help hond,lever?,prednoral?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel paul mulderpaul mulder

mijn hond wou niet meer eten  en wat ik ook probeerde ze deinsde er voor wegen vrat heel veel gras, en kotste daarna gal en gras.na twee dagen begon ik me zorgen te maken en ben een dag later op aanraden van een vriendin naar haar dieren arts gegaan, die zij dat er niks aan de  hand was het is al een oude hond gaat vanzelf over en niet eten kon geen kwaad. want ze dronk nog wel ze is 13,5 jaar en voor dit alles een prachtig uitziende goed gevulde  gezonde hond nooit ziek na een week ben ik weer naar da gegaan en toen heeft hij overal gevoeld cq hard geduwd  na een tijdje merkte je dat de hond het niet leuk vond en zij de da het is de altvleesklier en na een injectie schreef hij clavubactin voor ik weer naar huis na een paar dagen mijn hond werd steeds magerder en vermoeider niks geen verbetering ik weer terug na een boel voelen en denken wist hij niet maar omdat mijn hond niet wou eten gingen de medicijnen er  erg moeilijk in gingen  wou hij proberen een pil in haar bek te doen en riep daarna ik zie het al en er  was een gelige plek op kaak onder de lip te zien het is haar lever en die moet weer opgang gebracht worden met prednoral  en schreef haar een flinke dosis voor,na een week mijn hond drinkt nog steeds .maar is onderhand een zak botten gelige ogen vermoeit en verward en zwabbert op haar poten ik weer terug en vroeg of er geen fotos of bloed proeven en dergelijke nodig waren hij zij nee dat is niet nodig dat kost je alleen maar geld en op die foto zie je alleen een zwarte schaduw daar heb je niets aan gewoon zo doorgaan en dat zwabberen op haar poten komt door het niet eten en niet door de  prednoral ikzit nu thuis met een broodmagere zwakke hond te wachten op wat? ze heeft al 16 dagen zo goed als niets gegeten  haar botten steken uit wat te doen?   HELP 

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Wat een schandalig manier van handelen van deze DA. Bloedprikken is het minste wat hij in dit geval zou moeten doen. Ik vrees dat je hondje aan leverfalen lijdt. Onze eerste hond had ook leverfalen, was oud beestje, wilde niet meer eten en zag hartstikke geel (was een witte hond, dus alles kleurde heel erg) Zij heeft toen nog enkele weken geleefd mede door de prednison waar zij wel door bleef eten.

Dat jouw hondje helemaal niet eet is geen goed teken, de prednison wekt eetlust op. Ga naar een andere DA die jou en je hond wel goed helpt en je niet met een kluitje het riet in stuurt, maar je een juiste diagnose geeft.

 

Ik wens je veel sterkte.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Als je het niet vertrouwd zou ik per direct naar een andere dierenarts gaan voor een second opinion!

 

Wat jij nu omschrijft klinkt niet goed.

Als de DA gelijk had zou je naar mijn in inziens nu een (kleine) verbetering moeten zien.

 

Dus ik zou een second opinion laten doen. 

honden page profiel paul mulderpaul mulder

ik weet hier echt helemaal niets van en moet helemaal op de da vertrouwen de da heeft gezegd dat zolang ze nog drinkt (en ik spuit sinds een dag medicinale  voeding naar binnen)is er nog hoop

ze is wel oud maar  had geen problemen hier voor  maar nu is ze zo mager na 16 dagen niet eten haar wenk brouwen steken uit terwijl ze mollig was ik kan haar niet missen maar hoe lang heeft dit zin?het is echt vreselijk om mee te maken als er een sprankje hoop is heb ik ook weer moed maar is er KANS op genezing ?ze is moe en slap gelige ogen en bek maar nog goed bij kennis en snurkt nog als ze slaapt

 en voor een sec opinion, ik weet zeker dat een extra autorit en weer  al die stress niet goed voor haar is.maar als ik het goed begrijp is het enige middel voor leverproblemen prednoral?

