Kunnen we een puppy nemen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ln (Gast)

Hallo! Ik heb even een vraag en ik hoop dat jullie mij wijze raad kunnen geven! Mijn vriend en ik hebben altijd gezegd dat wij een hond willen (zelf heel mijn leven honden gehad, maar nu ik samen woon mis ik het heel erg!).  We wilde eigenlijk wachten tot maart 2017 om een pup te nemen, maar zoals men vaker hoort, ben ik tot over mijn oren verliefd geworden op een pup.  Mijn vriend is 1 dag in de week vrij en ik ben altijd 2 dagen in de week vrij. Op vrijdag werken wij allebei, maar kan ik tussen de middag altijd een halfuur wandelen met de hond. Mijn vriend kan 1 a  2x tussendoor komen. Op maandag kan mijn vriend dit ook, alleen ben ik dan verder van huis waardoor ik niet in de middag kan wandelen. De eerste 2 weken zou ik wel vrij kunnen krijgen op de maandag. Wij wonen op een flat met balkon, dus de zindelijkheidstraining zal ook wat langer duren. Wat denken jullie? is het haalbaar? Ik weet dat ik mijn verstand moet gebruiken, maar helaas is mijn hart nu een grote invloed dus hoop ik dat jullie mij kunnen helpen!

honden page profiel pepenfienpepenfien

Het zou wel kunnen, maar ik zou dan niet een al te energieke hond nemen dus goed even in verdiepen.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik vind dat je meer tijd kan vrij maken dan veel andere mensen.

Als ik het goed begrijp, zou je, samen met je vriend drie dagen in de week vrij zijn én het weekend?  Dat zijn dus in totaal vijf dagen.

 

Dat vind ik een mooie tijd om aan je puppy te besteden.  Als je dan voor die twee andere dagen misschien iemand hebt die je pup even kan opvangen of uitlaten, moet dat lukken.

 

Wat voor hondje wilde je nemen?  Welk ras is het?

 

Ln (Gast)

Klopt, we zouden dan in totaal 5 dagen iemand thuis hebben zitten. 

En op de vrijdag zou de pup zo'n uur en een kwartier in de middag zelf kunnen lopen. Ik maakte mij alleen zorgen om de maandag,want na 2 weken moet ik wel echt weer naar mijn studie haha! Daarna zou in het begin de buren/een vriendin van ons willen helpen om de pup nog 2x uit te laten. Maar dit kan niet een jaar lang. 

Het ras is een beagle. ik ben zelf opgevoed met een Nizinny en op mijn 11e kreeg ik een eigenwijze Engelse cocker spanieln

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Weet wel dat je pup sowieso de eerste twee weken nog niet alleen kan zijn. Beter beide 1 week vakantie opnemen, om en de zindelijkheid maar ook het alleen zijn te leren.

 

Straks vergaat het jullie net als mijn onderburen (waar ik heel veel last van heb gehad).

 

Die namen een pup en gingen na een week beide weer aan het werk. Stopten de pup hele dagen in de bench terwijl hem niet geleerd was alleen te blijven. Het beestje jankte van 's morgens half 7 tot 's avonds 17.00 en het hield niet op. Zo verschrikkelijk zielig. 

 

Mijn mening is, wacht tot volgend jaar, ga niet gelijk zomaar overstag voor een pup, maar denk heel erg goed na. Zorg dat je een aantal weken vakantie op kan nemen zodat jullie en de pup beide kunnen wennen en kunnen beginnen met zindelijkheid en alleen zijn oefenen.

 

Ga je daar niet heel veel aandacht aan besteden, dan kunnen jullie nog wel eens zeurende buren krijgen.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Een Beagle kan een eigenwijs hondje zijn, hahaha.

