Rijden dominant?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SakuraSakura

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Nee en nee Rijden is geen dominantie(kan meerdere redenen hebben nog het minst of iets of iemand te domineren,beest is op zo'n moment zwaar gefrustreerd en overprikkeld,mocht je toch geloven in dominantie dan gaat die vlieger nog niet op,want jij bent geen hond, niet van hetzelfde soort) en natrappen na het plassen is ook geen dominantie,dat is geur verspreiden (ik was hier,ruik mij)

 

http://hondenlot.nl/opvallendevragen/bestijgen.html

 

http://www.moniquebladder.nl/rijgedrag-van-je-hond-verklaard/

 

http://hondenlot.nl/artikelen/dominantie.html

 

honden page profiel SakuraSakura

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Als hij thuis zijn geurspoor staat uit te trappelen,dan koppel ik dat eerder aan dat hij dus zijn geur wil laten ruiken/geuren..voor die loopse teef. 'Joehoe ik ben hier!! vindt mij!!'.

 

 

Het trappen op zichzelf is geen dominantie en de combinatie die je noemt(eerst rijden en dan trappen) maakt ook niks dominant aan de situatie, dat hij op jou rijdt heeft geen 'dominantie' uitwerking, omdat jij geen hond bent..dus daar stopt het al helemaal om een verklaring te zoeken met 'dominantie' in het verhaal.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Dankje, de artikels had ik al eens gelezem, heel interessant trouwens, hij is inderdaad nogal gefrustreerd door dat hij een loops teefje ruikt  dus wel wil maar niet kan. Overprikkeling is het niet want het gebeurde tijdens een rustig moment hier in huis... 
Hij word eind deze maand gecastreerd, hopelijk is hij dan van die frustratie af 
Ik dacht dat het krabben met de poten vooral door dominantere honden gedaan werd, in de zin van 'dit is MIJN geur, MIJN park...'
En aangezien berijden een dominante handeling kan zijn? dacht k daar even aan, vreemd dat hij krabde na op mijn been gereden te hebben vond k, vandaar dak dacht aan dominantie.. "

 Verspreiden van geur is gewoon verspreiden van info. Reden kan verschillen. Honden kennen een scala aan gedragsmotivaties. Deze zijn niet beperkt tot dominantie vs onderdanigheid

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Hier ook een hond die natrapt na het plassen en poepen .. en dat is alles behalve een dominante hond hahaha 

honden page profiel SakuraSakura

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Nou mijn hond doet het ook alleen buiten en ze doet 't ook niet hij haar eerste plas, alleen bij de overige plasjes.  Ze is een teef maar plast wel over andere honden heen en dan doet ze trappen. Maar het is absoluut geen dominant teefje terwijl mensen dat hierdoor vaak wel denken haha

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Mijn hond van 1,5jaar, reu, rijd de laatste tijd veel op mijn been (elke dag meermaals) ik ben hier consequent in en laat het niet toe, blijf rustig als k corrigeer enz. Nu doet hij t normaal gezien tijdens t wandelen en hij snuffelt bvb aan n boompje, komt ie daarna gek en berijd me.. Hij heeft ook wel veel last van z'n hormonen. Met het snuffelen wat te beperken is dit beter. Als ik dan corrigeer hapt ie ook naar mijn mouw en bijt dan, vaak hard eigenlijk.. Niet doorbijten maar toch.. Nu reed hij op men been daarnet toen ik in de keuken stond. Ik zei 'neen, af!' hij stopte wel, maar schopte met zijn achterpoten over onze vloer zoals nadat hij geplast heeft... Is het dan toch dominant gedrag? Hij doet het bij mijn man zo vaak niet als bij mij, bijna altijd bij mij eigenlijk "

 Wat gebeurde er (vlak) voor dat hij begon te rijden? Omschrijf alles en de totale situatie,ook als je bijv. net ruzie zou hebben gehad met je vriend,of dat er iemand aan de deur is geweest om een pakje te brengen of dat de buren in de muur hebben geboord? Alles

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Nog een stukje gehaald uit linkje 1 van hondenlot:

 

In de meeste van deze gevallen is het bestijgen een vorm van overspronggedrag, ook wel conflictgedrag genoemd.

Bijvoorbeeld: een hond die buiten bij het zien van een onbekende hond zowel wil toe naderen als vluchten en vervolgens heel druk begint te graven. Het graven kan in zo'n geval gezien worden als overspronggedrag.

 

Het rijden op jouw been is ook (hoogstwaarschijnlijk) overspronggedrag geweest en het natrappen op de vloer ook.

 

Stukje uit linkje 2 van hondenlot:

Binnen de wetenschap zegt het woord 'dominantie' iets over dieren binnen dezelfde soort waarbij een relatie (omgang van langere duur) is vastgesteld. (met andere woorden...al rijdt de hond tegen jouw been en geloof jij in dominantie, dan nog gaat het niet op, omdat jij niet van hetzelfde soort bent, daarvoor kan hij zich niet dominant over jou gedragen(nogmaals om extra te benadrukken er zijn maar weinig honden op een andere hond aan het rijden uit zichzelf dominant uit te drukken)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Bij stress bv komen hormonen vrij waaronder testosteron. Hierdoor gaan ze rijden. Dus de motivatie kan enorm verschillen. Je moet proberen je hond te lezen

honden page profiel SakuraSakura

"  Wat gebeurde er (vlak) voor dat hij begon te rijden? Omschrijf alles en de totale situatie,ook als je bijv. net ruzie zou hebben gehad met je vriend,of dat er iemand aan de deur is geweest om een pakje te brengen of dat de buren in de muur hebben geboord? Alles "

 Niets... 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"  Niets...  "

 Ja dat kan bijna niet(omdat niets een álles omvattend iets is en 100% niets bestaat niet)....je stond in de keuken..lag hij hiervoor te slapen en loopt hij jou achterna (standaard) de keuken in?

 

Heb je iets tegen hem gezegd?

Lag hij te slapen,nadat hij een lange wandeling heeft gemaakt,of juist weinig heeft gewandeld gister?

Heeft hij voordat jullie thuis waren lang gespeeld met een andere hond,meerdere honden.Hoeveel honden zijn jullie tegen gekomen waar hij kennis mee heeft gemaakt?

 

Die dag visite gehad? Met de hond naar de markt of stad geweest?

 

 

Of denk je echt puur dat dit gedrag is gekomen doordat er ergens een loopse teef in de buurt is? Waarom denk je dat,wat voor gedrag laat hij nog meer zien,buiten het rijden wat wijst op 'gek' worden van een loopse teef?(eet hij slecht,slaapt hij slecht,piept en jankt hij veel,loopt hij veel te ijsberen door het huis,zenuwachtig gedrag?)

 

 

honden page profiel SakuraSakura

 

Volgende forumvraag: Maak me zorgen dierenarts niet!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^