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Je weet nog niet wat het probleem is van de lever. Ik sprak mij vermoeden uit, omdat het hetzelfde klinkt als wat mijn hond had, maar ik ben geen DA. Het kan ook een leverontsteking of iets anders zijn, daarom is het belangrijk om naar een DA te gaan die wel verder onderzoek doet. Ik weet niet waar je woont, maar er bestaan ook mobiele dierenartsen en er zijn ook dierenartsen die in bepaalde situaties omdat de hond bv te ziek is om te vervoeren naar je huis komen.

Hieronder heb ik een link voor je over problemen met de lever.

https://www.mcvoordieren.nl/leverproblemen-hond

 

 

honden page profiel toto

honden foto van to

Paul je schrijft: ik weet zeker dat een extra autorit en weer  al die stress niet goed voor haar is.

 

Maar nu een hele vervelende vraag, wat is het alternatief?? niks doen is zeker einde hond.

Indien je er redelijk in de buurt woont zou ik toch echt naar het Medisch Centrum voor dieren gaan in Amsterdam.

Daar kan je 24/7 terecht... ook nu nog

 

honden page profiel paul mulderpaul mulder

ik woon in groningen en ben hier echt helemaal kapot van ik kan niet geloven dat een da als hem gevraagd word wat het beste is dingen verzwijgt of niet eerlijk is maar door zijn toedoen erg veel tijd verspeelt en mijn hond en mij door de hel laten gaan door het niet eten en maar wachten echt de hel geen enkel effect,weer langs en maar wachten , weer langs  niks plus ik niet rijk ben en zo stom geweest ben  de da te betalen a 400 euro moet ik nog 2 dagen wachten voor ik weer geld voor da  heb je kunt je niet voorstellen hoe erg dit allemaal is ik doe  mijn uiterste best rustig te blijven voor haar ik  ben totaal radeloos  en zit te denken terwijl ik haar in de ogen kijk dat ik de boel slecht geregeld heb voor haar en haar niet kan laten gaan en zij daarom voor haar leven vecht ik hoop dat 2 dagen voor haar die mij al zoveel heeft gegeven niet te veel is want ik sta op instorten heb da gebeld en hij zeg  nu dat haar leven in mijn hand  is had dat eerder gezegd ik hoop dat maxiem me deze blunder vergeeft en over 2 dagen laat ik horen hoe dit afloopt

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Het is heel erg dat jouw dierenarts op deze manier heeft gehandeld.

Hij had duidelijkheid moeten geven.

Valt er niet een afspraak/regeling wat betreft het geld met een andere dierenarts te maken. Ik zou een poging wagen. Ik begrijp uit je verhaal dat je hondje heel erg ziek is, als je de mogelijkheid hebt, misschien wat geld lenen van familie of vrienden. Je hondje lijdt en moet geholpen worden.

Ik wil je in ieder geval ontzettend veel sterkte toewensen.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Wat een walgelijke DA... Ik zou per direct (!!!) naar een andere DA gaan, enkel dan kan je hopen dat je hondje hier nog beter van zou worden..

Prednoral zijn cortisone? Ik heb door mijn DA laten vertellen dat dit juist heel belastend is voor de lever?

Een leek zal inderdaad niks zien op de echo, hiervoor heb je een specialist nodig.
Doe wat het beste is voor JULLIE en zoek een kliniek.. En stap nooit meer bij die DA naar binnen..

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik woon net onder Groningen en mijn vaste dierenarts is een bekende kliniek in de regio met een vestiging in Roden en in Hoogkerk.

 

Een aantal jaren geleden werd mijn hond plotseling ernstig ziek. Bij onderzoek bleek dat haar slijmvliezen knalgeel waren. Er is meteen een spoed echo gemaakt van de lever, bloed afgenomen en ze is in afwachting van de resultaten meteen aan infuus met prednison gelegd. Na de diagnose kreeg ze AB bij en is een dag later naar huis gekomen met behandelplan 2 ab kuren en aantal maanden prednison. 

