Pup valt mijn pup aan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Heyyy
Onze pup (17 weken) vind de meeste honden leuk en als hij merkt dat een andere hond geen zin heeft om te spelen (doordat de hond blaft, gromt of hem negeert) dan laat hij die hond met rust en gaat zelf spelen.

Nu loopt er sinds 2 weken ongeveer een nieuwe pup rond (op het losloop veldje) die was toen een week of 10 geloof ik en was toen al beetje aan het grommen tegen Yoshi.

Nu kwam ik ze vandaag weer tegen op het losloop veldje en ik zei ja volgens mij vind jullie pup onze hond niet zo leuk dus ik loop wel verder. De eigenaar zei we kunnen het even proberen toch? Is natuurlijk ook weer zo. Dus Yoshi los geklikt en de andere pup begon meteen met grommen en dreigen en Yoshi rende naar het hek ging met zijn rug naar de andere pup toe zitten maakte zich klein en begon te grommen. Voor mij dus alle signalen dat mijn hond het echt niet leuk vond. De andere pup bleef maar grommen, proberen over hem heen te hangen denk ik en happen. De andere eigenaar probeerde haar pup ook te roepen en uiteindelijk te pakken en ik heb toen Yoshi vast aan de lijn gemaakt en die wilde geen stap meer verzetten en was nog aan het grommen. Ik heb Yoshi opgepakt en ben van het veldje afgegaan. Toen de andere honden weg waren (bij de puppy hoort nog een andere volwassen hond maar die deed niet zo veel) ben ik na een rondje lopen nog even terug gegaan zodat Yoshi nog even alleen en zonder angst daar kon rondlopen.

Nu kan ik verder niks vinden over puppy's die agressief zijn naar andere puppy's. Ik snap dat niet alle honden elkaar leuk vinden.
Heb ik goed gehandeld of had ik het langer aan moeten kijken? Had namelijk het idee dat Yoshi qua lichaamstaal best duidelijk was maar dat de andere puppy dat misschien nog niet snapt.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Nee hoor goed gedaan, je pup uit een voor hem niet prettige en onveilige omgeving weg halen is het enige juiste wat je kunt doen.

 

En het was nog eens te proberen of ze elkaar nu wel leuker zouden vinden, maar dat was weer niet zo, ik zou het verder niet meer proberen in de zin van los laten en dan maar zelf op elkaar af laten lopen.

 

 

Als jullie elkaar nog eens treffen, dan zou ik vragen of dit baasje en hondje een stukje met jullie willen oplopen, zonder dat ze contact met elkaar hoeven te maken, hondjes aan de buitenkant laten lopen en de baasjes aan de binnenkant.Zo kun je samen 5 minuutjes oplopen en de hondjes een positieve en veilige ervaring met elkaar laten hebben, zonder dat ze echt contact maken,maar het feit dat ze deze keer niet in een stress situatie raken zal ze aan elkaar laten wennen.
Herhaal ze dit nu een keer of 10,dan is de kans heel groot dat ze elkaar zelfs leuk gaan vinden en bijv. samen op 1 plekje kunnen snuffelen.

Ik zou het spelen/zelf laten uitzoeken/los gooien niet meer doen of proberen, omdat dit nu al 2 keer een stressvolle situatie is geweest voor beide pups.

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Goed idee als we elkaar echt vaak tegen komen. Als we elkaar maar zo heel af en toe tegen komen laat ik het denk ik gewoon zo en loop ik door. Maar zal het anders zeker voorstellen. Die pup is samen met nog een andere hond, is het dan verstandig om met 3 honden te gaan wandelen of juist met de 2 pups.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Oh met de 3 honden wandelen zou niet zo veel uitmaken, het gaat om de ontspannen sfeer van het niks met elkaar te moeten, omdat ze geen contact (hoeven te) maken.

 

Het gaat om het samen oplopen en wandelen in kalmte en zo elkaar koppelen aan een prettige situatie.

Volgende forumvraag: (gezonde) Beloningssnacks
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^