Eén jaar sinds het overlijden van Miffy (pag. 7)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

De afgelopen weken heb ik regelmatig updates gepost over ons nestje in dit topic. Veel mensen hebben meegeleefd met ons en daarom ook wil ik bij deze een update geven van de situatie hier. Onze kleine Miffy is namelijk zojuist met spoed opgenomen bij de dierenarts...

Het begon allemaal vorige week zaterdag nadat Miffy’s broer was vertrokken naar zijn nieuwe eigenaren. Aan het begin van de middag leek Miffy helemaal normaal maar in de namiddag begon ze ineens vreselijk over te geven. Dit heeft uiteindelijk zo’n 2 uur geduurd waarna ze diep in slaap viel. Op advies van de dierenarts hebben we haar wat beschuit/soepstengels gegevens en langzaamaan werd ze weer de oude. Ze leek nog wel wat depressief om het vertrek van haar broer, maar eten en drinken ging uiteindelijk weer beter en haar speelsheid ten opzichten van de andere honden had ze gelukkig helemaal niet verloren.
Zondag en maandag hebben we bewust zo min mogelijk gedaan om Miffy te laten herstellen. Zondag heeft ze het grootste deel van de dag liggen slapen en maandag merkte we aan haar dat ze weer op zoek was naar meer actie. Ze heeft beide dagen niet gekotst dus dinsdag besloten we voor het eerst weer mee weg van huis te gaan. Niet teveel en te lang, zeker niet omdat ze die ochtend toch onverwacht weer een keertje overgaf (maar het hier gelukkig bij bleef). Verder was er echter niks aan de hand en ook woensdag gedroeg ze zich weer als normaal en hield ze al haar eten binnen.
Donderdag begon het overgeven echter weer en na beide maaltijden te hebben overgeslagen die ochtend/middag hebben we die namiddag de dierenarts opgezocht (we hadden in de tussentijd dus wel al telefonisch contact gehad hoor, even voor de duidelijkheid). Miffy was op dat moment verder nog wel levendig en speels, had ook al die tijd normale ontlasting gehad alleen gaf ze dus af en aan over (en at ze slecht, maar dat is iets wat al sinds haar geboorte bij haar speelt). De dierenarts vermoedde toch stress in combinatie met een geïrriteerde maag door het vele overgeven, wat nu een soort wisselwerking op elkaar zou hebben. We hebben medicatie gekregen tegen de misselijkheid en gingen met goede moed weer terug naar huis.
De uren daarna verslechterde haar toestand steeds meer. Het overgeven hield ondanks de medicatie niet op en eten wilde ze absoluut niet. Ook leek ze pijn te hebben dus het vermoeden bestond dat ze last had van een maagzweer. Vrijdag hebben we de dierenarts weer bezocht, heeft ze daar twee spuiten gekregen tegen de pijn en het overgeven en hebben we nieuwe medicatie meegekregen voor thuis. Ook moesten we, vanwege haar toestand, gaan dwangvoeren. Ieder uur wat voeding in een spuitje toedienen. Het kreunen werd minder en het overgeven stopte helemaal. Nog steeds wilde ze niet zelf eten maar dwangvoeren ieder uur ging goed en ze hield alles ook binnen. We hebben het huis extra warm gemaakt voor ‘r omdat ze door het slechte eten onderkoeld begon te raken, en gisteravond begon ze weer wat rond te lopen door het huis.
Vannacht begon ze ineens echter problemen te krijgen met haar darmen… Ze moest poepen maar had hier de kracht niet voor. In overleg met de dierenarts hebben we Nutridrops toegediend in de hoop dat dit haar de kracht zou geven zelf te gaan poepen. Helaas kwamen de Nutridrops inclusief alle andere medicatie en voeding van de laatste paar uren er vanmiddag ineens allemaal weer uit. Ze werd ook steeds slapper en kon inmiddels bijna niet meer op haar benen staan. Na meermaals telefonisch contact vandaag vonden we allemaal haar toestand te snel verslechteren dus zijn we met spoed naar de dierenarts gereden. Eenmaal daar bleek ze inmiddels in een soort van shock toestand te verkeren. Er is een röntgen foto gemaakt en hierop was wel een obstructie van de darmen te zien maar het was niet te zeggen of dit niet misschien juist komt door het slechte eten van de afgelopen dagen (dit droogt de darmen uit en zou dus ook een gevolg van het overgeven kunnen zijn, maar kan ook de oorzaak van de klachten in eerste instantie zijn geweest natuurlijk). Omdat haar toestand zo kritiek is hadden we twee opties… Of gelijk laten opereren om het darmstelsel weer op gang te krijgen. Maar gezien haar zeer kleine formaat en ernstig verzwakte toestand is het nog maar de vraag of ze dit zou overleven. Of haar daar achterlaten om de 24-uurs zorg in te gaan. Ze zou dan daar in een couveuse gelegd worden, iets laxerend krijgen en vanavond mee naar huis gaan met de dienstdoende dierenarts (die zelf ook een couveuse aan huis heeft). Het risico van iets laxerend geven is dat dit tot uitdroging kan leiden. Drinken deed ze tot een paar uur geleden nog wel en in combinatie met de dwangvoeding heeft dit er voor gezorgd dat ze op dit moment nog niet is uitgedroogd, maar dat zal niet lang meer duren in haar huidige toestand. In overleg hebben we besloten toch voor deze laatste optie te gaan omdat wij allemaal betwijfelen dat zij een operatie op dit moment aan kan.
Met veel pijn in ons hart hebben we ons kleine meisje dus zojuist daar achter moeten laten. We horen het zodra er nieuws is en mogen zelf ook ten alle tijden bellen als we een update willen. Ze gaan hun best voor haar doen en hier hebben we ook wel vertrouwen in, al zijn we er ook al wel op voorbereid dat ze het misschien niet gaat redden. Haar toestand is op dit moment zeer kritiek dus het is echt de vraag of ze het gaat halen. We zijn er kapot van, na alle tegenslagen rondom dit nest en het vechten voor alle vier de pups dreigen we nu wellicht een derde pup kwijt te raken. Ik heb ook nog even gevraagd of het niet toch iets genetisch kan zijn, maar de dierenarts heeft mij verzekerd dat de kans hier op zeer klein is. Het is gewoon weer dikke pech allemaal, zoals wel vaker het geval is in ons leven. We proberen sterk te blijven voor Miffy en ook de meiden hier thuis die de afgelopen dagen allemaal hun uiterste best hebben gedaan om Miffy te steunen. Elphaba en Eevee kwamen af en toe bij haar kijken, Abby waste haar regelmatig van top tot teen en viel dan naast haar in slaap en mama Glacee probeerde tevergeefs haar kontje en buikje te masseren omdat ze door had dat hier iets mis zat. Het mocht allemaal helaas niet baten, we zijn zelf inmiddels al zo’n 36-uur lang 24/7 bezig geweest met Miffy en hebben deze zorg nu aan het team van de dierenartsenpraktijk overgelaten in de hoop dat het hen wel lukt haar weer op de been te krijgen. We hopen dat ze het gaat redden en binnenkort weer lekker hier rondhuppelt zoals de vrolijke meid die ze is.