 

Nu was haar aandoening wellicht anders dan de problemen bij jouw hond, maar met mijn verhaal wil ik aangeven wat een dierenarts bv. kan ondernemen als een hond doodziek wordt binnen gebracht. 

 

Jouw hond is doodziek, voelt zich ellendig, en jij ook. Je wordt met een vaag verhaal en zonder enig onderzoek naar huis gestuurd met prednison en na dagen wordt het alleen maar slechter i.p.v. beter .. je hond ziet enorm af.

 

Wat er aan de hand is en of het te behandelen is kan alleen een goede dierenarts beoordelen aan de hand van gericht onderzoek. De hond zo door laten lopen vind ik onwaardig. Het dier heeft recht op goed onderzoek, behandeling of waardig einde. Die verantwoording moet jij als eigenaar van het dier nemen door een juiste arts te raadplegen als het vertrouwen faalt in de huidige arts (wat ik snap als deze geen gericht onderzoek doet en de ingezette behandeling niet aanslaat.

 

 

 

Ik ga dus mee met voorgangers in het advies een goede arts te raadplegen. Je hond zo door laten hobbelen voel je je nu al rot over en geloof me dat gevoel wordt nog erger als tot doordringt dat je dier onnodig heeft moeten afzien en wegkwijnen. Als je weet wat er aan de hand is kun je in overleg met de arts een juiste keuze maken in het belang van je geliefde dier.

 

Heel veel sterkte gewenst 

 

honden page profiel paul mulderpaul mulder

ik ben echt kapot en nu helemaal probeer me groot te houden voor mijn hond zij maakt zich  zorgen over mij als ik loop te huilen ondanks het feit dat ze al 20 dagen niet gegeten heeft zij blijft leven voor en door mij  ze was altijd mijn rots en zonnetje en ik ben heel bang dat ik  maar als ik naar haar kijk en zie haar ingevallen karkas en gelige ogen ik heel erg bang dat ik te ver ben gegaan omdat de da zei dat er een klein beetje hoop was maar zij levert zo een gevecht voor niks?ik heb geen familie zij is echt alles voor mij en ik begin mensen te haten ik heb niet veel hoeft ook niet maar het enigste dierbare waar ik beter voor zorgde als mij zelf  heb van af baby af aan in pleeg gezinnen en kindertehuizen gezeten ik kan helemaal niets meer hebben geen enkele onredelijke reactie van mensen of vooroordelen  als morgen blijkt   dat ik de zaak verprutst heb en haar heb laten lijden vergeef ik het mezelf nooit ik vond het al raar dat ik eerst medicijnen voor altvleesklier kreeg en na een week toen dat niet werkte en hij in haar gelige bek keek was het de lever en mijn hond maar niet eten ik dacht echt het beste te doen uit respect voor mijn hond en da en wou hem niet irriteren ook omdat  het de da van een vriendin was die veel dieren heeft. en toen bleek dat de da er niet was in het weekend en ik een afspraak met een andere da had gemaakt voor maandag   en ondertussen een ruzie met deze vriendin hier over besloot ik toch eerst langs de oude da te gaan om het uit te leggen,maandag ochtend werd ik opgebeld of ik toestemming had gegeven voor inzage in de patient gegevens van mijn hond,  kort om druk, aangezien ik niets van medicijnen weet heb ik me door de da laten overtuigen dat het geen zin heeft voor haar om ander onderzoek te doen(ik wou dit ook geloven) ik ben echt zo moe van dit alles maar als ik naar mijn hond kijk die zo sterk was en lief begrijp ik de da niet waarom???????wat ik ook vroeg het had geen zin je kunt niks doen voor haar alleen ondersteunen met prednoral en na de rekening betaald te hebben ging ik weg met 2 blikjes speciaal voer en een zak brokken die ze natuurlijk niet wou eten want ze at nog steeds niet   ik ben boos op mezelf dat ik zo dom geweest ben en het veels te lang geduurd heeft voor mijn hond en nu schiet mij te binnen dat toen ik na een week weer bij deze da kwam zei hij het verbaast me dat ze nog leeft drie week later zonder eten leeft zij nog steeds en nog steeds eet ze niks en na al die stress voor haar en mij  moet ik wel doorgaan  er zou nog kans op herstel zijn volgens de da  geloof niet meer dat ze op deze manier nog opknapt en ga morgen naar een andere arts ik wordt emotioneel en warrig en dat is wel het laatste waar ik haar mee help en als blijkt dat  alles gedurende deze maand bij voorbaat zinloos was dien ik een aanklacht wegens dieren mishandeling in 

