Welk tuigje moet ik kiezen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Snuiter (Gast)

Met mijn hond wil ik graag wandelen aan een lange lijn (geen flexi, maar een paardenlongeerlijn van 8 meter), hierbij werk ik liever aan een tuigje dan aan een halsband, omdat ik de druk op de nek van de halsband niet zo fijn vind. Nu zat ik te kijken naar de hurtta padded y-harness, maar mij leek dat het tuigje heel dicht op de oksels zat, het zag er daardoor niet zo comfortabel uit. De hurtta updated padded y-harness zit een stukje verder weg van de oksels, maar mij leek dat hierdoor het tuig heel erg kon schuiven (van links naar rechts). Ook heb ik nog gekeken naar de Karlie Art Sportiv, maar ik vind dat de hond dan wel veel op zijn rug heeft.   Heeft iemand ervaringen met deze tuigjes, en weet of mijn oordelen kloppen? Of is er iemand die een heel ander tuigje weet die aan mijn voorwaarden voldoen? Ik zal even op een rijtje zetten wat ik belangrijk vind: -zo veel mogelijk bewegingsvrijheid voor de hond (dus geen band die horizontaal over de borstkas loopt) -geen schuurplekken/irritaties (dus ook niet te dicht op de oksels) -het tuigje moet niet schuiven of draaien -zo licht mogelijk, zonder dikke, brede stukken op bijvoorbeeld de rug, de hond moet zo min mogelijk belemmering hebben van het tuig, en gewoon kunnen borstelen etc.   Het gaat trouwens om een vrij grote hond, die niet trekt aan de lijn en ook geen houdini is qua ontsnappingspogingen 

Snuiter (Gast)

Ik zag dat de opmaak door het plaatsen veranderd is, waardoor de tekst niet lekker leest, daarom even opnieuw:

 

Met mijn hond wil ik graag wandelen aan een lange lijn (geen flexi, maar een paardenlongeerlijn van 8 meter), hierbij werk ik liever aan een tuigje dan aan een halsband, omdat ik de druk op de nek van de halsband niet zo fijn vind.

Nu zat ik te kijken naar de hurtta padded y-harness, maar mij leek dat het tuigje heel dicht op de oksels zat, het zag er daardoor niet zo comfortabel uit. De hurtta updated padded y-harness zit een stukje verder weg van de oksels, maar mij leek dat hierdoor het tuig heel erg kon schuiven (van links naar rechts). Ook heb ik nog gekeken naar de Karlie Art Sportiv, maar ik vind dat de hond dan wel veel op zijn rug heeft.

 

Heeft iemand ervaringen met deze tuigjes, en weet of mijn oordelen kloppen? Of is er iemand die een heel ander tuigje weet die aan mijn voorwaarden voldoen? Ik zal even op een rijtje zetten wat ik belangrijk vind:

  • -zo veel mogelijk bewegingsvrijheid voor de hond (dus geen band die horizontaal over de borstkas loopt)
  • -geen schuurplekken/irritaties (dus ook niet te dicht op de oksels)
  • -het tuigje moet niet schuiven of draaien
  • -zo licht mogelijk, zonder dikke, brede stukken op bijvoorbeeld de rug, de hond moet zo min mogelijk belemmering hebben van het tuig, en gewoon kunnen borstelen etc.  

Het gaat trouwens om een vrij grote hond, die niet trekt aan de lijn en ook geen houdini is qua ontsnappingspogingen 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo heeft nu zijn 2de Happy Dog tuigje. Het is zeer comfortabel, schuurt niet, bestaat uit 3 delen, die afzonderlijk op maat gezet kunnen worden en hebben lichtgevende streepjes, zodat hij ook in het donker goed zichtbaar is. Er zijn verschillende verkoop-/meetpunten (Dogsen Heerde). Happy Dog Finn is het verkooppunt hier vlakbij. Romeo staat op hun site met zijn oude en nieuwe tuigje.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Ik wil zelf een tuig van gladiator kopen. Maar die kosten echt een godsvermogen.

Daarintegen kan je ze wel volledig afstellen. ;-)

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

Zero DC short tuig

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Karlie sportif tuig is erg fijn in gebruik, vinden zowel ik als mijn honden :)  

 

Kiwaq heeft ook zo'n model tuigje, die vind ik erg mooi! 

 

Het tuig schuift niet en de hoeveelheid tuig valt ook wel mee, de honden hebben hier ook geen last van naar mijn weten. 

Anoniem (Gast)

Het happy dog tuigje ziet er erg goed uit, maar is ook vrij prijzig...

Het Kiwaq tuigje ziet er super leuk uit! vooral die verschillende printjes :) de prijs valt ook nog wel mee.

 

Indy, het Zero DC short tuig heb ik in huis, maar ik wist niet dat die ook gewoon voor het uitlaten gebruikt kon worden. Ik dacht dat het tuigje speciaal was gemaakt voor canicross.

Maar kan ik de Zero DC short gewoon gebruiken? Want dan heb ik gewoon een goed tuigje in huis :)

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

"Het Zero DC Short harnas is geschikt voor canicross, dogtrekking, bikejoring, steppen, fietsen, wandelen, speuren, flyball of om je hond mee vast te zetten in de auto."

Dit is het antwoord op je laatste vraag....

Het forum heeft je geld bespaard, vandaag!