 

Ik denk dat dit wel moet lukken hoor!  Het hoeft niet een jaar lang zijn en het is maar één dag in de week.  Als je van in het begin een routine opbouwt zodat de pup weet dat hij alleen kan gelaten worden, zorg dat hij 's morgens met jou al wat gedaan heeft, zodat hij een tijdje kan slapen tot er weer iemand hem uitlaat moet dat weinig problemen geven.

 

Bouw het alleen zijn al wel op gedurende de tijd dat je thuis bent, zodat hij niet van de ene op de andere dag opeens uren alleen moet zijn.

 

Veel plezier met je pupje!

 

PS : ik nam aan dat je twee weken verlof had, is dat zo? 

Anoniem (Gast)

Ik loop zelf nog stage (2 dagen), dus van mijn stage kan ik echt maar 1 week vrij nemen. 1 dag van mijn stage is mijn vriend wel altijd vrij. ik zou zelf in februari klaar zijn met mijn studie en wil uiteindelijk 2 a 3 dagen werken, vanuit huis.

De eerste week zou de pup dus helemaal niet alleen thuis, of nouja, opbouwend met minuten,zijn. in de tweede week alleen op de vrijdag, maar dan kan ik tussendoor komen, mijn vriend en een vriendin. 

Daarna hetzelfde voor de maandag. dan zorg ik dat ik om 2 uur weer thuis ben.

Ik maak mij inderdaad hierdoor wel een beetje zorgen om de zindelijkheids. en wil totaal niet dat mijn hondje een last word voor de buren, omdat wij 'm niet goed hebben opgeboed.

 

Hahahah een beagle is een bengel ja!! maar ik houd er van!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ojee een Beagle zijn héél levendige eigenwijze honden hoor. 

 

Jouw thuis tijden zijn zeker voldoende, maar ben je ook bereid van tijdens andere verplichtingen je hond mee te nemen ? 

Een hond heeft méér nodig aan gezelschap dan de wandeltijden die jullie willen geven.

 

Dan bedoel ik , mag hij mee naar vrienden, mag hij mee op stap als jullie tijd voor jullie nemen, mag hij mee boodschappen doen, gaat hij gewoon mee als nieuw familielid beschouwd worden ? 

 

Hebben jullie een klein reserve  voor Dierenarts ? Spuitjes, nazichten of  mogelijke ziektes ? Nooit te voorzien.

 

en als je een bench gaat gebruiken...als .....leer hem dan aub zo vlug mogelijk los te blijven en laat hem verkennen en ontdekken.

 

Als je dit allemaal aankan, veel geluk met de puppy, de wil is er ,, dat merk ik duidelijk, de liefde ook , nu nog het gezonde verstand erbij 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Is er geen opvang te regelen voor de maandag? Kost wat, maar dan heb je ook wat. Kan je daarnaast rustig de tijd nemen om je hondje heel geduldig aan te leren om zonder stress alleen te leren zijn. De ene pup kan met een paar weken al een uurtje alleen blijven en andere kan dat pas als ze een half jaar ofzo zijn. Maar eenmaal goed aangeleerd hebben jullie, maar ook zeker de hond, daar enorm veel profijt van. Ik heb een hondje met verlatingsangst gehad en dat wil je niet.

Dus zorg voor de eerste maanden echt voor een oppas of opvang.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Probeer bij het uitzoeken een hondje te nemen dat niet timide is.  Van onze vijf honden waren er twee die huilden als ze alleen waren.  Zij waren ook de meer "verlegen" pups.  Als je een "sterker" hondje neemt, kan dat dus schelen in lawaai (voor de buren ).

Het zal natuurlijk ook in de opvoeding schelen omdat die  hondjes zelfstandiger zijn en dus koppiger. (bij mijn ras toch)

 

Ook wij hebben de eerste drie weken verlof genomen, daarna werkte ik halve dagen en dat is allemaal goed gekomen hoor!

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Ik zou het heel belangrijk vinden dat er zekerheid is voor de pup en dat je de pup alles kan bieden. Van hoe het op me overkomt zou het een enorm krap geregel worden. 

