Begonnen met KVV, welk merk beter?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnneAnne

Hallo allemaal,

Sinds 2 maandjes eet Bailey KVV. Ik heb om te proberen Hunters Home, Alaska en Tammenga besteld. Bailey vind het allemaal even lekker. Nu wil ik een grote bestelling van 50 kilo doen. Welk merk is het beste? Of misschien een heel ander merk? Als het maar glutenvrij is. Wat raden jullie aan?

Alvast bedankt!

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Hallo! 

 

Van de merken die jij hierboven noemt, heb ik ervaring met tammenga.

prachtig vlees, de honden vinden het heerlijk hier! 

Ik neem altijd de grootverpakkingen, scheelt aanzienlijk in de kosten 

 

Verder voer ik graag darf, kivo en de wildversie van lotgering.. 

 

Ik wissel af tussen smaken en merken, de ene keer bestel ik 25 kilo van het een, daarna van een ander merk.. 

 

Succes met je keuze! 

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb alleen ervaring met Alaska, ik vond dat zelf niet zo'n fijne KVV. Heel erg fijn waardoor het een beetje snot was voor mijn gevoel. Maar als jouw hond het er goed op doet is er niks mis mee natuurlijk!

 

Ik zelf wissel altijd merken af, volgende week komt er weer een bestelling met BARFmenu, DailyMeat, Buddy's, Huntershome (voor mij de eerste keer dat ik dit bestel), carnivoer, naturis en Tammenga. Daily meat en Buddy's kende ik tot voor kort nog niet, maar heb het aangeraden gekregen van mijn leverancier omdat ik van wat grovere mixen hou. En het bevalt erg goed! Goede kwaliteit, mooi stevig, geen vieze stukjes (zoals je soms ziet als er veel runderlip is gebruikt) en geen bruine plekken. 

 

Ik zou zelf gewoon afwisselen qua merk, misschien deze 3 merken blijven behouden als ze goed bevallen. Dan weet je heel zeker dat je hond alles krijgt wat hij nodig heeft in de juiste verhoudingen, omdat de verhoudingen van de merken nog wel eens verschillen en ook de kwaliteit en herkomst van het vlees (in de zin van wel deel van het dier gebruiken ze).

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Hier nu een keer Alaska gehad.
Ik vind het wel erg fijn gemalen in vergelijking met andere merken.

En heel eerlijk.....voor een hond dat een kilo per dag eet is het net iets te duur om alleen dat te halen.

Nu een hele tijd al degomeat en bevalt goed.

honden page profiel --

honden foto van -

" Hier nu een keer Alaska gehad.
Ik vind het wel erg fijn gemalen in vergelijking met andere merken.

En heel eerlijk.....voor een hond dat een kilo per dag eet is het net iets te duur om alleen dat te halen.

Nu een hele tijd al degomeat en bevalt goed. "

En onhandige hoeveelheid! Als je een kilo per dag verbruikt inderdaad, hier ook. Dan zit je net te rommelen met porties maken omdat je niet gewoon één rol eruit kunt halen.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Ook dat omdat het allemaal 800 gram is.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik heb niet heel veel verstand van alle merken, mijn oudste hond krijgt nu sinds een aantal maanden kvv.

 

Ik voer haar kvv van dogmeat ( vindt deze nog betaalbaar ), en er is een hoop variatie te verkrijgen complete en enkelvoudige soorten.

honden page profiel Romi & TaroRomi & Taro

honden foto van Romi & Taro

Hier eerst Duck,  nu overgegaan naar  Naturis en natural petfood,  bevalt zeer goed en is goed betaalbaar.

Succes

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Op zich is niet echt een bepaald merk beter vind ik, zolang je hond het er goed op doet en er geen onnodige troep in zit is het prima. 

 

Hier ervaring met Tammenga, onze hond vindt het erg lekker en doet het er goed op. Wel vind ik het wat te grof gemalen, naar mijn smaak, je ziet echt stukken orgaan en kraakbeen ed zitten. Mijn hond heeft daar verder geen last van, ik vind het zelf alleen niet zo'n fijn gezicht 

 

En inderdaad zou ik afwisselen met merken en smaken, dan is de kans groter dat je hond geen tekorten oploopt :-)

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

....grof gemalen, naar mijn smaak, je ziet echt stukken orgaan en kraakbeen ed zitten. Mijn hond heeft daar verder geen last van, ik vind het zelf alleen niet zo'n fijn gezicht ...

 Wat grappig dat jij dat juist niet fijn vind. Ik vind het juist wel prettig om te nog herkenbare dingen te zien...  Alsof ik dan beter weet wat ik geef. Die hele fijn gemalen kvv vind ik dan weer wat minder...

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

"

Op zich is niet echt een bepaald merk beter vind ik, zolang je hond het er goed op doet en er geen onnodige troep in zit is het prima. 


 


Hier ervaring met Tammenga, onze
hond vindt het erg lekker en doet het er goed op. Wel vind ik het wat te grof gemalen, naar mijn smaak, je ziet echt stukken orgaan en
kraakbeen ed zitten. Mijn hond heeft daar verder geen last van, ik vind het zelf alleen niet zo'n fijn gezicht  src="http://www.hondenpage.com/rest/tinymce/plugins/emoticons/img/smiley-innocent.gif" alt="" />


 



En inderdaad zou ik afwisselen met merken en smaken, dan is de kans groter dat je hond geen tekorten
oploopt :-)

"






Hahhaha dat is juist de rede dat ik graag tammenga voer omdat het wat grover gemalen is... :-)

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Hahaha, ik ben een beetje een watje 

Ik eet zelf geen vlees, dus die duidelijke stukken hoeven voor mij niet zo, maar alles voor de hond natuurlijk 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ik zou met kvv sowieso kiezen voor een merk waarvan elke worst op zichzelf een compleet menu is. Ik zie veel merken voorbij komen die aanvullend voer zijn, die baseren zich op het idee dat het afwisselen van 5 verschillende diersoorten het een compleet menu maakt. Dit is echter geen claim die wettelijk beschermt wordt en klopt dan ook 9 van de 10 keer niet. 

