Eten Hond & Kat scheiden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Peter & YunaPeter & Yuna

honden foto van Peter & Yuna

Wij hebben 3 katten en 1 hond, maar het probleem is dat ze aan elkaars eten zitten en dat werkt in het nadeel van hun gezondheid. Het eten van de katten hebben we bovenop de bench geplaatst, heb daar een niveau gemaakt met kliklaminaat dat ik over had. En via de radiator kunnen ze daar makkelijk op en dan kan Yuna er niet aan.

Maar nu is het probleem dat de katten nu (wellicht omdat hun eten uit het zicht staat) veel vaker langs beginnen gaan bij de etensbak van Yuna. Op zich vind ze het niet erg.. ze gromt niet en is toch geen grote eter.. maar dat voedsel is niet geschikt voor katten en toen ze er gisteren achter men rug aan zaten eten lieten ze heel de avond enorme winden (de geur was niet te houden).

Hoe los ik dit op? Ik dacht eerst van het eten en drinken in de bench van Yuna te zetten, maar dan kan ze er niet aan wanneer ze wil en zorgt dit misschien voor verwarring. In een andere ruimte kan ik het ook niet zetten want de kinderen doen zelden hun deuren dicht. Ideetjes?

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Een hond kan ongeveer 8% van zijn lichaamsgewicht aan voedsel opnemen. Een hond die vaker dan één maal per dag gevoerd wordt zal nooit een volle maag kunnen ervaren ( een hondenmaag is na ongeveer 24 uur pas helemaal leeg).  Door vaker te voeren als éénmaal per dag kunnen probleemeters ontstaan omdat de maag nog halfvol zit. Mede hierdoor ben ik er van overtuigd dat het beter is voor een hond om 1 x per dag te voeren. Mijn honden krijgen hun eten voordat ik naar bed ga, de ene keer rond een uur of elf en de andere keer rond een uur of twee ’s nachts, net hoe het uitkomt.

Zelf voeren wij jonge pups 3 x per dag, op de leeftijd van rond de 5 maanden gaan we naar 2 x per dag en rond de 10 maanden krijgen de honden 1 x per dag hun voer.

Je zou dus het beste je pup 3 x op een dag zijn/haar eten in de bench kunnen aanbieden. Hierdoor is je probleem met de katten ook gelijk opgelost.  

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

De gemakkelijkste oplossing lijkt me om je hond op bvb twee vast tijdstippen eten te geven en daarna het eten weg te halen. Het zal even aanpassen zijn, maar daar zal ze wel snel aan wennen 

 

Er bestaan verder ook nog voerbakjes die werken op de chip van een hond of kat. Ze gaan dus enkel open wanneer het juiste dier aan et bakje staat. Dit is ook handig voor wanneer bvb 1 kat ander voer moet krijgen dan de andere katten. Helaas is dat voerbakje wel duur, vind ik zelf. http://www.medpets.be/surefeed-microchip-voerbak/?gclid=CLuo4MvFvs8CFRAz0wodEMkEtQ

honden page profiel Peter & YunaPeter & Yuna

honden foto van Peter & Yuna

Syntara daar heb ik al naar gekeken maar lijkt me nogal duur.. daarom daarom dat ik net zoals Jij en Gear voorstelt het volgens tijdstippen doen en dan gewoon het eten wegnemen, of het achter slot en grendel houden.. Aangezien Yuna tussendoor graag in haar bench gaat spelen denk ik dat het eten wegnemen nadat ze klaar zijn de beste keuze zal zijn. Bedankt voor jullie raad. Ik had niet verwacht zo snel een oplossing te hebben. Goed forum, top leden!

honden page profiel Peter & YunaPeter & Yuna

honden foto van Peter & Yuna

Bedankt voor jullie steun, de tip van het eten gescheiden te houden werkt. Grappig genoeg staat het gewoon in zijn bench en durven de poezen niet in de bench te komen. Ze aanvaarden Yuna wel maar weten dat als ze haar aandacht trekken, ze wil spelen en wild kan overkomen en daar houden mijn poezen niet van ^^

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Super dat het zo werkt!

Volgende forumvraag: Bachbloesems
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^