 

Wat nou als het alleen zijn van de pup niet soepel verloopt en hij voor die maandag niet genoeg alleen kan zijn?

Wat als hij het niet red met het 2x uitlaten en daardoor zijn behoefte in huis blijft doen. Wie gaat de pup dan vaker uitlaten en zorgt dat de zindelijkheid goedkomt? 

Wat als buren/vrienden een keer niet kunnen uitlaten?

 

Dit zijn natuurlijk hele flauwe vragen (ook echt niet bedoeld om te pesten) maar wel iets om goed over na te denken. Mij lijkt namelijk de situatie in maart veel fijner voor een pup. Van wat ik begrijp werk je dan 3 dagen vanuit huis? Dat lijkt me ideaal omdat je in de buurt bent om de eerste weken de zindelijkheid aan te pakken 

 

 

Ik zelf zou zorgen voor zekerheid en gewoon geduld hebben voor een nestje rond maart 2017. Waren jullie al wel bewust opzoek naar een beagle? Anders kan je je alvast op wachtlijsten gaan zetten van fokkers van de rasvereniging die in die tijd een nestje hebben. Dan heb je alvast wat om naar uit te kijken.

Maar uiteindelijk is de keus voor jullie en kunnen jullie de situatie het beste inschatten 

 

En dan ga ik nog even de hele flauwe mededeling maken (ik bedoel het echt goed

Let goed op broodfokkers. Ik weet niet waar je de pup hebt gezien maar trek alles goed na. Zoek op telefoonnummers, adressen, en namen. Vraag naar testresultaten en vraag of je die mag inzien. Vraag wat ze doen met socialisatie (net wat jullie persoonlijk belangrijk vinden)

Ln (Gast)

Hahaha oh ik weet dat het niet flauw bedoeld is hoor! ik wil juist alles goed nadenken, voor ik Ja zeg tegen de pup!

Vanaf maart 2017 ben ik afgestudeerd dus dan is het afwachten hoe snel ik aan het werk kan gaan. Misschien moet ik eerst 2 dagen gewoon op een kinderdagverblijf werken (ik wil uiteindelijk gastouder worden).

Misschien dat we voor maandag wat kunnen regelen met een opvang ja, voor de eerste maanden vooral. Dit is wel iets om informatie over te winnen! 

De hond zal ook echt deel uitmaken van de familie. We willen dat hij overal mee naar toe gaat, alleen als we 1x per jaar naar het buitenland gaan, gaat hij naar mijn ouders. We hebben besloten geen bench te nemen, maar hem in 1 kamer (in het begin) te houden als we gaan oefenen met weggaan.

 

We zijn ook al lang informatie aan het inwinnen over de goede fokkers, dus dat zit wel goed!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

op welke pup ben je verliefd geworden, zit deze in een asiel of van een fokker. Als dit een broodfokker of een andere onveratnwoordelijke fokker zoals pretnestfokker is, is het probleem snel opgelost, daar moet je niet aan mee willen werken.

 

 

Verder kan je wel een hond hebben lijkt me maar je moet er rekening mee houden dat een pup nog niet alleen kan zijn en het alleen zijn opgebouwd moet worden in het tempo van de hond, dus dat er de eerste tijd misschien voor oppas gezorgd moet worden.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Hahaha oh ik weet dat het niet flauw bedoeld is hoor! ik wil juist alles goed nadenken, voor ik Ja zeg tegen de pup!
Vanaf maart 2017 ben ik afgestudeerd dus dan is het afwachten hoe snel ik aan het werk kan gaan. Misschien moet ik eerst 2 dagen gewoon op een kinderdagverblijf werken (ik wil uiteindelijk gastouder worden).
Misschien dat we voor maandag wat kunnen regelen met een opvang ja, voor de eerste maanden vooral. Dit is wel iets om informatie over te winnen! 
De hond zal ook echt deel uitmaken van de familie. We willen dat hij overal mee naar toe gaat, alleen als we 1x per jaar naar het buitenland gaan, gaat hij naar mijn ouders. We hebben besloten geen bench te nemen, maar hem in 1 kamer (in het begin) te houden als we gaan oefenen met weggaan.
 