 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Misschien is het ook zo dat je niets meer voor haar kunt doen ... dat is vreselijk verdrietig. Dan  blijft alleen die ene andere keuze over. Niets is zo moeilijk als die ene keuze, elke strohalm wil je je wel aan vastklampen. Maar als ik zo lees zijn jullie maatjes door dik en dun, zij vertelt het je als het haar tijd is en jij weet het. Heel zwaar en vraagt heel veel moed. 

 

Nog moeilijker wordt het als je niet weet wat er is en of er misschien niet toch een sprankje hoop is ergens. Vandaar dat hier gehamerd wordt op goed onderzoek,daar ga je uiteindelijk ook je berusting in vinden als blijkt dat er niets meer voor haar gedaan kan worden.

 

Hou elkaar vast en nogmaals heel veel sterkte gewenst. We weten allemaal hoe ongelooflijk moeilijk dit is.

honden page profiel paul mulderpaul mulder

ze wankelde naar buiten uit gemergeld beetje verward let wel begin vd maand was ik bij da ze wou niet eten en ik maar wachten ik weet zeker dat morgen nu te laat is ga proberen andere da te vinden kan geen nee hebben word nu echt gek 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" ze wankelde naar buiten uit gemergeld beetje verward let wel begin vd maand was ik bij da ze wou niet eten en ik maar wachten ik weet zeker dat morgen nu te laat is ga proberen andere da te vinden kan geen nee hebben word nu echt gek  "

 

Het klinkt echt niet goed. Goed van je om vandaag nog te gaan. Sterkte

honden page profiel toto

honden foto van to

Ik zou me maar voorbereiden op het ergste...

heel veel sterkte.

honden page profiel paul mulderpaul mulder

zit nu te wachten op auto en ga dan met haar naar da de eerste dieren arts heb ik evraagd wat hij zou doen als het zijn hond was en bezwoer me hij had er thuis ook een liggen dat hij het zelfde had gedaan als van het bovenstaande iets waar is dan en ik mijn hond door zijn toedoen heb laten lijden als het voor haar het beste was had ik gezegd laat haar inslapen  met moeite  (veel)  zal  betrokkene en mij het lachen vergaan 

 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" zit nu te wachten op auto en ga dan met haar naar da de eerste dieren arts heb ik evraagd wat hij zou doen als het zijn hond was en bezwoer me hij had er thuis ook een liggen dat hij het zelfde had gedaan als van het bovenstaande iets waar is dan en ik mijn hond door zijn toedoen heb laten lijden als het voor haar het beste was had ik gezegd laat haar inslapen  met moeite  (veel)  zal  betrokkene en mij het lachen vergaan 
  "

 

Je gaat terug naar dezelfde dierenarts?

honden page profiel paul mulderpaul mulder

IDEREEN TEVREDEN ZE IS DOOD

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Paul

Wat een verdriet en radeloosheid om je hond op deze manier te verliezen. Je hond is nu van alle ellende, ongemak en pijn verlost.

De leegte moet enorm zijn.

Niemand van het HondenPage forum is tevreden dat je hond overleden is. We leven met je mee. Velen van ons hebben ervaring met het verliezen van een hond. Mijn vorige hond moest ik vlak voor haar 4e jaar laten inslapen door ernstige erfelijke aandoeningen.

Heel veel sterkte.

