Hoe krijg ik mijn hond weer in de auto?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HenkHenk

honden foto van Henk

Wij zijn op zoek naar de gouden tip !
Sinds onze oudste rottweiler is aangevallen wil hij met geen mogelijkheid meer in de auto !
Na de aanval hebben we hem in de auto gezet (in een bench) en zijn we naar de dierenarts gereden .

Sinds dát moment wil hij niet meer in de auto en of bench , een enkele keer springt ie er dan in maar dan zit ie te bibberen . (Held) :'(

We hebben zo langzamerhand van alles geprobeerd :

Lekker zakelijk : hup erin en geen gesodemieter , werkt een enkele keer.

Zelf in de auto zitten met een bak vlees , centimeter voor centimeter komt ie dan dichterbij en wil er soms dan ook nog wel in springen .

Er in tillen ... geen pretje met 50 kilo hond als ie zich laat hangen.

2 weken geleden sprong ie er zelfs een keer in en zijn we wezen wandelen . Toen we weer terug moesten wou hij er weer niet in . Ik heb hem met een andere auto op laten halen . Zelfs daar ging ie met veel moeite in , op de achterbank ging vond ie wel oké. Maar dat is niet veilig .

Ik heb nu sinds 2 dagen de bench weer even in huis om te oefenen , de eerste keer maakte hij aanstalten en vervolgens blokkeerd ie en blijft als een standbeeld staan .

Hij gaat er nu door spel ( snoepjes gooien , roepen , snoepjes gooien , roepen ) weer in ! Hoera ! :-D

Maar nu de auto ! Ik ben wel even door de ideeën heen ....

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Misschien een loopplank? Verder heel veel tijd en geduld nemen en veel oefenen. Niet boos worden of gefrustreerd, dat werkt alleen maar averechts.

Auto thuis op de oprit of parkeerplaats zetten en daar oefenen in veilige omgeving. Gaat dat goed, dan kun je eens een eindje rijden en het op een andere plek proberen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Iedere keer met de auto naar iets leuks gaan, en iemand mee nemen die bij de hond gaat zitten, gewoon even op de achterbank, til hem erin als de ander al op de achterbank zit, die kan je hond geruststellen, misschien even niet veilig, maar optillen en in een bench zetten en daar in zijn eentje is niet ideaal.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Voor de angst kan ik je geen tips voor geven want ik kan het niet zien tot hier. (oefenen zonder te rijden wordt dikwijls gebruikt)

 

Maar er is een trucje om een zwaardere hond in de auto te helpen. 

Je laat hem alleen met de voorpoten in de auto, zodat ie recht staat. en dan kan je je arm als een soort hefboom gebruiken onder zijn buik om hem in de auto te heffen.

 

Later gebruikte ik ook een loopplank, maar daar kan een angstige hond soms nog banger van worden.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

I........ik heb een opstapje achter de voorstoel gezet, zware hond van 75 kilo, zo loopt ze zo naar binnen, geen gespring en geen getil......

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

iets ontzettend lekkers in de auto doen, laat hem het lekker opeten en hij mag er weer uit, je hoeft niet eens te gaan rijden.

Werkt dit niet, alleen nog maar naar leuke plekken rijden, en als hij in de auto moet, met vaart naar de auto lopen, dan springen ze er sneller in.

Wat je ook nog kan doen is nog al gedoe, maar ik denk dat hij in de achterkant zit en dan werkt deze truuk niet.

Anders vrolijk rennend, met je hond aan de lijn zelf de auto in gaan, en er aan de andere kant er weer uit, hond ook.

Dit doen totdat hij kan blijven zitten.

Zo leuk mogelijk maken dus en vooral niet van te voren denken, och jee, als dat maar lukt, want dat voelen ze meteen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Op de achterbank kan prima hoor, doe je hem een autotuig aan en daar de riem aan vast

zou je eerst een tijdje dat kunnen doen tot hij de auto weer helemaal ok vind en dan weer de autobench proberen

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi wil ook met pozen niet in de auto. Na een dierenarts bezoek is dit gekomen. Dom zijn ze niet nee... Maar ik denk om die reden dus ook dat zo'n loopplank niets helpt, sorry. Ik zie wel hoe dat hier gaat. Als 50kg (dat weegt obi ook) er niet in wil en zijn poten bij wijze van in de opening zet. Dan kun je niet zo heel veel. Obi is echt berensterk en als hij in paniek raakt....... Mijn vriend tilt Obi er vaak gewoon in, hij kan dat. Dan geeft Obi geen keuze meer. Maar joh dat gaat echt niet makkelijk.... Hij is heel groot en lang dus je moet hem hoog tillen voordat de poten los bsn de grond xijn. Obi is dus ook zo behendig dat hij zich uit zijn tuig en halsband probeert te wurmen als hij in paniek raakt. En het laatste wat je wilt is een hond die ook nog es de oprit af rent...

 

Wat hier helpt is Obi eerst een klein rondje mee wandelen nemen vervolgens loop je terug de oprit op en open je de auto. Doe je alsof je er iets uitpakt en komt hij je zo achterna en dan zit hij er in. Als je iets wegpakt uit de enge routine lijkt hij het niet meer zo erg te vinden. Of niet door te hebben, een deel van de stoom is er al af ofzo. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ow dat laatste werkt bij ons ook niet als je terug komt van het losloopgebied. 1 keer wou Obi ook echt niet op een gegeven moment en stond ik daar dusvwat nu? Had ik de motor al gestart auto in versnelling en ben zelfs al langzaam weggereden voor hij erin wilde. 

Sukkeltjes zijn het soms.. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop


 
Wat hier helpt is Obi eerst een klein rondje mee wandelen nemen vervolgens loop je terug de oprit op en open je de auto. Doe je alsof je er iets uitpakt en komt hij je zo achterna en dan zit hij er in. Als je iets wegpakt uit de enge routine lijkt hij het niet meer zo erg te vinden. Of niet door te hebben, een deel van de stoom is er al af ofzo.  "

 ja precies, jij legt het goed uit!!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik zou de bench nu steeds dichter bij de auto zetten en je spelletjes blijven doen. Pas dichterbij zetten als ie er net zo enthousiast ingaat als thuis. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^