 

Snuiter (Gast)

Haha, hartelijk dank allemaal!

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Het happy dog tuigje ziet er erg goed uit, maar is ook vrij prijzig...
Het Kiwaq tuigje ziet er super leuk uit! vooral die verschillende printjes :-) de prijs valt ook nog wel mee.
 
Indy, het Zero DC short tuig heb ik in huis, maar ik wist niet dat die ook gewoon voor het uitlaten gebruikt kon worden. Ik dacht dat het tuigje speciaal was gemaakt voor canicross.
Maar kan ik de Zero DC short gewoon gebruiken? Want dan heb ik gewoon een goed tuigje in huis :-)"

 

Als je aan canicross doet zal ik het even proberen of je een hond een onderscheid kan maken. Anders denkt hij straks dat jullie gaan canicrossen als hij dat tuig aan mag, dus hij gaat trekken. Gevolg: trekken is niet fijn tijdens het normale wandelen, je zal hem waarschijnlijk gaan corrigeren. Gevolg daarvan is dat ie misschien niet meer trekt met canicross, en dat is nou juist de bedoeling haha ;) 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het Happy Dog tuigje is prijzig, maar Romeo heeft het 7 jaar!! doorlopend gedragen, heeft ermee gezwommen, gegraven, in de blubber gelegen. In feite is het nog steeds prima en wordt het afwisselend met het nieuwe, zwarte tuigje gedragen, nu ik de naaister bij het "oude tuigje" de rode stof heb laten vervangen door een nieuw stuk. Het tuigje gaat nu het 8ste jaar in! Het is het geld meer dan waard!

Snuiter (Gast)

Ik doe niet aan canicross met m'n hond, ik heb het tuigje gekregen, maar slechts een keer omgedaan om te passen (hij paste uitstekend, maar daarna nooit nodig gehad, tot nu!)

 

Een kwalitatief goed tuigje is inderdaad natuurlijk wat waard, wellicht dat ik voor zo'n tuigje ga sparen, maar voor nu kan ik wel even uit de voeten met de Zero DC :)

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Ik doe niet aan canicross met m'n hond, ik heb het tuigje gekregen, maar slechts een keer omgedaan om te passen (hij paste uitstekend, maar daarna nooit nodig gehad, tot nu!)
 
Een kwalitatief goed tuigje is inderdaad natuurlijk wat waard, wellicht dat ik voor zo'n tuigje ga sparen, maar voor nu kan ik wel even uit de voeten met de Zero DC :-)"

 ZeroDC werkt prima inderdaad. Y vorm,schouders mooi vrij.

Snuiter (Gast)

Het lijkt me inderdaad een erg fijn tuig! Ik ga het vanmiddag direct uitproberen.

Snuiter (Gast)

Net het tuig uitgeprobeerd, zie ik dat hij toch niet helemaal goed past. Het nekstuk is iets te klein, waardoor het rugstuk ook niet lekker aansluit. Bovendien schuift het tuig heel erg mee van links naar rechts met de riem... dus toch maar een ander tuigje proberen?

Ik heb op marktplaats een Trixie fusion harnas gezien, zou dat wat zijn? En anders toch maar sparen voor een happy dog tuigje :)

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

 

Ik heb het hunter neopren tuig. Mijn redenen om voor dit tuig te kiezen waren.

A. Omdat dit tuig een y tuig is en dus gebruikt kan worden in de auto, naast de fiets. De schouders zijn mooi vrij.

B. De sluitingen op de rug zitten en niet in de oksel, waar ze bij het vorige tuig last van had.

C. De zachte voering is van neopreen en dit zuigt zich niet vol met water tijdens het zwemmen, dus tuig wordt niet zwaar en is redelijk snel weer droog. 

D. Te koop bij de petsplace, in 5 leuke kleuren combinaties, en daardoor kan je gewoon lekker even passen. 

 

Het tuig blijft bij Moh mooi zitten, zakt niet schreef.

Ze kosten ongeveer 40 euro. 

 

Nog een groot voordeel is dat het stuk tussen de voorpoten ook verstelbaar is en daardoor goed passend te maken.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou je hond meenemen naar de dierenzaak en daar verscheidene tuigjes passen.

Zo kun je zien wat goed zit en wat niet goed zit. Maat onthouden en dan op marktplaats kijken of je daar 2e hands wat kan vinden.

 

Zelf heb ik de ruffwear front range harnas.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Wat zo fijn is aan het Happy Dog tuigje is, dat het precies op maat kan worden gezet en ook de 3 afzonderlijke delen op maat besteld kunnen worden. Je kunt dan bv 1 deel "medium" bestellen en bv voor de andere 2 delen een andere maat. Geen hond is hetzelfde en de een heeft een andere maat aan de voorkant dan de andere hond. Daarbij kun je de afzonderlijke delen ook weer op maat zetten en een of meer kleuren bij elkaar bestellen. De verkoop- en meetpunten helpen daarbij. Toen ik het nieuwe tuigje kreeg, ben ik nog eenmaal naar het meetpunt gegaan en heb het precies op maat laten zetten. Het zit zo comfortabel als maar kan. Het is een prachtig tuigje en door de lichtgevende strepen is Romeo ook goed zichtbaar in het donker. Het aan- en afdoen is heel simpel. 

Volgende forumvraag: Harness Lead tuigje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^