dus het aanbod van broodfokkers is groot. Goedkoop is duurkoop (dan laat ik dierenleed van moederhond achterwege). Zoek met zorg de fokker uit en bij voorkeur met stamboom. Trap niet in de mooie verhalen van de marktplaats aanbieders.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Manuela,

 

Goed dat je hier komt informeren.

Ik kan me voorstellen dat je weer een hond wilt hebben.

Ik kan ook niet zonder.

 

Als je voor een Golden Retriever gaat, oriënteer je dan vast op de site van de rasvereniging

http://www.goldenretrieverclub.nl/cms25/

 

Vraag de fokker om uitslagen op papier van verplichte testen van beide ouders op:

- Heupdysplasie

- Elleboogdysplasie (niet verplicht voor honden geboren vóór 1 juli 2010)

- Oogafwijkingen

- DNA onderzoek PRA1, PRA2 en Ichthyosis 

(zie fokreglement 

http://www.goldenretrieverclub.nl/cms25/fokkersinformatie-2/fokreglement )

 

Misschien vind je het leuk om het topic van een GR fokker/forumlid Sanne van Hondenpage te lezen en foto's etc. te bekijken. Als je een fokker op het oog hebt, zou je Sanne kunnen vragen of zij die Golden Retriever fokker kent.

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/211575/evy-haar-golden-kwartet!-update:-2-weken-oud!.php

 

Succes met je zoektocht.

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Waarom moet het specifiek dát ras zijn , als je gewoon maar een gezelschapshond zoekt ?

 

Om in januari een gezonde ras golden te hebben had je nu al afspraken met erkende fokker moeten hebben. Blijft over MP of broodfok 

 

Al in asielen gaan kijken naar een pup, mag toch een kruising zijn ? die hebben daar soms ook puppies hoor of kleine volwassen gezelschapshondjes. 

Ik zou écht heel goed oppassen waar je koopt.

 

Wat je werkuren betreft vind ik persoonlijk , als je echt een opvang hebt voor die vier uur,  dat het zeker kan. Reken je wél je uren afwezigheid erbij voor je boodschappen of sociale verplichtingen met familie ? dat wordt al eens vergeten en dan zit hij ook alleen.

De meeste mensen  moeten werken hé dus daar ligt niet het probleem.

Drie weken voor kleine pup is weinig  maar t kan. 

En denk er ook even aan, geen enkele pup wordt verplicht verkocht met bench aan zijn kontje .....

 

Als je ervoor gaat wens ik je veel geluk en je hondje een gelukkig leven .

 

 

 

 

 

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Momenteel is er een ware run op de Golden Retriever. Het is een geweldig leuk ras en er worden veel nesten geboren, maar ik ben bang dat januari wat krap wordt.

 

Op deze sites kun je kijken voor een goed gefokte Golden pup:

http://www.goldenretrieverclub.nl/cms25/

http://goldenretrieverfokkers.nl/

http://www.goldenretrieververeniging.nl/

 

Wat betreft het aantal weken vrij vind ik zelf minimaal 4 weken toch wel sterk aangeraden. Indien mogelijk kun je kijken of je het kunt combineren met 2 weken vrij en 2 weken thuis werken en met oppas. Hebben jullie de mogelijkheid om de pup mee te nemen naar werk? Of misschien vinden je ouders het goed om als ze nog klein is wat vaker op te passen?

 

Als je vragen hebt over de Golden mag je natuurlijk altijd contact met mij opnemen! Ik beantwoord ze graag. :)

honden page profiel HappyHappy

honden foto van Happy

Ik raad ook aan om contact met fokkers op te nemen en je op de wachtlijst te laten plaatsen bij 1 of 2 fokkers waar je een goede klik mee hebt.

Ik sta nu al maanden op een wachtlijst. Afgelopen week is het nestje geboren. Helaas een kleiner nest dan verwacht en daarom zat er voor mij geen eentje bij. Ik wil perse van deze fokker omdat ze gewoon heel goed is voor haar dieren en ik er een heel fijn gevoel bij heb. Nu ben ik bovenaan gezet voor het volgende nest, dat betekend nog aan half jaar geduld hebben. Ik wil heel graag NU en bij het ras dat ik neem (amerikaanse naakthond) kan ik ook morgen er eentje in huis hebben (van een andere goede fokker) omdat ze niet zo populair zijn. Maar een hond heb je voor minimaal 10 jaar, dan kan dat half jaartje er ook nog wel bij.

Als je weet welk ras het word, neem dan contact op met fokkers en laat je op de wachtlijst plaatsen.

Ik heb nu voor 3 dagen in de week een oppas pup van 14 weken. Je kan het echt een pup niet aan doen om lang alleen te laten zitten. Dus als jullie er voor willen gaan en als je al met 3 weken weer terug aan het werk gaat, dan moet je echt een oppas regelen voor je werkdagen.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Check eens dierenopvangcentrum Tildonk op fb. Zij hebben regelmatig hondjes die worden herplaatst en ik meen dat er soms ook wel pups zijn. Ze hadden laatst een goed opgevoed hondje dat nog vrij jong was en waarvan de eigenares te oud/ziek geworden was om ervoor te zorgen. Denk dat je dan met enkele weken wel zeker genoeg hebt om je hondje te laten wennen.

Hier 3 herplaatsers en 2 van pup af, en eigenlijk zie ik weinig verschil, behalve dan dat de herplaatsers die het niet goed hebben gehad in hun eerste leventje, nu heeeeeeel graag bij ons liggen en ons adoreren.

Misschien iets om over te denken...

Desiree (Gast)

Omdat ik ook opzoek ben naar een leuke hond, ben ik veel deze site afgegaan. Daar vond ik ook dat ze een Checklist hebben voor een goede fokker. Als je er een z.s.m. wil hebben, neem die dan mee en controleer alles. Ook kun je op de site honden fokkers zien enzo. Deze site zit vol met hulp van allerlei kanten. Nog succes met het vinden van een pup/hond! 

Volgende forumvraag: Alaskane klee kai.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^