Ik zal een update plaatsen zodra ik meer weet maar op dit moment is het afwachten en hopen op het beste voor ons allemaal.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Jeetje, wat een heftige en onverwachte wending! Ik duim dat alles helemaal goed komt met kleine Miffy. Veel sterkte toegewenst!

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

Ik heb het andere topic gemist.
Wat een zorgen zeg!
Ik duim keihard mee dat het goed komt heel veel sterkte!

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

Och dat is schrikkelijk hopelijk komt alles goed voor muffe ik duim hard méé sterkte

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Och, wat vreselijk naar! Heel veel sterkte, hopelijk knapt ze snel weer op!

 

Mijn duimen draaien voor Miffy.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

Jesus wat een toestand weer.

Wordt jullie ook niet gegund lijkt wel.

 

Wij draaien hier de duimen en als ik iets anders voor je kan doen dan weet je me te vinden.

Jij helpt mij ook vaak zat.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Sterkte :'(

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Vreselijk zeg ,heel veel sterkte .! 

Ik duim voor jullie hoor .

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Jee zo klein en zo ziek, heel veel sterkte jij en hoop op een snelle verbetering..

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Heel veel sterkte! Ik duim voor jullie!

Ik heb in het andere topic niet gereageerd, maar heb het wel gevolgd en ik vind Miffy ontzettend leuk!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

och jeetje dat is even slikken..

Ik wens jullie heel veel sterkte toe en hopelijk gaat het snel weer beter met de kleine meid.

Arme jullie en arm klein ding ..

Wij duimen dat je snel positief nieuws krijgt 

 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Pff hoeveel tegenslagen kun je hebben...  Heel veel sterkte Wichita! Ik hoop dat Miffy de nacht goed doorkomt en dat ze snel opknapt...

honden page profiel Ilse met haar schatjes: Binny & StoetelIlse met haar schatjes: Binny & Stoetel 3 doggies

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Wat een vreselijk nieuws, sterkte!

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Wat een afschuwelijk nieuws Wichita... heel veel sterkte. We duimen denk ik hier op hP allemaal voor je!!

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Oh nee arme Miffy... zo jong en nu al zo ziek   Het zit ook allemaal niet mee.

Heel veel sterkte, ik hoop dat ze er gewoon weer bovenop komt!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Heel veel sterkte voor Miffy!