We zijn ook al lang informatie aan het inwinnen over de goede fokkers, dus dat zit wel goed! "

 Dit klinkt al top 

Als je opvang kan regelen is het helemaal mooi! 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je bin binnen 2 weken alleen leren zijn, gaat niet lukken. Daar heeft een pup meer tijd voor nodig.

Na 2 weken, begint hij oas een beetje aan jou huis en aan jullie te wennen.

Idealer is, pas na minstens een week of 6 te beginnen met leren alleen zijn en dan per seconden gaan opbouwen! 

 

Een pup kan wel, maar dan zou ik hem naar een oppas brengen, als jullie werken zijn.

Grote kans, dat als je het snel probeert, je pup verlatings angst krijgt en dan heb je echt een groot probleem

Ln (Gast)

De pup is van een erkende fokker! Uiteraard zou ik nooit een pup van een  broodfokker halen, dus hier heb ik ook veel informatie over gezocht. 

Ik snap ook dat de pup niet binnen 2 weken hele dagen alleen kan zijn. Daarom heb ik hier dit gesprek met jullie, zodat ik van jullie informatie kan inwinnen en of het wel slim is om een pup te nemen ;)
Ik wil een weloverwogen beslissing nemen, omdat ik de pup een geweldige thuis kan geven voor de rest van zijn leeftijd. 

We willen inderdaad geen pup met verlatingsangst, dus daarom dat we dit alles willen uitzoeken voordat we volmondig ''Ja'' willen zeggen.

Nu we toch bezig zijn.. de pup zal uiteraard niet zindelijk zijn.. Hoe lang duurt dit gemiddeld? (ik snap dat het per hond verschilt, maar mijn Cocker spaniel was heel snel zindelijk..) En als hij nog niet zindelijk is, kan hij nog niet naar een dagopvang lijkt mij?

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" En als hij nog niet zindelijk is, kan hij nog niet naar een dagopvang lijkt mij? "

 Dat zal van de dagopvang afhangen. Ik heb een hondje met verlatingsangst waar we nu aan werken. In de tijd dat we met haar opbouwen, mag ze dus ook nooit langer alleen zijn dan dat ze al aan kan (wat op dit moment nog niet lang is). Op dagen dat ik les heb, moeten we dus ook steeds opvang voorzien. 

 

Wij hebben 1 persoon die bij ons thuis komt oppassen op haar. Ik ben bij hem terecht gekomen via een oproepje op facebook. Dit kost wel best veel omdat we hem per uur betalen. Op een volledige dag werd dat echt wel wat te veel, maar als we eens een uurtje weg moeten, is het wel een goede oplossing. 

 

Verder heb ik ook nog 2 mensen die ons hondje in hun eigen huis opvangen. Deze opvang gebruik ik als ik een hele dag weg moet of les heb. Dit is een prijs per dag, dus veel goedkoper als je lang weg bent. Deze personen heb ik gevonden via Pawshake. Daar kan je kijken of er mensen bij jou in de buurt opvang aanbieden. 

 

Omdat dit allemaal gewoon privépersonen zijn die dit graag doen in hun vrije tijd omdat ze van hondjes houden, denk ik dat de meeste het echt niet zo erg zouden vinden als je pupje nog niet zindelijk is. Ik zou het zelf in ieder geval niet erg vinden om af en toe op een schattig pupje te passen als ik tijd had. De plasjes zou ik er dan wel bijnemen. 

 

Hoe lang het duurt voor een pup zindelijk is, hangt trouwens enorm van de pup af. Wij hebben een pupje gehad dat echt vanaf dag 1 zindelijk was, op heel af en toe enkele ongelukjes na. En we hebben ook een pupje gehad waarbij het bijna een jaar heeft geduurd voor ze volledig zindelijk was (ras staat er ook wel om gekend dat ze moeilijk zindelijk te maken zijn). 