 

honden page profiel paul mulderpaul mulder

WAT EEN SUKKEL BEN IK OPGEHITST DOOR INTERNET BEN IK HET VERTROUWEN IN DE DA VERLOREN  EN NAAR DIEREN KLINIEK OOST OF WAS HET WEST OF NOORD IN GRONINGEN OF AMSTERDAM,IK WIST HET METEEN EN MIJN HOND OOK DAT WIJF MAG ONS NIET EN OPGEHITST DOOR MENSEN  DIE TEGEN JOU ZEGGEN DIT KAN JE NIET MAKEN TEN OPZICHTE VAN JOU HOND  WAS DE DIAGNOSE LEVERKANKER? in latenslapenEN TOEN IK enigzins aarzelde zij ze intimiderend dat kun je niet maken dat is dierenleed en ik was toch al kapot en nu helemaal de arrogantie van de da en mijn domheid waren stuitend en in kliniek noord oost of was het nou zuid was al besloten,

 IK MOEST SNEL NOG WAT HANTEKENINGEN ED ZETTEN IK WEET DAT IK DOOR noord oost of  zuid of was het west ben verneukt met hun vooroordelen waar ik en mijn hond altijd al last haddengenezing was niet mogelijk maar gedeeltelijk wel en ik heb er echt spijt  dat ze in noord oost of zuid is gestorvenen mijn da niet vertrouwde en deze lui wel ik was het vergeten wat een kxt lui in hun steriele verpakking in noord oost zuid of west dierkliniek ik ben uitgelachen

 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik begrijp niet je hele verhaal, maar wel dat jij je je hond hebt laten gaat en begrijp dat je nu even helemaal stuk bent. Om je heen slaan is een reactie, maar helpt niet. Het is ook zo verschrikkelijk rauw en verscheurend...  Kan niet veel zeggen om het te verzachten, behalve dat ik weet (en veel mensen hier) waar je doorheen gaat. En dat is iets waar niemand tevreden mee kan zijn, dat doet alleen maar veel pijn.

 

Sterkte

honden page profiel paul mulderpaul mulder

en ja de leegte is vreselijk ik zal  haar ogen bij dierfabriek noord  nooit vergeten 10 min later had ik niets meer en was al weer op weg naar huis next   wat een dierenliefde

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

ik begrijp ook niet veel van je laatste post maar snap dat dit komt door je verdriet.

 

Ik wil je heel veel sterkte wensen

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Jeetje Paul ,wat een ellende zeg ,Wij snappen hier dat je kapot bent van verdriet ,Heel veel sterkte  en hou voor ogen dat jij alles voor je hond gedaan hebt .

Brigitte (Gast)

Paul, heel veel sterkte.
Ik, en al de anderen , hier op dit forum leven met je mee en vinden het verschrikkelijk voor jou.
Uit de grond van mijn hart, héél veel sterkte

honden page profiel paul mulderpaul mulder

ik heb het echt koud zonder haar ben echt in shock en moet echt moeite doen om aardig te zijn tegen de oude kat  en vriendin van mijn hond ik voel me zo schuldig dat wij nog leven en maxiem niet, niets wat ik doe maakt nog uit nooit meer mijn hond  en ik

een blik was genoeg voor ons beide om elkaar te begrijpen ondanks haar ziekte probeerde zij me nog op te beuren haar laatste blik was onvergetelijk ik kan het nu al niet aan en de winter moet nog komen  het wordt heel koud dit kost heel veel tijd ze was sterker als ik en ik ben totaal verdooft de grootste klap moet nog komen hier ben ik al die jaren  zo bang voor geweest  wat  een eenzaamheid en over het bovenstaande heb je gelijk bedankt voor het mee leven 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik wil je heel veel sterkte wensen voor nu en de komende tijd.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Sterkte Paul, een hond verliezen kan echt ondragelijk zijn jongen. 

Maar ze hoeft nou niet meer te lijden. Ze heeft nu rust.

 

honden page profiel toto

honden foto van to

Ook van mij heel veel sterkte....

Dit is gewoon waardeloos....

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Revalidatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^