Ik heb je andere topic over het nestje ook wel gevolgd.

Maar ik vind het vreselijk verdrietig dit.

Heel veel sterkte en hopelijk kan de dierenarts haar er bovenop helpen.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

Heel veel sterkte en hopelijk komt je meisje er weer snel bovenop!

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Jee, dat is schrikken en ik ben sprakeloos.

Tranen gaan hier over de wangen.

 

Niet ook nog dit kleine meissie.

 

Ik hoop , duim dat je vlug een iets positievere up date kunt plaatsen.

 

Kleine meid....vechten....je moet het redden.

 

Voor jullie heel veel sterkte........dit is wel erg veel verwerken in een paar weken.

 

Dikke knuffel van mij voor jullie

honden page profiel 4 zampe4 zampe 3 doggies

honden foto van 4 zampe

Ik hoop zo dat je kleine schat weer beter wordt, veel sterkte, ik leef met je mee

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

We zijn zojuist gebeld door de dierenarts. Miffy heeft een klysma gehad waarbij een erg groot stuk van ‘iets’ is uitgekomen. Er zit nu nog een stuk vast in de darmen dus ze willen sowieso afwachten of dit er vanzelf uit gaat komen of dat hier nogmaals een klysma voor nodig is. Er zat ook dwangvoer bij de ontlasting dus dat laat zien dat het maag-darmsysteem wel nog naar behoren functioneert. Ook is haar onderhuids vocht toegediend en heeft ze de afgelopen uren onder een warmtelamp gelegen in de couveuse. Ze is na ons vertrek toch uitgedroogd maar inmiddels ook wat dat betreft aan de beterende hand. Toch vinden ze haar vochtniveau nog iets te laag dus zo meteen zal er nogmaals vocht worden toegediend om haar een oppepper te geven.
Inmiddels kon ze wel weer een beetje lopen en kijkt ze ook wat opgewekter uit haar ogen dus dat is allemaal voorzichtig positief nieuws te noemen. Ook plast en drinkt ze, iets wat ze hier ook al die tijd gelukkig wel gewoon al deed maar het is toch fijn om te horen dat dit allemaal nog steeds naar behoren gaat. We worden later vandaag nogmaals gebeld met een update over hoe het dan gaat en hopen natuurlijk dat haar toestand dan nog meer is verbeterd.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Dankjewel allemaal voor alle troostende woorden natuurlijk ook nog

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Och wat een toestand weer.

Zo ontzettend zielig,ze is het maar een baby en dan zo ziek

Heel veel sterkte voor jullie en beterschap voor little Miffy.

Ik hoop zo dat ze het gaat redden.

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Oh mijn reactie kwam het na je update.

Superfijn te lezen dat het al iets beter gaat.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Och wat sneu! Veel sterkte en ik hoop dat ze er bovenop komt :)

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

arm meisje 

En arme jullie! Al die narigheid bah! 

 

Hopelijk werkt de klysma en wordt de kleine meid snel weer de oude!

 

Beterschap en sterkte gewenst voor jullie allemaal en een dikke knuffel van ons!

 

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy 3 doggies

honden foto van carla en Buddy

Wat sneu voor dat kleintje en voor jullie.

Heel veel sterkte en natuurlijk Beterschap.

De forumleden duimen met zijn allen dat ze snel op zal knappen

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

" We zijn zojuist gebeld door de dierenarts. Miffy heeft een klysma gehad waarbij een erg groot stuk van ‘iets’ is uitgekomen. Er zit nu nog een stuk vast in de darmen dus ze willen sowieso afwachten of dit er vanzelf uit gaat komen of dat hier nogmaals een klysma voor nodig is.haar meiden - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Miffy

 

Klinkt misschien heel vreemd wat ik nu schrijf.

Ik ben al blij met wat je schrijft dat er een groot stuk van "iets" is uitgekomen.

Dat houdt dus in iets van buiten.

Dus dan zeker niks lichamelijks (genetisch) waar jullie bang voor waren.

Het is allebei natuurlijk op dit moment even erg maar voor de toekomst een geruststelling dat het iets van buitenaf in het lichaam is.

 

Ik wacht in spanning op je volgende up date en duimmmmmm ondertussen heel hard !!

 

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel 3 doggies

honden foto van Wilma van de Wiel

Ahh Miffy toch ...ik hoop dat ze heel snel opknapt . Gelukkig geeft het telefoontje van vanmiddag weer hoop . Heel veel sterkte

Brigitte (Gast)

Duuuiiiiimmmmmm ;-)
Hopelijk straks goed nieuws van de kleine schat

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby

Jeetje, wat een drama. En zo lang al sukkelen dus eigenlijk. Hopelijk komt ze weer op krachten en gaat die obstructie ook weg.

pagina 1 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Verdrietig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^