Ln (Gast)

Jeetje, hartstikke bedankt allemaal voor alle feedback!
Het zou bij ons echt om 1 hele dag zijn ja, dus dan zou het inderdaad goedkoper zijn. Ik snap dat een hond veel geld kost, maar dat is toch wel fijn dat een hele dag opvang goedkoper is dan een uurtje of iets ahha!

Ik ga zeker ook even Pawshake bekijken, misschien dat we op die manier meer kans hebt met een onzindelijk pupje!

Veel om over na te denken.. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik zit zelf in een appartement, en werk 24 uur per week. Dat zijn dus 3 a 4 halve dagen. Ik werk veelal van  6:00 tot 13:00. Om 9:00 heb ik een half uur pauze en geef ik java eten en drinken en laat ik haar plassen en poepen. Java blaft of huilt niet, tuurlijk mist ze me wel en piept ze in het begin even. 

Ik heb de eerste 3 weken vrij genomen om haar te leren alleen te zijn, en te leren waar ze moet plassen. Ik ging de eerste 2 weken iedere 3 uur naar buiten met haar, en de 3e week nog maar 4x per dag. Ik heb voor java een petloo van staywell op het balkon (de grootste is aan te raden..). Vanaf het begin heb ik haar daarop gezet als ze tussendoor nog moest plassen. Nu gaat zij zelf al bij de balkondeur zitten als ze moet plassen, dat doet ze al zonder foutjes vanaf ongeveer 14 weken oud. Ik had ook verwacht dat het langer ging duren omdat we in een appartement zitten, maar met zo'n toilet valt dat nog reuze mee. 

 

Ik weet hoe je je voelt in ieder geval, ik wou ook pas een pup als ons nieuwbouwhuis af zou zijn. Maar toen ik een pup kon reserveren ben ik overstag gegaan. Ik heb er in ieder geval totaal geen spijt van gehad.

Ln (Gast)

Wat fijn om ook te lezen van iemand die zelf in een flat woont!
Hierdoor krijg ik een duidelijk beeld, dat een hond in een flat gewoon kan! (Hiervoor nooit in een flat gewoond, dus hier zoeken we nog alles mee uit haha!).


Wij hebben uiteindelijk toch nu nee gezegd tegen de pup, aangezien wij zeker willen zijn dat alles goed is geregeld als de pup er zou zijn.
Wel krijgen wij te horen wanneer er een nieuw nestje word geboren, zodat we dit als eerste weten. Wanneer dit nieuwe nestje word geboren,mogen wij komen kijken. Dus hopelijk word ik dan net zo verliefd, dan kunnen we er voor gaan.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Wat fijn om ook te lezen van iemand die zelf in een flat woont!Hierdoor krijg ik een duidelijk beeld, dat een hond in een flat gewoon kan! (Hiervoor nooit in een flat gewoond, dus hier zoeken we nog alles mee uit haha!).Wij hebben uiteindelijk toch nu nee gezegd tegen de pup, aangezien wij zeker willen zijn dat alles goed is geregeld als de pup er zou zijn.Wel krijgen wij te horen wanneer er een nieuw nestje word geboren, zodat we dit als eerste weten. Wanneer dit nieuwe nestje word geboren,mogen wij komen kijken. Dus hopelijk word ik dan net zo verliefd, dan kunnen we er voor gaan. "