 

Verder goed kijken naar de reputatie die een kvv heeft, en bij wat voor bedrijf het vandaan komt... 

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

Waar ik heel goede ervaring mee heb is Dinapet. De honden vonden het hier altijd heerlijk. Het is alleen jammer dat je het niet zo gemakkelijk kan krijgen.
http://www.versvoer.nl/producten/honden-voer?merk=36&gclid=CjwKEAiAsMXBBRD71KWOh6fcjRwSJAC5CNE1_aPsKDut0haFDP8SVhrLmumKijyaDkvlon30wLCKmRoC9vDw_wcB

Tammenga ook redelijk goede ervaring mee
Alaska hadden ze altijd honger van na het eten
Darf ging een tijdje goed, daarna was het blijkbaar te vettig voor onze honden.

Succes met je bestelling :-D

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Ik ben zelf fan van Raw4Dogs, compleet en ziet er altijd zeer goed uit. Ze hebben (voor mij) praktische 1,5kg worsten wat de prijs ook weer iets drukt tov 1 kilo's of minder. Wel wissel ik af en toe af met iets anders, gewoon voor de leuk (ander smaakje).

 

Alaska en Barfmenu komen uit dezelfde fabriek maar zijn niet compleet. Daarnaast vind ik de porties van Alaska niet handig en kreeg mijn hond haarballen van de premiumversies van barfmenu... Daarnaast vertrouw ik idd liever op een compleet voer dan op iets incompleets. Tot nu toe heeft nog geen merk mij wetenschappelijke onderbouwing kunnen aanleveren voor de theorie (ze antwoorden gewoon niet eens), laat staan op basis van hun merk dat ze dit kunnen aantonen....

 

Mochten er toch tekorten ontstaan dan merk je dit pas als het lichaam alle reserves ook al kwijt is, dus na maanden tot jaren. Aangezien veel mensen afwisselen kan je nooit naar 1 merk verwijzen...

 

Ik weet dat niet iedereen mijn mening deelt, maar ik zou zeggen kom met een gedegen onderbouwing ;) (en dan bedoel ik geen linkje naar een hobbywebsite)

 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

De Tammenga vinden wij juist zo mooi omdat het grof gemalen is ipv een fijne prak waar je niets meer in herkent.
Verder geven we een paar soorten van Lotgering (ook grover qua maling) Tinlo en Dogmeat (fijn in maling, smurrie achtig maar de keren dat ze het krijgen eten ze het wel goed). Daarbij geven we zelf nog spiervlees, orgaan en bot in de juiste verhouding.

Is Raw4Dogs fijn of grof van structuur?
Alaska is wat ik lees dus heel fijn.
Hoe is Hunters Home?

Waar je op moet letten imo is dat een meervoudige samenstelling bv alleen bot van bv kip hoeft te bevatten, en dan bv spiervlees van rund en lam, en als ze dan bv van konijn stukje lever en nier doen, van geit een stukje hart dan is het dus een meervoudige kvv van meerdere diersoorten. Maar je weet niet van welk dier er wat in zit en hoeveel er van elk dier in de mix zit.

Zodoende geven wij liever van meerdere dieren een enkelvoudige mix, dan weet je dat het bot, spiervlees en orgaan van dat dier is. Soms staat erbij dat het (als voorbeeld) paard is maar dan bot van kip. Houd daar ook rekening mee dat je van meerdere dieren spiervlees voert, van meerdere diersoorten organen en van meerdere diersoorten bot voert aan je hond.

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Hier krijgen onze drie honden (2 Maltezers en een Golden Retriever) KVV van Herby Versvoer. Ze vinden het alle drie heerlijk.

Ze kunnen niet klokkijken maar weten dondergoed wanneer het etenstijd is. :-)

Anoniem (Gast)

Wij ook heel tevreden van Dinapet en Tammenga , dinapet is hier vlot verkrijgbaar ik weet niet van welke regio je bent Charlie ? 

 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Je kunt ook verschillende merken door elkaar voeren! :) Dus als je niet kunt kiezen: lekker mixen.

Zelf voer ik hoofdzakelijk Barf, maar heb ook verschillende kvv's uitgeprobeerd. Mijn jongste kan niet teveel tinlo krijgen, omdat ze dan harde ontlasting heeft. Op HuntersHome, Degomeat en Tammenga doen allebei mijn honden het super op. Leuk om gewoon lekker te mixen. Eend van de één schijnt toch weer iets anders te smaken dan eend van de ander. ;)

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

" Wij ook heel tevreden van Dinapet en Tammenga , dinapet is hier vlot verkrijgbaar ik weet niet van welke regio je bent Charlie ? 

  "

 



Ik haal dinapet altijd in Wuustwezel bij https://www.cool4pets.be Maar dat is 3 kwartier rijden om er te komen. Dus meestal wat groter inslaan, dan hoef ik niet te vaak te rijden hihihi.

Anoniem (Gast)

Super wij halen het bij Fresh4pets in Lichtervelde  een maand geleden voor het eerst gekocht en het bevalt super ... we wisselen af met tammenga ...

Anoniem (Gast)

Ik heb na alle tevredenheid 3 honden op DARF staan

 

honden page profiel Ilona & IzaIlona & Iza

honden foto van Ilona & Iza

Iza krijgt hier over het algemeen "Tamro".
Afgewisseld met een keertje darf of carnibest.

Volgende forumvraag: Niet willen eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^