 Zit er trouwens wel een lift in je flat? Ik ga er van uit van wel. Dat is ook wel belangrijk.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Ik vrees dat ik niet zo enthousiast ben als de meeste mensen die gereageerd hebben. Ik vind 2 weken vrij namelijk wel heel erg kort. Een pup is nog een baby, in mijn ogen laat je een baby niet alleen, ook niet als je snel even thuis kan komen tussendoor. Een pup heeft tenslotte meer nodig dan een rondje uitlaten, die heeft geborgenheid nodig en sturing. Betekent dat dat iedere pup 3 maanden fulltime aandacht nodig heeft? Absoluut niet, er zijn zat pups die na een paar weken al hele dagen alleen kunnen zijn. Maar wat ga je doen als jij nou net die ene pup hebt die enorme verlatingsangst heeft, die bang is als jij weg bent, dan kun je prima oppas regelen maar de oppas is niet hetzelfde als zijn baas. Ik spreek als iemand met een hond die pas na 6 maanden een beetje zonder mij kon, een oppas maakte absoluut niet uit; hij was hysterisch als ik weg was. Alleen zijn kun je opbouwen, maar je hond moet er wel klaar voor zijn.

 

Kijk, als je echt niet anders had dan dit dan was het anders geweest, maar in maart ben je afgestudeerd, in principe heb je dan de tijd (tenzij je meteen doorstroomt in een baan). Ik snap het hele 'verliefd op een pup' heel goed, ik ken het gevoel ;) Maar je probeert nu een besluit te nemen met je gevoel, en zo'n besluit moet je nemen met je hoofd. Je pup heeft echt meer nodig dan alleen zindelijkheidstraining, ik denk dat je onderschat hoeveel een pup kan en moet halen uit je aanwezigheid.

Ln (Gast)

Het onderschatten van een pup doe ik echt niet en ik werk zelf met minderen tot 4 jaar, dus ik snap heel goed wat aandacht betekend ;)

De pup zou ik daarom ook echt niet 2 weken maar de tijd geven hebbn om het 'alleen' zijn te leren.

Mijn vriend en ik hebben het erover gehad en het zou uiteindelijk echt alleen de maandag zijn die een 'probleem' dag zou worden. Op de vrijdag kan ik blijkbaar toch vrij nemen :) dus alleen voor maandag was de pup dan bij een familielid of bij ons thuis met vrienden.

Uiteindelijk hebben wij, zoals gezegd, ook nee gezegd tegen de fokker. Over een paar maanden is er weer een nestje en dan staan wij te popelen om weer verliefd te mogen worden. Tot die tijd gaan we alles regelen en mocht ik dan een baan hebben, neem ik vrij voor de pup. 

Mijn vriend en ik hebben besloten dat we, sowieso de eerste 3 maanden ongeveer, geen oppas willen. We willen de pup helemaal zelf opvoeden zonder andere er mee tot last te zijn. Moeilijke beslissing, maar ik ben er van overtuigd dat het de juiste is!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Het onderschatten van een pup doe ik echt niet en ik werk zelf met minderen tot 4 jaar, dus ik snap heel goed wat aandacht betekend ;-)
De pup zou ik daarom ook echt niet 2 weken maar de tijd geven hebbn om het 'alleen' zijn te leren.
Mijn vriend en ik hebben het erover gehad en het zou uiteindelijk echt alleen de maandag zijn die een 'probleem' dag zou worden. Op de vrijdag kan ik blijkbaar toch vrij nemen :-) dus alleen voor maandag was de pup dan bij een familielid of bij ons thuis met vrienden.
Uiteindelijk hebben wij, zoals gezegd, ook nee gezegd tegen de fokker. Over een paar maanden is er weer een nestje en dan staan wij te popelen om weer verliefd te mogen worden. Tot die tijd gaan we alles regelen en mocht ik dan een baan hebben, neem ik vrij voor de pup. 
Mijn vriend en ik hebben besloten dat we, sowieso de eerste 3 maanden ongeveer, geen oppas willen. We willen de pup helemaal zelf opvoeden zonder andere er mee tot last te zijn. Moeilijke beslissing, maar ik ben er van overtuigd dat het de juiste is! "

 Wijs besluit denk ik! En je wordt zo weer verliefd op een nieuw puppy.

Volgende forumvraag: Oud-eigenaar Sparky??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^